Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

This post will save your life!

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος gwendoline, στις 15 Ιουλίου 2007.

  1. Elysium

    Elysium Contributor

    Κι όμως μερικοί/ες στο χώρο προτιμούν να δέχονται την Κυριαρχία χωρίς να τη συνδυάζουν και με τον πόνο.
    Το γιατί κι εγώ δεν το κατανοώ αλλά όπως και να έχει ίσως εξηγείται με την παρακάτω φράση-ερώτησή σου.

    Πολύ πιθανό. Πιστεύω πως ίσως έτσι να έχει η κατάσταση.

    Όσο για το μαζοχισμό δεν το γνώριζα πως εξηγείται βιοχημικά (πέρα από τις ενδορφίνες).
    Αν σου είναι εύκολο δώσε κάποιες πληροφορίες.
     
  2. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: This post will save your life!

    Υπαρχουν πολλες διαφορες μεταξυ ανθρωπων και ζωων, οποτε δεν ειναι σωστο να κανουμε ετσι ευκολα παραλληλισμους. Μπορει με τους χιμπαζτιδες να εχουμε κοινο το 98% του DNA μας, αλλα οι διαφορες συνεχιζουν να ισχυουν. Για παραδειγμα ο ανθρωπος ειναι ικανος να γελασει. Το γελιο ειναι μια εξαιρετικα περιπλοκη εγκεφαλικα λειτουργια, η οποια δε συνανταται σε κανενα ζωο.

    Μια θεμελιωδης διαφορα που διαχωριζει τον ανθρωπο απο τα ζωα ειναι το οτι ο ανθρωπος κανει ερωτα για ευχαριστηση και για αναπαραγωγη. Τα ζωα κανουν ερωτα μονο για αναπαραγωγη. Αν δειξουν σημαδια Κυριαρχικης και υποτακτικης συμπεριφορας αυτο γινεται μονο σε πολυ λιγες περιπτωσεις και αποτελει μερος του ερωτικου παιχνιδιου, με απωτερο στοχο την αναπαραγωγη, ή μερος των κανονων της κοινωνιας τους με απωτερο σκοπο την επιβιωση τους.

    Αντιθετα, η ψυχολογια του ανθρωπου ειναι πολυ πιο περιπλοκη απο την ψυχολογια των ζωων. Ο ανθρωπος επινοει ερωτικα παιχνιδια με μοναδικο σκοπο την ευχαριστηση. Ο μαζοχισμος λοιπον ειναι μερος των παιχνιδιων αυτων. Αν απο την αλλη, εχεις εναν ανθρωπο που δεν εχει λυσει ακομη το θεμα της επιβιωσης του, τοτε θα παρατηρησεις να αποστρεφεται τον πονο και να αποζητα την τροφη, για να κρατηθει στη ζωη.
     
  3. gwendoline

    gwendoline Regular Member

    σαπφω
    η απαντηση σου δεν απαξιωνει μονο το δικο μου ερωτημα αλλα ολα τα ερωτηματα που εχουν τεθει απ αξαρχης δημοσκοπησεων ακομα και αυτων για το Σκιπ. Φυσικα και εχει σημασια η γνωμη 5, 10, 25 (κατα βαση 50 για να ειναι σωστο το δειγμα) ερωτηθεντων για μενα γιατι ειμαι ερευνητικο μυαλο. επισης υπαρχει και ενας πιο μυχιος λογος περι δικου μου αυτοπροσδιορισμου. ξαναλεω πως ισως να μπορουσα να εξηγησω τον σαδομαζοχισμο και πολυ πιο ευκολα να τον δοκιμασω στα πλαισια του θεμιτου. βλεπω ομως αυτην την Τοτεμική λατρεια στα ποστς σας καθως και των ανδρων σαμπ με κατι βαριες δηλωσεις οπως "υπο τον θολο του" "ιδιοκτησια του Χ" κλπ κλπ και παιρνω αναποδες (οχι γιατι τα σνομπαρω αλλα γιατι αδυνατω να τα καταλαβω) δεν βλεπω ομως κανεναν να λεει τιποτα επι του πρακτεου και αρχιζουν να μου μπαινουν ψυλλοι....
     
  4. Guest05

    Guest05 Guest

    Για ψύλλου...πήδημα δηλαδή(ς);
     
  5. savra

    savra Guest

    μπλα μπλα μπλα ...

    άμπρα κατά μπρα ... (τζίουμ)
     
    Last edited by a moderator: 16 Ιουλίου 2007
  6. gwendoline

    gwendoline Regular Member

    λοστ μποι
    δεν εχω καποια πολυ λεπτομερη αναλυση του θεματος γιατι δεν γνωριζω ποια επιστημονικη ομαδα μαντρωσε 100 μαζοχιστες για ενα επιστημονικο σναφ. και εγω θα ελεγα το παλιο καλο γνωμικο για τις ενδορφινες καθως και πως το νευρικο μας συστημα ουτε τελειο ειναι ουτε μονωμενο. επιπλεον η μορφινη και τα ναρκωτικα αναλγητικα δεν εξαφανιζουν την αισθηση του πονου-ο ασθενης τον αισθανεται αλλα δεν του ειναι δυσαρεστος-το αντιθετο. απο την αλλη η υπεραιματωση που δυνητικα προκαλει το μαστιγωμα εκει κατω ισως και να κανει μετεπειτα το σεξ πιο απολαυστικο-φαντασου κατι σαν βιαγκρα του τσιπη

    κειπαγουει διαφωνω πως τα ζωα το κανουν μονο για αναπαραγωγη. τα δελφινια αυνανιζονται συνεχεια οπως λενε-αλλη μια ομοιοτητα τους με τους αντρες περα απο την υποτιθεμενη εξυπναδα τους. θα ηταν υπεραπλουστευση να παραλληλισω την ερωτικη μας συμπεριφορα με αυτη των ζωων και λυπαμαι αν το πηγα προς τα εκει. εντουτοις τι κανει εναν υποτακτικο υποτακτικο? δε μιλλιον ντολαρ κουεστιον
     
  7. fractal

    fractal Regular Member

    Μερικές φορές μου αρέσει η πικρή σοκολάτα ή άλλες πάλι ο καφές χωρίς ζάχαρη.Προτιμώ να ακούω Coltrane ή punk rock και μερικές φορές παλιά λαϊκά. Όταν περπατάω στο δρόμο και βλέπω κοπέλλες με όμορφα παπούτσια σκέφτομαι τι ωραία που θα ήταν να τα έγλυφα.
    Τα σκέφτομαι όλα αυτά και δεν με απασχολεί καθόλου η αιτιολογησή τους. Είμαι περισότερο απασχολημένος με την πράξη και όχι με την πρήξη.
    Παλιότερα δε ζωγράφιζα κοπέλλες να με κατουρούν και τελικά στην πραγματικότητα δεν ήταν και άσχημη εμπειρία. Ενω έχω δυο τρεις φαντασιώσεις ακόμα που θέλω να κάνω.Η πιο ωραιά εμπειρία, ωστόσο, ήταν που έδειρα κάποτε ένα μπηχεβιοριστή και μάλιστα χωρίς απολύτως καμμία εξήγηση.
    Ενώ ένας πιο ακραίος σουρρεαλιστής και ακραίος μηδενιστής είχε δηλώσει σε μια αντίστοιχη επιστημονική ,ορθολογικά τεκμηριωμένη έρευνα:
    -I ate his liver with some fava beans and a nice chianti
     
  8. gwendoline

    gwendoline Regular Member

    αγαπητε φρακταλ,
    γουσταρω που ζεις το σημερα και αφηνεσαι στα παθη σου η δεν ξερω πως ακριβως θα ηταν πιο δοκιμο να περιγραφουν. Εντουτοις μην μου πεις πως δεν εχεις αναρωτηθει ποτε ΓΙΑΤΙ εισαι ετσι. τι στο διαολο-εδω αναρωτιομαστε γιατι ειμαστε ψηλοι κοντοι ξανθοι μελαχρινοι. εγω για παραδειγμα αναρωτιεμαι συχνα για το μικρο μου νυχι. Ειναι μπαι ντεφαλτ αδυνατο να μην αναρωτηθηκες γιατι εισαι μυστης μια κοινωνικα αποκλινουσας συμπεριφορας-για να μην παρεξηγηθω λεω κοινωνικα αποκλινουσα και οχι κοινωνικα επιβλαβη. Ισως βεβαια οι λογοι να ειναι καθαρα προσωπικοι-εγω πιστευω πως εχει να κανει με κακοποιηση στην παιδικη ηλικια-και για αυτο δεν εχω λαβει ουτε μια απαντηση επι του θεματος αν και εχω λαβει εξαιρετικα ενδιαφερουσες απαντησεις για τις παρυφες αυτου του θεματος. Ξαναλεω πως δεν ρωταω για τους κυριαρχους (χουατεβερ) γιατι ειναι ευκολο να τους... "εξηγησω". Δεν θελω να βγαλω κανεναν "τρελο" η "προβληματικο" γιατί στο σπιτι του κρεμασμενου δεν μιλανε για σκοινι και απο τρελα εχω οσο δεκα καρδιναλιοι. Οσοι δεν ξερουν γιατι ειναι σαμπ η οσοι δεν υποπτευονται το γιατι ειναι γιαλαντζι για μενα και απλα βρηκαν εναν παπ*ρα/ρινα που τους επεισε οτι το σαμπ κανει καλο στην χοληστερινη. αυριο θα βρουν εναν αλλο που θα τους πεισει πως το να τρωνε χουρμαδες κανει καλο κοκ. Εκτος αν οι λογοι ειναι τοσο μυχιοι που δεν τους λετε ουτε στους εαυτους σας
     
  9. fractal

    fractal Regular Member

    Προσπαθώ να σου εξηγήσω με κάθε τρόπο ότι δεν χρειάζομαι κάθε φορά να αξιολογώ ,ορθολογικοποιώ,αναλύω κάθε τι που μου αρέσει ή όχι. Δεν χάνω το χρόνο μου να σκέφτομαι πάνω από κάθε ποτήρι γιατί πίνω ή όχι. Κάποια πράγματα με κάνουν να νοιώθω καλά γιατί είμαι εγώ. Συμβιβάζομαι με τις αντιφάσεις μου και αν έχω όρεξη για παγωτό σοκολάτα τρώω παγωτό σοκολάτα.
    Αυτός ο δυτικός υπεραναλυτικός τρόπος κατατάξεων με κάνει να λέω οτι ο ορισμός είναι περιορισμός. Δεν με απασχολεί το νύχι μου ,ούτε με κακοποίησε κανείς . Θεωρώ ότι είμαι απόλυτα νορμαλ όπως και οι gay πριν χρόνια. Τώρα κανείς δεν τους λέει ανώμαλους και το DSM-IV όταν πίεσαν οι gay τους αποχαρακτήρισε από "τρελλούς" .
    Καταλαβαινω οτι ο τρόπος σου να σκέφτεσαι με κουτάκια και ταμπελίτσες ζητάει απεγνωσμένα ετικετούλες με χρωματάκια . Μπορείς να ενημερωθείς και από τους δημοσιοκάφρους που έχουν λύσεις για τα πάντα πως θα το ξεπεράσουμε ή αν σε ευχαριστεί να μας χωρίσεις σε υποκατηγορίες ανάλογα πόσο sub είμαστε με βάση τους γιαλαντζί sub .
    Είναι ακριβώς αυτό που δεν μπορούν να δεχθούν οι μπηχεβιοριστές όπως εσύ . Για μένα ο κόσμος δεν είναι γραμμικός και τα πάντα εξαρτούνται από τα πάντα σαν ανοιχτό σύστημα . Δεν είναι απαραιτητο το αίτιο για το αιτιατό και δεν υπάρχουν αιώνιοι νόμοι για όλα. Βλέπεις το nick που διάλεξα δεν ήταν τυχαίο.
    Δεν ξέρω γιατί σου είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις οτι δεν με ενδιαφέρει να μάθω το γιατί με κέρδισε η σκοτεινή πλευρά.
    Ποτέ δεν υπήρξα Τζεντάϊ για να με στεναχωρεί.
    Αυτό που με νοιάζει είναι να βρω μια Κυρία.
    Τέλος.
     
  10. commcosmos

    commcosmos Regular Member

    fractal έγραψες με τα μηνύματά σου! Τα λες πολύ σωστά. Είναι δυνατόν να ρωτάς κάποιον γιατί είναι sub ή γιατί είναι gay, bi και πάει λέγοντας? Την λύση σε τέτοια ερωτήμα δεν ξέρω καλά καλά αν μπορεί (και πρέπει) να την δώσει η ψυχολογία ή η ιατρικη (ξέρω γω...).
    Από την στιγμή που έτσι νιώθεις και αυτό σε ευχαριστεί και στην τελική αυτό είσαι, δεν νομίζω ότι χωράει αναζήτηση αιτίας. Δεν πιστεύω ότι έχω κάτι αρνητικό για να κάτσω να σκεφτώ που είναι το πρόβλημα. Άμα σε ρωτήσω εσύ γιατί είσαι vanilla (ice ice babe!) θα έχεις απάντηση?
     
  11. Elysium

    Elysium Contributor

    Κι όμως είναι ελάχιστοι αυτοί που τα έχουν τόσο καλά με τον εαυτό τους ώστε να πουν: αυτό είμαι και τέλος.
    Δεν είναι καθόλου έτσι απλά τα πράγματα για τους περισσότερους.

    Όταν οι επιλογές σου, περιορίζονται σε ένα χώρο ελάχιστων ανθρώπων επειδή τα θέλω και οι επιθυμίες σου δε σε αφήνουν να κοιτάξεις παρα έξω.
    Όταν νιώθεις «περιθωριοποιημένος σεξουαλικά» επειδή αποκλίνεις από τη normal συμπεριφορά και απομονώνεσαι συνεχώς από άλλα άτομα.
    Όταν νιώθεις ενοχές, ντροπή και στεναχώρια γι΄ αυτά που νιώθεις,
    τότε σίγουρα χρωστάς ένα «γιατί;» στον εαυτό σου.
     
  12. gwendoline

    gwendoline Regular Member

    αντε παλι... ρε θα με αφησετε να κανω καμια δουλεια η θα με τσιγκλάτε συνέχεια? υποθετω όποιος έχει την μύγα να την φερει πισω! Δεν ειπα ποτε πως ειναι κακό να εισαι σαμπ ντομ ακομα και αραπης μην σου πω (αστειακι το τελευταιο γιατι εχουμε και ρατσιστικα ευαισθητους ντομ εδω και θεε μου να μην πεσεις σε πολιτικως ορθο ντομ γιατι την εβαψες!). εσεις συμπεριφερεστε σαν να σας εθιξα βαθια
    καταρχας κομκοσμος μπορω να σου απαντησω παρευθυς γιατι ειμαι βανιλα (αις). ευτυχως που βρεθηκε μια αδερφη ψυχη πρβ και μου πε πως γραφω μ*λακιες και θα πρεπε να βαλω περβ. ε ενταξει δηλωνω περβ τοτε. εαν ειμαι περβ η ατιμη φανταζομαι και που οφειλεται αυτο -πηγα δημοτικό στις ουρσουλινες και πηγαινα και στις χριστιανικες ομαδες οποτε οσο να ναι η θρησκευτικοτητα σε κανει μεγαλο ανωμαλιαρη. Να η εξηγηση μου με δυο λεξεις
    Κομκοσμος δεν με πειθεις ουτε εσυ ουτε κανενας αλλος πως δεν αναρωτηθηκες ποτε τι ειναι αυτο που σε σπρωχνει προς τα εκει. και αυτο δεν το λεω με καμια διαθεση ψογου. και ειλικρινα θα ειμαι η πρωτη ευτυχης την ημερα που ολες οι πολιτικα μη ορθες συμπεριφορες ειτε αυτο λεγεται γκει, ειτε νεκροφιλος, ειτε κτηνοβατης, ειτε σαδομαζοχιστης-εξαιρεση αποτελουν οσοι βασανιζουν ζωα οπως εχω ξαναπει και οσοι ακουνε κολντπλει-θα μπορουν να βγαινουν να το πουν ιν οπεν ειρ
    φρακταλ οκει με επεισες για την ιδιαιτεροτητα της κοσμοθεωριας σου. Φυσικα να σου υπενθυμισω πως οι κοσμοθεωριες ειναι οπως τα κοστουμακια, τα φορα κανεις αναλογα με την περισταση για να μην κανω κουοτ στον μεγαλο τον τεραστιο ντερτι χαρυ και την γνωστη του ατακα. επισης εμμεσως πλην σαφως με καταταξες και εμενα στους μπιχεβιοριστες-τους ποιους? αν και οπως βλεπεις χρησιμοποιω και κακοποιω την αγγλικην η ετικετα αυτη μου ξεφυγε την πρωτη φορα που την ανεφερες. θεωρω τουλαχιστον αστειο να με παραπεμπεις -εμενα αου οφ αλ πιπλ!-στην εσπρεσο για να ενημερωθω αν και πολλοι εδω μεσα ειναι για τα πανηγυρια και δικαιως θα κατειχαν επαξια μια θεση.
    τελοσπαντων, δεν ξερω τι ακριβως επιδιωκω με αυτο το θρεντ και δεν ξερω γιατι καθομαι και απαντω επι απαντησεων ενω αυτες θα παρεξηγηθουν, δεν θα γινουν κατανοητες και θα κανουν το θρεντ να ξεφυγει λιγο ακομα. Ισως να ειναι αληθης η ελλειψη ορθολογισμου στο συμπαν οπως διατεινεσαι. εγω παλι απλα πιστευω πως ισως να μηνεχει ερθει ακομα ο καιρος να καταλαβουμε (εις) την νομοτελεια του χαους. θα μου απαντησει και καμια σαμπ η πλεκουν την καλτσα του στρατιωτη?