Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Konstantinos, στις 26 Νοεμβρίου 2011.

?

θα μπορούσε μια Φεμινίστρια να είναι και υποτακτική ?

  1. Ναι

    136 vote(s)
    77,7%
  2. Όχι

    39 vote(s)
    22,3%
  1. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Αφού είχανε κάτσει μιαν ηλιόλουστη μέρα κάτω από μια μουσμουλιά και τα είχανε καταμερίσει. Ήντα διάολο ξεπετάχτηκαν μερικά τουτουμπερίδια και πάνε να μας ανακατέψουνε την τράπουλα, να καθόμαστε πάλι μέσα στη ζέστη (δεν βρίσκεις πλέον και τση προκοπής μουσμουλιές, όλα τσιμέντο πια!) να κουταλομετρούμε τους έμφυλους ρόλους. Μα τέτοια δυσφορία δεν αντέχεται. Πάλι από την αρχή μας βρήκε τουτηνά η αναταραχή...
     
  2. de7

    de7 s

    Ποιά είναι τα άλλα γυναικεία κινήματα που διεκδίκησαν ΜΑΖΙ με τους άνδρες και με τα οποία δεν σχετίζεται ο φεμινισμός;
    Σε ποια ιστορική περίοδο έδρασαν, ποίοι ήταν οι επικεφαλής των κινημάτων και τι κέρδισαν;
     
    Last edited: 3 Ιουλίου 2022
  3. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    Δεν ξέρω πόση σκιά έχετε στο γραφείο, αλλά οι κοινωνίες ζούν "εκεί έξω".
    Έχουν χρηματοδοτηθεί και "μελέτες" γι αυτό που ρωτήσατε, πάντως.
     
  4. rea..

    rea.. Contributor

    Τίποτα δεν άλλαξα. Προφανώς και αρνούμαι να σεβαστώ την ανυπόστατη θυματοποίηση του μισογυνισμού, που πλέον είναι απροκάλυπτη στο νήμα.

    Η θέση σας δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και σε πολλές περιπτώσεις την έχω δει να γιουχάρεται απαξιωτικά. Δεν διανοείται άνθρωπος του σήμερα που να μην ξέρει τι είναι φεμινισμός. Είναι δεκαετίες πίσω η αντίληψη σας.

    Σήμερα στην κατεύθυνση του φεμινισμού βλέπω άντρες και γυναίκες, νέους ανθρώπους ή φρέσκα μυαλά σε μεγαλύτερες ηλικίες που υπερασπίζονται την ισότητα. Που μάχονται και αφήνουν πίσω τους τις παλιές προκαταλήψεις των ( προ) παππούδων τους.

    Οι γονείς ακούνε και προβληματίζονται για κάποιες κουλτούρες που επωμίστηκαν ως παιδία και δεν θέλουν να τις μεταφέρουν στα παιδιά τους σήμερα, αλλά ούτε και στην αλληλεπίδραση μεταξύ τους, ακόμα παραπέρα ούτε και στον εαυτό τους.

    Αυτά τα πράγματα και όσα σας μετέφερα περί παρατάξεων πριν είναι αυτά που λαμβάνω έξω, στους δρόμους και στην αγορά. Είναι αυτά που παρατηρώ, αυτά που ξέρω. Όσο εσείς πασχίζεται να εκμοντερνίσετε τον παλιό διχασμό με ακατανόητα επιχειρήματα, χωρίς ίχνος βάσιμων πληροφοριών που να αλλάζει στο ελάχιστο αυτό που συμβαίνει. Ο υπόλοιπος κόσμος κάνει βήματα μπροστά, μικρά ή μεγάλα.. αλλά μπροστά.

    Αν κρίνω από το παράδειγμα της Ισπανίας, δεν έχω καμία προσδοκία να καταλάβετε κάτι από αυτά που σας λέω. Χρειάζεστε έναν σταθερό συμπαγή φόβο κάποιας φεμινιστικής απειλής για να στηρίξετε την θέση σας, όπως κάθε μορφή διχασμού και ρατσισμού.

    Έχετε τον δικό σας φεμινισμό, την δική σας συναίνεση, την δική σας κακοποίηση. Έχετε ένα σύνολο από θεμελιωμένες αυταπάτες.
     
  5. de7

    de7 s

    Τις μελέτες περιμένω και *εγώ* να βρείτε.
     
  6. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    Ασυζητητί. Μόνον η θέση που σας βολεύει ή σας αρέσει κάθε φορά έχει σχέση με την πραγματικότητα. Το είπαμε αυτό σε προηγούμενο ποστ.

    Κατά τα λοιπά,
    συγκλονίστηκε το κίνημα με αυτό σας το επιχείρημα.  
    Ευτυχώς όμως που ο
    και δεν καταπίνει αμάσητη την ανιστόριτη αρλούμπα της πατριαρχίας.

    Έρχονται οι άντρες και μας παίρνουν τις δουλειές.

    Καλή συνέχεια.
     
  7. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Περιμένουμε την πηγή για την Ισπανία.
     
  8. rea..

    rea.. Contributor

    Επίσης.
     
  9. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Ποια είναι η ανιστόρητη αρλούμπα της πατριαρχίας, αν επιτρέπεται;

    Αφήνοντας τα πως και τα γιατί στην άκρη, υπάρχει διαφωνία πως οι κοινωνίες -όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα- ήταν πατριαρχικές; Υπάρχει διαφωνία ότι κάποιες από αυτές τις αντιλήψεις έχουν μείνει ακόμα και μέχρι τις μέρες μας;

    Για μένα ο φεμινισμός σημαίνει το πολύ πολύ απλό: Πάλη ώστε να εμπεδωθεί το παρακάτω, αντικαθιστώντας λέξη "men" από τη λέξη "humans":

    "We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty and the pursuit of Happiness."

    Με αυτή τη βάση και για να μην είμαστε off topic θεωρώ πως η απάντηση στο θέμα του topic είναι "Ναι, μπορεί να είναι ΚΑΙ φεμινίστρια ΚΑΙ υποτακτική."
     
  10. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    Σε αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία. Άλλο τι είσαι κι άλλο τι ερμηνείες κατεβάζει η κούτρα σου.
     
  11. de7

    de7 s

    Eπιτρέψτε *μου* να συνεισφέρω στη σκέψη σας.
    Οι κοινωνίες στις οποίες κατά τον 20° αιώνα παρατηρούμε άμβλυνση της Πατριαρχίας είναι οι λεγόμενες και "δυτικές κοινωνίες".
    Αυτό δεν σημαίνει πως η Πατριαρχία δεν δείχνει και στον 21° αιώνα (όταν μπορεί) τη δύναμή της, όπως έγινε με την απόφαση που πάρθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, το οποίο και ανέτρεψε την ιστορική συνταγματική απόφαση (Ρόου εναντίον Γουέιντ), κρίνοντας ότι δεν υπάρχει πλέον ομοσπονδιακό συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση.
    Επίσης, οφείλουμε να αποδεχτούμε πως ιστορικά το φεμινιστικό οργανωμένο κίνημα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην υποχώρηση της Πατριαρχικής εξουσίας. Καθώς, επίσης, οφείλουμε, εφόσον η Πατριαρχία είναι εδώ και φέρνει νομοθετικά διατάγματα που γυρίζουν την ζωή των γυναικών στη Δύση 100 χρόνια πίσω, να αποδεχτούμε την αναγκαιότητα της οργανωμένης φεμινιστικής κινηματικής αντίστασης.
    Επίσης, οφείλουμε να αποδεχτούμε ότι ό,που δεν υπήρξε οργανωμένο φεμινιστικό κίνημα, η Πατριαρχία είναι ακόμα, στον 21°αιώνα, ισχυρή.
    Στην Αφρική, στην Ασία, στην Κίνα, στη Νότια Αμερική, στις Αραβικές χώρες ακόμα και στην Ιαπωνία η επιρροή της Πατριαρχίας δεν συγκρίνεται με αυτή του λεγόμενου Δυτικού κόσμου.
    Δείτε τι έγινε πρόσφατα στην Κίνα όπου "εξαφανίσθηκε" η κινέζα φεμινίστρια δημοσιογράφος Sophia Huang Xueqin.

    (Πηγή: BBC)

    Σε όλες αυτές τις περιοχές του πλανήτη όπου η Πατριαρχία είναι ισχυρή δεν είχαμε ιστορικά την ίδια ανάπτυξη φεμινιστικών κινημάτων, γι' αυτό φυλακίζουν, χτυπούν, βασανίζουν, λιθοβολούν κάθε γυναίκα που προσπαθεί να αντισταθεί.
    Το φεμινιστικό κίνημα παραμένει αναγκαίο και στον 21° αιώνα.

    Δεν γράφω για να αντιπαρατεθώ κάπου μαζί σας @Arioch .
    φρονώ πως η συνεισφορά *μου* μόνο θετική μπορεί να είναι.
     
    Last edited: 3 Ιουλίου 2022
  12. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

    Η γραφή σας δείχνει εντελώς διαφορετική στο συγκεκριμένο ποστ, μου κάνει εντύπωση.
    Μέχρι και το κατ' εξακολούθηση Last edited δεν το συνηθίζετε, εν αντιθέσει με Ά/άλλα μέλη του φόρουμ.