Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Konstantinos, στις 26 Νοεμβρίου 2011.

?

θα μπορούσε μια Φεμινίστρια να είναι και υποτακτική ?

  1. Ναι

    136 vote(s)
    77,7%
  2. Όχι

    39 vote(s)
    22,3%
  1. tithon

    tithon Contributor

    κρατώ ήδη σημειώσεις, γιατί είχα πολλές παραγγελίες σήμερα.
    συμπτωματικά!
    όμοια!
     
  2. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Κι αν δεν την έχει βιώσει η @RAIN τι έχει να λέει;
     
  3. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Δεν πιστεύω ότι είναι υποχρεωμένη, αυτό ακριβώς λέω, το "διαφωνώ ιδεολογικά" και το απαγορεύω διαφέρουν πολύ μεταξύ τους.

    Αν προκαλούσα εγώ την εγκυμοσύνη -έστω και από λάθος- θα έλεγα στη γυναίκα που άφησα έγκυο ότι είναι δική της επιλογή το αν θέλει να το κρατήσει ή όχι και πως θα τη στηρίξω *όποια* και αν είναι η απόφασή της.

    Ή τουλάχιστον *θέλω* να πιστεύω ότι αυτό θα έκανα, στην πραγματικότητα δε μου έχει τύχει και ως γνωστό "η διαφορά μεταξύ θεωρίας και πράξης" κλπ κλπ.

    Αν δεν φορέσω ζώνη θα φάω πρόστιμο, αυτό είναι το cost, αν αποφασίσω ότι δε δίνω δεκάρα για τη ζωή μου.

    Το να αναγκαστώ να φέρω ένα παιδί στον κόσμο είναι λίιιιιιιγο διαφορετικό, δε νομίζεις;

    Αν νοιαζόμασταν πραγματικά για τις ζωές των παιδιών θα μπορούσαμε να ασχοληθούμε ΠΡΩΤΑ με αυτά που έχουν ήδη γεννηθεί, λέω εγώ τώρα...
     
  4. tithon

    tithon Contributor

    διαλέγει ο καθένας το ρόλο του. δεν είμαστε πιόνια, δεν μας φταίνε οι δαίμονες. διαλέγουμε. από τις επιλογές μας διαλέγουμε, όχι ό,τι μας κάπνισε.

    βλέπω χολλυγουντ βέβαια, τι είμαι; κανας παρακατιανός;

    βλέπω γιά παράδειγμα οτι η παράδοση κλειτοριδεκτομής, οτι κι αν είναι, είναι οπωσδήποτε έλλειψη ελευθερίας και αυτοδιάθεσης του ..γυναιικείου φύλου.
    βλέπω οτι οι μισοί φόνοι "ερωτικών συντρόφων" είναι γυναικοκτονίες
    βλέπω οτι μια το μήνα στα λίγα εκατομυρια δεν είναι περιπτωσιολογία.
    βλέπω οτι η εκτέλεση 8 διαδηλωτών στη χιλή στη διάρκεια στρατιωτικού νόμου ήταν γυναικοκτονίες
    βλέπω κι άλλα, αλλά δεν είμαι αρκετα κατά βούληση βλάκας γιά να δώ
    τους ευνουχισμούς σαν έλλειψη ελευθερίας και αυτοδιάθεσης του ακατανόμαστου φύλου.
    τους άλλους μισούς φόνους "ερωτικών συντρόφων" σαν ανδροκτονίες
    τις εκτελέσεις των υπόλοιπων 21 διαδηλωτών στη χιλή σαν ανδροκτονίες
    τις σφαγές στα καλαβρυτα ή στη σενγκαλ σαν ανδροκτονίες

    δεν είμαι αρκετά βλάκας γιά να ισχυριστώ οτι ο ναζισμός υπάρχει επειδή νοιώθουν αδικημένοι οι ..γερμανοί, που δυσφορούν βάσιμα!!.
    δεν είμαι αρκετα κατά βούληση βλάκας γιά να μην βλέπω οτι πράγματι
    πώς γίνεται να μην το βλέπω;
     
  5. elfcat

    elfcat . Contributor

    Μάλλον με μπερδεύετε με κάτι κατίνες και κατίνους που σπεύδουν στα "Τί σκέφτεσαι εσύ που δεν σκέφτεσαι;" και τα τοιαύτα, να στάξουν την ξινίλα τους. Εγώ δεν έκρυψα ποτέ τις πεποιθήσεις μου πίσω από δίγραμμα και τρίγραμμα σχόλια με εξυπν-ακκισμούς σε πόστ αλλονών, ώστε με το πρώτο πεντάγραμμο κείμενο μου που πάει (σε παγκόσμια πρώτη) να δηλώσει θέση να ξεμπροστιαστώ, καλή ώρα όπως εσείς. Αλλά είδα προ ημερών και σεις να μετέρχεστε τέτοιες κατινικές μεθόδους, οπότε φαντάζομαι θα νιώθετε μια οικειότητα σε τέτοιους κόσμους, ώστε όλα γύρω σας έτσι να τα βλέπετε. Μικρό το μέγεθος του μπερδέματος, μες στη γενικευμένη σύγχυσή σας..


    Ευτυχώς, το ζήτημα δεν είναι να κρίνω εγώ, αφού δώσατε απλόχερα στον καθένα την δυνατότητα να κρίνει.


    Για παράδειγμα,



    α, πείτε το και σε μας, εσείς που διαβάζετε τα σάιτ των μεγάλων αποκαλύψεων (μακελειό; ) γιατί είμαστε, μερικές και μερικοί, εγκλωβισμένοι στην συνομωσία του μίσανδρου ΟΗΕ που δίνει για το συνδυασμό trafficking με σκοπό εργασιακή ή σεξουαλική εκμετάλλευση 71% γυναίκες και κορίτσια, και για το trafficking με σκοπό μόνο τη σεξουαλική εκμετάλλευση 96% γυναίκες και κορίτσια. Διαφωτίστε -ω φωτοδότα- και τη Διοτίμα, που τα χάφτει αυτά τα νούμερα...



    Ετσι είναι, ξεκάθαρα τα πράγματα: η κλειτοριδεκτομή είναι μια επιλογή των γυναικών - σας επιβεβαιώνει εδώ ο ΟΗΕ: στο Μάλι 3 στα 4 κορίτσια σε ηλικία 0 έως 14 ετών επέλεξαν να κάνουν κλειτοριδεκτομή! Το 4ο κοριτσάκι σε κάθε τετράδα, απλώς δεν την επέλεξε. Μπορεί να το επηρέασαν και τίποτα φεμινίστριες προτεστάντισες μίσανδρες από ΜΚΟ που του τόνισαν ότι δεν απαγορεύεται να έχεις κλειτορίδα στο Μάλι. Ερευνάται αν σας διαβάζουν και ενημερώνονται!

    Εχω καταλάβει ότι δεν καταλαβαίνετε τί διαβάζετε. Αλλά ούτε τί γράφετε;

    Για να μην πιάσουμε τη μπούργκα, πόσο επιλογή είναι για ένα κορίτσι που μεγαλώνει σε κοινωνία στην οποία αποτελεί η μπούργκα ταυτοτική συνθήκη για να είσαι γυναίκα και αν την αρνηθείς πας για λιθοβολισμό...


    Και να αφήσουμε το προφανές (όχι σε σας), ότι ΔΕΝ μπορούμε να ξέρουμε τι επιλογή θα έκαναν αυτές οι γυναίκες αν μπορούσαν να εκφραστούν, αφού αν εκφραστούν, το πιθανότερο είναι να βρεθούν κάτω από κανά λιθοβούνι ή σε κανένα χαντάκι ξυλοκοπημενες.

    Φυσικά στο δικό σας κεφάλι, μπορεί να ζούμε σε έναν κόσμο ιδανικά πλασμένο, όπου οι άνθρωποι ζουν ελεύθεροι κι ωραίοι, άντρες και γυναίκες. Το πρόβλημα που επινοήσατε σε αυτή τη συζήτηση, ότι δήθεν, όσοι/ες πιστεύουν στην ισότητα και την ισοτιμία ανδρών-γυναικών προσπαθούν να το επιβάλλουν σε όσους/ες δεν το θέλουν, είναι ψευδές γιατί στην παρούσα συζήτηση, όπως και στην κοινωνία, ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Στην κοινωνία που ζούμε, όσοι σηκώνουν κεφάλι, και ζητούν την βελτίωση της θέσης τους μέσα σε αυτήν, είτε γιατί είναι γυναίκες, είτε γιατί είναι μαύροι, είτε γιατί φοράνε τα βρακιά τους ανάποδα, πρέπει να το "βουλώνουν" γιατί τυρόπιτα.

    Εκπληκτικό! Ποιά επιλογή συμπεριφοράς σας στερούν πάλι, ποιών πρωτευόντων; Των λεμούριων / προπιθήκων; Δεν πιστεύω, γιατί από κει συμπεριφορά μπορεί να μιμούνται μόνο οι Κυρίαρχες γυναίκες και οι υποτακτικοί άνδρες, όχι κάποιος σαν εσάς. Να πάμε πιο κάτω στο κλαδί μας. Μήπως απ΄τους μπονόμπους και τις μπονόμπες, που έχουμε 98,7% κοινό DNA; Αυτό είναι λοιπόν που σας έχει τρομάξει εδώ πέρα μερικούς-μερικούς Κυρίαρχους με τρεμάμενα πόδια και βγάζετε τόση δυσφορία φύλου; Επειδή μάθατε ότι οι μπονόμπες αν και μικρότερες το δέμας, συνασπίζονται και πλακώνουν τους μπονόμπους στις φάπες όταν ξεπεράσουν τα όρια; Μην ανησυχείτε, δεν έρχονται οι ραντικάλες φεμινίστριες μπονόμπες να σας καπλαντίσουν στο ξύλο.

    Εξάλλου, εσείς θα έχετε πάντα το καταφύγιο του bdsm να παίζετε τους ρόλους του αγαπημένου σας πρωτεύοντος. Γιατί, μην ξεχνάμε, είναι κι οι χιμπατζήδες, με 99% κοινό DNA, που έχουν ρόλους και θέσεις, κατά συμπτωση με αρσενική κυριαρχία, σε μικτές ομάδες 10-20 ατόμων. Αλλά πάντα όμως! Θηλυκή κυριαρχία και υποτακτικοί αρσενικοί σε αυτές τις ομάδες, είναι εκτός θέσεων και ρόλων. Εκτός αν η θηλυκή Κυριαρχία σε αρσενικούς υποτακτικούς είναι παρά φύση στο bdsm χιμπατζήδων, αλλιώς δεν βλέπω να σας βγαίνει το καλλιγράφημα.

    Στατιστικά, κάποιοι άνθρωποι θα έχουν γεννηθεί παραλείποντας το 1% DNA που μας διαφοροποιεί απ' τους χιμπατζήδες. Και δεν απαγορεύεται να μπαίνουν και σε φόρουμ. Ισως να ισχύει και το "Χιμπατζής δεν γεννιέσαι, γίνεσαι" και δεν πρόλαβε να το γράψει η Μπωβουάρ. Αλλά όπως και να 'χει, δεν θα μας πουλάνε ότι είναι και η κατά φύση νόρμα της ζωής, του bdsm και του σύμπαντος.

    Και να την επιτέλους κι η "θέση":

    Α, πα, πα... Κι άλλη αποκάλυψη; Πόσες να αντέξουμε;

    Και πώς ακριβώς τα διαμοιράστηκαν και τα διευθέτησαν; Έγινε καμμιά ψηφοφορία ή τα σκάλισαν σε μια πέτρα και διάλεξε το καθένα φύλο τί θα πάρει και τί θα αφήσει;

    ΑΝ υποθέσουμε ότι ισχύει αυτή η θολούμπα, με διευθετημένα διακριτά προνόμια και καθήκοντα (που είναι ο ορισμός της αντιπαλότητας: ποιός ψευτο-λειτουργισμός σαν αυτόν που παρουσιάζετε έχει προνόμια; ) τα οποία προνόμια και καθήκοντα τα είχαν λέει καταμερίσει προ κοινωνίας, πώς;; ο μάκης με τη σούλα κι η μαρία με το σάκη; δι-υποκειμενικά; και μετά λέει τα φέρανε στις κοινωνίες;;; όλοι, δι-υποκειμενικά κατέληξαν στην ίδια μοιρασιά κι οι κοινωνίες δούλεψαν ρολόι;; και όσοι δεν πήραν θέση φύλου;; δεν είχαν κανέναν ρόλο, προνόμιο και καθήκον;;;

    Το πιο τρομακτικό στις παρεμβάσεις σας που είναι εμμονικά ίδιες πλέον σε όλα τα νήματα ασχέτως θέματος είναι να έχετε όντως στο κεφάλι σας αυτόν τον αχταρμά και να μην τα γράφετε για πλάκα.

    ΑΝ, λοιπόν, υποθέσουμε ότι βγάζει (σε σας) κάποιο νόημα αυτό που γράφετε, τί ζόρι τραβάτε αν σε κάποιους τόπους, σε αυτή την εποχή, αλλάξει η μοιρασιά και καταμερίσουν και διευθετήσουν αλλιώς τα καθήκοντα και τα προνόμια, τα δύο φύλα; Αν αρχίσουν κι οι γυναίκες φερ ειπείν να βγάζουν τα σκουπίδια το βράδυ, υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Σε όλους τους τόπους και τους χρόνους, που λέτε, είναι καταδικασμένα τα φύλα να επαναλαμβάνουν τη μοιρασιά της μαρμότας; Ποιος μας καταράστηκε; Ο Θεός; η Φύση;

    Απίστευτες ιδεολογικοποιήσεις του τίποτα και ναιφ ερμηνευτικές ρηχής "διανόησης" (ο καλβίνος που εξηγεί γιατί οι πολωνές καθολικές του 2022 γίνονται μίσανδρες και διαμαρτύρονται που δεν μπορούν να κάνουν άμβλωση χωρις κρεμάστρα, αν δεν πάνε στην Τσεχία [επιλογή!]). Για να υποστηριχτεί τελικά τί; Οτι ο διμορφισμός και τα φυλογενετικά χαρακτηριστικά ορίζουν εκ προοιμίου θέση και ρόλους στις κοινωνίες; Χαχαχα...

    Τέτοιες φαιδρότητες έχουν να ακουστούν από εκατονταετίας, τότε που η ψήφος δεν έπρεπε να δωθεί στις γυναίκες για τον "επιστημονικό" λόγο ότι η έμμηνος ρύση προκαλεί υπόταση από την απώλεια αίματος και συνεπώς θολώνει την κρίση! Είναι στη φύση τους να είναι παλαβές, τουλάχιστον κάποιες μέρες το μήνα, προ-κοινωνικά, και το φέρνουν στις κοινωνίες οι έρμες...


    Στα σοβαρά τώρα...


    Όποιος θέλει να κρίνει ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο παραμυθάκι ότι η Εύα κόπηκε από το πλευρό του Αδάμ, και στην ψευδοεπιστημονική βιο-κοινωνιολογική θεώρηση ότι τα φύλα, προ-κοινωνικά, και άρα με βάση τα διαφορετικά βιολογικά χαρακτηριστικά τους, διαμοίρασαν τις θέσεις και τους ρόλους τους, μπορεί να το κάνει. Εμένα αυτά μου κάνουν και τα δυό την ίδια θρησκοληψία.

    Οταν κάποιος αντικαθιστά το Θεό με τη Φυση ή οτιδήποτε εξωκοινωνικό, για να υπερασπιστεί μια πάγια "κατάσταση των πραγμάτων" σε ανθρώπινες σχέσεις, θεωρώντας την "κατάσταση των πραγμάτων" ανεξάρτητη από πολιτισμικούς και κοινωνικούς παράγοντες, δεν παύει να είναι θρησκόληπτος.

    Όταν κάποιος βρίσκεται σε άρνηση της πραγματικότητας, και αποδίδει την αντίδραση στην πραγματικότητα αυτή σε δυσφορία φύλου, η οποία, μόνο αφού επισημανθεί από συνομιλήτριες, πόσο χοντρό είναι αυτό που γράφτηκε, μεταλλάσσεται σε δυσφορία των μετασχηματισμών, (παλιά την απέδιδαν στο γεγονός ότι οι γυναίκες είναι εκ φύσεως υστερικές), όταν κάποιος προσπαθεί να χωρέσει τα φύλα σε πρότυπα κουτάκια θέσεων και ρόλων που βρίσκονται στο Μουσείο των Σεβρών για να αντέξει τον τρόμο και το άγχος που του προκαλούν οι ανθρώπινες σχέσεις τόσο που τρέχει εμμονικά πίσω από τον/την καθένα/μια, που έχει άλλη άποψη, για να απαντήσει ξανά και ξανά, τα ίδια και τα ίδια, ότι κι αν λέει ο άλλος ή η άλλη, τότε Houston, you have a problem!

    Κάθε θέση που υποστηρίζει εξωκοινωνική θέσμιση ρόλων και θέσεων για τα φύλα ή οποιαδήποτε άλλη κατηγοριοποίηση ανθρώπων, είτε προέρχεται από το πατενταρισμένο φασισταριό είτε εισάγεται με την προβιά της ναιφ ρηχής "διανόησης" είναι εξίσου αντιδραστική και θρησκόληπτα μοιρολατρική αφού εξ ορισμού οι ρόλοι και οι θέσεις που έχουν θεσμιθεί εξω-κοινωνικά και προ-κοινωνικά δεν μπορούν να ανατραπούν από την κοινωνία!

    Ούτε και χρειάζεται πλέον καμία απάντηση ένα τέτοιο σκοταδιστικό σκεπτικό, οι απαντήσεις έχουν δoθεί ανά τους αιώνες με πάμπολλες αφορμές, σε εκείνους που υποστήριζαν ότι οι λευκοί και οι μαύροι διαμοίρασαν προνόμια και καθήκοντα όταν συναντήθηκαν και μετά έφεραν στην συνύπαρξη τους ρόλους και θέσεις, σε διάφορους τόπους και χρόνους, ότι οι Εβραίοι είχαν γαμψή φιλοχρήματη μύτη πριν μπουν σε κοινωνίες, ότι οι ομοφυλόφιλοι άνδρες είναι από τη φύση τους θηλυπρεπείς και μπορούν να έχουν συγκεκριμένους ρόλους στην κοινωνία, αφού είναι αναξιόπιστοι κλπ. κλπ.

    Συνοπτικά εδώ μια διαδρομή ιδεολογικοποίησης του ρατσισμού απ΄τα κατάλοιπα του θρησκόληπτου σκοταδισμού με ψευδοεπιστημονικές προβιές. Με ενδιαφέρουσα κατακλείδα: καμία διαφορετικότητα δεν μπορεί να άρει την ισότητα των ανθρώπων.


    @all

    Για το θέμα της άμβλωσης και το υποκριτικό ψευδοεπιχείρημα ότι είναι (σφαλιάρα) παραβίαση δικαιώματος αλλά κατά της ανθρωπότητας και όχι κατά των γυναικών, διότι "πάνω από όλα είμεθα άνθρωποι" (κι ας μην είμαστε ίσοι).

    Η εν τοις πράγμασι άρση του δικαιώματος της άμβλωσης των γυναικών στις ΗΠΑ, είναι ένα σοβαρό θέμα που αφορά μεν όλη την ανθρωπότητα, ως σοβαρό πισωγύρισμα του δυτικού πολιτισμού, αλλά εξακολουθεί να έχει ως υποκείμενο τον μισό πληθυσμό των ΗΠΑ, ο οποίος απαρτίζεται από ΓΥΝΑΙΚΕΣ - μέχρι να αρθεί το δικαίωμα της άμβλωσης και στους άνδρες, οπότε υποκείμενα αυτής της παραβίασης θα είναι και αυτοί.

    Μέχρι τότε, όσο και να πασχίζει η θρησκόληπτη συντήρηση να τραγουδάει περί του όλοι άνθρωποι και όλοι το ίδιο είμαστε, λαός και Κολωνάκι, θα είναι οι γυναίκες που θα υποστούν το σωματικό, κοινωνικό και ψυχικό βάρος να κυοφορήσουν ανεπιθύμητα παιδιά, θα είναι οι γυναίκες που θα προβαίνουν σε παράνομες και συνεπώς επικίνδυνες χειρουργικές ή/και ερασιτεχνικές επεμβάσεις άμβλωσης, θα είναι οι γυναίκες που θα πρέπει να μεγαλώνουν παιδιά που δεν επιθυμούν.
     
    Last edited: 29 Ιουνίου 2022
  6. tithon

    tithon Contributor

    ξεκάθαρα,
    και επιβεβαιωμένα.
     
  7. elfcat

    elfcat . Contributor

    @tithon

    Να πω ότι δεν το 'πα; Το ΄πα.. Αφού το χετε με το δίγραμμο, το ατακαδόρικο, τί τα θέλετε τα μεγαλύτερα κείμενα που πέφτει απευθείας ο μπερντές σας;

    Λίγο-λίγο για τη χαρά του ξεφλουδίσματος...
     
  8. blonde mermaid

    blonde mermaid Contributor

    Η προϊόν δαιμονοποίησης 
     
  9. RAIN

    RAIN nefelibata

    @tithon
    Δεν ήξερα ότι οι σφαγές στα Καλάβρυτα και τη Σενγκαλ έγιναν λόγω φύλου.
    Δεν ήξερα ότι το Χόλυγουντ ευθύνεται για την μαζική "ψευδαίσθηση" που έχουμε οι περισσότεροι.

    Μάλλον είμαι βλάκας. Ή πιο σωστά βλαμμένη.

    @AuroraBorealis
    Δεν χρειάζεται Μπορεαλις να έχω βιώσει κάτι για να το παρατηρώ.
     
  10. tithon

    tithon Contributor

    το αρσενικό του βλαμμένη είναι βλαμμένος.
    το βλάκας δεν έχει θηλυκό, είναι σεξιστικό.

    αυτό συζητάμε, όμως.

    πάλι καλά που αυτό μας είναι σαφές. κάποια άλλη διένεξη μάλλον υπήρχε που προκάλεσε φόνους.
     
  11. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Σε ιδεολογικές διαφωνίες αναφέρομαι και εγώ, όχι σε απαγορεύσεις.

    Θεωρώ οτι δεν έγινε κατανοητή η ερώτηση μου. Ας την επαναδιατυπώσω, στην περίπτωση που εγώ άφηνα έγκυο κάποια, κατα την γνώμη σου θα έπρεπε η απόφαση για το αν θα συνεχιστεί η εγκυμοσύνη να παρθεί υποχρεωτικά από κοινού ή όχι ?

    Το πρόστιμο δεν είναι φορολογία επιλογής είναι ποινή συνετισμού. Ζώνη απαγορεύεται να μην φοράς, δεν είναι θέμα επιλογής το να μην, είναι παραβατική συμπεριφορά.

    Είναι πολύ διαφορετικό και πολύ πιο περίπλοκο.

    Το θέμα δεν αφορά ενδιαφέρον για τις ζωές των παιδιών, ίσα ίσα τις περισσότερες φορές η άμβλωση ζωές παιδιών προστατεύει μεταξύ άλλων. Το θέμα αφορά το αν αναγνωρίζουμε ότι η άμβλωση αφορά τερματισμό ζωής και αν αυτό αφορά τότε ποιος έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για αυτό, η ίδια η μέλλουσα μητέρα ή η πολιτεία.
     
  12. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Σίγουρα όχι. Να συνεχίσω κάποιες ερωτήσεις ? ρωτάω γιατι σε βλέπω κάπως απασχολημένη αυτή την στιγμή.