Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Konstantinos, στις 26 Νοεμβρίου 2011.

?

θα μπορούσε μια Φεμινίστρια να είναι και υποτακτική ?

  1. Ναι

    136 vote(s)
    77,7%
  2. Όχι

    39 vote(s)
    22,3%
  1. tithon

    tithon Contributor

    διαφώνησα με το @AuroraBorealis ο οποίος ισχυρίστηκε οτι οι ιδεασμοί του φεμινισμού είναι κατασκευασμένοι ως συστημικά εργαλεία εξ αρχής, και διατύπωσα πάλι τον ισχυρισμό οτι δεν είναι κατασκευές εξ αρχής αλλά εδράζονται πάνω σε προϋπάρχουσα (υποκείμενη) δυσφορία, η οποία αξιοποιείται χειριστικά σε δεύτερο χρόνο.
    γενικότερα, όλες οι μαζικές εκδηλώσεις παρορμήσεων εδράζονται σε κάτι υπαρκτό, το οποίο στρεβλώνουν με συγκεκριμένη «κατεύθυνση και φορά», δεν κατασκευάζονται εξ υπαρχής, δεν «πιάνουν» αν είναι μόνον κατασκευές, οι κατασκευές χρειάζονται μιά επαφή, ένα πέδηλο, πάνω του χτίζεις κατασκευές όσο ψηλά θέλεις, ως τα σύννεφα και παραπέρα. ψιλοστέκονται έτσι. χωρίς πέδηλο πέφτουν συντομώτατα.
    η συζήτηση αυτή με τον @AuroraBorealis είναι διευκρινίσεις (ή και σημειώσεις, υπογραμμίσεις) πάνω σε θέσεις που ήδη διατυπώθηκαν προηγουμένως στον διάλογο σ αυτό το νήμα.
     
  2. RAIN

    RAIN nefelibata

    @tithon
    Αρα αυτή η υπαρκτή δυσφορία που αναφέρεις, που φαντάζομαι εννοείς την δυσφορία του να είσαι γυναίκα με ολα τα παρελκόμενα κάθε εποχής, είχε και έχει βάσιμους λόγους ύπαρξης.

    Η στρέβλωση που υποστηρίζεις, έγινε όταν αυτή η δυσφορία συνειδητοποιηθηκε μαζικά ώστε να υπάρξει συλλογική αντίδραση.

    Πώς αλλιώς θα μπορούσε το γυναικείο φύλο να αντιδρασει στην δυσφορία του όπως λες από τους στερεοτυπικους ρόλους που το είχαν και έχουν φορτώσει και στην έλλειψη ελευθερίας έκφρασης και αυτοδιάθεσης;

    Αυτό με την φιλοτιμία και την ανάγκη ακόμα δεν το πιανω.
     
  3. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Η δυσφορία ήταν η ανάγκη για ισότητα εν προκειμένω;
     
  4. tithon

    tithon Contributor

    γι αυτό επισήμανα την ανάγκη να έχει παρακολουθήσει κανείς τον διάλογο. προκύπτει δυσφορία στους μετασχηματισμούς. αλλάζουν τα προνόμια και τα καθήκοντα. σε δεύτερο χρόνο την δυσφορία αυτή την μετατρέπει κανείς χειριστικά, είτε γιά να προσαρμοστεί στην ανάγκη, σε ζητούμενο. παράγει και τα φαντάσματα περί έλλειψης ελευθερίας και τις ανισορροπίες περί έλλειψης αυτοδιάθεσης, γιά να κάνει ποθητό το ζητούμενο. εν προκειμένω το ζητούμενο είναι η παραγωγική και καταναλωτική μονάδα, και η ομοιογένεια. η ρευστοποίηση. η μαζικότητα.
    αλλά γίνεται πολιτική η συζήτηση. βγαίνει απ το νήμα.
     
  5. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Έτσι και αλλιώς θα το λύσει η ζωή και αυτό το πρόβλημα.

    Η ζωή επιλύει, κατά πώς λένε, αυτή που είναι κάπως εκδικητική είναι η ιστορία. Επειδή τάξη που δεν εκπληρώνει τον προορισμό της εξαφανίζεται #όχι δική μου ιδέα, κάποια στιγμή, αργεί ακόμα, θα πάρει ο διάολος τα ρέστα του Ανώτατου Δικαστηρίου.
     
  6. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Είναι τόσο λάθος αυτή η τοποθέτηση που δεν ξέρω από που να την πιάσω και από που να την αφήσω.

    Λες και το πρόβλημα στο έκτρωμα της προηγούμενης τετάρτης είναι το πώς θα το πάρουν οι σκληροπυρηνικές φεμινίστριες και όχι τι σημαίνει αυτό για τις γυναίκες γενικά.
     
  7. tithon

    tithon Contributor

    το ανώτατο δικαστήριο των ηπα αποφάσισε ότι η άμβλωση δεν ανήκει στον ιδιωτικό χώρο και άρα ρυθμίζεται θεσμικά. το άρωμα της απόφασης ειναι θρησκευομενο, περί ψυχής κλπ αλλά είναι 220+ σελίδες ανώμαλων αγγλικών. αίτημα των φεμινιστων είναι ο περιορισμός του ιδιωτικού χώρου και η εποπτεία του τι κάνουμε στα σπίτια μας. και του λοκαλ φεμινιστη να ζητήσουμε άδεια στέλνοντας αντιπροσωπεία. μου λείπουν κάνα δυο επιπλέον μεταπτυχιακα για να καταλάβω τη σκέψη του @AuroraBorealis αλλά υποψιάζομαι ότι δεν εννοεί αυτό που κατάλαβες. αυτό που κατάλαβες είναι περιορισμένο, φεμινιστικό, στρεβλό. αλλά μπορεί και να είπε αυτό που κατάλαβες.
     
  8. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Το πρόβλημα είναι που το βλέπεις ως σφαλιάρα ενάντια στον φεμινισμό και όχι ως σφαλιάρα στην ανθρωπότητα.
    Λογικό όταν η ανθρώπινη ανάγκη για ελευθερία περιορίζεται στην στήριξη κινημάτων που ευαγγελίζονται το όνομά της για να μας σώσουν.
     
  9. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Το ομοσπονδιακό διακαστήριο των ΗΠΑ επανέφερε το Jim Crow ρίχνοντας μια ισχυρή σφαλιάρα στο αφράτο μάγουλο του BLM

    Αυτό είναι το ισοδύναμο. Μια χαρά κατάλαβα και δεν είμαι εγώ που τα βλέπω περιορισμένα, "φεμινιστικά" και στρεβλά.
     
  10. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Ποιο είναι το αίτημα των φεμινιστων;
    Γράψε ανθρώπινα να καταλαβαίνουμε τι λες.
     
  11. tithon

    tithon Contributor

    ίσως μας πει ο ίδιος αν κατάλαβες περιορισμένα φεμινιστικά και στρεβλά, ή αν έγραψε αυτό που κατάλαβες.
     
  12. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Αγαπητέ μου Arioch, η άμβλωση είναι κάτι που δεν θα έπρεπε να συζητούμε καν. Έχει καθιερωθεί και την έχουμε αποδεχθεί εδω και δεκαετίες ως μικρά και ανεπαίσθητα εγκλήματα που είναι βολικά για όλους μας. Οι μόνες συζητήσεις που είχα πετύχει αισχάτως αφορούσαν είτε πολύ θρησκόληπτα γκρουπ είτε από εξτρεμιστικό φεμινισμό ως μέγα επίτευγμα ελευθερίας για τις θηλυκότητες.

    Ενάντια στις αμβλώσεις θα μου ήταν προσωπικά γελοίο να είμαι μιας και δύο φορές ως τώρα σε δύο σχέσεις μου ήταν η μόνη λύση με τεράστιες συνέπειες για την εξέλιξη της ζωής μου σε διαφορετική περίπτωση.

    Είμαι σίγουρος ότι εαν δεις στο σύνολο την συζήτηση μου με τον Τίθωνα και πολύ περισσότερο εάν δεις ποιοι είναι αυτοί που ανέβηκαν στις επάλξεις πρώτοι μέσα σε όλο αυτό το κοινωνικό χάος που προκάλεσε η ανακοίνωση αυτής της απόφασης είμαι σίγουρος ότι θα καταστεί περιττή η περαιτέρω διευκρίνηση από μέρους μου σχετικά με το περί σφαλιάρας.

    Rain μου, θαρρώ ότι αυτή ίσως ήταν η πιο εύστοχη ερώτηση που μου έχουν κάνει έως τώρα σε τουτο το νήμα και με ενδιαφέρει πολύ να απαντήσω αλλά θα σου ζητήσω λίγο υπομονή και χρόνο γιατί μου προέκυψε καλή παρέα που μου είναι δύσκολο να παραμερίσω.
     
    Last edited: 29 Ιουνίου 2022