Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Konstantinos, στις 26 Νοεμβρίου 2011.

?

θα μπορούσε μια Φεμινίστρια να είναι και υποτακτική ?

  1. Ναι

    136 vote(s)
    77,7%
  2. Όχι

    39 vote(s)
    22,3%
  1. RAIN

    RAIN nefelibata

    Αν βλέπεις τον εαυτό σου και εν γένει το ανδρικό φύλο στη θέση του χαλίφη, υπάρχει θεματάκι.
     
  2. de7

    de7 s

    Τότε να μας πείτε εσείς πως μας θέλετε για να μην είμαστε οπισθοδρομικές και να υπακούσουμε.

    Πώς βρέθηκαν όλα αυτά τα αγοράκια που θέλουν να έχουν και τον τίτλο του Κυρίαρχου εδώ μέσα, ακόμα δεν έχω καταλάβει.
     
    Last edited: 28 Ιουνίου 2022
  3. de7

    de7 s

    Μεγάλο το θεματάκι.
     
    Last edited: 28 Ιουνίου 2022
  4. tithon

    tithon Contributor


    οι αλλαγές που προέκυψαν απ τον οικονομικό και παραγωγικό μετασχηματισμό, στις «αναπτυγμένες» οικονομίες γιά να μετασχηματιστούν από
    δημιούργησαν ανακατατάξεις, ανασφάλειες, πιέσεις και αποκλεισμούς. καινούρια καθήκοντα και καινούρια προνόμια. ανάμεσα σ όλα τ άλλα διαταράχτηκε και ο «καταμερισμός εργασίας» σε σχέση και με τα φύλα. όπως και σ όλα τ' άλλα, η διαταραχή καταμερισμού και στα φύλα, προκάλεσε δυσφορίες. ο φεμινισμός εξέφρασε τις δυσφορίες, είναι προϊόν των αλλαγών, δεν δημιούργησε τις αλλαγές. όπως και οι αντίστοιχοι ιδεασμοί σ όλα τ άλλα συνεισέφερε στην «επιτάχυνση» των αλλαγών μετατρέποντας την ανάγκη προσαρμογής σε ζητούμενο. κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία. ιδεολογικοποιώντας τον μετασχηματισμό, εφευρίσκοντας δαίμονες και ξαναδιαβάζοντας το «παρελθόν» γιά να επινοήσει ανύπαρκτους αλλά χρήσιμους δαίμονες. το ίδιο φαινόμενο εκδηλώνεται σε κάθε τομέα που επηρέασε ο μετασχηματισμός, όχι μόνον στον καταμερισμό των φύλων. οι ίδιες αναγκαίες δαιμονοποιήσεις έγιναν και στ άλλα πεδία. επέδειξε μεγάλη μισαλλοδοξία το τέλος του 19ου αιώνα και τα «κινήματα» που εφηύρε, στις «αναπτυγμένες» οικονομίες, γιατί η ανάγκη και οι ευκαιρίες αλλαγών υπήρξαν βίαιες και πιεστικές. δεν ήταν ούτε είναι κεραυνός εν αιθρία. διαρρέει, με διάφορετικές εντάσεις, όλην την διαδικασία μετασχηματισμού από την πρώτη εμφάνιση της αστικής ιδεολογίας στους προτεστάντες του 16ου αι. έχει ξαναναφερθεί σε αντίστοιχο μετασχηματισμό ήδη απ τον ιουβενάλη στο τέλος του 1ου αιώνα.


    @rea κατανοώ οτι βρίσκετε επιθετική μιά ιστορική ανάλυση διότι κλονίζει και απειλεί να μετασχηματίσει μιά εδραιωμένη κεντρική πεποίθηση, χρήσιμη προς μιά συγκεκριμένη κατεύθυνση και «φορά». κάθε μετασχηματισμός είναι λίγο αγχογόνος.  
     
  5. espimain

    espimain Contributor

    Να βρείτε έναν Κυρίαρχο να θέλει να σας αναλάβει και θα σας τα μάθει.
     
  6. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Αναρωτιέμαι Τιθών αν αυτό που συμβαίνει συμβαίνει σε μένα ή είσαι εσύ αυτός που σποραδικά αλλάζεις. Θέλω να πω ότι, να είναι αυτές οι φορές που με την πρώτη ανάγνωση σε καταλαβαίνω πλήρως. Που έχει και αυτό την χάρη του αλλά έτσι χάνεται η μαγεία.

    Αλλά σας μην παραμείνω σε αυτό, όσον αφορά το περιεχόμενο συμφωνώ απόλυτα με μόνη εξαίρεση το εξής :

    Προσωπικά δεν μπορώ να αιτιολογήσω τον φεμινισμό με κανένα διαφορετικό τρόπο πέρα από αυτού του συστημικού εργαλείου. Κάτι παρόμοιο με τον ρόλο της τρομοκρατίας σε ότι αφορά την αιτιολόγηση της αποδοχής της "απαραίτητης" επεμβατικότητας από την μία και της αυτόβουλης καταστολής κάποιων ελευθεριών από την άλλη. Ρόλοι παιγμένοι από πραγματικούς ανθρώπους με πραγματικές δράσεις με πραγματικό αίμα,πόνο και φανατισμό αλλά πάντα βάσει σεναρίου και σκηνοθεσίας.

    Τούτο δεν το εκφράζω ως κατα ανάγκη αφορμή για διάλογο, νιώθω καλυμμένος.

    ---------

    Πέρα από αυτά εάν το όνειρο μας θα ήταν να συζήσουμε αρμονικά και με πολύ λιγότερη καταπίεση, δύο τόσο διαφορετικά φύλα σίγουρα ο φεμινισμός ως αντιβιοτικό του σοβινισμού και της πατριαρχίας δεν είναι το φάρμακο, ακόμη και εαν δεν ήταν θέμα του συστήματος η όλη διαπλοκή.

    Θυμάμαι μία συζήτηση με κάποια φίλη πριν καιρό που είχε καταλήξει στο ότι "χαίρομαι πολύ που ο φεμινισμός μου σε τσούζει τόσο". "Μα δουλειά του φεμινισμού σου είναι να με τσούζει τόσο ώστε να με έχεις όσο πιο φανατικά γίνεται απέναντι σου, το γιατί χαίρεσαι δεν καταλαβαίνω" ήταν η απάντηση μου χωρίς καμία ελπίδα κατανόησης των όσων έλεγα.

    Και να που Ιούνιο του 2022 το ανώτατο δικαστήριο στο Αμέρικα άνοιξε την παλάμη του και με όλη του την δύναμη έριξε μία ηχηρή σφαλιάρα στο αφράτο μάγουλο του παγκόσμιου φεμινισμού. Ελλείψει Τραμπ, το μάρμαρο θα το χρεωθεί η συντηρίζων αμέρικαν πατριαρχία, μία έννοια απείρως πιο γενική από αυτή του ενός προσώπου ή μίας κυβέρνησης ή ενός λόμπι που θα έκανε τον πόλεμο πιο συγκεκριμένο και εστιασμένο, παράμετροι που σαφώς θα βοηθούσαν προς κάποια νίκη. Όχι τυχαία.

    Εικάζω ότι στο season 1 ep2 κάποιες φεμινίστριες θα ανακαλύπτουν ότι ουδόλως σεξιστική ή ρατσιστική είναι η ομοσπονδιακή Αμερική όταν τα κεφάλια τους θα ανοίγουν από το γκλοπ της προσφύγισσας Μεξικάνας αρχιλόχισσας Ραμίρεζ έξω από κάποιο δικαστήριο. Στο season 2 λογικά θα δούμε την αντεπίθεση με δυνατή κλοτσιά του φεμινισμού στα αρχίδια της πατριαρχίας. Έχουμε ενδιαφέροντα πράγματα μπροστά μας.

    Πριν συνεχίσω επιστρέφοντας στο ελλάντα για λίγο θα ήθελα να δώσω λίγο έμφαση στο πόσο πολυδιάστατη και επίκαιρη και ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη είναι η όλη αυτή συζήτηση περί φεμινισμού σε τούτο το φόρουμ πράγμα που με οδηγεί στο να προτείνω να μετονομαστεί το νήμα σε "Ο φεμινισμός" και όσα μηνύματα αφορούν την υποταγή σε σχέση με τον φεμινισμό να μεταφερθούν στο ανευ τίτλου και θέματος, διαχείριση σας ευχαριστώ για τον χρόνο.

    Στο ελλάντα λοιπόν παρακολουθούσα το Pride και το μάτι μου έπεσε σε πανό κατά της Ισλαμοφοβίας με δύο γυναίκες με μπούρκα κιόλας. Όχι κατά του ρατσισμού αλλά υπέρ μίας από της πιο μισάνθρωπες, μισαλλόδοξες, φανατικές και γυναικοκτόνες θρησκείες στο πλανήτη την εποχή που ζούμε. Αναρωτιέμαι εάν του pride του έχει λείψει η πατριαρχία και κωλοτρίβεται ή είναι έκφραση απύθμενης βλακείας.

    Λίγο μετέπειτα περπατώντας βόλτα το τέρας (ομορφιάς και γοητείας) ο δρόμος μου διασταυρώθηκε με δύο κοριτσάκια, ήτανε δεν ήτανε 11 χρονών, θέλοντας και μη άκουσα τμήμα του διαλόγου τους. "Ρε μαλάκα είμαι σίγουρη ότι την ξέρεις" είπε το κοριτσάκι με τα γυαλιά στην φίλη της. Ως γονέα τούτο με έβαλε σε έντονες σκέψεις ειδικά για το που οδηγούμε με τις πράξεις μας την νέα γενιά μέσα σε όλο αυτό το μπουρδέλο. Ένιωσα πραγματικά άβολα ως ανήμπορος και χωρίς καμία αρμοδιότητα να πιάσω το κοριτσάκι και να του εξηγήσω ότι η γλώσσα μας παρόλο που πλήρως συντελεί το επικοινωνιακό της καθήκον έτσι όπως είναι πολλές φορές με τα πατριαρχικά της κατάλοιπα μπορεί να δημιουργούν έντονη καταπίεση σε ενήλικες γυναίκες και ενδεχομένως τραυματικές εμπειρίες σε ένα κοριτσάκι 11 χρονών. "Ρε μαλάκισσα είμαι σίγουρη ότι την ξέρεις" είναι το σωστό, όχι "Ρε μαλάκα".

    Μα σε τι πατριαρχικά περιβάλλοντα μεγαλώνουν δυστυχώς κάποια παιδιά... Έτσι θα πάμε μπροστά?
     
    Last edited: 28 Ιουνίου 2022
  7. tithon

    tithon Contributor

    μαλάκτρια¹.

    δεν μπορώ να ανταποδώσω τη φιλοφρόνηση.

    επιμένω πως εκδηλώνει δυσφορία εαυτού, και ακολούθως αξιοποιείται ως εργαλείο ώστε να κάνει την ανάγκη φιλοτιμία ή να κάνει ανάγκη τη φιλοτιμία.

    ως ιδεασμός δεν εμποδίζει την υποτακτικότητα.


    1. μου υπέβαλες την ιδέα να συγγράψω πόνημα περί της αδυναμίας ανάγνωσης της φράσης «η δικηγόρος υπαγόρευσε και η δακτυλογράφος κατέγραψε την ομιλία της βιβλιοθηκονόμου στη συνέλευση των τραπεζοκόμων» ακόμη κι από μερικώς εγγράμματους, υπό το πρίσμα της δυσφορίας φύλου.
     
  8. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Μαλακισσα, θα επιμείνω και θα παρακαλούσα να μην αστειευομαστε με τόσο σημαντικά θέματα όχι μόνο παιδείας αλλά και φεμινισμού.


    Ωστόσο

    Δεν θα επιθυμούσα να στερηθω κάτι τετοιο.

    Εάν περισσέψει έμπνευση και δεν ζητάω πολλά θα ήταν επίσης ενδιαφέρων και κάτι σχετικαε με το γένος του ουσιαστικού φεμινισμός.

    Μα δεν ήτο φιλοφρόνηση, ήτο παράπονο, απολογουμαι για οποιο λάθος στην διατύπωση που οδήγησε σε τούτη την παρεξήγηση
     
  9. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Όλα είναι πρώτα ευθύνη και μετά δικαίωμα.
     
  10. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Κοίτα τώρα να δεις τι γίνεται. Μερικοί επιλέγουν να εκφραστούν χωρίς χειριστικά τερτίπια. Λένε αυτό που πιστεύουν χωρίς τον φόβο πως κάποιος θα καταλάβει κάτι άλλο από αυτό που εννοούν. Και χωρίς επίσης τον φόβο πως κάποιος θα παίξει με τις λέξεις τους γιατί απλούστατα δεν έχουν ανάγκη από τέτοιες φοβίες, έχουν απαλλαγεί από αυτές ή μπορεί και να μην τις είχαν ποτέ. Απίστευτο;
     
  11. RAIN

    RAIN nefelibata

    @AuroraBorealis

    Αν όχι ο φεμινισμός, ποιο θα ήταν πιστεύεις το σωστό φάρμακο εναντίον της πατριαρχίας έτσι ώστε να συμβιώσουν αρμονικά τα φύλα;
     
  12. RAIN

    RAIN nefelibata

    Επειδή δεν καταλαβαίνω, θα μπορούσες να μου εξηγήσεις την παραπάνω πρόταση;