Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Konstantinos, στις 26 Νοεμβρίου 2011.

?

θα μπορούσε μια Φεμινίστρια να είναι και υποτακτική ?

  1. Ναι

    136 vote(s)
    77,7%
  2. Όχι

    39 vote(s)
    22,3%
  1. AlphaMaleMaster

    AlphaMaleMaster Regular Member

    Τι σχέση έχει ο φεμινισμός,το ποδόσφαιρο,οι πολιτικές πεποιθήσεις κτλ με τα γούστα;Έχω την εντύπωση πως ασχέτως το τι πιστεύουμε και το τι μας χαρακτηρίζει στη κοινωνία,η σεξουαλική μας ζωή είναι καθαρά επιλογή και αποτελεί ανεξάρτητο κομμάτι.Για εμένα τουλάχιστον δε τίθεται κανένα απολύτως θέμα.
     
  2. Iagos

    Iagos Contributor

    Με αφορμή το υπέροχο κείμενο σας επιτρέψτε Μου να συνδράμω στη σκέψη σας.

    Πώς είναι δυνατόν στην ανθρωπότητα από άκρη σε άκρη του πλανήτη να κόβουν κλειτορίδες, να απαγορεύουν τις αμβλώσεις, να χτυπούν γυναίκες, να βιάζουν γυναίκες, να σκοτώνουν γυναίκες, να εκμεταλεύονται γυναίκες σεξουαλικά για να βγάλουν χρήματα, να παντρεύουν γυναίκες από τα 12 χρόνια τους και να κάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτε.

    Γιατί αυτή η αδιαφορία ;

    Γιατί αυτή η άγρια αντίδραση σε όποιον προσπαθεί να θέσει το πρόβλημα σε δημόσιο διάλογο;

    Ειλικρινά δεν Έχω την απάντηση.

    Με απασχολεί όμως και το γιατί Ε/εμείς ως άνθρωποι που προσδιοριζόμαστε μέσα από την Κυριαρχία και την υποταγή και δεν Ε/είμαστε έμφυλοι vanilla μιλάμε μέσα από τη γλώσσα των vanilla γι αυτό το πρόβλημα.

    Στον κόσμο των vanilla κακοποιούνται γυναίκες και Ε/εμείς δεν θα το καταδικάσουμε;

    Δεν θα δούμε τι πρέπει να αλλάξει ώστε να μην συμβαίνει αυτό;

    Δεν θα πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα της συναίνεσης σε έναν vanilla κόσμο που την παραβιάζει;

    Το να διαπληκτιζόμαστε επάνω σε κάτι που αναμφισβήτητα συμβαίνει, την κακοποίηση των γυναικών παντού, είναι εκτός της bdsm κουλτούρας όπως Εγώ την γνωρίζω.

    Iagos
     
  3. Meido_

    Meido_ Ιδιοκτησία Του

    Αναφερόμουν συγκεκριμενα στις παραπανω απαγορεύσεις που έθεσες περι ελευθερίας της γνωμης. Για αυτό και προχώρησα την σκεψη μου στις θεσεις εξουσίας. Ναι η ποτάνα η κενωνία μας επιτρέπει να μιλάμε και την ευχαριστούμε για αυτό.
    Απλά σε κάποιες χώρες απαγορεύεται να έχεις κλειτορίδα και ειναι επιβεβλημένο να αποκτήσεις παιδί με όποιον τρόπο κι αν σου προέκυψε.

    @Iagos
    You can't teach an old dog new tricks και η γυναικεία χειραφέτηση αποτελεί new trick.
    Έχω την αίσθηση πως πολλοί άνθρωποι νιώθουν οτι βρίσκονται στο στόχαστρο με αυτές τις αλλαγές και για αυτό αντιδρούν είτε φωνάζοντας είτε κλείνοντας τα μάτια τους στην πραγματικότητα.
    Όσο για την διαφορετική οπτική των vanilla με εμάς χρειάζομαι λιγο χρόνο να το επεξεργαστώ.
     
    Last edited: 15 Ιουνίου 2022
  4. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Στη δεκαετία του 60 είχαν σταματήσει σχεδόν παντού οι κλειτοριδεκτομές, επίσης δεν υπήρχαν τσαντόρ κλπ και όλη η Μέση Ανατολή ντυνόταν δυτικά. Σώζονται και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο φωτογραφίες από κορίτσια και γυναίκες που κυκλοφορούν ελεύθερα και ντυμένα δυτικά στους δρόμους. Μετά ήρθαν ο Χομεϊνί, η δολοφονία του Σαντάτ και η αντίδραση στην απερχόμενη αποικιοκρατία. Στη Μαγκρέμπ συγκεκριμένα, η κλειτοριδεκτομή επανήλθε ως πολιτική πράξη αντίδρασης στην αποικιοκρατία. Ντοκουμενταρισμένα όλα αυτά.

    Αλλά εγώ ρωτώ άλλο, σε αυτές τις περιοχές, σε αυτούς τους θύλακες στην Ευρώπη, οι γυναίκες ζουν και εξευτελίζονται έτσι. Οι άντρες τους κάνουν ζωάρες; Αναρωτιέμαι.

    Αποτυχημένοι κυρίαρχοι είναι τα ιερατεία, που βγάζουν την κακότητά τους στον λαό. Και να μην ενδιαφέρουν εσάς τους ενδιαφέρετε εσείς, ως σημείο στον χάρτη της μάζας εννοώ όχι ως πρόσωπο. Για να βρουν την αδυναμία σας να βγάλουν εκεί την κακία τους. #όχι δική μου ιδέα
     
  5. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

     
     
  6. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Πάντως έχει ενδιαφέρον που οι αγωνιστικές λαϊκές τάξεις έχουν τόσο ενδιαφέρον και ευαισθησία για την αλλαγή της γλώσσας ( κατ εμέ βιασμό ) αλλά για κάποια παραδείγματα που αναφέρονται , γίνονται σε κάποιες συνοικίες γκέτο αλλά δεν είδα καμία διαμαρτυρία , διαδήλωση.
    Και κάτι τελευταίο . Πλην της επαναστατικής φόρας για την κατακρεούργηση της γλώσσας , κάποιον/α φιλόλογο έχετε ρωτήσει εάν είναι δοκιμές οι λέξεις που χρησιμοποιείτε;;;;
    Όλα αυτά μου θυμίζουν μια εικόνα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από την Αμερική (νομίζω) που δείχνει μια επαναστάτρια του καναπέ που απορεί γιατί να λέμε history και όχι herstory . Για τόση βλακεία μιλάμε !!!!!!!
     
  7. Meido_

    Meido_ Ιδιοκτησία Του

    @gaby_m
    Ναι το γνωρίζω και τις εχω δει τις φωτογραφιες, είναι τρομερό πως η ιστορία κάνει κύκλους. Παρολαυτα νομίζω πως στις περισσότερες χώρες της Αφρικής δεν σταμάτησαν ποτέ στην πραγματικότητα.
    Οι άντρες αυτών των γυναικών εχουν τα γένια και τα χτένια και τουλάχιστον δεν απειλεί κανείς να τους ακρωτηριασει επειδή απλά είναι άντρες.
    Όσοι προέρχονται από αυτές τις χώρες και πλέον ζουν στην Ευρώπη ζωαρες δεν κάνουν καθόλου και αυτό αφορά και τους άντρες και τις γυναίκες.

    Οσο για τα ιερατεία και το γεγονός οτι τους ενδιαφερω εγώ ή όποιος για να βγάλουν τα οσα θα ηθελαν δεν διαφωνώ και θα ήμουν τυφλή αν δεν το αναγνώριζα αλλά δεν μπορώ να εθελοτυφλώ και να καμωνομαι πως ολα ειναι αγγελικά πλασμένα. Αν ενα αίτημα ειναι δίκαιο το κρίνω έτσι απο όπου κι αν προέρχεται.
     
  8. elfcat

    elfcat . Contributor

    Α, μάλιστα, ΟΚ. Θέλατε να πείτε Όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι, και μπερδευτήκατε. Χρησιμοποιείτε εδώ μια σειρά εννοιών για σύγκριση ανθρώπων, άλλες εκ των οποίων είναι συγκρίσιμα ως προς κάποιο απτό μέτρο μεγέθη κι άλλες με κάποιο ασαφές μέτρο.

    Οι άνθρωποι δεν συγκρίνονται εδώ και πάρα πολλά χρόνια με κάποιο μέτρο, δεν έχουμε πρότυπο άνθρωπο (με ένα μικρό διάλειμμα '36-'45 στας Ευρώπας, οπότε μια γυναίκα ανέλαβε να προπαγανδίσει με τις ταινίες της το μέτρο σύγκρισης των ανθρώπων).

    Οταν στα ελληνικά λέμε "οι άνθρωποι είναι ίσοι" αναφερόμαστε σε ισότητα μέσα σε δομή, σε ομάδα, σε κοινωνία κλπ. Μετερχόμαστε δλδ. τη χρήση της λέξης "ίσος" για πρόσωπα:

    Τις υπόλοιπες χρήσεις της λέξης για μεγέθη, σε ειδικές φράσεις κλπ. σας δείχνω μια εμπιστοσύνη ότι μπορείτε να τις βρείτε αν τις χρειάζεστε.

    Οπότε, δεν υπάρχει ελπίζω αμφιβολία ότι αυτά που περιγράφετε ως διαφορές αλλά και το φύλο, το χρώμα του δέρματος ή των ματιών κλπ, το ύψος, η αρτιμέλεια ή η αναπηρία (σωματική και ψυχική), οι θρησκευτικές ή πολιτικές πεποιθήσεις, οι ιδέες, η σωματική ρώμη / διάπλαση και γενικά όλα τα σημεία που μπορεί να διαφέρουν οι άνθρωποι μεταξύ τους από τη φύση τους ή μη δεν επάγουν θέση, πόσο μάλλον θέση ιεραρχίας μέσα στην ομάδα, κοινωνία κλπ. που θέτει εν αμφιβόλω την ισότητά τους.

    Είναι συνεπώς όλοι οι άνθρωποι ίσοι μεταξύ τους ως προς την αξία και τα δικαιώματα. Αρα και τα φύλα, εντός τους και μεταξύ τους, αφού περιλαμβάνουν ίσους ανθρώπους ως υπο-ομάδες ανθρώπων.

    Δεν είναι η διαφορετικότητα μορφισμού των φύλων ή των ανθρώπων κάποια πρόνοια λειτουργισμού, που επάγει θέσεις μέσα στην κοινωνία οι οποίες αίρουν την ισότητα - αν κινείστε έξω από το ρατσιστικό/φασιστικό πλαίσιο σκέψης.

    Αυτή είναι μια πολιτισμική κατάκτηση στην ανθρώπινη σκέψη και αν δεν την ενστερνίζεστε δεν είστε η μόνη, απλώς τότε δεν χρειάζονται και πολλές συζητήσεις λόγω ματαιότητας και σχετικώς μικρού προσδόκιμου.

    Το αν γεννιώνται οι άνθρωποι ίσοι, σε έναν κόσμο προκαθορισμένης ανισότητας που επιλέγει να τους τοποθετεί εκεί που έχει προαποφασίσει και να τους ντρεσάρει γι αυτές τις θέσεις, μπορεί να δημιουργεί μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία για την "κατάσταση των πραγμάτων". Αν εσάς όλος αυτός ο μηχανισμός δεν σας ενοχλεί δεν χάθηκε και ο κόσμος.

    Αυτό σας λέω και γω, δείτε πιο πέρα, μήπως δείτε κανά πρόβλημα. Αν δεν βλέπετε πρόβλημα, δεν πειράζει, δεν χάθηκε ο κόσμος.

    Ναι, το "πρέπει" μπήκε εκ παραδρομής αλλά δεν πειράζει, χρησιμοποίησε τη φράση "Οι άνθρωποι δεν είναι ίσοι" η οποία είναι εξίσου μια έντιμη και αντιδραστική θέση, οπότε το νόημα δεν αλλοιώθηκε. Τώρα που ξεκαθαρίσατε ότι δεν εννοείτε αυτό που γράψατε, όλα καλά, δεν χάθηκε ο κόσμος.
     
  9. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

     
     
  10. blonde mermaid

    blonde mermaid Contributor

    Γενικά,μου κάνει εντύπωση να μιλάμε για κίνηματα φεμινισμού όντας "μακριά!

    Μιλάμε για αυτοδιάθεση του σώματος,
    κλειτοριδεκτομή, απαγόρευση άμβλωσης, trafficking, βιασμοί, σεξουαλική παρενόχληση, μπούργκα, απαγόρευση συμμετοχής στα κοινά, απαγόρευση έκφρασης γνώμης, ελευθερίας κίνησης ..

    Όταν Εδώ στην Ελλάδα μας τα τελευταία 2 χρόνια έχουν συμβεί ίσα με 20 γυναικοκτονίες.
    Θύματα ενδοοικογενειακής βίας, βιασμών ή γιατί απλά τόλμησαν να εκφέρουν άποψη ή ζήτησαν να χωρίσουν!!
    Μεμονωμένα περιστατικά θα μου πείτε..
    Κάνουμε τα στραβά μάτια θα πω εγώ διότι παντού γύρω μας υπάρχουν περιπτώσεις βίας εάν δώσουμε λίγο παραπάνω από την προσοχή μας.
    https://www.ethnos.gr/greece/articl...igynaikespoyepesannekresapotoyssyntrofoystoys
     
  11. Iagos

    Iagos Contributor

    Επιτρέψτε Μου μια προσθήκη που μπορεί να βοηθήσει.

    Ε/εμείς Ε/είμαστε μια παγκόσμια ομπρέλα που από κάτω υπάρχουν λευκοί, μαύροι, χριστιανοί, μουσουλμάνοι, βουδιστές, άντρες, γυναίκες, gay, λεσβίες, φετιχιστές, trans, queer.

    Ο/όλους Ε/μας Μ/μας χαρακτηρίζει ο σαδομαζοχισμός, ο φετιχισμός και οι σχέσεις Κυριαρχίας/υποταγής.

    Κανείς από Ε/εμάς δεν θα μπει μεθυσμένος σπίτι και θα δείρει τη γυναίκα του.

    Κανείς από Ε/εμάς δεν θα βιάσει.

    Κανείς από Ε/εμάς δεν χρησιμοποιήσει λεκτική βία.

    Γιατί;

    Γιατί αυτή είναι η κουλτούρα του Bdsm.

    Όποιος ανήκει εδώ δεν κακοποιεί.

    Τελεία.

    Ε/εμείς λοιπόν που χρησιμοποιούμε βία μέσω της συναίνεσης δεν Ε/είμαστε υποχρεωμένοι να καταδικάσουμε την μη συναινετική κακοποίηση χωρίς αστερίσκους;

    Αυτό Μ/μας λέει η κουλτούρα Μ/μας;

    Να βάζουμε αστερίσκους;

    Κατά τη γνώμη Μου δεν είναι bdsmer εκείνος που δεν στιλιτεύει τη μη συναινετική βία και βαζει αστερίσκους.

    Και ας έχει 40 σκλάβες και 2000 μαστίγια.
     
    Last edited: 16 Ιουνίου 2022
  12. Meido_

    Meido_ Ιδιοκτησία Του

    Αντιλαμβάνομαι απόλυτα τι λέτε αλλα αυτό το "Ε/εμείς" με τον τρόπο που το εννοείτε δεν υφίσταται.
    Δεν βλέπω κανενός είδους "συλλογική συνείδηση" στον χώρο. Οπότε κάποιοι θα καταδικάσουν τη μη συναινετική βία, κάποιοι άλλοι θα σφυρίξουν ανέμελα και κάποιοι θα νιώσουν πως δεν τους αφορά καν.
     
    Last edited: 16 Ιουνίου 2022