Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Konstantinos, στις 26 Νοεμβρίου 2011.

?

θα μπορούσε μια Φεμινίστρια να είναι και υποτακτική ?

  1. Ναι

    136 vote(s)
    77,7%
  2. Όχι

    39 vote(s)
    22,3%
  1. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Αυτό είναι ένα νήμα που πραγματεύεται το αντίστροφο ερώτημα, άλλο αν στην πορεία της συζήτησης η φορά άλλαξε.

    Συγκεκριμένα το ερώτημα ήταν
    και μάλιστα με το διευκρινιστικό
    Διότι αν η ερώτηση ήταν αν κάποιος, έστω μια υποτακτική ή οποιαδήποτε άλλο αυτοπροσδιοριζόμενο ως χ πρόσωπο, μπορεί να είναι φεμινιστής, η απάντηση είναι απλή, προφανώς μπορεί εφόσον βρίσκεται σε περιοχή του πλανήτη που είναι διαθέσιμη η επιλογή και οι ερμηνείες της απάντησης ποικίλλουν.

    Αλλά το ερώτημα αν μια Φεμινίστρια μπορεί να είναι υποτακτική είναι διαφορετικό.

    Τα ίσα δικαιώματα των φύλων. Ισονομία και ισοπολιτεία, επίσης.
    Από αυτό το πρόταγμα προκύπτει ένα ερώτημα, τι είναι δικαίωμα. Δεν είναι απλό.

    Ένα πρόσωπο υποτάσσεται επειδή επικυριαρχήθηκε. Το πρόσωπο που δεν αντιλαμβάνεται ότι έχει ίσα δικαιώματα πρώτης, δεύτερης και τρίτης τάξης με όλους τους άλλους και την ευθύνη των επιλογών του, σε περίπτωση που επικυριαρχείται ταλανίζεται με όλους τους άλλους άτυπους επικυρίαρχους που ίσως μόνο του έχει βάλει στη ζωή του και έχει θέματα προτεραιοτήτων.

    Οποιοσδήποτε μπορεί να δηλώνει ότι υποτάχτηκε επειδή δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Πέραν της αρνητικής επιχειρηματολογίας, εμφανίζετε την μη φεμινίστρια υποτακτική ή σκλάβα ως ένα πρόσωπο που δεν έχει την ικανότητα να αντιληφθεί πρώτον τις διαφορετικές ποιότητες και εκφάνσεις υποταγής και δεύτερο το κοινωνικό τους αντίκρισμα. Στην πραγματικότητα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, υποθέσεις κάνετε.

    Τα γένη στην γραμματική απασχολούν τις ακαδημαϊκές κοινότητες φιλολόγων από τα τέλη του 19ου αι. Το ότι η γραμματική είναι βαθύτατα πολιτική υπόθεση είναι γνωστό σε όσους έχουν ασχοληθεί σοβαρά με αυτήν. Δεν είναι αποκλειστικό πεδίο των gender studies, ούτε κατά διάνοια.

    Χαίρομαι αν και εσείς δεν έχετε χάσει το χιούμορ σας, αν και δεν θυμάμαι να έχουμε ίχνη του εδώ, θα μου πείτε είναι και το άγχος της υποταγής στα αρχικά στάδια, καταλαβαίνω.
    Εφόσον διαπρέπετε, γνωρίζετε και την ευθύνη που φέρνει αυτό και πόσο σας ωθεί σε κάποια νηφαλιότητα τόσο στο περιεχόμενο όσο και στην εκφορά του λόγου σας, και εδώ. Εφόσον εσείς νιώθετε ότι σας χαρακτηρίζει και εδώ έπεται ότι σας δεσμεύει και εδώ.
     
  2. de7

    de7 s

    #συνέπειαλόγουπράξης
     
  3. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Το ερώτημα του νήματος θυμίζει το αλήστου μνήμης ερώτημα που τέθηκε κάποτε για το αν ένας Κυρίαρχος μπορεί να είναι αναρχικός.
    Τόσο η προσπάθεια ιδεολογικοποίησης της καύλας όσο και η προσπάθεια επιβολής της οποιασδήποτε ιδεολογικής-πολιτικής νόρμας στην καύλα, μυρίζουν αδούλευτη ενοχή.
    Τα εν οίκω μη εν δήμω. Και αντίστροφα.
     
  4. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Με τον ίδιο τρόπο που μπορείς να ασπάζεσαι τις βασικές αρχές μιας θρησκείας χωρίς να γίνεσαι θρησκόληπτος.

    Καλύπτομαι πλήρως από την αρχική θέση της @gaby_m
     
  5. Rupa

    Rupa New Member

    Αν μου επιτρέπετε, επειδή μπορεί να παρεξήγησα ή να μην κατάλαβα σωστά:
    Η τοποθέτησή σας σε αυτή την συγκεκριμένη παράγραφο, έτσι όπως είναι διατυπωμένη, δημιουργεί την εντύπωση ότι αποδέχεται τη σχέση Κυριαρχίας/υποταγής μόνο στο δίπολο άντρας/γυναίκα.
    Με βάση αυτή τη διατύπωση, πώς θα μπορούσε ένα άτομο άλλου σεξουαλικού προσανατολισμού να είναι φεμινιστ@; Μια γυναίκα υποταγμένη σε μια άλλη γυναίκα ή σε ένα non binary άτομο για παράδειγμα, όπου δεν τίθεται ζήτημα προϊόντων στερεότυπων που προκύπτουν από τις εμφυλες ανισότητες; Σε αυτό το παράδειγμα θεωρείται δεδομένο ότι το υποταγμένο άτομο είναι φεμινιστ@ ή δεν τίθεται καν προς ερώτηση διότι δεν αφορά το συνηθισμένο δίπολο της εμφυλης ανισότητας;
     
  6. espimain

    espimain Contributor

    Φυσικά και το αγνοώ και γι' αυτό ρωτάω να μάθω.
    Εσείς από που το ξέρετε αυτό;
     
  7. slave32

    slave32 Contributor

    γράφει και άλλα πριν και μετά από αυτό, σίγουρα τα διαβάσατε;
     
  8. slave32

    slave32 Contributor

    Δείτε γύρω στον χώρο λοιπόν.
     
  9. slave32

    slave32 Contributor

    Ναι συμφωνώ, έγραψα οτι υπάρχει μια μεγάλη μερίδα ανδρών και Γυναικών που το βλέπει έτσι. Δεν συμφωνώ ή διαφωνώ, μιλώ μόνο σε ότι έχω συναντήσει.
    Υ.γ. για τους άνδρες υ, όχι απαγόρευση οργασμού ας χύσουν πρώτα, πολύ και μετά δείτε αν υπάρχει αντίληψη υποταγης, γενικα.
     
  10. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Είναι έκδηλο.
     
  11. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Ακριβώς το ίδιο θα σου πρότεινα, όσο για τα παραδείγματα που αναφέρεις, δεν νομίζω ότι έχουν την αξία που προσδίδεις ακριβώς επειδή προέρχονται από αυτού του είδους τον φεμινισμό και αφορούν κατα αποκλειστικότητα αυτού του είδους τον φεμινισμό. Ακόμη και αν αυτά εκτελούνται σε ακαδημαϊκό περιβάλλον.


    Τι δηλαδή δεν θα μας εξηγήσετε εσείς ? Σας καταλαβαίνω, ξοδέψατε όλη σας την ενεργεια να μας πείσετε περί του φαλλοκρατισμού μας και της ομοφοβίας μας. Δεν βαριέστε, ίσως κάποια στιγμή βρείτε την όρεξη και δύναμη να μας πείσετε και για το bdsm μας.


    Σε ευχαριστώ για τον κόπο σου, να σε διορθώσω ότι την έννοια κανονικότητα δεν την γνώριζα, τουλάχιστον με αυτήν την έννοια, πριν έρθω σε επαφή με την ακραία lgbtq και φεμινιστική ρητορική.


    Μα εννοείται. Εάν διαβάσεις την πρώτη μου πρόσφατη δημοσίευση σε αυτό το νήμα, που σου συνιστώ να μην το κάνεις, θα δεις ότι αναφέρεται σε μία bdsm φεμινίστρια της οποίας η εμπειρία από την διαμονή της σε παρόμοια φόρουμ ήταν κάπως αλμυρή. Ακριβώς επειδή στα μέρη που αναφέρεσαι η δεσπόζουσα στενή, φοβική σχεδόν ανύπαρκτη λογική συνδυάζεται με περισσό φανατισμό και μίσος.

    Νομίζω ότι δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι άνθρωποι σαν εμένα, εαν είχαμε ένα καθεστώς με γενικό γραμματέα τον ιδεολογικό ηγέτη θα βρίσκονταν ή σε γκούλακ ή στην κρεμάλα ή στο εκτελεστικό απόσπασμα ή στο κρεματόριο ή στο πάτο κάποιου ποταμιού δεμένοι πάνω σε σταυρό.

    Αν ήσουν σε δικό μου φόρουμ κανείς δεν θα σε είχε διαγράψει ποτέ, ενδεχομένως ποινή θα έτρωγε οποιοδήποτε τάση να διαγραφείς για τις απόψεις σου.

    Εάν καταφέρεις με κάποιο τρόπο να κάνεις την κοινωνία μας από το να βλέπει το διαφορετικό με διαφορετικό τρόπο και αποδοχή και με θέληση συνύπαρξης τότε εγώ το λιγότερο και σίγουρα το παιδί μου θα σου το χρωστάμε. Αλλά για να πούμε ότι οδεύεις προς κάτι τέτοιο θα πρέπει να καταβάλεις τεράστιο κόπο και πνευμόνι να δεις όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου και όχι μόνο το κόκκινο.


    Υ.γ. Προτιμώ τέτοιου είδους θέματα να τα συζητώ με τον αγαπημένο μου και όχι με τους αυλικούς του. Τούτο διότι γιατί είναι αποδεδειγμένο ότι στερούνται μένους, φθόνου και ποιότητας εν συγκρίσει.
     
    Last edited: 20 Ιουνίου 2022
  12. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

    Τραγικό. Κι ακόμα πιο τραγικό το ότι έχει επαναληφθεί. Καταλαβαίνω βέβαια πως νιώθετε και σας δικαιολογώ, δεν είναι λίγο να έρθει κάποια από το πουθενά και να αποδομήσει όλο το κείμενο σας.

    Βλέπω ένα μεγάλο #συνέπειαλόγουπράξης να έρχεται και προς το μέρος σας την επόμενη φορά. Καλορίζικος
     
    Last edited: 19 Ιουνίου 2022