Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Konstantinos, στις 26 Νοεμβρίου 2011.

?

θα μπορούσε μια Φεμινίστρια να είναι και υποτακτική ?

  1. Ναι

    136 vote(s)
    77,7%
  2. Όχι

    39 vote(s)
    22,3%
  1. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Παρά τις όποιες αντιφάσεις μας, οι άνθρωποι είμαστε έκαστος ένα όλον, ένα άτομο, ένας οργανισμός. Δεν υπάρχει κάτι που να είναι πλήρως ασύνδετο, αμιγές και στεγανό των άλλων χαρακτηριστικών μας. Απλά, σε κάποια πράγματα είναι σαφής και ορατή η σύνδεση και εξηγείται εύκολα και λογικά σε όρους αιτιου-αιτιατου ή πηγής-φαινομενου/εκδήλωσης και σε άλλα όχι τόσο. Για διάφορους λόγους.
    Μπορεί να βολεύει πολύ αυτός ο "τεμαχισμός" αλλά ούτε αληθής είναι, ούτε βοηθά τελικά.
    Δεν μπορεί π.χ. ένας άνθρωπος που είναι ουγκανος στο γήπεδο και σπάει καρέκλες και κεφάλια, να είναι ευαίσθητος απέναντι στα δικαιώματα οποιουδήποτε ανθρώπου, σε όποια κοινωνική ομάδα κι αν κατατάσσεται, ούτε να έχει ευρεία και ελεύθερη πολιτική σκέψη, ούτε να παραδέχεται πως ο πόνος και ο περιορισμός του ερωτικού συντρόφου του μπορεί να προκαλείται μόνον όταν και οι δύο, με πλήρη συνείδηση έχουν συναινέσει σε αυτό.
     
  2. AlphaMaleMaster

    AlphaMaleMaster Regular Member

    Προφανώς μόνο εγώ έχω δει σκληροπυρηνικούς "φασίστες" να νυμφευονται αλλοδαπές.Ουγκανα,όπως πολύ σωστά διατυπώθηκε,να τρώνε παντόφλα στο σπίτι."Μάγκες" να σώζουν ζώα κτλ.
    Ότι θέλουμε να ανήκουμε σε μια κατηγορία/ομάδα γιατί μας προσφέρει εσωτερική ασφάλεια και μας οδηγεί σε ψυχολογική έπαρση,δε σημαίνει πως αντικατοπτρίζει το 100% του χαρακτήρα μας.
    Άλλο το κομμάτι απόλαυση και ηδονή και άλλο το τι θέλουμε να δείχνουμε ή που να ανήκουμε.
    Υπάρχει βέβαια και εκείνο το ποσοστό με μόνιμη εγκεφαλική βλάβη.Σε αυτό δε θα διαφωνήσω στο ελάχιστο...
     
  3. D Q Juls

    D Q Juls Αρχή...Διαδρομή...Ηδονή...

    Όταν φοβάμαι γίνομαι πιο φεμινίστρια.
    Όταν δε φοβάμαι κάπως ξεχνάω τον φεμινισμό.

    Και το λέω αυτό ως γυναίκα, ως άνθρωπος.
     
  4. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Επιτρέψτε με μια προσθήκη που μπορεί να βοηθήσει.

    Ο φεμινισμός στα σπάργανα του είχε να πολεμήσει την καθολικά εδραιωμένη πατριαρχία, πανίσχυρες θρησκείες και αμετακίνητο συντηρητισμό. Η γυναικεία χειραφέτηση, μία από τις μεγαλύτερες κοινωνικές συστημικές αλλαγές στην ιστορία του ανθρώπινου είδους, προγραμματισμένη, ενορχηστρωμένη και εκτελεσμένη από το ίδιο το σύστημα ήρθε με τεράστιο κόστος για τις φεμινίστριες που στην πράξη πολέμησαν, στην πράξη μάτωσαν ή και ακόμη έχασαν την ζωή τους για αυτόν.

    Σαφής η άγρια αντίδραση.

    Μετέπειτα ο φεμινισμός κατάντησε ο δούρειος ίππος του κάθε πικραμένου που μη ξέροντας πως να διαχειριστεί την δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης γνώμης και της "ευσυναισθησίας" του, στην αναζήτηση του να βρει αεροδρόμιο να προσγειώσει τα κόμπλεξ και την καταπίεση του είδε από μακρυά τις πλάτες όλων εκείνων που βίωσαν τα εγκλήματα που βίωσαν. Και άρχισε ο χορός :

    Δεν είσαι μαρξιστής δεν είσαι φεμινιστής.
    Δεν είσαι βίγκαν είσαι σεξιστής.
    Δεν είσαι κατά της ετεροφυλίας είσαι ομοφοβικός, τρανσοφοβικός και υπερ της πατριαρχίας και των εγκλημάτων κατα των θηλυκοτήτων.

    Εν περιλήψει γεννήθηκες λευκός στρέιτ άντρας που δεν ασπάστηκες και δεν ενίσχυσες την γνώμη της χι ψι τρέχα γύρευε κολεκτίβας, ακροαριστεράς, αναρχοαριστεράς , το κατηγορητήριο ξεκινάει από το πενιχρό, εν σύγκριση με όλα τα άλλα, έγκλημα του να είσαι ο φασίστας που είσαι και μέχρι να φτάσουμε στο σεξισμό και πατριαρχία έχουμε δρόμο.

    Βάλε και την ακραία μισανδρία της κάθε radical λεσβίας, βάλε και την ακραία ετεροφοβία του κάθε radical καραgay και τρανς (και κουκούλωσε τον μισογυνισμό του, αυτά δεν είναι για να φαίνονται) βάλε και την ακραία βλακεία του κάθε επαναστατημένου 15χρόνου που είναι σίγουρο ότι αυτό ξέρει πως πρέπει να είναι η κοινωνία και η συνταγή έδεσε.

    Και ακόμη πιο μετέπειτα ήρθε η λαμπρή εποχή του ινστα και του τικ τοκ η εποχή που ζούμε.

    Βγες και μίλα για την κακοποίηση σου, όλες το κάνουν, γεννήθηκες γυναίκα είσαι εξ ορισμού θύμα(εμμ.. εκτός και εαν ψηφίζεις τίποτα συστημικό, τότε ουστ) μίλα δακρύβρεχτα μίλα δυνατά, γίνε τρέντι, δεν έχει σημασία αν όντως κάτι τέτοιο συνέβη, ούτως ή άλλως ποιος θα το ελέγξει, πραγματικά δεν έχει καμία σημασία αν λειτουργείς ενάντια σε όλες εκείνες που πραγματικά κακοποιήθηκαν.

    Και άντε τώρα εσένα που σε βάλανε κάτω με το στανιό και σε άνοιξαν στα δυο και έχασες τον εαυτό σου να βρεις σωτηρία με όλους τους παραπάνω που αυτόκλητα και πάντα αφιλοκερδώς και αλτρουιστικά θα έρθουν να σου συμπαρασταθούν αλλά να βγάλουμε και καμία σέλφι έξω από τα δικαστήρια, να μάθουν όλοι για θεάρεστη δράση μας και μέχρι εκεί ήταν το πανηγύρι, και με όλους τους άλλους της αντίθετης αλλά παρόμοιας νοοτροπίας που θα έρθουν να χαλάσουν την φιέστα των πρώτων λέγοντας σου ότι αν καθόσουν φρόνιμα στο σπίτι σου τώρα δεν θα είχες πάθει τίποτα.

    Ποιος μη φανατισμένος, μη ενταγμένος λογικός άνθρωπος δεν θα αντισταθεί σε όλη αυτή την εμετίλα ?

    Και σε αυτή την περίπτωση που είναι οι δράσεις και οι φωνές όλων αυτών των ντεμεκ λογικών ανθρώπων θα ρωτήσει κανείς ? Πνίχτικαν στην βοή και απαξιώθηκαν ως μη εκμεταλλεύσιμες.

    Αλήθεια πολυγαπημένε μου και παλιέ μου έρωτα Ιάγος, εσύ που είσαι ο πρώτος πολέμιος του σεξισμού ποια ήταν η δημοσιευμένη σου γνώμη σε όλα αυτές τις γελοίες δημοσιεύσεις περι γυναικείας ανωτερότητας και μητριαρχίας που κατα καιρούς ουρανοκατέβατες ντόμες και προντόμες έχουν προσαρτήσει στο φόρουμ ?

    Μην ψάχνεις, ρητορική ήταν η ερώτηση μου, πουθενά είναι η απάντηση. Ξέρουμε εσύ ασχολείσαι ειδικά μονάχα με τον σεξισμό.

    Όχι θα δούμε, θα κάνουμε. 1 λαικ σε ποστ του Ιάγος = σώστε μια γυναίκα από βιασμό. Και από αύριο ξεκινάμε πετισιόν στα ίντερνετς να μαζέψουμε υπογραφές προκειμένου να ποινικοποιηθεί η καταχρηστική και εγκληματική συνήθεια των αρσενικών να ανοίγουν τους μηρούς τους στα καθίσματα των μέσων μαζικής μεταφοράς.

    Ένα δυνατό χειροκρότημα παρακαλώ για τον νέο μας βδσμ ηγέτη.

    Και ενός λεπτού σιγή για τον φεμινισμό μας.


    Ξέρω ότι σε διασκεδάζω, αλλά θα στο κάνω ακόμη καλύτερο, σου έχω ένα πολιτικό κουιζ :

    Ποιο Ελληνικό κόμμα προσπάθησε με τροπολογία του επί του άρθρου 336 του ποινικού κώδικα ουσιαστικά να μετατρέψει το έγκλημα του βιασμού από κακούργημα σε πλημμέλημα :

    α) Η ΕΠΕΝ
    β) Η Χρυσή Αυγή
    γ) Η ριζοσπαστική, αντικαπιταλιστική, αντισυστεμική, αντιπατριαρχική, φεμινιστική, lgbtq+, ακροαριστερά ΣΥΡΙΖΑ


    Υ.γ. Τι θα γίνει θα σώσεις επιτέλους αυτόν τον δύσμοιρο πλανήτη από τον αστισμό και καπιταλισμό ή τσάμπα ποντάρισα όλα μου τα φράγκα σε σένα ?
     
    Last edited: 16 Ιουνίου 2022
  5. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Όχι. Απλά για κάποιο λόγο εσάς σας φαίνεται conflicting...  
     
  6. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

    @Iagos ο τίτλος του νήματος είναι Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.
    Ευχαρίστως να σας προτείνω πολιτικές ομάδες άθεων στο Facebook να κάνετε το κομμάτι σας.
     
  7. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    @Iagos και σε όλους, όσοι συμμετέχουν στο νήμα,

    τι σχέση θεωρείτε ότι έχει το BDSM και ιδίως το BDSM της υποτακτικής γυναίκας, που συζητάμε σε αυτό το νήμα, με την πολιτική;

    Γιατί μέσω BDSM να ασχοληθεί κάποιος με πολιτική, πολιτικό φεμινισμό (αν υποτεθεί ότι υπάρχει πλέον) κ.ά.; Δεν μπορεί να ασχοληθεί χωρίς αυτό;
     
  8. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Αγαπημένε @Iagos , για τον μόνο λόγο του ότι ο διάλογος μας πλέον έχει να κάνει σχεδόν αποκλειστικά με πολιτική (καθ υπέρβαση των όρων χρήσης του φόρουμ) μεταφέρω την απάντηση μου στο νήμα που εκτιμώ πως πρέπει να είναι, το περι εκτός θέματος και ανευ τίτλου.

    Εάν ωστόσο έχεις κάποια αντίρρηση αξιόλογα διατυπωμένη θα μπορούσα να ζητήσω να μεταφερθεί πάλι εδώ.
     
  9. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Μα δεν έχετε ακούσει ποτέ την αξίωση ότι άπαντα είναι πολιτική ?
     
  10. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    Συνομωσία αγραμμάτων υπάρχει.
    Τα «πιστεύω» των αγραμμάτων είναι παντελώς αδιάφορα .
     
  11. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    @Iagos
    Προτείνω να αναγνώσετε, εάν δεν το έχετε ήδη πράξει, τον συλλογικό επιστημονικό τόμο "Γλώσσα-Γένος-Φύλο" από το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών (Ίδρυμα Τριανταφυλλίδη).
     
  12. Iagos

    Iagos Contributor

    Το Έχω διαβάσει δεν το Έχω μελετήσει.

    Σας προτείνω επίσης να βρείτε την παρακάτω διπλωματική εργασία και να διαβάσετε.

    Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών
    Σύγχρονες τάσεις στη Γλωσσολογία για εκπαιδευτικούς

    Διπλωματική Εργασία

    Γραμματικό γένος και γλωσσικός σεξισμός στα βιβλία Γλώσσας του Δημοτικού