Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Konstantinos, στις 26 Νοεμβρίου 2011.

?

θα μπορούσε μια Φεμινίστρια να είναι και υποτακτική ?

  1. Ναι

    136 vote(s)
    77,7%
  2. Όχι

    39 vote(s)
    22,3%
  1. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Μερικές φορές απολαμβάνω να παίρνω σοκάκια ανάποδα και μονοπάτια λάθος. Αν υποτεθεί ότι είναι.

    Αυτό που ισχύει, που συμβαίνει είναι αυτό που λέει ο @AuroraBorealis. Αυτό που αντιλαμβανόμαστε είναι οι απόηχοι. Αφορούν πρωτίστως την δικαιοσύνη την ίδια, μετά τον αμερικάνικο πληθυσμό, μετά όλους. Δεν υπάρχουν "γυναίκες γενικά", για μένα, υπάρχουν άνθρωποι γενικά. Δεν είναι μόνον οι γυναίκες που βλάπτονται, αν ήταν θα έπρεπε να εξειδικεύσουμε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, και ίσως και περισσότερο, γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας πολίτες της αμερικανικής ενδοχώρας ή και ακόμα περισσότερο, γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, πολίτες της αμερικανικής ενδοχώρας, φτωχές και χωρίς πρόσβαση σε ασφάλιση.
     
  2. sapfw

    sapfw out of order Contributor

  3. RAIN

    RAIN nefelibata

    @tithon
    Την συζήτηση την παρακολουθώ, στους συνειρμούς σου δυσκολεύομαι. Για αυτό ρωτάω.
    Καταλαβαίνω ότι αυτή η δυσφορία χρησιμοποιήθηκε από το σύστημα για δικούς του λόγους. Πιόνια είμαστε όλοι. Μέχρι εκεί φτάνω.
    Παρόλα αυτά κάποια πιόνια, τα μισά του πληθυσμού, στερούνταν, και σε κάποια μέρη ακόμα στερούνται των στοιχειωδών ελευθεριών.
    Το να ονομάζεις την έλλειψη ελευθερίας αυτοδιάθεσης του γυναικείου φυλου φάντασμα και ανισσοροπια μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση. Πώς γίνεται να μη το βλέπεις;

    Και ναι είναι πολιτική συζήτηση, πώς αλλιώς θα μπορούσε να γίνει.

    @AuroraBorealis
    Πέρνα καλά και ο φεμινισμός μπορει να περιμένει.
     
  4. rea..

    rea.. Contributor

    Αγαπητέ @tithon ,
    Kάθε θεωρία μίσους στραγγίζει την ιστορία για να βρει ψήγματα αλήθειας σαν καλοστημένη απάτη.

    Ανά τους αιώνες ο σκλάβος πάντα θέλει να ελευθερωθεί και με το πρώτο φράγκο που βάζει στην τσέπη του, το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να διεκδικήσει την ελευθερία του μέχρι αίμα. Αυτή είναι η μόνη διαχρονική αδιαπραγμάτευτη αλήθεια που ξέρω. Το ότι οι αγώνες αυτοί διαχωρίζονται σε κατηγορίες ανθρώπων για μένα δεν ακυρώνει τον σκοπό τους ούτε το δίκιο τους.

    Ας επιστρέψουμε στην πραγματικότητα, θα σας θεωρούσα απειλή αν ήσασταν 20 χρονών με αυτές τις θέσεις. Ούτε εγώ, ούτε εσείς ούτε οι θέσεις μας απειλούν κάτι, είμαστε το παρελθόν, έχουμε ήδη συμβεί. Κουβέντα κάνουμε σ ένα φόρουμ που πριν δεκατόσα χρόνια ήταν πιο προχωρημένο απ ότι είναι σήμερα και κάθε μέρα που περνάει γίνεται και πιο χτεσινό.

    Προσωπικά θα προτιμούσα ένα μυαλό σαν το δικό σας να είχε να δώσει κάτι καλύτερο σε αυτήν την κουβέντα από αυτό το συνονθύλευμα προκαταλήψεων. Αλλά και πάλι έχετε δώσει τόσα πολλά σε τόσα άλλα θέματα που ..χαλάλι σας μωρέ.

    Αλλά έτσι για το γαμώτο, για να ξανανιώσω λίγο ..απειλητική, θα επιχειρήσω για πρώτη και τελευταία φορά να σας πείσω να αναθεωρήσετε με το εξής ένα μοναδικό ατράνταχτο και ακλόνητο επιχείρημα :
     
     
  5. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Θα είναι μία κάποια έκπληξη για εκείνον που ψάχνοντας θα ανακαλύψει ότι ουδόλως λίγες είναι οι γυναίκες που εναντιώνονται στην άμβλωση και στον φεμινισμό γενικότερα και ότι σε τέτοιου είδους αποφάσεις και όσες όποιες άλλες αποφάσεις ακολουθήσουν η γνώμη τέτοιων γυναικών σε θέσεις νομοθέτη ή δικαστή θα παίξουν μεγάλο ρόλο. Όχι γιατί απλά έτσι θα ήθελαν οι ίδιες αλλά γιατί αντιπροσωπεύουν ποσότητες που δεν είναι ποτέ τόσο ορατές αλλά πάντα τόσο υπαρκτές.

    Είναι και εκείνες οι στιγμές που σου είναι αδύνατο να πιστέψεις ότι αυτή ακριβώς είναι η δημοκρατία και ότι έχει να κάνει ούχι με δικαιοσύνη, ούχι με ισότητα και ισονομία αλλά απλά με την μαζικότητα και την συσπείρωση μιας ιδέας ή μιας ιδεολογίας.

    Θα ήθελα να επισημάνω επίσης ότι εδώ και κάποιο καιρό συζητιέται ολοένα και πιο έντονα η ποινικοποίηση και της καισαρικής.
     
  6. tithon

    tithon Contributor

    θαυμάζω κι εγώ τον παρορμητισμό των εικοσάχρονων, χωρίς να παραβλέπω οτι κι εξ αυτού μάλλον η διείσδυση ποικίλων χρυσαυγιτισμών, καλή ώρα, στις ομάδες τους έχει διογκωθεί τις τελευταίες δεκαετίες.
    θαυμάζω κι απορώ και με τους μεγαλύτερους, που αποσυντονίζονται τελείως όταν αμφισβητούνται κι απειλούνται οι προκαταλήψεις τους.

    θα δυσκολευτώ να πάρω υπ όψιν τις προτιμήσεις σας γιά το δικό μου μυαλό. έχει ..διεκδικήσει την ..ελευθερία του.  
     
  7. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Καλή μου @RAIN, σχετικά με την ερώτηση σου πιστεύω ότι όσο αφορά τις προβληματικές συμπεριφορές μεταξύ των δύο φύλων, χωρίς να δίνω κάποια προτεραιότητα σε αυτές που αφορούν συγκεκριμένο φύλο, είναι θέμα καθαρά συστημικής παιδείας και μορφώσεως και φιλτράρισμα της ελεύθερης έκφρασης καθώς και της άκρατης διαφορετικότητας. Αρμονία χωρίς ομογενοποίηση σε μεγάλο βαθμό θαρρώ πως είναι αδύνατο.

    Για ότι αφορά εγκληματικά φαινόμενα όπως κακοποιήσεις ή βιασμούς ή φόνους εκεί χρειάζεται σοβαρή κοινωνική αναδιάρθρωση. Γκρέμισμα, καινούργια θεμέλια άλλη αρχιτεκτονική.

    Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι το οποίο ίσως ακουστεί προσωπικό, και σε αυτή την περίπτωση θα ήθελα να αγνοήσεις την ερώτηση μου, εσύ ως Rain με ποιο τρόπο βιώνεις την αδικία απέναντι στον εαυτό σου ως γυναίκα και με ποιο τρόπο αισθάνεσαι την πατριαρχία να σε αγγίζει ?

    Εάν επιλέξεις να μου απαντήσεις θα ήθελα να το κάνεις λαμβάνοντας υπόψιν μόνο δικές σου εμπειρίες και για ότι αφορά πρόσφατα έτη.
     
  8. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    I could care less.

    Ιδεολογικά κι εγώ είμαι κατά των αμβλώσεων αν δεν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι ή δεν είναι αποτέλεσμα βιασμού/αποπλάνησης ανήλικης αλλά κουμάντο κάνω στη δική μου κοιλιά και όχι στων άλλων. Κανείς δεν ζήτησε υποχρεωτικές αμβλώσεις, όποια δε θέλει να την κάνει είναι ελεύθερη να μην την κάνει, στις υπόλοιπες από πού και ως πού πας να τις απαγορεύσεις;
     
  9. tithon

    tithon Contributor

    μα τι δουλειά έχει η άμβλωση με τον φεμινισμό; άνθρωπέ μου
    αυτή ακριβώς η στρέβλωση συνιστά φεμινισμό, σούπα και τυρόπιτα μαζί.
    χωρίς καμιά αμφιβολία υπάρχουν μπόλικες σκεπτόμενες γυναίκες (κι απ τους άλλους) που κρίνουν, με διάφορους βαθμούς ευστοχίας, και εναντιώνονται ή δεν εναντιώνονται ή τοποθετούνται απέναντι σε κάθε ζήτημα ανάλογα με τις προτεραιότητές τους, κάνοντας σούπα ή μη κάνοντας σούπα.
     
  10. RAIN

    RAIN nefelibata

    @AuroraBorealis

    Η εναλλακτική λοιπόν είναι ουτοπική.

    Όσον αφορά εμένα, δεν έχω νιώσει αδικία λόγω του γυναικείου μου φύλου. Ούτε στην προσωπική, ούτε στην επαγγελματική μου ζωή.
     
  11. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Ιδεολογικά πιστεύεις δηλαδή ότι κάθε φορά που μία γυναίκα μένει έγκυος όχι λόγω τον παραπάνω αιτιών που αναφέρεις είναι υποχρεωμένη να γεννήσει κιόλας άσχετα με όποιες συνέπειες ακόμη και προσωπικά ή κοινωνικά να έχει κάτι τέτοιο. Ειδικά όταν ακόμη και τα προφυλακτικά δεν μπορούν να εγγυηθούν 100% αποφυγή γονιμοποίησης.

    Σέβομαι αλλά δεν ασπάζομαι την ιδεολογία σου.

    Από την άλλη,

    Δεν λειτουργεί η κοινωνία μας έτσι ακριβώς. Το γεγονός ότι η ζώνη ασφαλείας αφορά κατα αποκλειστικότητα και μόνο την δική σου υγεία δεν σου δίνει το δικαίωμα επιλογής σχετικά με το αν θα την φορέσεις ή όχι, για παράδειγμα.

    Και το θέμα των αμβλώσεων είναι κάτι ακόμη πιο περίπλοκο απο το τι θα κάνει απλά κάποια γυναίκα με την κοιλιά της ή το σώμα της ή την υγεία της.

    Μιλώντας προσωπικά για μένα που την μητέρα του παιδιού μου όταν οι άλλοι την αποκαλούσαν έγκυο εγώ την αποκαλούσα δίψυχη (δύο ψυχές στο ίδιο σώμα) είναι και θέμα του να πάρεις την απόφαση να τερματίσεις μία ζωή ή όχι. Απόφαση που βολικά ευτυχώς τις περισσότερες φορές παίρνεται εύκολα και εν ψυχρώ. Απόφαση που παίρνεται τις περισσότερες φορές με γνώμονα την ευζωία και το καλύτερο όλων αυτών που αφορά μια ενδεχόμενη ανεπιθύμητη γέννα. Πράγμα που δεν θεωρώ λάθος.

    Και μία ερώτηση αν έχεις χρόνο και διάθεση, στην περίπτωση που υπάρχει αναγνωρισμένος πατέρας θα έπρεπε να εξακολουθεί μία γυναίκα να έχει αποκλειστικά το δικαίωμα απόφασης το εαν θα συνεχίσει την εγκυμοσύνη της ? το καθεστώς που ισχύει τώρα δηλαδή.


    Την ίδια που έχει η θρησκεία με την εκκλησία και ο μαρξισμός με τον κομουνισμό, σχέση "νοήματος" και επίσημης αντιπροσωπίας.


    Θα εκτιμούσα λίγη περισσότερη φαντασία στις επικλήσεις καλέ μου Τιθών.
     
  12. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Σε αυτό που ονομάζουμε ανθρώπινη ιστορία σε αυτόν τον πλανήτη δεν υπήρξαμε ποτέ για να είμαστε όλοι ευτυχισμένοι και ασφαλείς και χαρούμενοι. Ο λόγος ύπαρξης μας κατα την γνώμη μου έχει να κάνει με την βελτίωση μας μέσα από την διαρκή μάχη για επιβίωση που μοιραία θα οδηγήσει σε ένα νέο είδος ζωής που θα μας αντικαταστήσει ως κυρίαρχο είδος.


    Και η πατριαρχία ? Δεν αισθάνεσαι την παρουσία της παντού ?