Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Konstantinos, στις 26 Νοεμβρίου 2011.

?

θα μπορούσε μια Φεμινίστρια να είναι και υποτακτική ?

  1. Ναι

    136 vote(s)
    77,7%
  2. Όχι

    39 vote(s)
    22,3%
  1. Dracon

    Dracon Jack of All Trades & Master of Most...

    Γιατί να χρειάζεται αυτή η συζήτηση το 2022;

    Ο Σαδιστής που σαπακιάζει το υποτακτικό μέλος (συμπεριλαμβανομένων των μαζοχιστών) είναι κακοποιητικός εκ φύσεως; Τον φανταζόμαστε, ας πούμε, να γρονθοκοπεί κάποιον τυχαίο περαστικό που θα βρεθεί μπροστά του;

    H συναίνεση, στοιχείο που βρίσκεται στο κέντρο της αλληλεπίδρασης, δίνει τον έλεγχο της επιλογής στην εν λόγω παρουσία. Επιλογή της, άρα δεν έρχεται σε αντιδιαστολή με την ουσία ή τις ιδέες του κινήματος. Δεν υπάρχει λόγος υπερανάλυσης κατ' Εμέ.
     
  2. Dracon

    Dracon Jack of All Trades & Master of Most...

    Τότε η θεματολογία δεν είναι ο φεμινισμός απέναντι στην υποταγή. Είναι το κατά πόσο η συναίνεση παίζει ρόλο στην υγιή ασυμμετρία και πόσο αντικειμενικά απαραίτητη είναι.
     
  3. de7

    de7 s

    ευχαριστώ πολύ για την παράθεση, πράγματι πολύ διαφωτιστική σχετικά με την αντίληψη μερικών ότι η Κυριαρχία έχει έμφυλο πρόσημο. προσωπικά, δεν θεωρώ ότι ό,ποιος έχει τέτοιες απόψεις ανήκει στον χώρο του BDSM.
     
  4. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    Διακρίσεις με βάση το φύλο γίνονται, η αλήθεια είναι οτι διακρίνονται τα φύλα, με μιά ματιά, είναι ευδιάκριτα. Ακόμη και στο τσίμπημα του πωπού, αγαπητέ @elfcat. Η διάκριση γίνεται από πλήθος και ποικιλία υποκειμένων, συμπεριλαμβανομένων και φορέων εξουσίας. Ο Ηρόδοτος μας είχε ενημερώσει σχετικά και μέχρι πρόσφατα ξέρουμε ξεκάθαρα σε βάρος τίνος φύλου πέφτει το μεγάλο λεπίδι όταν "χρειάζεται". Ήξερε κι ο Μπρέχτ, ένας απ' το χωριό.

    Η χορευτική μπούρδα "ποιός κάνει συγκρίσεις", είδα σας άρεσε. Σταθεροποιηθείτε κάπου, γλιστράει.

    Φυσικά υπάρχουν και υπήρξαν διακρίσεις σε βάρος και των δύο φύλων και καθενός απ' αυτά σε διάφορες περιστάσεις. Δεν είναι ο φεμινισμός ούτε ο πρώτος ούτε ο μόνος που εισάγει διακρίσεις σε βάρος του ενός ή και των δύο φύλων.

    Βέβαια είμαι αναφανδόν υπέρ του ευνουχισμού των ανδρών και κατά της κλειτοριδεκτομής των γυναικών, αφού αυτό περιμένετε από μένα. Αλίμονο να πάω κόντρα στον φεμινισμό σας.

    Πολύ παράξενο αυτό για τόσες χιλιετίες ...πατριαρχικού κόσμου. Πώς το ανέχτηκε αυτό η ...πατριαρχία; Ήταν σε διακοπές; Την πιάσανε στον ύπνο; Φώναξε τους Άγγλους να 'ρθουν να τη σώσουν; Πήρε ληγμένα; Είναι κατά βούληση βλάκας όποιος το σκέφτηκε;

    Η πουριτανή Δύση ως κατακτητής φρόντισε πρώτ' απ' όλα να ξεριζώσει την παλιά παράδοση της "ανήθικης" εκπόρνευσης των συγκεκριμένων ευνούχων; Που είχε ήδη αποκλείσει στους δικούς της ευνούχους; Συνεχίζει και σήμερα να εναντιώνεται, σαν ανθρωπιστική κι εκπολιτιστική χρηματοδοτούμενη ΜΚΟ πλέον, στην ίδια παράδοση της "ανήθικης" εκπόρνευσης σε όλην την περιοχή; Σε όλες τις μορφές της; Τι ωραία ντριπλα είναι αυτή, οτι τους πουριτανούς τους ενόχλησε δήθεν ο ευνουχισμός, που και οι ίδιοι έκαναν, αντί για την εκπόρνευση; Πρέπει να είναι κανείς φεμινιστής για να φάει τέτοια ντριπλα.

    Υπάρχει ένα κενό, λοιπόν, στην φεμινιστική θεωρία για την πατριαρχία. Μεγάλο. Για 1,4 δις κόσμου το λιγότερο.

    Επιπλέον, η πατριαρχία ( ή ο φεμινισμός, τα μπερδεύω γιατί μοιάζουν), έχει απαγορεύσει την κλειτοριδεκτομή σε ενήλικες γυναίκες που επιθυμούν να κλειτοριδεκτομηθούν, και διώκει διά νόμου οποιονδήποτε εμπλακεί, ή επιχειρήσει να "καταπείσει" ενήλικη γυναίκα να κλειτοριδεκτομηθεί. Δεν διώκει, μάλλον, την ίδια, γιατί είναι θύμα. Εξ ορισμού θύμα. Δεν μπορεί να αποφασίσει για την κλειτορίδα της. Φταίει η πατριαρχία, η οποία αναγνωρίζει το ανάλογο "δικαίωμα" στους ινδούς, απ' όταν εξωπέταξαν τους προτεστάντες ιμπεριαλιστές.

    Μπούρδα όλο. Πιρουέτα. Το "πιθανώς" δεν το σώζει.

    Οι προτεστάντες Άγγλοι σοκαρίστηκαν απ' τους "έκλυτους" εκδιδόμενους , όπως και τώρα. Και δίωκαν τους "έκλυτους" ως εγκληματίες, όπως και τώρα.
    Άντε, το πολύ, να δίωκαν και την εκβιαστική επαιτεία προς ένα δεισιδαίμον υποσύνολο, όχι αμελητέο, της ινδικής κοινωνίας.
    Πιρουέτα.

    Την πιρουέτα με τον ανάλογο "εκπολιτισμό" Αφρικανών και Αμερικανών στις νότιες πολιτείες από τους ίδιους αποικιοκράτες προτεστάντες δεν χρειάζεται να την σχολιάσω, είναι ευρύτερα γνωστή. Αχταρμάς, όμως. Όχι αστεία.

    Για να είμαστε ξεκάθαροι : ο φεμινισμός είναι ακριβώς αυτό που περιγράφετε. Μιά εμμονή που στρεβλώνει. Μιά εμμονή που στην κλειτοριδεκτομή βλέπει επίθεση κατά των γυναικών, αλλά στον ευνουχισμό βλέπει απελευθέρωση απ' τα στερεότυπα.
    Με κερασάκι
    Δηλαδή όπως ακριβώς κι όσες προχωρούν σε κλειτοριδεκτομή.

    Α, μην χτυπηθείτε οτι το ένα έθιμο εφαρμόζεται δήθεν σε ενήλικους αποκλειστικά και κατ' επιλογήν τους. Το έθιμο στο οποίο αναφερθήκατε εφαρμόζεται (και) σε απαχθέντες ανηλίκους. Ευνουχισμός σε ενηλίκους δεν έχει το "ποθητό" αποτέλεσμα ούτε για το έθιμο της ινδικής κάστας στην οποία αναφέρεστε, ούτε στην δυτική "συνήθεια" για την διατήρηση της παιδικής φωνής.
    Ο φεμινισμός σας είναι μιά μονοδιάστατη φαντασιακή εξιδανίκευση. Ξεκάθαρα.

    Το αντικείμενο του φεμινισμού είναι οι διακρίσεις με βάση το φύλο σε βάρος του ενός φύλου, κατα κύριο λόγο, και σε βάρος του άλλου φύλου κατά δεύτερο λόγο, γιατί μισεί τα φύλα.

    Η Ταράνα Μπερκ μας έχει ενημερώσει came to believe that girls needed "different attention" than their male peers γιατί μερικά γουρούνια είναι πιό ίσα απ' τα άλλα. Αλλά δεν μπορώ να την κατηγορήσω, γιατί πράγματι τα φύλα διακρίνονται.

    Καλό Σ/Κ.
     
  5. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

    Δεν εχει ειπωθεί μόνο θολά και γενικόλογα, έχει ειπωθεί και διάφανα και ρητά. Και μάλιστα πρόσφατα:
     
  6. de7

    de7 s

    *έχω* ήδη τοποθετηθεί γιατί ένα slave δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο από φεμινίστρια.

    Δεν *έχω* να προσθέσω κάτι άλλο.
     
    Last edited: 8 Ιουλίου 2022
  7. elfcat

    elfcat . Contributor

    @Nickname

    Για να μιλάτε με τόση αποφαντικότητα για το γυναικείο κίνημα και τον φεμινισμό, εικάζω ότι ξέρετε τα πάντα γι αυτό το θέμα π.χ. το πώς προέκυψε η ονομασία "φεμινισμός", την ιστορικότητα και τη διαδρομή του κινήματος, κλπ. οπότε μάλλον καταλάβατε και τί έγραψα παλιά και τί έγραψα στην RAIN - αφού εσείς πιάνετε πουλιά στον αέρα και δεν είστε από αυτούς που πάνε στον καφενέ και λένε ό,τι να ναι, επειδή όταν το σκέφτηκαν εντυπωσιάστηκε η θεία τους και τους τσίμπησε τα μάγουλα "αχ που τα βρίσκεις να ξερα!". Οπότε δεν χρειάζεται να εξηγηθούν και πολλά.

    Οταν βέβαια είδα ότι βγήκατε από τις σκιές του Δε σκέφτομαι αλλά υπάρχω, λέω, "καλά, ποιός πέθανε και στείλανε αυτόν να αναλάβει το θεάρεστο έργο;". Μετά όμως λέω, σάμπως είναι λιγότερο απλοϊκοί οι άλλοι ομοϊδεάτες; Από τις ιδεολογίες που κατεβάζουν, μάλλον δεν είναι.

    Μιλώντας για απλοϊκότητα...

    Ναι, σωστά - δεν τις βλέπουν κατώτερες τις γυναίκες οι περισσότεροι, απλώς μερικοί και μερικές δεν τις βλέπουν ίσες γιατί αν τις δούν θα βγάλουν κριθαράκι στο μάτι, αν το πουν θα βγάλουν άφθα στο στόμα κι αν το γράψουν θα βγάλουν μυρμηγκιά στα δάχτυλα. Κρύβει πανάρχαιες κατάρες η ισότητα των φύλων, πιθανώς από την εποχή των χιμπατζήδων, που τις κουβαλάνε ακόμα.

    Αλήθεια, για την συντριπτική πλειοψηφία που λέτε, κάνατε κάποιο γκάλοπ και σιγουρευτήκατε; Πού ρωτήσατε, στην πολυκατοικία σας; Πάνω μένει η αδερφή, κάτω μένει η μάνα; Γιατί δεν κάνετε κι ένα γκάλοπ στον ευρύτερο κύκλο σας αλλά και σε τυχαίους ανθρώπους π.χ. 2-3 χιλιάδες (μην ταλαιπωρηθείτε) να ρωτήσετε αν είναι κανείς παιδεραστής; Χωρίς να ξέρω τον κύκλο σας πάω στοίχημα ότι θα βρείτε μηδέν, οπότε μπορείτε να πάτε ήσυχα να κοιμηθείτε με την σωστή πεποίθηση ότι παιδεραστές δεν υπάρχουν.

    Μην πάμε βέβαια σε Μέση Ανατολή, Αφρική και Ασία, εκεί μου είναι και μένα φανερό ότι μια πενιχρή μειοψηφία βλέπει τις γυναίκες ως κατώτερα όντα, αλλά εδώ στα κοντινά χωριά τα πιο "πολιτισμένα" το ψάξατε καθόλου;

    Ας πούμε, τους εργοδότες της Ευρώπης, με το πιο σφιχτό νομοθετικό πλαίσιο ίσης αμοιβής για ίση εργασία, τους μετρήσατε στο γκάλοπ ποιά φύλα βλέπουν κατώτερα; Πώς σας εξηγήσανε την σταθερή απόκλιση 16% κατά μέσο όρο, σε αμοιβές γυναικών-ανδρών της ευρώπης τα τελευταία χρόνια που θεωρείται και επίτευγμα; Τί σας είπαν οι Γερμανοί εργοδότες για το 21% και οι Αγγλοι για το 19% μικρότερη αμοιβή σε γυναίκες; Πώς σας εξήγησαν όλες οι χώρες ότι δεν μπορούν να παράσχουν ούτε ένα πρόσχημα ως εξήγηση (χαμηλότερες σπουδές, μικρότερη προϋπηρεσία κλπ.) για το 1/3 των περιπτώσεων υποαμοιβής των γυναικών; Να μην κάνετε συγκρίσεις σας είπαν, ε;

    Το ότι οι γυναίκες σαρώνουν στην μερική απασχόληση με 30% των γυναικών να δουλεύουν part time χωρίς καμμία ελπίδα οικονομικής ανεξαρτησίας (όπως και το 8% των ανδρών) εξηγείται φαντάζομαι εύκολα από το ότι οι γυναίκες έχουν ρόλους και καθήκοντα, δεν προλαβαίνουν κι εύκολα full time. Καλέ μήπως ανήκετε στο 44% των Ευρωπαίων (συντριπτική μειοψηφία) που πιστεύουν ότι ο ρόλος της γυναίκας είναι πρωτίστως να φροντιζει το σπίτι και την ανατροφή των παιδιών; Ή ακόμη καλύτερα μήπως ανήκετε στο 1/3 των χωρών της Ευρωπαικής Ενωσης που το ποσοστό αυτής της πεποίθησης είναι άνω του 70%;

    Αχ, ευτυχώς μάλλον όχι. Πίσω από αυτές τις χώρες ακολουθεί η περήφανη ελλάδα μας με 69% να δηλώνουν ότι πιστεύουν πως ο ρόλος της γυναίκας είναι πρωτίστως να φροντιζει το σπίτι και την ανατροφή των παιδιών. Την παρτίδα σώζει η Κύπρος που μας ακολουθεί με το πενιχρό 60% να το πιστεύουν. Τι τα θέλουμε τα γυναικεία κινήματα, για μέχρι εκεί είναι οι γυναίκες, ας το πάρουμε απόφαση...

    Στοιχεία από την μίσανδρη και συνομωσιολάγνα Ευρωπαϊκή Ενωση. https://ec.europa.eu/newsroom/just/items/615287

    Αν έχει κανείς ακόμη απορία γιατί μιλάμε εν έτει 2022 γι αυτά τα πράγματα, ελπίζω να λύθηκε: επειδή το νήμα προσπάθησαν να το κάνουν hijack χρονοταξιδιώτες από τη δεκαετία του '50, ντυμένοι ως άνθρωποι της διπλανής διανόησης και με την αυταρέσκεια ότι είναι και προχώ κι έχουν καταλάβει ότι στην εποχή μας όλα τα προβλήματα διάκρισης εις βάρος των γυναικών λόγω φύλου έχουν ουσιαστικά λυθεί και τρωγόμαστε με τη δυσφορία του μετασχηματισμού με παρότρυνση του Καλβίνου!

    Μας έχετε τρελάνει μερικοί και μερικές εδώ και κάποιες σελίδες με την πρωτοπορία και τα μη στερεότυπα σας, καταγράφοντας την απύθμενη άγνοιά σας για την πραγματικότητα και πουλώντας την ως γενική συναντίληψη, που σας επιτρέπει να κάθεστε και να λέτε μια ιστοριούλα στον εαυτό σας ότι όλα παν' καλά και πάτε για ύπνο, επειδή το επιβεβαιώνει κι ο Μπάμπης ο Σουγιάς και η Μαρία η Τσούχτρα, και θέλετε να την ακούμε κι εμείς φρόνιμα και ήσυχα! Ελεος πια..

    Εγώ πάλι λέω πως όλα δείχνουν (βοηθάει και αυτό το νήμα) ότι όσοι θεωρούν τη γυναίκα κατώτερη (άνδρες και γυναίκες) είναι ίσως λίιγο λιγότεροι απ όσοι ήτανε και χτες. Αναγνωρίζω ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια πραγματική διαφορά, μια βελτίωση της ζωής των γυναικών που είναι η εξής: τα τελευταία χρόνια αποθαρρύνονται / δυσκολεύονται / κράζονται όσοι εκφράζουν ότι οι γυναίκες είναι κατώτερες. Καταλαβαίνω ότι είναι μια στέρηση ελευθερίας του λόγου μέσω κοινωνικής πίεσης που οδηγεί στην αυτολογοκρισία και ώρες-ώρες τους κάνει δυσφορικούς. Αλλά θα το αντέξουν. Εδώ οι γυναίκες (που δεν είναι και ίσες τους) και άντεξαν τόσα χρόνια τα "Ελα καημένε, γυναίκες είναι, τί περιμένεις τώρα.." και άλλα λιγότερο χαριτωμένα που αποτελούσαν καθημερινότητα του δημόσιου λόγου επί πολύ μακρόν. Ας τα λένε και λίγο από μέσα τους, αν δεν θέλουν αντίλογο.

    Εκτιμώ τέλος ότι, σε αντίθεση με τους βλάκες, στους οποίους βγαίνει αβίαστα άρα και ξεκούραστα, οι απλοϊκοί πρέπει να καταβάλουν τεράστιο κόπο για να ΜΗΝ αντιλαμβάνονται τον κόσμο που ζούνε στη συνθετότητά του ώστε να εξακολουθεί η απλή, νηπιακή και ανέφελη ζωή: υπάρχουν μόνο μπαόκια κι αρειανοί, κι ο ένας μισεί τον άλλον, εσύ με ποιόν είσαι;

    Εν προκειμένω, θέλει ιδιαίτερο κόπο να μην αντιλαμβάνεται κανείς ότι ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ υπάρχει ένα γυναικείο κίνημα εδώ και αιώνες ("φεμινισμός") που έχει ανατρέψει πεποιθήσεις, έχει κερδίσει κι έχει χάσει αγώνες για τα δικαιώματα των γυναικών, ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα των γυναικών λόγω του φύλου τους μέχρι σήμερα, ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ έχουν υπάρξει, υπάρχουν και θα υπάρχουν κατά καιρούς εργαλειοποίηση και εμπορευματοποίηση ενός κινήματος που απευθύνεται στο μισό πληθυσμό της γης, ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ έχουν υπάρξει, υπάρχουν και θα υπάρχουν κατά καιρούς μετριοπαθείς, συνεργατικές, ρεαλιστικές, δογματικές και ακραίες ιδέες διεκδίκησης μέσα στο κίνημα που απευθύνεται στο μισό πληθυσμό της γης και όλα αυτά εξελίσσονται ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ σε ένα δεδομένο κοινωνικο-πολιτικό σύστημα.

    Αξίζει άραγε ο κόπος που καταβάλει ο απλοϊκός / η απλοϊκή για να ΜΗΝ αντιληφθεί αυτή τη σύνθετη πραγματικότητα; Κάτι θα κερδίζουν, αλλά μου φαίνεται ασύμμετρο. Μπορεί να τους είναι ζωτικό.

    Ως προς το BDSM για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις: εχει από δεκαετίες διασταλεί σε ομπρέλα, με χώρο για όλους, συνεπώς όποιοι θέλουν (και δεν είναι λίγοι παγκοσμίως) να στήσουν / ζήσουν τη λεγόμενη D/s ή M/s σχέση δεκαετίας '50, με γεια τους και χαρά τους και αν τους πειράξει κανείς το κινκ τους, εγώ πρώτη θα τους υπερασπιστώ. Μη μας κουράζουν όμως με ιδεολογικά υπόβαθρα ότι τάχα εκφράζουν την φυσική κατάσταση των ανθρώπων, δεν είναι ιδεολογία η οπισθοδρομική αντίδραση...


    Αιντε, στην υγειά σας, με vintage φωτογραφία 50ς...


     
  8. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    @elfcat
    Η μοδάτη καμουφλαρισμένη φράση είναι "Τα φύλα είναι ίσα αλλά όχι όμοια." Λες και οι γυναίκες είναι όμοιες μεταξύ τους, αντίστοιχα και οι άνδρες αναμεταξύ τους.
    Τα ποσοστά που μας αναφέρετε οφείλονται στην... έμφυλη διαφορετικότητα και τον καταμερισμό των ρόλων κάτω από την πανάρχαιη μουσμουλιά.
     
  9. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

    Εγώ τα λόγια σας υιοθέτησα. Μια χαρά τα κατάλαβα και συμφωνώ σε ότι έχω qoutάρει, από την αρχή μέχρι το τέλος. Να διαφωνώ δε θέτε, να συμφωνώ δε θέτε, ε, τι θέτε;

    Πάντως έχετε τον τρόπο σας, θα καταφέρετε να ειρωνευτειτε πάντα με φαντασία. Παρότι πολλές φορές βρίσκω κενά ουσίας τα ποστ που κάνετε (και για αυτό σπάνια τα διαβάζω, εδώ και αρκετό καιρό) στον τρόπο που απαξιωνετε τον συνομιλητη, σας βγάζω το καπέλο, δηλώνω θαυμαστής.

    Είναι γνωστό σε όλους πως όποιος δεν συμφωνεί μαζί ας είναι απλοϊκος, μη μας το θυμιζετε, νιώθουμε άσχημα.

    Εντυπωσιαζομαι και με τις ιατρικές σας γνώσεις. Respect

    Δε μένω σε πολυκατοικία

    Θα εκπλαγείτε, αλλά δεν βγήκα στο δρόμο να ρωτήσω. Η εικόνα που έχω δεν έχει διαμορφωθεί από ευθεία ερώτηση. Να φανταστώ πως εσείς ρωτάτε ευθέως;
    Άσχετο, όσον αφορά φορά τους παιδεραστές, έχω γνωρίσει δύο οι οποίοι και έχουν απασχολήσει τη δικαιοσύνη. Ούτε αυτούς τους ρώτησα.

    Εγώ Παναθηναϊκός είμαι, τι να σας πω;


    Μη το λέτε σε εμένα, σε αυτούς που σας έκαναν like εξηγήστε το.


    Καταλαβαίνω πως θέλατε μια αφορμή να γράψετε όσα γράψατε και επίσης καταλαβαίνω πως καλό ειναι μια ευκαιρία για ειρωνεία να μην πηγαίνει χαμένη.
    Ωστόσο, επειδή έχω ήδη τοποθετηθεί, θα μου επιτρέψετε να μην συνεχίσω, είναι κρίμα να χαλάμε ένα νήμα που είναι μόλις 90% off topic, ναι;
     
  10. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Αυτό τώρα πως τόλμησες και το ξεστόμισες;
    Δεν φοβάσαι μην κατηγορηθείς πως βρίσκεσαι σε σύγχυση ίσου - ίδιου;
     
  11. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    @AuroraBorealis που είσαστε καλέ μου; Γύρισα από τις διακοπές μου, με μισή καρδιά, φουλ μαυρισμένη με λίγα εγκαυματακια βέβαια, πλήρως ανανεωμένη και ξεκούραστη, έτοιμη να σας αναπτύξω πλήρως το σκεπτικό μου και για όποιον άλλον - η βέβαια ενδιαφέρεται να με διαβάσει, γιατί θα πιάσω πολλά θέματα, αν και κούρασε το νήμα.
    Πατριαρχικο στολίδι εγώ; λολ. Εάν ζούσε ο πατέρας μου θα σας έδειχνε την ανοιχτή του παλάμη αυτή τη στιγμή.

    Ας τα πάρουμε λοιπόν ένα ένα... Έχω αναλάβει πλήρως το σπίτι και όχι μόνο, διότι για την κολώνα του σπιτιού μου ισχύει το <<τον κωλο βάζω μάγειρα, σκατα θα μαγειρέψει >>;…! Τι να την κάνω εγώ τη λεγόμενη "βοήθεια", οπου δεν συμφωνώ με τη λέξη βοήθεια αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση, όταν του ζητάω να κατεβάσει-ανεβάσει τις κουρτίνες και μου ξηλώνει όλο το κουρτινοξυλο από τα νεύρα του; Πόσο ντελιβερι να φάω; Ένα απλό παράδειγμα που έχω αναφέρει ήδη πως πριν δύο χρόνια μάζεψε μόνος του τα πράγματα του για τις τότε διακοπές μας και δεν πήρε μαζί του εσώρουχα, εγώ έπλενα κάθε μέρα στο χέρι το ένα και μοναδικό.

    Είμαι και ολίγον τι τελειομανής, υποχόνδρια, αφού ο άνθρωπος δεν το έχει, δε γίνεται με το ζόρι. Αυτό όμως δε σημαίνει πως κάθεται όλη μέρα στο καφενείο, παίζει πρέφα και όταν γυρίζει στο σπίτι μεθυσμένος με δέρνει φωνάζοντας "γιατί μωρή καλτακα δεν σιδέρωσες το καλό μου το πουκάμισο, η μάνα μου με είχε στα όπα όπα"; Όταν χρειάστηκε να αναλάβει κάποιους τομείς όταν εγώ αρρωστησα - έκανα κάποια χειρουργεία, ήταν εκεί. Και με νταντεψε και τα στρινγκ μου άπλωσε και σερβιέτες μου πήρε από το σούπερ μάρκετ.

    Αλλά να σας πω και την αλήθεια; τι πιο ωραίο από το να φροντίζεις τους ανθρώπους που αγαπάς είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα; Μάλιστα στην συγκεκριμένη περίπτωση, σε ότι αφορά τον βανίλια κοσμο, επειδη το κάνω εγώ με τον συγκεκριμένο τρόπο είμαι για τους άντρες το στολίδι της πατριαρχιας και για τις γυναίκες η δουλαρα και το κορόιδο, ενώ εάν τα κάνει ο άντρας είναι ο φλουφλης, ο χλεχλες που του φόρεσε φακιολι η δικιά του για τους υπόλοιπους άντρες και αυτός που σέβεται τη γυναίκα του, ο άντρας ο σωστός για τις υπόλοιπες γυναίκες; (*)

    Γελάω με κάτι τέτοια, τα διαβάζω καθημερινά σε αυτό το υπέροχο Facebook. Γενικά υπάρχει μια σύγχυση μεταξύ αντρών - γυναικών. Οι μεν θέλουν τη γυναίκα και κυρία και πουτανα, οι δε θέλουν τον άντρα και κύριο και αλήτη, οι μεν ξανά τη θέλουν δούλα και κυρά αλλά ανεξάρτητη, οι δε τον θέλουν σωστό αρσενικό και όχι μαμάκια αλλά να τις ρωτάνε πριν κανονίσουν για καφέ με κάποιο φίλο.

    (*) Σε ότι αφορά τον bdsmικο κόσμο η φύση ενός υ και ενός Κ δεν καθορίζεται από το ποιος κάνει ή όχι τις δουλειές του σπιτιού κατ' εμέ. Σας πληροφορώ πως δε θα με χαλούσε καθόλου να γυρίζω σπίτι και να βρίσκω μαγειρεμένο φαγητό και πλυμένα τα ρούχα, αλλά και πάλι δεν είναι κάτι που με ξενίζει. Τις δουλειές τις ξεχωρίζω μόνο σε βαριές και ελαφριές για εμένα εξαιτίας κάποιων ορθοπεδικων προβλημάτων που έχω στην σπονδυλική μου στήλη και δεν επιτρέπεται να σηκώνω βάρος.

    Τώρα εάν είμαι υ, Κ ή οτιδήποτε άλλο, το γνωρίζω εγώ και αυτό μου φτάνει. Δεν με ενδιαφέρει η άποψη ενός τσούρμου αγνώστων. Έχω επενδύσει ατελείωτες ώρες συζητήσεων με Εκείνον που με βοήθησε πάνω από όλα να αποδεχτώ τον εαυτό μου και γι αυτό που είμαι και μετά τους άλλους

    Σε ότι αφορά τον εργασιακό τομέα σας εξήγησα και προ ημερών, οι ώρες που δουλεύω και τα αντίστοιχα χρήματα που παίρνω είναι κατόπιν δικής μου επιλογής. Όσο μου το επιτρέπουν τα οικονομικά μου θα συνεχίσω να δουλεύω με τους ίδιους ρυθμούς, τις ίδιες ώρες. Τέρμα για εμένα τα δωδεκαωρα, τέρμα το άγχος, τέρμα τα τηλέφωνα την ώρα που τρώω και ασχολούμαι με τον γιο μου, τέρμα γενικά το ζω για να δουλεύω. Μπορεί αύριο το πρωί να ξυπνήσω και να αλλάξω άποψη, τι να σας πω; Το τελευταίο διάστημα νιώθω άκρως ισορροπημένη σε αυτό το κομμάτι.

    Δε θα καταδεχτω όμως κάποιος επειδή είναι άντρας και ενώ δουλεύουμε στην ίδια εταιρεία, τις ίδιες ώρες, με την ίδια προϋπηρεσία να πάρει περισσότερα χρήματα ή άδεια από εμένα, πράγμα που δε γίνεται ευτυχώς. Σε άλλες εταιρείες όμως γίνεται και οποιος ισχυρίζεται το αντίθετο λέει ψέματα ή δεν έχει ιδέα περί τίνος μιλάει. Να αναφέρω πως όντας φρεσκοπαντρεμενη έψαχνα για δουλειά με ρωτούσαν :

    - Παιδάκια έχετε;
    - Όχι
    - Ααα, θα κάνετε;;
    - Ε, κάποια στιγμή, θα κάνουμε.
    -Ευχαριστούμε πολύ, θα σας ειδοποιήσουμε.

    Έχω φτάσει σε σημείο να έχουμε δώσει τα χέρια με υποψήφιο εργοδότη μετά από δύο εξαντλητικες συνεντεύξεις ώστε να γίνει η πρόσληψη και στο παραπεντε γίνεται πάλι η εξής συζήτηση :

    - Δεν είσαι παντρεμένη να φανταστώ.
    - Παντρεμένη είμαι.
    - Τόσο μικρούλα;;; Παιδάκια έχεις;;;
    - Εχω ένα.
    - Να φανταστώ πάμε προς ολοταχώς για δεύτερο;;; Θα σε ειδοποιήσουμε

    Όσο πήρανε εσάς, πήρανε και εμένα, τελικά πήρανε άντρα στη συγκεκριμένη θέση. Μα, θα μου πείτε κάποιοι, υπάρχουν πολλές που ψάχνουν για δουλειά και μετά να μείνουν έγκυες για να πάρουν τα επιδόματα και να κάθονται, μα, θα σας πω εγώ που ήθελα πραγματικά να δουλέψω και δεν είχα τέτοιο σκοπό δυσκολεύτηκα πάρα πολύ να βρω δουλειά γιατί είμαι γυναίκα. Να μιλήσω για τους τρανσέξουαλ όπου οι περισσότεροι καταλήγουν στην πορνεια, ειδικά τις προηγούμενες δεκαετίες γιατί δεν μπορούσαν να βγάλουν με άλλο τρόπο τα προς το ζειν;

    Από εκεί και πέρα, επειδή διάβασα πολλά, λατρεύω τους άντρες (όχι όλους, κάποιοι μου γυρίζουν τα έντερα) διεκδικώντας όμως αυτά που πρέπει. Δε νιώθω πως ανήκω ούτε στο ωραίο ούτε στο αδύναμο φύλο, μια χαρά ωραία και δυνατά φύλα είναι και τα υπόλοιπα. Πιστεύω στα ίσα δικαιώματα ανεξαρτήτως φύλου, σεξουαλικου προσανατολισμου, φυλής, καταγωγής ή οτιδήποτε άλλο.

    Όση μισανδρια υπάρχει, άλλος τόσος μισογυνισμος, ομοβοφια, ρατσισμός υπάρχουν και πάει λέγοντας.

    Έχω γιο, του μιλάω συνεχώς για τέτοια θέματα σε σημείο που γίνομαι εκνευριστική και μάλιστα με αφορμή ένα τελευταίο γεγονός... αφού λοιπόν μαζεύτηκαν να βγούνε παρέα κάποια παιδιά από την τάξη του, ξετσουτσουνιασαν φέτος και πάνε κέντρο για κρέπα, γυρίζει ο δικός μου κάποια στιγμή κατά τις 9.30 και τον ρωτάω εάν πήγανε πρώτα όλα τα κορίτσια μπροστά στην πόρτα από τα σπίτια τους και μετά το διαλυσαν και μου λέει όχι με ένα βλέμμα σαν να τον χτύπησε κεραυνός. Του είπα πως την επόμενη φορά καλό θα ήταν πρώτα να κάνουν αυτό και μετά να πάει ο καθένας σπίτι του και έτσι έγινε.

    Κάποιοι μπορεί να με κατηγορησετε και να το πάρετε στραβά, δεν πειράζει, εγώ όμως έχω να σας πω πως δεν είναι λίγα τα περιστατικά επίθεσης που έχουν καταγραφεί με γυναίκες οι οποίες γύριζαν μόνες σπίτι τους νυχτερινές ώρες χωρίς ιδιαίτερη κίνηση, εχει τύχει και σε εμένα την ίδια παλιότερα κάποια στιγμή μετά από έξοδο με κοριτσοπαρεα να γυρίσω με τα πόδια, ευτυχώς πρόλαβα ξεκλείδωσα την πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας και ανέβηκα τρέχοντας στο διαμέρισμα. Ποτέ μα ποτέ κανείς από τους άντρες που με συνόδευαν δεν με άφηνε να γυρίσω μόνη μου και μάλιστα πρώτα ανέβαινα σπίτι, έκανα αναπάντητη και μετά έφευγαν. Πλέον, όταν και εάν θα βγω γυρίζω με ταξί και λέω και στον ταξιτζή, περίμενε να μπω μέσα και μετά φύγε.

    Το ίδιο ασφαλής θα ένιωθα και με γυναίκα η οποία θα είχε μια Χ σωματική διάπλαση.

    Λίγο τουρλού από όλα σήμερα, εύχομαι να μην σας κούρασα, ε και να σας κούρασα, ας μην με διαβάζατε
     
  12. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Δυστυχώς, μου ζητάνε (και πολλές φορές αυτοβούλως) τη συνοδεία και γυναίκες, και άνδρες που δεν έχουν το μάτσο κουραδομαγκέ στυλάκι και δέχονται χλευασμό, και ανήλικα, και μετανάστες/στριες, και ηλικιωμένοι/ες...
    Λέω "δυστυχώς" διότι θα ήταν ευτύχημα αν δεν χρειάζονταν τα μπράτσα και οι σωματοφύλακες.
    Όσες και όσοι ασχολούνται με την Εγκληματολογία, γνωρίζουν ότι είναι ουτοπική η παύση εγκλημάτων. Γίνεται, όμως, να σκιαγραφηθούν τα προφίλ των εγκληματιών ώστε να υπάρξει μία στοιχειώδης πρόληψη και μείωση αυτών.