Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πως ορίζουμε το μη προσωποπαγές;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος Nickname, στις 4 Μαρτίου 2022.

  1. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    έτσι όπως εξελίσσεται η κουβέντα μου θυμίζει πολύ το Εξωτερικοί Δείκτες Ισχύος
     
  2. tithon

    tithon Contributor

    δυό προσεγγίσεις έχω εντοπίσει:

    ο ένας ισχυρισμός θέλει την συσχέτιση προσωποπαγή, με άλλα λόγια την θέση του αφέντη (ή των σκλάβων), την συνδέει αποκλειστικά με συγκεκριμένο πρόσωπο. τα πρόσωπα δεν μπορούν να αντικατασταθούν από άλλα. αυτό είναι το προσωποπαγές της θέσης.

    ο άλλος ισχυρισμός θέλει την συσχέτιση μη προσωποπαγή, με άλλα λόγια χρειάζεται αφέντη (ή σκλάβους), και οι θέσεις αυτές δεν είναι αποκλειστικά συνδεδεμένες με τα συγκεκριμένα πρόσωπα εσαεί, μπορούν να (ή θα) αναλάβουν τις θέσεις και άλλα πρόσωπα αν λείψουν τα συγκεκριμένα που τις κατέχουν τώρα· είτε άλλα τις κατείχαν πριν.
     
  3. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Ευχαριστώ  
     
  4. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Χαίρομαι για την συμμετοχή που παρατηρώ στο νήμα, τόσο από αυτούς που "it's their cup of tea", όσο και από αυτούς που "it's not their cup of tea". Ακόμα και από τους "it's not my cup of tea, so it shouldn't be anyone else's cup of tea"

    Στα του παρόντος συζητητηρίου, καθώς το BDSM προϋπήρχε του φόρουμ και εν πολλοίς διαμορφωνόταν και διαμορφώνεται ανεξαρτήτως αυτού, η έννοια του μη προσωποπαγούς στο M/s, της μη προσωποπαγούς παράδοσης ελέγχου δηλαδή, έχει περιγραφεί από νωρίς, ασχέτως της χρήσεως ή μη του συγκεκριμένου όρου ή της χρονικής στιγμής αναφοράς σε αυτόν, από βιωματικές καταθέσεις, όπως η αίτηση ανάληψης βάσει κρίσης του/της μέντορος, η μεταβίβαση σ σε έτερο/η M, όπως και η παράδοση ελέγχου και διαχείριση από περισσότερους/ες του ενός/μίας Μ. Κάποια έχουν αναφερθεί, ήδη, στο νήμα, όπως το δεύτερο παράδειγμα από την @iolanda. Δεν αμφιβάλλω πως σε αυτή την περίπτωση η αποδοχή της μεταβίβασης μπορεί να εκληφθεί ως αποτέλεσμα μιας πρωτογενούς προσωποπαγούς κυριαρχίας, η διάρκεια σε βάθος χρόνου, όμως, περιπτώσεων που γνωρίζω, μάλλον το καθιστούν μη πιθανό. Η περιπτώσεις του πρώτου παραδείγματος, ωστόσο, προσδιορίζουν επαρκώς, κατά την γνώμη μου, την μη προσωποπαγή παράδοση στο M/s.

    Οι σχετισμοί Κυριαρχίας/υποταγής είναι μη προσωποπαγείς? Στην πλειονότητά τους, το αντίθετο!
    Καθένας αναζητά αυτό που έχει ανάγκη. Όσο τετριμμένο κι αν μπορεί να θεωρηθεί και όσο χιλιοειπωμένο, ισχύει!
    Αν ανάγκη σου είναι η πλήρης παράδοση -και μόνο αυτή- αυτή θα αναζητήσεις. Αν ανάγκη σου είναι η πλήρης παράδοση μόνο σε κάποιον, που πληροί και κάποιες προϋποθέσεις* πέραν της δυνατότητας Κυριάρχησης, ή η παράδοση υπό συνθήκας, πάλι αυτά θα αναζητήσεις. Δεν θεωρώ ότι στην πρώτη περίπτωση εργαλειοποιείς το κυρίαρχο μέλος, τουλάχιστον όχι περισσότερο απ' όσο στην δεύτερη. Αν, βέβαια, δύνανται να θεωρηθούν ως εργαλειοποίηση τα όσα περιγράφονται στο διάσημο, πλέον, νήμα "So You Want to be an Owner: The Realities".

    Υπάρχει, φυσικά, και το αντίστοιχο νήμα "So, do you want to be a slave? Realities", αν και πιστεύω πως χρησιμότερο θα ήταν ένα "So, you think you are a slave? The Realities". Χωρίς καμία αξιολογική πρόθεση. Θεωρώ άστοχο και ανούσιο να συζητείται αν το να είσαι σκλάβα είναι ανώτερο ή καλύτερο από το να είσαι υ. Όπως, ακριβώς, δεν έχει νόημα να συζητάμε το εάν είναι καλύτερη ή χειρότερη μία polyamorous σχέση από μία μονογαμική ή μία gay σχέση από μία straight. Απλά είναι διαφορετικές. Όπως και το σ από το υ, με μία από αυτές τις διαφορές να είναι ότι το υ διατηρεί την δυνατότητα επιλογής σε κάποια ζητήματα. Αποδεκτό και σεβαστό. Όπως αποδεκτό (σεβαστό, δεν ξέρω) και σίγουρα υπαρκτό είναι το σ που δεν μπορεί να παρκάρει, το οποίο -πληροφοριακώς αναφέρω- δεν αφορά κάποιο νοητικό κατασκέυασμα αλλά υπαρκτή περίπτωση γνωστού -έως πολύ γνωστού- σ. Όπως υπαρκτή είναι η περίπτωση μόνου καθήκοντος σ, για μεγάλο χρονικό διάστημα, η φροντίδα και περιποίηση τρίτου ατόμου (όχι, δεν επρόκειτο για συγγενή του Μ). Μεγάλη διαφορά από το "είμαι σε σχέση υποταγής με αυτόν που λατρεύω αυτό που είναι". Γιατί όπως, πολύ σωστά, είπε ο @Stalker:

    Εν πάσει περιπτώσει, οι όποιες αναλύσεις για τις συμπεριφορές και τις αιτίες ύπαρξης του M/s, αυτών των νοοτροπιών και αυτού του τρόπου παράδοσης ελέγχου, αποτελούν προσωπικές εκτιμήσεις, αναμφισβήτητα debatable και, σίγουρα, αποτελούν θέμα κατά πολύ ευρύτερο της όποιας ειδικότητας και γνώσης οποιουδήποτε. Αυτό που έχει σημασία, όμως, είναι πως η ίδια η ύπαρξη αυτών αποτελεί γεγονός. Και τις έχω συναντήσει σε άτομα που, προσωπικά, θεωρώ/αναγνωρίζω ως άτομα σ ψυχοσύνθεσης/νοοτροπίας/λειτουργίας. Χωρίς να απαρνούμαι το τι θεωρώ M/s, το να μπούμε σε μία λογική αυτό είναι ή αυτό δεν είναι M/s, θεωρώ πως δεν έχει νόημα, την στιγμή που έχει καθιερωθεί, εδώ και καιρό, η συζήτηση στη βάση του "δικού μου BDSM", του "δικού μου M/s" κλπ...


    * σωστά θεωρεί η @sapfw ότι η εξέλιξη θυμίζει το νήμα "Εξωτερικοί Δείκτες Ισχύος"
     
  5. Iagos

    Iagos Contributor

    @Master Electro-pain

    Επιτρέψτε Μου να Συνεισφέρω στη σκέψη Σας.


    Το M/s δεν είναι προσωποπαγές γιατί η Κυριαρχία δεν είναι προσωποπαγής.

    Και η Κυριαρχία δεν είναι προσωποπαγής, γιατί ο Κυρίαρχος την ορίζει ως τέτοια. Στο M/s τα πάντα καθορίζονται απο τον Αφέντη. Τελεία. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο να συζητηθεί στο M/s. Ο Αφέντης καθορίζει το μη προσωποπαγές και Τελεία....

    Σαφώς και είναι στην ευχέρεια του Κυρίαρχου να ορίσει τη σχέση Του ως προσωποπαγή.

    Η απορία Μου ήταν πάντα γιατί να το κάνει αφενός και αφετέρου τι συνέπειες θα Έχει αυτό στην άσκηση της Κυριαρχίας. Έχω συνομιλήσει με Κυρίαρχους πουν Έχουν ορίσει ως προσωποπαγή τη σχέση τους και δεν Έχω λάβει κάποια απάντηση που να Με ικανοποιεί. Όποτε το ερώτημα παραμένει, προς αυτούς τους Κυρίαρχους.

    Το αν η Κυριαρχία είναι ή δεν είναι προσωποπαγής ανήκει στη σφαίρα των συζητήσεων μεταξύ Κυρίαρχων και μόνο.

    Βέβαια, σε μια δημόσια συζήτηση που διέπεται απο τις αρχές του φιλελευθερισμού, φυσικά και έχουν δικαίωμα να πουν και τα υποτακτικά την άποψη τους. Όμως ο Κυρίαρχος ορίζει το προσωποπαγές. Αυτό δεν αλλάζει.

    Τέλος θα συμφωνήσω και Εγώ με τη
    και θα προσθέσω πως και αυτό το νήμα είναι μια σκλαβοκεντρική θεώρηση....

    Με σεβασμό
    Iagos
     
    Last edited: 5 Μαρτίου 2022
  6. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    @Iagos
    εκτιμώ πως είστε ο καθ'ύλην αρμόδιος και μια που γράψατε στο νήμα δράττομαι της ευκαιρίας να θέσω εκ νέου το ερώτημά μου:
    μόνο η Κυριαρχία είναι μη προσωποπαγής; Ή είναι και η υποταγή;
     
  7. Iagos

    Iagos Contributor

    Η υποταγή στο M/s είναι ό,τι ορίσει ο Κυρίαρχος.

    Η υποταγή στον τουρισμό είναι ό,τι του φανεί του λωλοστεφανή.
     
  8. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Διπλωματική απάντηση, δεν μπορώ να πω ότι με καλύπτει  
     
  9. Iagos

    Iagos Contributor

    Είναι ό,τι πιο σαφές έχετε διαβάσει...

    Δείτε το ξανά...με αγάπη και στοργή  
     
  10. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Νά'ναι καλά ο φιλελευθερισμός δηλαδή που επιτρέπει και στα ποταπά υποτακτικά να εκφράζονται.
     
  11. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Ο πρώτος μου, λοιπόν, σκλάβος είχε συμβιώσει για 6 έτη σε μια κλειστή ομάδα όπου αποτελούνταν, κατά κανόνα, από cis και trans Αφέντρες και σκλάβους. Αποτελούσε ιδιοκτησία μίας Αφέντρας η οποία τον παρείχε ως κοινόχρηστο στην κοινοβιακή ομάδα. Υπάκουε το οποιοδήποτε άτομο του υποδείκνυε η Αφέντρα στην οποία ανήκε, υποταγμένος ήταν στην Ιδιοκτήτρια.
    Η σκλάβα στο Poly House αποτελούσε ιδιοκτησία ενός Αφέντη και είχε δύο αδερφές. Η σκλάβα υπάκουε σε οποιοδήποτε άτομο του υποδείκνυε ο Αφέντης στον οποίο ανήκε, υποταγμένη ήταν στον Ιδιοκτήτη. Η συγκεκριμένη σκλάβα μου είχε πει χαρακτηριστικά "Να ξέρεις ότι σκλάβα γίνεσαι μία φορά και βρίσκεσαι για πάντα στον Ιδιοκτήτη που σε κατέχει". Ο Αφέντης του σχήματος της είχε δώσει σαφείς οδηγίες για το τι να πράξει όταν πεθάνει. Αυτή η προσέγγιση μου είχε φανεί τραβηγμένη τότε και παρότι δεν την ενστερνίζομαι, μπορώ να καταλάβω την οπτική.
    Η σκλάβα που υπάκουε σε δύο Κ αποτελούσε Ιδιοκτησία ενός Αφέντη ο οποίος την είχε παντρευτεί και ζουν μαζί με τα παιδιά τους. Η σκλάβα πήρε άδεια για το αν μπορεί να σχετίζεται και με γυναίκα Κ καθότι bisexual και ο Αφέντης το ενέκρινε. Η σκλάβα υπάκουε στην Αφέντρα, ήταν υποταγμένη στον Αφέντη του οποίου αποτελούσε ιδιοκτησία. Γιατί η Αφέντρα να δεχτεί να εμπλακεί σε τέτοιο σχήμα, δεν το γνωρίζω.

    Το σκλαβί αποτελεί καθρέπτη του ατόμου στο οποίο ανήκει. Αφομοιώνεται (ένα φιλεναδάκι υποτακτικό το αποκαλεί αφανισμό). Για αυτό παρατηρείται αλλαγή στα γραφόμενα ενός σ ανάλογα με το άτομο στο οποίο ανήκει την εκάστοτε χρονική περίοδο. Μία ιδιοκτησιακή συσχέτιση δεν έχει αυταναφορικό χαρακτήρα από μέρους του σ, το σημείο αναφοράς είναι Η/Ο Ιδιοκτήτρια/της.
    Ένα ενδιαφέρον ζήτημα είναι εάν ένα σκλαβί δύναται να έχει σεξουαλικό προσανατολισμό.

    Δεν υπάρχει οικουμενική προσέγγιση των ιδιοκτησιακών συσχετίσεων. Οι BDSMικές κοινότητες είναι όπως και οι lgbtqi+ κοινότητες, όπως οι αριστερίζουσες και όπως οι φεμινιστικές με τα κάθε λογής κύματα. Το αίτημα για καθαρότητα είναι από ανεδαφικό έως γραφικό.
    Το αυταρχικό στα μπουρδέλα με τα φετιχίζοντα συναπαντήματα συντηρούν τον καταναλωτισμό. Ας γίνεται ατομικό ξεσκαρτάρισμα εφόσον το χρήμα είναι σαν τη λερναία ύδρα.
    Ένας ομότιμος καθηγητής μου είχε πει χτυπώντας μου την πλάτη "χέσε τον κόσμο λεβέντισσα, δες τον εσύ αλλιώς".
     
  12. tithon

    tithon Contributor

    μόνον στα σκλαβιά του. ακόμη κι οτι η γη είναι επίπεδη. γιά τους υπόλοιπους σήμερα έχουμε απόκριες θεμε δεν θέμε.
    χέστηκε ο κυρίαρχος γιά τις απόκριες, και χέστηκε να ρωτήσει και συζητήσει γιά να πείσει οποιονδήποτε τρίτο γιατί ορίζει έτσι ή αλλιώς τα σκλαβιά του.

    ατυχώς(!) δεν συζητάμε με τα σκλαβιά μας εδώ.