Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Konstantinos, στις 26 Νοεμβρίου 2011.

?

θα μπορούσε μια Φεμινίστρια να είναι και υποτακτική ?

  1. Ναι

    136 vote(s)
    77,7%
  2. Όχι

    39 vote(s)
    22,3%
  1. elfcat

    elfcat . Contributor

    Στις α β ρ α μ ι κ έ ς μονοθεϊστικές θρησκείες (εβραϊσμός, χριστιανισμός, μουσουλμανισμός), που μας ενδιαφέρουν εδώ, γεννήθηκαν και αναπτύχθηκαν σε μια ήδη υπάρχουσα πατριαρχική κοινωνία ανθρώπων. Η πατριαρχία είναι η ρίζα της δημιουργίας τους καθώς έθεσαν το πλαίσιο ισχύος του Νόμου του Πατέρα (Θεός). Δεν τις βλέπω να έχουν αλλάξει και πολύ στις χιλιετίες που ακολούθησαν.
     
  2. Dapom

    Dapom Contributor

    Ενδιαφέροντα αυτά που με παραπέμψατε να διαβάσω, αλλά αδυνατώ να κατανοήσω πως αποδεικνύουν και πως σχετίζονται με τον ισχυρισμό σας οτι η ανατροπή της υπόθεσης Ροου - Γουειντ είναι αποτέλεσμα της πατριαρχίας (δεν αναφερθήκατε σε θρησκεία, ξεκάθαρα μόνο σε πατριαρχία).


    Αν όμως ήταν προσπάθεια να μου πείτε οτι οι θρησκείες είναι πατριαρχικές...θα σας παραπέμψω στην απάντηση μου στην @elfcat λιγο πιο πάνω.
     
  3. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Πρόσφατα συνομιλούσα με μια επιστημόνισσα η οποία ασχολείται με την Οντολογία και τη Θρησκειολογία. Είχαμε πιάσει το ταλαίπωρο ζήτημα του διαχωρισμού εκκλησίας-κράτους και μου λέγει σαρκαστικά "Πας καλά; Πώς θα σταθεί η εκκλησία δίχως τα θεμέλια του κράτους που την συντηρούν και τούμπαλιν..."
     
    Last edited: 3 Ιουλίου 2022
  4. de7

    de7 s

    σας ενημέρωσα ότι
    Ακόμα και αν χάριν του διαλόγου δεχθώ ότι δεν σχετίζεται η θρησκεία με την Πατριαρχία, τι αλλάζει ως προς το γεγονός ότι κάποιοι άνδρες θρησκόληπτοι δικαστές γυρίζουν τον κόσμο εκατό χρόνια πίσω.
    Αίρεται η αναγκαιότητα της ύπαρξης ενός οργανωμένου φεμινιστικού κινήματος για να αντισταθεί στους θρησκόληπτους άνδρες δικαστές;
    νομίζω πως όχι.

    υπόσχομαι ότι θα επανέλθω με ολοκληρωμένη τοποθέτηση *μου*.

    Και πάλι ευχαριστώ.
     
    Last edited: 4 Ιουλίου 2022
  5. Dapom

    Dapom Contributor

    Σε γενικές γραμμές ναι...αλλά στο άρθρο που μας παρέπεμψε η @de7
    https://www.bbc.co.uk/bitesize/guides/zxwd3k7/revision/1

    η πατριαρχία πάει περίπατο

    "...In Ephesians, St Paul explains that husbands and wives should 'submit' to one another. Husbands and wives should care and love for one another unconditionally and he compared that love to the love Christ has for the Church. In the same way that Christ gave his all and put the church first, so should the husband and wife do the same for each other."

    "Other Christians believe that men and women were both made in the image of God and should be treated equally – they should share responsibilities and privileges."

    "Many Catholics believe husbands and wives should respect each other's roles within a marriage and value both equally. These roles include those of care within the home, and that of earning money to provide for the family."

    Παντως το ερωτημα για μένα παραμένει ανοιχτό. Η υπόθεση Ροοθ-Γουειντ ανατράπηκε βάση πατριαρχικών ιδεολογιών και μόνο ή βάση θρησκευτικών ιδεολογιών (που εμπεριέχουν και την πατριαρχική ιδεολογία).

    Και επιμένω γιατί τα επιχείρηματα των pro-life ήταν κυρίως ηθικής και οχι συστημικά.
     
  6. Dapom

    Dapom Contributor


    Παράβλεψή μου



    Μπορείτε να το κάνετε αυτό αν θέλετε...αλλά αν διαβάσετε προσεχτικά τα μηνύματά μου...ΠΟΤΕ δεν ισχυρίστηκα οτι δεν σχετίζονται. Το αντίθετο μάλιστα.

    Αν θέλετε διαβάστε με πιο προσεχτικά.



    Για να ήμαστε ακριβείς...στην συγκεκριμένη υπόθεση στην Αμερική απο τους 9 δικαστές οι 3 ήταν γυναίκες.

    https://news.sky.com/story/roe-v-wa...bout-abortion-and-other-civil-rights-12639860
     
  7. de7

    de7 s

    Αν αυτό
    Είναι
    Τότε
    Το αντίθετο συμβαίνει.
     
  8. elfcat

    elfcat . Contributor

    Συνδυασμός και των δύο. Η θρησκεία είναι στο εποικοδόμημα μιας κοινωνίας, όχι στο θεμέλιο. Η πατριαρχία είναι στο θεμέλιο μιας κοινωνίας. Στις ανθρώπινες κοινωνίες επικράτησε η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και την εξουσία την ασκούσε το ανδρικό φύλο,(θεμέλιο) οι μονοθεϊστικές θρησκείες αυτών των κοινωνιών είναι απολύτως πατριαρχικές.(εποικοδόμημα).

    Στο παράδειγμα της καρμπονάρας, αναφορικά με τις αβραμικές θρησκείες που δώσατε, θα έλεγα τα μακαρόνια και όχι την κρέμα γάλακτος, πατριαρχία. Διότι καρμπονάρα χωρίς κρέμα γάλακτος κάνεις, χωρίς μακαρόνια, όχι.
     
  9. Dapom

    Dapom Contributor

    Μπορείτε να μου το εξηγήσετε αυτό;
    Γιατί με τα Αγγλικά που γνωρίζω...αυτό που διαβάζω είναι οτι στα συγκεκριμένα αποσπάσματα μιλάει ξεκάθαρα για ισότητα των δύο φύλλων.
     
  10. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Το social conditioning και πιο συγκεκριμένα το patriarchal conditioning είναι ικανα να επηρεάσουν όλα τα φύλα σε μια πατριαρχική κοινωνία.
     
  11. de7

    de7 s

    Εκ των οποίων οι 2 και συγκεκριμένα η
    Elena Kagan και η Sonia Sotomayor ψήφισαν αντίθετα ενώ η Amy CConey Barett
    ψήφισε με έναν αστερίσκο.
    https://www.google.com/amp/s/amp.th...voted-abortion-alito-roberts-thomas-kavanaugh
     
  12. Dapom

    Dapom Contributor


    Συμφωνώ με την ανάλυσή σας...και θα δεχθώ τα μακαρόνια ως την πατριαρχία και θα σας εξηγήσω γιατί.


    Προσωπικά θεωρώ πολύ πιο επικίνδυνη την θρησκεία (οποιαδήποτε θρησκεία) απο τη σκέτη πατριαρχία.


    Και για να πάμε στο παράδειγμά μας...είναι ξεκάθαρο οτι το να τρώτε σκέτα μακαρόνια επιβαρύνει την υγεία σας λιγότερο απο το να τρώτε μια πλήρης καρμπονάρα με κρέμες γάλακτος, μπέικον και οτι άλλα συστατικά βάζουν.


    Και για να σας προλάβω...αυτό δεν σημαίνει οτι επειδή η καρμπονάρα κάνει κακό...τα μακαρόνια δεν κάνουν...αλλά ο συνδυασμός είναι χειρότερος. Και εμείς θέλουμε να "φάμε" κάτι που δεν προκαλεί κανένα κακό.


    Με λίγα λόγια...αν στοχοποιούμε ΜΟΝΟ την πατριαρχία για την απόφαση στην Αμερική...τότε αφήνουμε χώρο στην θρησκεία να μας προσφέρει διαφορετικό "πιάτο" και να το φάμε αμάσητο την επόμενη...οπού τότε θα κατηγορούμε άλλο συστατικό.