Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Συναίνεση

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 5 Μαρτίου 2022.

  1. Yiyi

    Yiyi .

    Σέβομαι την οπτική σας η οποία περιγράφει φορουμικά συμβάντα για τα οποία δεν μπορώ να έχω γνώμη, όμως μου κινεί το ενδιαφέρον η ομαδοποίηση των υ ως παρακράτος που δρα παρασκηνιακά και υπόγεια.
    Χωρις να συνδέω απαραίτητα την υποτακτικότητα με την αδυναμία χαρακτήρα να βγει και να ξεμπροστιάσει πράγματα και καταστάσεις από την προσωπική του ζωή, ίσως αυτή η παρασκηνιακή ανάγκη έκφρασης να επηρεάζεται ως ένα βαθμό από την εμπλοκή τους με τους δράστες.
    Εκείνη την λεπτή γραμμή που η συναίνεση χωρίζει τα πάθη απ το όχι, την ανάγκη της υποταγής απ την αίσθηση παραβίασης που τρεμοπαίζει.
    Για μένα (κι ας μην έχω τέτοια εμπειρία) είναι οι πιο δύσκολες περιπτώσεις, αναφορικά με μια περίπτωση στην οποία το θύμα δεν είχε καμία προσωπική εμπλοκή με τον θύτη και δεν ένιωθε μετά ακόμη πιο μπερδεμένο.
    Και ίσως απ τη μια η προσωπική εμπλοκή, απ την άλλη η ανάγκη για υποταγή (ικανοποίηση επιθυμιών στα πλαίσια μιας κοινότητας οπου ό,τι λέγεται έχει αντίκτυπο) να συντελλούσαν στην δημόσια σιωπή.
    Αναρωτιέμαι αν οι Κυρίαρχοι εξίσου δρουν παρασκηνιακά, συζητώντας μεταξύ τους για τις υ που τους κακοποίησαν.

    υ.γ
    δεν έχω βρεθεί ποτέ σε σχεση Κ/υ, έχω όμως εμπλακεί σε τοξική σχέση με s/m χαρακτηριστικά, και μου πήρε αρκετό καιρό και ζόρι και προσπάθεια να ξεκαθαρίσω τι πως και γιατί συνέβη. Γι αυτό και νιώθω ευαισθητοποιημένη πάνω σε παρόμοιες περιπτώσεις.
    Επειδή χειρότερο κι από το βίωμα είναι τα ερωτηματικά μετά. Το εσωτερικό συγύρισμα δλδ.
     
  2. espimain

    espimain Contributor

    Αλλ΄ αντ' άλλων. Μεγαλοστομίες χωρίς νόημα.


    Το λιγότερο ανοησία.
     
  3. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    @Yiyi
    Αντί για "ψευδές κακοποιητικό βίωμα" δεν λέτε καλύτερα "είπε ψέματα ότι κακοποιήθηκε"; Είναι πολύ πιο σαφές. Η εμπειρία είναι κάτι που συνέβη. Η αφήγηση της εμπειρίας μπορεί να είναι αλήθεια, μισή αλήθεια ή ψέμα. Το βίωμα είναι κάτι που γίνεται αντιληπτό μέσω των αισθήσεων και των συναισθημάτων. Βεβαίως μπορεί να υπάρξει "ψευδές κακοποιητικό βίωμα" αν εκεί οδήγησαν οι αισθήσεις και τα συναισθήματα, ανεξαρτήτως ή σχεδόν του τι πραγματικά συνέβη. Η ψυχανάλυση το δέχεται και προσπαθεί να το θεραπεύσει. Εκτός της (αδρά αμειβόμενης) ενσυναίσθησης της ψυχανάλυσης, είναι ένα ψέμα ή μια έκρηξη μυθομανίας και έχει όλους τους κινδύνους της περίπτωσης αυτής.
     
  4. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    @Yiyi Σας ευχαριστώ για την καθ´όλα σεβαστή προσωπική σας τοποθέτηση.
    Εξαιρώ όμως ένα σημείο της.
    Ουδέποτε έθεσα το σύνολο των υ στο παρακράτος . Αυτό, στην απάντηση σας, αποτελεί μια , κατά το μάλλον ή ηττον, προσωπική σας και εντόνως αυθαίρετη προβολή του λόγου μου.
    Έγραψα με σαφήνεια ότι αυτό που περιγράψατε είναι η πρακτική του παρακράτους , από όσα υ επιλέγουν ή εντέλλονται να ενταχθούν σε αυτό.

    Όσον αφορά την ερωτησή σας περί παρασκηνιακής δρασεως των Κ θα σας παραπέμψω στη συζήτηση που είχε ξεκινήσει ο απών πλέον Master Jp, περί συμπεριφορών Κ είτε ως Τραπεζιτών ή ως αριστερών φραξιονιστων.
     
  5. Iagos

    Iagos Contributor

    @Mystique

    Μου έκανε εντύπωση και αναρωτιέμαι γιατί ένας άνθρωπος στην αρχή μιας συνομιλίας σπεύδει να ανακοινώσει ότι είναι εγγράματος.

    σας έχει πει κάποιος ότι είστε αγράμματη και το φέρετε βαρέως;

    Όπως και να έχει, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

    Διαβάζοντάς σας (με τα ελληνικά που ξέρω) με πείσατε ότι

    Ο αλτρουισμός σχετίζεται με την ανιδιοτέλεια. Θεωρείται το αντίθετο του εγωισμού.

    Η αλληλεγγύη σχετίζεται με την συλλογική δράση.

    Ο αλτρουισμός είναι ηθική αξία. Πολλές θρησκείες τον έχουν λάβαρο.

    Η αλληλεγγύη δεν αναγνωρίζει την ηθική ως αξία αλλά την δικαιοσύνη ως προϋπόθεση της ισοπολιτείας.

    Ο αλτρουιστής θα υιοθετήσει παιδάκι από την Αφρική γιατί το λυπάται μωρέ... ας κάνει μια καλή πράξη με τα λεφτά του.

    Ο αλληλέγγυος θα τρέξει να το σώσει από πνιγμό όταν το αφρικανάκι θα το ξεράσει το Αιγαίο στα βράχια.

    Θα μπορούσα να το αναπτύξω κι άλλο αλλά δεν θέλω να βγει το νήμα εκτός θέματος.

    Αφού σας ευχαριστήσω για την συμμετοχή στο νήμα Μου, παρακαλώ με τα άψογα ελληνικά σας να μας πείτε την άποψή σας για το θέμα

     
  6. Rupa

    Rupa New Member

    Συγγνώμη που επεμβαίνω αλλά αυτό που περιγράφετε με αυτή την πρόταση μόνο αλτρουισμός δε λέγεται.
     
  7. Yiyi

    Yiyi .

    Λογικό να μην μπορείς να αρθρώσεις επιχείρημα, πέρα από την ζοχαδιασμένη αντίδραση μικρού παιδιού "λες χαζαμααρες".
    Θυμάμαι μολις μπηκα αρχικά στο νημα, διαβασα στην τελευταία σελίδα το ποστ σου, στο οποίο κατα τη γνωμη σου τα θύματα που καταγγέλλουν έλλειψη συναίνεσης παρομοιάζονται με γκρινιάρες στερημένες κλώσσες που επειδή δεν τους κάθεται να συναινέσουν κάποιος κόκκορας, αυτές κυρίως είναι που διαμαρτύρονται και δεν κάθονται στ αβγά τους.

    Σ ένα άλλο νήμα έλεγες πως οι γυναίκες ξεπαστρεύουν με μάγια επειδή προφανώς πιστεύουν σε μεσαιωνικές δοξασίες και κινούνται κρυφά και μουλωχτά ενώ σε συνδυασμό μ αυτό περι γκρινιάρας στερημένης κλώσσας, βλέπω πως οι αντικέ φαλλοκρατικές απόψεις βρισκονται πλεον online ..!

     
    Last edited: 20 Μαϊου 2022
  8. Yiyi

    Yiyi .

    Ειλικρινά, όπως έχω ξαναπεί το θεωρώ πολύ ακραίο να βγει κάποιος/α να καταγγείλει ένα βίωμα και να λέει ψέμματα. Με όλη την ταλαιπωρία της αμφισβήτησης, της επαναβίωσης, των αδιάκριτων προσωπικών λεπτομερειών που ίσως εμπεριέχονται, τι να πω, αν γουστάρει κάποιος να μπει σε όλη αυτη την διαδικασία και κυρίως για ποιο λόγο να το κανει, θα ήταν πολυ χρήσιμη όντως η ψυχανάλυση που αναφέρατε.
     
  9. Yiyi

    Yiyi .

    Εμενα αυτο που μου εκανε εντύπωση είναι που χωρις να αναφέρομαι σε στατους, μιλήσατε για υ "που δρουν ετσι οπως περιεγραψα" δλδ που συζητουν πριβε κλπ.
    Ακομη αναρωτιέμαι για ποιο λογο μια τέτοια συμπεριφορα να ειναι χαρακτηριστικό των υ.
    και αυτο εξέφρασα στο ποστ μου.
    Κατα την γνώμη μου και όταν έγραφα για τις πριβε συζητήσεις μελών σε παρέες εντος μιας κοινότητας, αναφερόμουν σε συζητήσεις που γινονται οπως σε κάθε παρέα, χωρις σκοπιμότητες και κρυφές ατζεντες και κυρίως χωρις να χωριζονται σε "στρατόπεδα" με βάση το στατους ή το φύλο ή την ηλικια ή κάποιο άλλο χαρακτηριστικό.
    Ισως καποιοι λειτουργουν και διαφορετικά, έχοντας δλδ στόχο κάποιο άτομο (για προσωπικους λογους- πολυ νταρκ αυτο) και προσπαθώντας να λασπολογήσουν παρασκηνιακά, αλλά και πάλι μένει το ερώτημα πως και αναφερθήκατε σε "παρακράτος των υ" και οχι κάποιου αλλου στατους.
     
  10. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    @Yiyi καταγγέλουμε συμβάντα που είχαν κάποια σαφή επίπτωση πάνω μας. Τα βιώματα είναι άλλο πράγμα, δεν είναι συμβάντα και δεν καταγγέλονται.
     
  11. espimain

    espimain Contributor

    Μιλάτε για πράγματα που δεν γνωρίζετε και λέτε σαχλαμάρες.
    Από ότι φαίνεται δεν θα τα γνωρίσετε ποτέ, γιατί κανένας κυριαρχικός δεν έχει λόγο να ασχοληθεί με κάποιαν σαν κι εσάς.
    Έχετε αυτοκαταταχθεί στις παραπονούμενες αδέσποτες.
    Μπορεί να σας υποστηρίξει κανένας αλληλέγγυος, που νομίζει ότι είναι Κυρίαρχος μετά την αυτοανακύριξη του, μόνο και μόνο για να δείξει ότι έχει κότες στο κοτέτσι, αλλά Κυρίαρχος πραγματικά δεν έχει λόγο να το κάνει.
     
  12. Yiyi

    Yiyi .

    Τα συμβάντα που καταγγέλονται όταν είναι αληθή, είναι τραγικά βιώματα, τραυματικές εμπειρίες. Το θύμα τα έχει βιώσει, νιώσει, αντιληφθεί.
    Οι ψευδείς καταγγελίες προφανώς και δεν είναι βιώματα επειδή ουδέποτε έχουν βιωθεί. Είναι ψευδή αφηγήματα.