Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Στόχοι στο Κ/υ. Υπάρχουν;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος kinvara, στις 9 Ιουνίου 2022.

  1. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Η συναίνεση στην οποία αναφέρεσαι στο τέλος, έρχεται σε αντίφαση με την έννοια της εκμετάλλευσης.
    Πράγματι, η εκμετάλλευση στην κυριολεκτική της σημασία (η οποία εδώ προέρχεται και από την ετυμολογία της λέξης) αποδίδεται ως τη χρήση διαθέσιμων πόρων της γης, κατά κανόνα. π.χ. εκμετάλλευση υδρογοναθράκων (είναι και της επικαιρότητας τρομάρα μας)
    Η μεταφορική απόδοση της λέξης εκμετάλλευση, αφορά σε αθέμιτα/μη συναινετικά/παράνομα μέσα.
     
  2. mystique

    mystique Owned Premium Member Contributor

     
  3. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Άσκοπο M/s δεν υπάρχει. Αλλά σε τι βαθμό επιτρέπεται ένας σκοπός να αγιάζει το μέσο ?

    Η πράξη του από θέση εξουσίας να πείσεις τον άλλον να τεθεί υπό πλήρη χρήση και εκμετάλλευση έχει συγκεκριμένο όνομα.

    Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες ? προσωπικές ανεπάρκειες ως εμπόδιο για το προσωπικό ευ ζην ? Ίσως το βιοπορίζειν δια του sub ξεζουμίζειν να είναι η λύση σε κάθε πρόβλημα.

    Εάν δεν θεωρήσουμε υποχρεωτικό το όποιο ελάχιστο ήθος και ηθική από την μεριά του κυριαρχικού στοιχείου σε σχέσεις υψηλής παράδοσης του υποτακτικού στοιχείου, πέρα από την σύνεση και την ασφάλεια, κινδυνεύουμε να κάνουμε το M/s το αποποινικοποιημένο λημέρι του κάθε νταβατζή και παράσιτου που έχει βρει τα ανάλογα άτομα να εξαγοράσουν το ανάλογο ταλέντο κυριαρχίας.

    Για να μην θεωρηθώ εμπαθής σε αυτό το ποστ μου, που γενικά είμαι, θα ήθελα να πω ότι από την παραπάνω συνάρτηση εξαιρούνται όσοι έχουν δώσει αγώνες κατα της εκμετάλλευσης του αδυνάτου από το ισχυρό και είναι απόλυτα ταγμένοι σε αυτή την θέση. Ειδικά περισσότερο εκείνοι που αναγνωρίζουν και ξεχωρίζουν το αδύνατο φύλο και δίνουν την ζωή τους να το προστατεύσουν από αυτό που αναγνωρίζουν ως ισχυρό φύλο.

    Υ.γ. Χρήσιμο πράγμα να βαυκαλίζουμε την ιερότητα της συναίνεσης όταν η συναίνεση θα είναι όλη μας η επιχειρηματολογία για το κάθε προσωπικό μας κέρδος άκριτα. Μαλακία που δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο και σε επιχειρηματικό επίπεδο και αντ αυτού έχουμε νόμους που ορίζουν σε τι οι εργάτες και υπάλληλοι μπορούν να συναινέσουν και σε τι όχι. Σίγουρα κάποιος που ανήκει στην ως άνω κατηγόρια εξαιρέσεων κατανοεί πλήρως την αξία αυτού του είδους των νομοθετημάτων.

    Y.γ.2
    Υ.γ.3 Την εργασία πολλοί εμίσησαν, τα χρήμα ουδείς.

    Υ.γ.4 Τι είναι αυτά ρε ??
     
    Last edited: 11 Ιουλίου 2022
  4. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Θέλει μία ποσότητα εθελοτυφλίας για να μεταφράσει κάποιος έναν προβληματισμό σχετικά με το τι θα έπρεπε να δεχόμαστε στο bdsm ως την κρίση ενός βιώματος που δεν μπορεί να καταλάβει.

    Ναι έχεις δίκαιο, απολογούμαι που μου είναι τόσο δύσκολο τέλος πάντων να αποδεχτώ ότι στο bdsm ένας μάστερ μπορεί να κάνει απολύτως ότι του γουστάρει αρκεί το άτομο που το δέχεται να είναι φεμινιστής/ρια ειδάλλως δεν μιλάμε για bdsm.

    Αχ! Σεντά έφυγες νωρίς από το φόρουμ και δεν προλάβαμε να σε κάνουμε επίτιμο μέλος.
     
  5. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Μα όχι
     
  6. Meido_

    Meido_ Ιδιοκτησία Του

    Νιώθω την ανάγκη να διευκρινίσω οτι η τοποθέτηση μου ειχε ως αφορμή τα παρακάτω στα οποίο δεν διαφαίνεται κανένας προβληματισμός -κάτι τέτοιο ίσως να είχε μια αξία- παρά μόνο αιχμές -που δεν έχουν καμία αξία.
     
  7. mystique

    mystique Owned Premium Member Contributor

    @Meido_ Και πάλι θα συμφωνήσω με την ανάρτησή σας εν γένει.

    Εγώ πάλι προσωπικά, δεν νιώθω να ντρέπομαι για λογαριασμό άλλων.

    Καθείς γράφων εδώ, εκθέτει απόψεις.
    Συμφωνούμε, διαφωνούμε, κάνουμε γόνιμο διάλογο ή προσπερνάμε, όπως εύστοχα γράψατε.
    Η απρεπής- κατά οποιονδήποτε τρόπο- «φορουμική» συμπεριφορά του ωστόσο, εκθέτει πρωτίστως τον ίδιο.

    Αλλά ως έχω ξαναγράψει..έκαστος εφ´ω ετάχθη.
     
  8. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    @Meido_ το παρακάτω quote που παρέθεσες από την τοποθέτησή μου, αφορά θέση και δεν περιέχει καμία αιχμή. Είναι η άποψή μου αυτούσια χωρίς ειρωνία και χωρίς κανένα ίχνος χλευασμού.
    Όσο άφορα το ότι
    έχει τοποθετηθεί συμφορουμίτης σχετικά πρόσφατα, με την παρακάτω δήλωση με την οποία συμφωνεί και η @de7
    Παρ'όλα αυτά είδα πως συμφωνεί και μαζί σου ως προς :
    H διαφορά μάλλον έγκειται στο ποιος βρίσκεται στη θέση του κριτή καθότι η θέση του κρινόμενου είναι πάντα πιο δύσπεπτη.
    Η αλήθεια όμως είναι πως μου κάνει εντύπωση που δεν αντέδρασες με παρόμοιο τρόπο στην παρακάτω ειρωνία ως προς τα προσωπικά μου βιώματα τα οποία χαρακτηρίζονται ΄΄άρλεκιν΄΄ :
    Eικάζω ότι μπορεί και να μην το είχες προσέξει. Δεν είναι όμως το μόνο. Βέβαια το παρακάτω που αφορά το custom title του προφίλ μου και την υπογραφή του Κυρίου μου, ξέρω ότι το έχεις προσέξει γιατί απάντησες κιόλας σε αυτό :
    Όσον αφορά τη συγκεκριμένη αιχμή μου όπως την χαρακτήρισες :
    Ήταν η πιο άμεση και η πιο τίμια απάντηση που μπορούσα να δώσω χωρίς να αναλωθώ σε έναν ποστ που μου απευθυνόταν όπως παρακάτω :

     
  9. Meido_

    Meido_ Ιδιοκτησία Του

    @kinvara
    Το αρχικο ποστ του @Iagos που αναφέρεις δεν με αφορά, αν έχεις απορίες για τη τοποθέτηση του ρωτα τον. Εγώ εχω συγκεκριμένη θέση και αντιμετώπιση απέναντι στα βιώματα που καταθέτει ο καθένας εδώ μεσα.
    Το τρίτο ποστ του ίδιου που παρεθεσες ασφαλώς και το είδα γιατί απάντησα. Φαντάζομαι θα πρόσεξες τον τροπο με τον οποίο απάντησα και οτι θέση δεν πήρα διότι καθόλου δεν με ενδιαφέρει να πάρω μέρος σε όλο αυτό.

    Τα συγκεκριμένα δικά σου ποστ που χρησιμοποιησα λειτούργησαν ως αφορμη -υπογραμμισμένο όπως το παρεθεσες- και νομίζω πως εκανα ξεκάθαρη τη θέση μου στην απάντηση που έδωσα στη @Mystique αλλά δεν εχω κανένα θέμα να το κάνω ακόμα πιο λιανά.
    Η τοποθέτηση μου, η αντίδραση μου -που περισσότερο ως έκκληση θα την χαρακτήριζα- δεν απευθυνόταν σε σένα ή συγκεκριμένα σε κάποιους αλλά σε όσους επιμένετε να βάζετε μπροστά τις προσωπικές σας συμπάθειες ή εμπάθειες αδυνατώντας να κάνετε μια κουβέντα χωρίς να μετατρέπετε το κάθε νημα σε πεδίο μάχης.
    Οι ειρωνείες και τα υπόλοιπα εκσφενδονιζονται από όλες τις πλευρές λίγο πολύ -αναλόγως επιπέδου- και εμείς οι υπόλοιποι σκύβουμε να μην μας πάρει καμία αδέσποτη.

    Και για να παμε λιγο στην ουσία του πράγματος -μιας και μου παρεθεσες και αιχμηρά ποστ αλλων- το πρόβλημα είναι οτι δεν χρησιμοποίησα ποστ κάποιου αλλου ως αφορμή; Ή οτι πραγματικά πιστεύεις οτι η κατάσταση όπως έχει δημιουργηθεί είναι οκ;
     
    Last edited: 11 Ιουλίου 2022
  10. tithon

    tithon Contributor

    η ίδια η κ/υ είναι ικανοποίηση ανάγκης, με αυτήν την έννοια μπορεί να ονομαστεί στόχος. η συσχέτιση γενικότερα είναι ικανοποίηση ανάγκης, η απροσχημάτιστη, σαν το κ/υ, ίσως αποτελεί βαθύτερη ικανοποίηση απ την με προσχήματα. μόνον με αυτήν την έννοια μπορεί να ονομαστεί στόχος.
    περιέχει ..αστοχία, όμως, η κυριολεξία της λέξης στόχος. δεν πρόκειται περί πρωταθλητισμού, δεν πρόκειται περί αριστείας, δεν πρόκειται περί ψώνιου. είναι φανερότατο.
    λειτουργία της κ/υ είναι η ικανοποίηση του αφεντικού ή οποία δίνει ικανοποίηση στον ακόλουθο. δεν είναι ακριβώς στόχος, παρ ότι είναι αστοχία η έλλειψή της.
    στην ικανοποίηση του αφεντικού περιλαμβάνεται κι η εκμετάλλευση της γίδας, είτε άβουλης, είτε με βούλες, είτε δίβουλης. ένας βάσιμος ισχυρισμός δεν χάνει την βασιμότητά του αν τον διατυπώσει κάποιος ηλίθια. αντίθετα κάθε αυθαίρετη ή υστερόβουλη κατασκευή χρειάζεται να εδράζεται οπωσδήποτε σε μιά βάσιμη παραδοχή, την οποία στρεβλώνει, ώστε να μην φαίνεται αμέσως και με την πρώτη ματιά η κωμικότητά της.
    αν στόχο ονομάσουμε την ικανοποίηση μιάς ανάγκης τότε η κ/υ έχει στόχο. αλλά έχω μιά επιφύλαξη στο κατά πόσο δόκιμο είναι να ειπωθεί "έχω στόχο να ξεδιψάσω".
    εξορκισμός της ανάγκης είναι να την ονομάσεις επιλογή. έχω "στόχο" *εγω* να ξεδιψάσω, κι αυτό είναι εναντίωση στον γιαραμπή που "με κατασκεύασε" καταναλωτή νερού. αυτό είναι ψώνιο.
    δεν είναι στόχος, είναι ανάγκη και ικανοποίησή της.
     
  11. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    "Η ουσία του πράγματος" μπορεί να είναι οτιδήποτε, η μετρήσιμη πραγματικότητα αυτού του νήματος - μιας που μιλάμε και για στόχους - είναι ότι το νήμα πήρε σοκάκι ανάποδα και μονοπάτι λάθος με το ποστ #14. Όχι μόνον επειδή αυτό έκλεινε με την λέξη "εκμετάλλευση" που και πατριαρχική είναι και κουβαλάει περισσότερα σημαινόμενα από τα ευχερώς διαχειρίσιμα, όπως φάνηκε αργότερα. Αλλά επειδή έκανε λόγο - πάλι! - μέχρι και για το πώς (πρέπει να) είναι η καλή η σκλάβα, ενώ το ερώτημα του νήματος δεν προσφερόταν (διόλου) για μια τέτοια συζήτηση. Πλην όμως, μόνον με το παράδειγμα μπορεί να φανεί η καλή σκλάβα, με το να δηλώνει η ίδια ότι, και καλά, είναι αυτό το παράδειγμα δεν κάνει τίποτα, εκτός του να σηκώνει φασαρίες βέβαια, που φυσιολογικά κάθε σκλάβα απεύχεται και μάλιστα πολύ, για μια σειρά από συγκεκριμένους λόγους, να μη σας ζαλίζω τώρα.

    Όταν λοιπόν σε ένα νήμα εμφανίζεται ποστ με λέξεις - flames, με ειρωνείες, με καταγγελτικό λόγο ως προς το τι είναι βανιλισμός και τι δεν είναι - λες και η χρήση της λέξης "εκμετάλλευση" αποκλείεται να περιέχει αντίδραση και μόνον ο "μη ανταγωνισμός" είναι κατακριτέος ως ... αδιάψευστη ένδειξη υφέρποντος βανιλισμού, τι περιμένετε να κάνουν τα άλλα μέλη που συμμετέχουν; Με στοργή και προδέρμ θα συμπεριφερθούν;

    Παρόλα αυτά, είναι λάθος να επιμένετε ότι "κρίθηκε βίωμα" διότι είναι προφανές ότι ενδιαφέρον για τους συνομιλητές παρουσίαζαν οι απόψεις και ο τρόπος που εκφράστηκαν αυτές, τα βιώματα όχι. Αυτό είναι παιχνίδι με τις λέξεις στην πραγματικότητα και όχι να υποστηρίζουμε ορισμένοι ότι η "εκμετάλλευση" είναι μια λέξη λάθος για την περίσταση, που παραπλανά ουσιαστικά, άλλωστε περίπου εκτροχίασε το νήμα.

    Ξέρετε, είτε το θέλετε είτε όχι, οι λέξεις μετράνε, τα βιώματα των άλλων πάλι όχι. Μετράνε ακόμα και οι σκέψεις για τους άλλους που διακρίνονται πίσω από τις λέξεις, αδιάψευστα, και τα συναισθήματα. Αυτά όλα γράφουν, καταγράφονται και μένουν.
     
  12. Meido_

    Meido_ Ιδιοκτησία Του

    Η ουσία του συγκεκριμένου πράγματος (δηλαδή αυτού που κατεθεσα) είναι η ερώτηση που εκανα στην @kinvara και απάντηση δεν πήρα.
    Η ουσία του νήματος είναι οι απαντήσεις και η κουβέντα που γίνεται -όταν γίνεται- πάνω στα ερωτήματα που εθεσε η νηματοθετης.

    Αν ενα μελος εκτροχιαζει τα νηματα με ποστ που αποτελούνται απο ειρωνείες, καταγγελτικο λόγο και δημιουργεί εντάσεις υπάρχει διαχείριση που θα πρεπει να διαχειριστει το χ ψ μελος. Αλλά μάλλον σε αυτήν την περίπτωση θα μέναμε 5 άνθρωποι για το επόμενο διάστημα.
    Εξάλλου -και ανεξαρτητα απο το αν έχετε δίκιο ή οχι- πολλοί έχουν εκτροχιασει νήματα ή έχουν κινηθεί εδώ μέσα με εναν προκλητικό τρόπο και αυτός ο χαμός επί τόσο μεγάλο διάστημα και με τέτοια συνεχόμενη ένταση δεν υπήρξε.
    Απο τη στοργή και το προδερμ ως αυτήν την κατάσταση υπάρχει μια απόσταση. Και το πως διαχειρίζεται καθενας απο εμας μια προσωπική επίθεση ή ένα flame έχει να πει πολλά γιατί όντως οι λέξεις έχουν δύναμη και το πως τις χρησιμοποιούμε μετράει θα συμφωνήσω.
    Πάντα θα βρίσκουμε λόγους να σταυρώσουμε κάποιον είτε για τη λέξη του, είτε για το βίωμα του που μας φαίνεται βανίλα, είτε για την οπτική του που καθόλου δεν μας ταιριάζει. Είναι δεδομένο. Ειδικά αν υπάρχει κάποια εμπάθεια ή αντιπάθεια.

    Μπορει να μην εχω δίκιο στο συγκεκριμένο και πιστεψτε με το θέμα μου δεν είναι να έχω απαραίτητα πάντα εγώ δίκιο. Αυτήν την πετριά δεν την εχω.
    Με το σταύρωμα από όπου κι αν προέρχεται έχω θέμα που έχει γίνει χόμπυ το τελευταίο διάστημα.

    Και οι λέξεις που θα χρησιμοποιήσει κάποιος μετράνε και τα βιώματα που θα καταθέσει μετράνε και το πως αυτά θα εκφραστούν επίσης, όσο ακριβώς μετράει και η αντιμετώπιση αυτών που θα προσλάβουν την πληροφορία.
    Τα "με ειρωνευτηκε και θα τον ειρωνευτω", "μου την είπε και θα του την πω", και "αυτος ξεκίνησε πρώτος" δεν ειναι σοβαρή αντιμετώπιση. Πολλοί έχουμε πέσει σε αυτό το ατόπημα έχω την αίσθηση αλλά κάπου πρέπει να μπαίνει ενα όριο για λόγους αυτοσεβασμού πρωτίστως αλλά και σεβασμού των υπολοίπων.
     
    Last edited: 12 Ιουλίου 2022