Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι σκέφτεσαι τώρα ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος anasia, στις 9 Δεκεμβρίου 2005.

  1. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Ο καλύτερος τρόπος να μη βαριέστε είναι να κάνετε αυτό που έχετε να κάνετε για σήμερα  

    Και το γέλιο μακραίνει τη ζωή, άλλωστε  
     
  2. elfcat

    elfcat . Contributor

    Συμφωνώ απολύτως μαζί σας. Για το χιούμορ όμως, όχι για την γυμνασιακή πλάκα του 'ορθού'. Ή για να το πω καλύτερα, ας μην τα παραλληλίζουμε χρησιμοποιώντας τον Ντάριο Φο για να ξεπλύνουμε και να αναβαθμίσουμε την πλάκα του "ορθού'". Δεν χρειάζεται. Ο καθένας ας γελάει με ό,τι γουστάρει. Κανείς δεν σας περιορίζει και δεν σας βάζει όρια, επειδή έκρινε, όπως έκρινε. Οι κρίσεις, πιστέψτε με δεν έχουν τέτοια ισχύ πάνω σε κανέναν, παρά μόνο σε αυτούς που έχουν θέση παιδιού στην ζωή και έχουν ανάγκη πλήρους αποδοχής ή εξερεύνησης εαυτού στην εφηβεία. Οι πράξεις έχουν ισχύ. Ο καθένας μπορεί να έχει άποψη για την σεφερλίδικη αρλούμπα περί Σαπουντζάκη που κυκλοφόρησε στα social media. Άλλος έχει ανάγκη να το ταυτίσει με τον Ντάριο Φο για να προσθέσει κάποια αξία, άλλος το κατακρίνει θεωρώντας ότι βάλλεται η τρίτη ηλικία, προσωπικά μου είναι απολύτως αδιάφορο. Έχω τελειώσει το γυμνάσιο πολλές δεκαετίες τώρα. Να είναι καλά η Σαπουντζάκη, να ζήσει μέχρι τα 1000. Το ίδιο εύχομαι από καρδιάς και για τη μητέρα σας.
     
  3. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

    Αχ!  
     
  4. no_Taboo

    no_Taboo Αείκαυλος

    Όλοι οι άνθρωποι να ζήσετε μέχρι τα χίλια.

    Κατά τ’ άλλα ασφαλώς κανείς δεν περιορίζει εμένα. Ούτε και είναι σε θέση να μου βάλει όριο άλλος εκτός της προσωπικής μου ηθικής, της αισθητικής μου και της αντίληψης που έχω για το σέβεσθαι αλλήλους.

    Εάν πιστεύετε πως αντέδρασα γι’ αυτό, ρίχνετε μία ακόμη μάτια σε αυτό που γράφτηκε και επιστρέφουμε στον διάλογο.

    Επειδή όμως δεν το πιστεύετε, καλόν θα ήταν να παρακάμψουμε αυτό το βήμα, να πάμε στο επόμενο και να πούμε πως θα χρειαστεί να προσπαθήσετε ελαφρώς περισσότερο απ’ αυτό, για να μετατοπίσετε το αντικείμενο της συζήτησης σ’ εμένα και την προσωπική μου οπτική.

    Το χιούμορ είναι το θέμα της δικής μου παρέμβασης. Και ο αυταρχικός τρόπος με τον οποίο επιχειρείται η ένθεν κακείθεν δαιμονοποίησή του από ανθρώπους λειψούς που δεν μπορούν να κοιτάξουν μακρύτερα από το διαρκώς σηκωμένο δάχτυλό τους. Εν τω μεταξύ αυτό που είναι πιο χιουμοριστικό απ’ όλα είναι πόσο φανατισμένα αντιλαμβάνονται ακόμη και το ίδιο το χιούμορ. Το ίδιο αστείο είναι, για να γελάς, όταν το κάνουν οι δικοί μας, αλλά ρατσιστικό, όταν το κάνουν οι άλλοι.
     
  5. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Ας δούμε όμως τι λέει για το χιούμορ κάποια πιο ειδική από εμάς.
     
  6. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Αρκούντως θα έλεγα.
    Εάν το "Αποδεδειγμένα" δεν περιείχε κάποιο κεφαλαίο γράμμα θα μπορούσα να επιχειρηματολογήσω για το πλήρως.

    Εδώ εντοπίζω μία παρεξήγηση θαρρώ. Μάλιστα σε βαθμό τοιούτο, ικανό να αντικαταστήσει με σκότος το όποιο πολύτιμο φως ο νωθρός Μεγαλήτωρ ως φάρος φιλεύσπλαχνα εκπέμπει και η "οικογένεια" του με πάθος και προσήλωση διαβιβάζει.

    Πιστέψτε με αγαπητέ, αν όλοι εμείς οι ηλίθιοι και τιποτένιοι, σιτιζόμενοι με φτηνή τέχνη μεταξύ άλλων ποταπών μας συνηθειών, δεν είχαμε ποτέ την τύχη να συναντήσουμε τον έναν, τον λαμπρό διανοούμενο, εκείνον που τόσο από εμάς διαφέρει, πως θα μπορούσαμε να καταλάβουμε ότι είμαστε ηλίθιοι και τιποτένιοι. Δίχως κάτι τόσο φωτεινό μακρυά στον ορίζοντα στην θάλασσα που αποτελούμε πως θα μαθαίναμε ότι υπάρχει στεριά ?

    Θα πρέπει ευγνώμονες να του είμαστε, αλλά εμείς ως αχάριστοι και τυφλοί να που μιλάμε για τοξικότητα. Ω ναι εμείς, που τι θα μπορούσαμε άλλωστε να κατανοήσουμε,

    το πως γίνεται πχ κάποιος που για όλους τους άλλους τους απέξω να είναι στυγνός αντιεξουσιαστής ρήτορας αλλά για εκεί που τον παίρνει απόλυτος εξουσιαστής ?

    Το ότι το αισχρό και βλοσυρό κεφάλαιο και καπιταλισμός που αγοράζει τέχνη από τον Vangelis (σκατά στον τάφο του) είναι μία χαρά όταν σπονσοράρει τέχνη που αφορά το πολύ 20 άτομα εκ των οποίων τα 2 με την ίδια ψυχοπαθολογία με τον δημιουργό θα καταλάβει ?

    Το ότι τα αφεντικά κάθονται και αισχρώς βιοπορίζονται από την δουλειά των δούλων υπαλλήλων τους και αυτό πρέπει οπωσδήποτε να εκλείψει πάση θυσία και μάχη, άλλα όχι για ότι αφορά τον δικό μας μικρόκοσμό που εμείς είμαστε οι αφέντες ?

    Το ότι οι ψυχίατροι είναι τσαρλατάνοι και το dsm μπακαλοτεύτερο πριν αλλά μετά βάλαμε λίγο νερό στο κρασί μας ?

    Το ότι άνετα κάποιος αναρχικός αντιεξουσιαστής διεκπεραιωτής της πλέμπας μπορεί να ευαγγελίζεται το λαιφσταιλ και τις ιερές ιδέες και βίτσια του ίσως πιο αριστοκράτη κόμη του SM ?

    Αυτά για μας αγαπητέ είναι έννοιες που δεν μπορούμε καν να αγγίξουμε, πόσο μάλλον να καταλάβουμε.. Αλλά ας μην είμαι και τόσο άδικος με τους εαυτούς μας, και εμείς με την σειρά μας ως αντάλλαγμα στο θεάρεστο του έργο, παρέχουμε προσοχή και ανταπόκριση κάτι που πουθενά πέραν αυτού του φόρουμ και της "οικογένειας" του μάλλον δεν συμβαίνει.

    Δεν είναι και λίγο αυτό, είναι ?
     
  7. elfcat

    elfcat . Contributor

    Aυτό σας λέω από την αρχή. Δεν υπάρχει αυταρχισμός αν δεν υπάρχει μέσο επιβολής και κατασταλτικός μηχανισμός ελέγχου. Το χιούμορ δεν κινδυνεύει να δαιμονοποιηθεί σε αυτό το φόρουμ. Το ίδιο φόρουμ είναι ένας ύμνος στο χιούμορ και την μπούφα. Αυτό που βλέπετε να συμβαίνει στο φόρουμ το τελευταίο διάστημα, κατά την κρίση μου, είναι Ο ύμνος στο χιούμορ. Μια παρέα γηραιών γυμνασιόπαιδων κυνηγάνε διαρκώς μένα άλλο μέλος επί μήνες καθημερινά και αδιάλειπτα. Και συνεχίζουν ακάθεκτα, είτε το μέλος γράψει είτε δεν γράψει, είτε τους "γράψει "είτε δεν τους "γράψει" ακόμα και όταν η ζωή τους έχει δείξει ότι η τακτική τους έχει αποτύχει ολοσχερώς στο να βάλουν το άλλο μέλος στα μέτρα τους, αφού το μέλος ούτε στα μέτρα τους έχει έρθει ούτε έχει ξεκουμπιστεί, να τους αδειάσει τη γωνιά και δεν έχουν καν την αντιληπτική ικανότητα να αλλάξουν τουλάχιστον την τακτική τους. Μάλιστα έχουν την βαθιά και ειλικρινή θρησκευτική πίστη ότι δίνουν την μάχη των μαχών στην διεκδίκιση της ελευθερίας του λόγου, εναντίον του political correct που αυτό το ΕΝΑ μέλος έχει την τρομακτική δύναμη να τους επιβάλλει (Παναγία μου, τσουρτσούρισα) και άλλες τέτοιες εφηβικές ανοησίες. Παράσταση στο Δελφινάριο βλέπετε, όχι κάτι άλλο. Προσωπικά, το διασκεδάζω και κάθε τόσο, αν δεν έχω κάτι καλύτερο να πράξω, διασκεδάζω μαζί τους. Αν καμιά φορά από το χώρο της σεφερλίδικης ατάκας, των gif και της αρλούμπας επιχειρήσουν να περάσουν στον χώρο της γνώσης, και να βαβίσουν κάτι αντιεπιστημονικά ιεραποστολικά για φυσικούς ρόλους των φύλων, δυτικό πουριτανσιμό , για τον Ντάριο Φο και τον Μπρέχτ, τότε το διασκεδάζω διπλά και τρίδιπλα. Η αλήθεια είναι για να είμαι ακριβοδίκαιη ενημερώνονται από το bbc. Είστε χρόνια στο φόρουμ. Τί είχες Γιάννη, τί είχα πάντα. Πάντα αυτό το φόρουμ ήταν διασκεδαστικό και γελάγαμε με τα συμβαίνοντα. Απλά κάποτε παράλληλα συζητούσαμε και για ενδιαφέροντα θέματα.

    Τουλάχιστον εσείς είστε έστω μια ομάδα, Παναθηναϊκός. Εγώ δεν είμαι καμία.  
    Η άποψή μου είναι ότι τίποτα δεν είναι ικανό να δαιμονοποιήσει το χιούμορ. Και δεν ανησυχώ. Διασκεδάζω.
     
  8. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

    Να αγιάσει το στόμα σας! Σπάνια συμφωνώ μαζί σας αλλά εδώ χειροκροτώ. Ειδικά αυτό με την αντιληπτική ικανότητα αριστούργημα, το σωστό να λέγεται!
     
  9. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

    Ο λαγός στιφάδο ολα αυτά; Θα τρελαθώ!
     
  10. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Ήτο βαρύ το στιφάδο

    Βεβαίως βεβαίως
     
  11. elfcat

    elfcat . Contributor

    «Το έργο Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία πραγματεύεται τη θέση της γυναίκας, τη σεξουαλική δουλεία της γυναίκας. Παίχτηκε για πρώτη φορά στο Μιλάνο, στην Παλατσίνα Λίμπερτι (Palazzina Liberty), το 1977, για να υποστηρίξει τον αγώνα του φεμινιστικού κινήματος. Στη συνέχεια το έργο παρουσιάστηκε σε ολόκληρη σχεδόν την Ιταλία: οι παραστάσεις οργανώνονταν από φεμινιστικές ομάδες και τα έσοδά τους χρησιμοποιούνταν για τις ανάγκες του κινήματος· σε κατειλημμένα εργοστάσια, για την επισκευή της στέγης του «Σπιτιού των γυναικών» της οδού ντελ Γκοβέρνο Βέκιο στη Ρώμη, για την ίδρυση συμβουλευτικών σταθμών κ.λπ. Την πήγαμε και στο εξωτερικό: στην Ευρώπη, στη Νότια και Βόρεια Αμερική. Για παράδειγμα, στη Φρανκφούρτη η παράσταση έγινε για να συγκεντρωθούν πόροι για την υπεράσπιση Ιταλών που κρατούνταν στη Γερμανία. Το κείμενο αυτό παρουσιάστηκε και συνεχίζει να παρουσιάζεται σε πάρα πολλές χώρες. Δυστυχώς, η θέση της γυναίκας είναι, λίγο-πολύ, ίδια παντού. Πόσες φορές επαναλήφθηκε η παράσταση; Περισσότερες από τρεις χιλιάδες». από τον πρόλογο της Φράνκα Ράμε.

    Και εσείς από το bbc, ε;
    Ήθελα να σας το επαναλάβω μετά από την @de7 για καλύτερη εμπέδωση. Αν και υποψιάζομαι ότι και εσείς ξέρετε καλύτερα τί πρέσβευε η Ράμε από την ίδια.
    Κάτι άλλο;

    @subwhat , μήπως να αγοράζατε κανένα βιβλίο;
    https://www.greekbooks.gr/books/tehnes/theatro-c/xeno-theatro-c/olo-spiti-krebati-ki-ekklisia.html[/QUOTE]
    Είδατε πώς σας φροντίζει η @de7 ;

    Έτσι που πάτε θα παραμείνετε κομπάρσα στο Δελφινάριο στον αιώνα τον άπαντα. Πρέπει να βελτιωθείτε, θέλετε ακόμα πολύ δουλειά. Μην το βάλετε κάτω.
     
  12. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Δεν τα ευχαριστήθηκα τα μακαρόνια με κιμά που μόλις καταβρόχθισα. Χμ... έχει γούστο να ρέψω κιαμιάν ώρα