Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Konstantinos, στις 26 Νοεμβρίου 2011.

?

θα μπορούσε μια Φεμινίστρια να είναι και υποτακτική ?

  1. Ναι

    136 vote(s)
    77,7%
  2. Όχι

    39 vote(s)
    22,3%
  1. rea..

    rea.. Contributor

    Από αυτά που έχω δει, σε κάθε κατηγορία ελέγχου μπορεί να υπάρχει μισογυνισμός, ρατσισμός, εθνικισμός, συντηρητισμός, φανατισμός κτλ. Η κάθε θέση βρίσκει το ανάλογο της. Ίσως τελικά να υπάρχει βδσμ χωρίς ηδονισμό και χωρίς ελευθεριακή σκέψη και με αυτά τα "κρατήματα μίσους" συνειδητά ή μη, φτάνει μέχρι εκεί που μπορεί να φτάσει. Βάζει όριο στο πνεύμα και στο σώμα, αναπόφευκτα και στην απόλαυση.

    Κατά τη γνώμη μου, ο ηδονισμός δεν δέχεται κρατήματα, είναι εμπόδια στην απόλαυση, στην Καύλα. Ο ηδονιστής δεν πιστεύει στην ισότητα επειδή είναι σωστό και πρέπον, αλλά επειδή είναι αληθινό και πηγαίο και σε αυτό το επίπεδο είναι απελευθερωτικό, ανοίγεις σε μια φυσική ένωση με την ανθρωπότητα και ακόμα παραπέρα. Ανθίζεις σε μια απόλαυση που έχει άλλο περιεχόμενο και φαίνεται αστείρευτη.

    Δεν λέω ότι ο ηδονισμός είναι μια καλοσυνάτη ολούθε αγάπη, πιστεύω ότι είναι μια εξερεύνηση σε ισορροπίες που ξεκινά με βάση την ισότητα. Όσο πιο δυνατές οι βάσεις, τόσο περισσότερη ευχαρίστηση και ομορφιά μπορείς να ανακαλύψεις σε διάφορες ισορροπίες, όπως την ασυμμετρία.

    Η κατεύθυνση του ηδονισμού πάει πέρα από τον φεμινισμό, δέχεται αυτό το ρεύμα σαν ένα βήμα προς κάτι πολύ μεγαλύτερο. Είναι μια αρχή, μια ιδέα που όταν μπαίνει στα σπίτια δεν περιορίζεται στα φύλα αλλά ανοίγει το βλέμμα προς κάθε μορφή ανισότητας. Είναι για κάποιους το πρώτο σκαλοπάτι αναβάθμισης.

    Επίσης είναι μια φωνή, μια επανάσταση σε μια εποχή που η ανθρωπότητα χρειάζεται να μάθει εκ νέου να μην το βουλώνει πια, να φωνάζει και να αγωνίζεται για πολλούς και διάφορους λόγους.

    Οι άνθρωποι που σκαλώνουν στα λάθη του φεμινισμού επιλέγουν να χάνουν την μεγάλη εικόνα του όλου ζητήματος. Η θέση και η στάση "βούλωστο" όσο καλά και αν νομίζουν ότι κρύβεται είναι ξεκάθαρες για όσους διαβάζουν χωρίς παρωπίδες. Οι θέσεις και οι στάσεις "βούλωστο" είναι σκοταδισμός.

    Για ν αλλάξει μια κατάσταση πρέπει ν αλλάξει μια αντίληψη. Για να αλλάξει μια αντίληψη πρέπει να φύγουν τα κρατήματα που την εμποδίζουν. Όχι για έναν καλύτερο κόσμο, αλλά για μια αδικία απέναντι σε αυτό που είσαι.
     
  2. elfcat

    elfcat . Contributor

    Kudos
     
  3. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Μπήκε ο "πρόεδρος" (ή μήπως Πρόεδρος;;;  , ύστερα μπήκε η "μαθήτρια" και μετά ήρθαν οι "πτυχιούχοι" και για να είμαστε και σωστοί με την Νέα Τάξη και οι πτυχιούχες (μην κατηγορηθούμε και για μισογυνισμό)
    Για κάποιους από το χωριό λέω δεν τους γνωρίζετε.
     
  4. tithon

    tithon Contributor

    οι άνθρωποι που παραβλέπουν τις θεμελιώδεις και πηγαίες αρχές του φεμινισμού, ξεπλένοντάς τες ως λάθη, χάνουν την εικόνα, εξ αιτίας των παρωπίδων.
    η στάση του φεμινισμού είναι ξεκάθαρα «βούλωστο» απ την πρώτη του μέρα. με στόχο, αντικείμενο, κατεύθυνση και φορά.

    σας «έπεσε» το μίσος του φεμινισμού προς κάποιο συγκεκριμένο φύλο, δεν μισεί μόνον το ένα. εντύπωση μου έκανε που σας έπεσε.
     
  5. rea..

    rea.. Contributor

    Το παρελθόν μου και γενικότερα η προσωπική μου ζωή και οι επιλογές μου δεν έχουν σχέση με το θέμα και δεν σε αφορούν. Το κουτσομπολιό δεν είναι λόγος με ουσία, ούτε επιχείρημα, ούτε θέση. Αυτές οι συμπεριφορές γυρνάνε μπούμερανγκ σε αυτούς που τις εκφράζουν και όχι σε αυτούς που στοχεύουν.
     
    Last edited: 26 Ιουνίου 2022
  6. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Υπάρχει ακόμα το επιχείρημα ότι οι φεμινίστριες μισούν τους άντρες;
    Καλό, καλό, επειδή δεν τα έχω διαβάσει όλα εδώ μέσα, μήπως ειπώθηκε και το "not all men"?
     
  7. rea..

    rea.. Contributor

    Αυτές τις αντιφεμινιστικές προπαγάνδες τις ακούω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.

    Αν πιστεύετε ότι στέκεται στην λογική σας να μου "χρεώσετε" μισανδρισμό από την τοποθέτηση μου .. ειλικρινά δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω τον κόπο να υπερασπιστώ τον εαυτό μου απέναντι σε αυτό.
     
  8. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Εν τω μεταξύ βλέπουμε λίγο τι γίνεται αυτή τη στιγμή με τις εκτρώσεις στην Αμερικη ε;
     
  9. tithon

    tithon Contributor

    οι φεμινιστές μισούν τα φύλα. όχι μόνον τους άντρες.
     
  10. tithon

    tithon Contributor

    τις ντριπλες τις θυμάμαι κι εγώ από πολύ παλιά.
    τον μισανδρισμό πάντως τον ξεχάσατε στις αναφορές σας.
     
  11. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Στο τρίτο κύμα είναι δεδομένο ότι υπάρχει και μίσος προς τους άντρες.
    Και για του λόγου μου το αληθές
    https://en.wikipedia.org/wiki/Feminism#Third-wave_feminism

    Στο ερώτημα που είχε τεθεί
    και
    Δεν είναι μόνον η υποτακτική γυναίκα που υπάρχει και που κάνει επιλογές εντός του D/s. Το θέμα αν μια Φεμινίστρια μπορεί να είναι υποτακτική αφορά περισσότερους από τις ίδιες τις υποτακτικές και βιωματικά, αφορά επίσης τους Κυρίαρχους και τις Κυρίαρχες.

    Εφόσον ρωτάτε για βιωματικά πάντως, θα πω το δικό μου βίωμα που είναι ότι πρόκειται για δύο θέματα άλλης κλίμακας το καθένα και μη συγκρίσιμα. Γίνεται γενικά, εφόσον ο Αφέντης το επιθυμεί, η υποτακτική που του ανήκει και να είναι ανοιχτή στα θέματα που απασχολούν την κοινωνία και συγχρόνως επικυριαρχημένη και καθυποταγμένη.

    Αυτή όμως είναι μόνο μια άποψη. Γιατί γνωρίζω επίσης σαδομαζοχιστές που έκριναν ότι οι αξίες και τα πιστεύω τους δεν ταίριαζαν με τον σαδομαζοχισμό και για τον λόγο αυτό έπαψαν να ασκούν την τέχνη. Επρόκειτο κυρίως για Κ, πάντως.

    Σκατότερα δεν γίνεται. Και δεν έχουμε δει τίποτα ακόμη.
     
  12. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Ο,τι να'ναι.