Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Konstantinos, στις 26 Νοεμβρίου 2011.

?

θα μπορούσε μια Φεμινίστρια να είναι και υποτακτική ?

  1. Ναι

    136 vote(s)
    77,7%
  2. Όχι

    39 vote(s)
    22,3%
  1. espimain

    espimain Contributor

    Εσείς από που το ξέρετε αυτό;
     
  2. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Είδες που με λίγη καλή προσπάθεια τελικά μπορούμε όλοι μας να συνυπάρξουμε όμορφα και ειρηνικά ?

    Την καλήμερα μου λαμπρέ μου νέε
     
  3. de7

    de7 s

    Θα μπορούσα να γράψω πάρα πολλά, όμως προς το παρόν θα γράψω κάποιες πρώτες σημειώσεις.

    Αυτό είναι ένα νήμα που πραγματεύεται το ερώτημα του κατά πόσον μια υποτακτική μπορεί να είναι και φεμινίστρια.

    Η απάντηση είναι: για να είναι μια γυναίκα υ/σ, μόνο φεμινίστρια μπορεί να είναι και τίποτα άλλο. Αν δεν είναι φεμινίστρια, δεν είναι υ/σ.

    Γιατί;

    Γιατί όπως έχει ήδη διατυπωθεί από πολλές αναρτήσεις στο παρόν νήμα, ο φεμινισμός έχει ως βασικό πρόταγμα την ισότητα των φύλων. Τελεία.

    Από αυτό το βασικό πρόταγμα προκύπτουν δύο ερωτήματα:

    (Α) Τί είναι ισότητα;

    (Β) Τί είναι φύλο;

    Το ερώτημα (Α) έχει ήδη απαντηθεί με άψογο τρόπο από την @elfcat στις απαντήσεις της προς το μέλος @kinvara που βρίσκεται σε σύγχυση σχετικά με τις έννοιες ίσος-η/ίδιος-α.

    Το ερώτημα (Β), μέχρι πρότινος, αφορούσε στο δίπολο άνδρας-γυναίκα. Από την ανάδυση του πεδίου των σπουδών του κοινωνικού φύλου (gender studies) - από γυναίκες, κυρίως - στον χώρο της φιλοσοφίας (Judith Butler, Rosi Braidotti, Karen Barad, Johnny Golding, Marie-Hélène [Sam] Bourcier, Donna Haraway κ.ά.) και εντεύθεν, το φύλο έπαψε να ταυτίζεται με το βιολογικό φύλο και ήρθε να συμπεριλάβει ένα ολόκληρο φάσμα εκφάνσεων του κοινωνικού φύλου: non-binary, transgender, gender-fluid, non gender-conforming κ.ά.

    Έ/έχοντας αυτά κατά νου, τίθεται ξανά το ερώτημα: γιατί μια γυναίκα υ/σ δεν μπορεί να είναι υ/σ, αν δεν είναι φεμινίστρια; Αν δεν αποδέχεται, δηλαδή, την ισότητα των φύλων;

    Διότι αν δεν είναι φεμινίστρια, η υποταγή δεν μπορεί να είναι παρά προϊόν στερεοτύπων που προκύπτουν από τις έμφυλες ανισότητες: π.χ. υποτάσσομαι γιατί είμαι κατώτερή σου επειδή εσύ είσαι άνδρας, υποτάσσομαι γιατί αν δεν το κάνω θα με τιμωρήσεις, υποτάσσομαι γιατί η κοινωνία θέλει τις γυναίκες υπό του ανδρός, υποτάσσομαι γιατί νιώθω ένοχη και πρέπει να υποφέρω και να τιμωρούμαι ως μίασμα κλπ κλπ.

    η γυναίκα υ/σ που είναι φεμινίστρια υποτάσσεται διότι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Για κανέναν άλλο λόγο. Δεν έχει ανάγκη κάποια δικαιολογία ή πεποίθηση που θα την πείσει ότι έτσι πρέπει να είναι, λόγω κάποιων εξωτερικών ηθικολογικών νόμων (της κοινωνίας, της θρησκείας, κλπ). Η γυναίκα υ/σ δεν υποτάσσεται γιατί αν δεν το κάνει θα της κόψουν την κλειτορίδα, θα την βιάσουν, θα την σκοτώσουν, θα την πετροβολήσουν, ή επειδή έχει μείνει έγκυος και δεν μπορεί να κάνει έκτρωση. Για αυτό λέμε πως η γυναίκα υ/σ είναι φεμινίστρια και ως εκ τούτου έχει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του σώματος.

    Υ.Γ.: Τέλος, θα επιθυμούσα να κάνω ένα σχόλιο στο ομοφοβικό και φαλλοκρατικό παραλήρημα του @AuroraBorealis και του @Δίας : οι απορίες σας σχετικά με τη δόκιμη χρήση της γλώσσας απαντήθηκαν από Τα Μέλη @Iagos και @Dark_Explorer μέσα από παραδείγματα που προέρχονται από την ακαδημαϊκή κοινότητα. Ως εκ τούτου, δεν πρόκειται για κάποια κουβεντούλα που απασχολεί μόνο Αυτά Τα Δύο Μέλη και κανέναν άλλο. Πρόκειται για μια προβληματική που αναπτύσσεται σε παγκόσμιο επίπεδο εδώ και χρόνια. Για παράδειγμα, την προηγούμενη Τετάρτη και Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε το συνέδριο HYBRID: Material Bodies: Gender, Health & Performance, στο University College London. Θα σας πρότεινα, αντί να απαξιώνετε ζητήματα που υπάρχουν, να ανοίξετε τα μάτια, τα αυτιά, το μυαλό και την καρδιά σας. Ίσως αυτό σας βοηθήσει να καταλάβετε τί είναι και το BDSM.

    Τώρα, όσον αφορά σε αυτό:

    Να σας ενημερώσω πως δεν υφίσταται η έννοια της «κανονικότητας»: το διαφορετικό δεν είναι μη-κανονικό. Είναι απλά διαφορετικό. Αν είμασταν σε άλλο φόρουμ, θα σας είχαν ήδη διαγράψει για ομοφοβικό σχόλιο.
     
    Last edited: 19 Ιουνίου 2022
  4. slave32

    slave32 Contributor

    @de7 μπράβο. Άντε τώρα να τους εξηγήσεις ότι υπάρχουν φεμινιστές άνδρες σκλάβοι και αφέντες.

    Υ.γ. σε ένα τέτοιο φόρα ειδικά, θα έπρεπε να είχαν διαγραφεί οι ομοφοβικοί.
     
  5. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    @de7 δεν έχω χρόνο καρδιά μου να απαντώ σε σεντόνια σε δεικτικούς ανθρώπους που ευαγγελίζονται πως το γνήσιο και ορθόδοξο bdsm είναι το δικό τους. Ούτε χρόνο να παίξω το παιχνιδάκι σας. Σου στέλνω τους φαλλοκρατικούς μου (κατά τα δικά σου λεγόμενα και του κυρίου σου) χαιρετισμούς από τα πόδια του κυρίου μου και the stage is yours . Σε κάποια σκηνή θα πρέπει να διαπρέψετε κι εσείς.
     
    Last edited: 19 Ιουνίου 2022
  6. de7

    de7 s

    Αγαπητή @kinvara πρώτα από όλα δεν σας επιτρέπω να *με* λέτε "καρδιά μου". Αν ήμουν καρδιά σας δεν θα γράφατε αυτά που γράφετε.

    Δεύτερον, δεν σας κάλεσε κανείς να απαντήσετε. Αν μάθετε κάποια στιγμή να διαβάζετε και να κατανοείτε, θα δείτε ότι η ανάρτησή *μου* αναφέρεται στο ερώτημα του παρόντος νήματος και σε απαντήσεις που δόθηκαν με αφορμή αυτό.

    Τουναντίον, εσείς θεωρείτε ότι παίζω κάποιο παιχνίδι και πως ευαγγελίζομαι πως κάνω το γνήσιο και ορθόδοξο BDSM. Δεν μπορώ να βοηθήσω αν η αντιληπτική σας ικανότητα οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα. Τα γραπτά *μου* και η θέση *μου* είναι σαφώς διατυπωμένα. Το πώς τα αντιλαμβάνεται ο καθένας, είναι δικό του θέμα.

    Τους "φαλλοκρατικούς χαιρετισμούς" σας (κατά τα δικά σας λεγόμενα) κρατήστε τους για εσάς, δεν *με* αφορούν.

    Το αν διαπρέπω ή όχι σε κάποια σκηνή, δεν είστε σε θέση να το κρίνετε γιατί δεν *με* γνωρίζετε προσωπικά. Αυτοί που *με* γνωρίζουν, απλά γελούν με το σχόλιό σας.

    ελπίζω πέρα από τις επιθέσεις επί προσωπικού, κάποια στιγμή να είστε σε θέση να αρθρώσετε δομημένα επιχειρήματα.

    Καλή συνέχεια.
     
    Last edited: 19 Ιουνίου 2022
  7. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Γλωσσολόγος δεν είμαι αλλά νομίζω πως γλώσσα και κοινωνία πάνε μαζί, εξελλίσονται η μία με την άλλη. Υπό αυτό το πρίσμα αυτά που ανέφεραν τόσο ο @Iagos, όσο και η @Dark_Explorer και η @de7 -πάντα σε σχέση με τη γλώσσα- δεν ποιούν επίθεση προς κανέναν. Δεν θα χαλάσει η γλώσσα αν προστεθεί η λέξη προεδρίνα, όπως δε θα χαλάει η γλώσσα αν προστεθεί η λέξη πιλοτίνα, όπως δε χάλασε η γλώσσα όταν προστέθηκαν οι λέξεις "βουλευτίνα", "αστυνομικίνα" κλπ.

    Εξέλιξη λέγεται, η εμμονή στην καθαρότητα είναι πουριτανισμός.
     
  8. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Γενικά η εμμονή είναι πουριτανισμός. Προς όποια κατευθυνση..
     
  9. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Η εμμονή είναι εμμονή, ο πουριτανισμός μπορεί -και γίνεται- αντικείμενο εμμονής, είναι ωστόσο τελείως διαφορετικό πράγμα.
     
  10. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Σωστά, αν και για μένα η εμμονή προς οποιαδήποτε κατευθυνση κρύβει αρκετό πουριτανισμό μέσα της χωρις να βάζω πρόσημο σε αυτό. Εντελώς θεωρητικά το λέω.
     
  11. slave32

    slave32 Contributor

    Εσείς να φανταστώ το αγνοείτε;
     
  12. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Υπάρχει μια ενδιαφέρουσα ομάδα στο site του Fet, η οποία ονομάζεται " Female + Dominant does not = Fem-Domme".
    Εκεί δεν αντιλαμβάνονται το string σαν forced feminization κι άλλα τέτοια τσονταρισμένα φετιχιστικά συμπούρμπουλα.