Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σημειακή vs. Σταδιακή κατίσχυση

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος AlexanderV, στις 9 Δεκεμβρίου 2022.

  1. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Caveat emptor  
     
  2. rea..

    rea.. Contributor

    Δεν είμαι συνεπής βδσμερ. Και η απάντηση μου στο ερώτημα που θέσατε είναι ότι στις όμορφες συζητήσεις, η σαφήνεια έχει μεγαλύτερη σημασία από την ταχύτητα. Επίσης καμία θέση δεν επιβεβαιώνεται από κουβεντούλες και ούτε χρειάζεται επιβεβαίωση.
    Ας μην ξεχνάμε όμως, ότι υπάρχουν και εκείνες οι στιγμές που η πραγματικότητα ξεπερνά την φαντασία μας και οι άνθρωποι νιώθουν πληρότητα και ευγνωμοσύνη για αυτό που ζουν. Δεν υπάρχει μόνο το "έχω", υπάρχουν και άλλα ρήματα.. ειδικά σε θέματα Καύλας.
    Είμαι υπέρ της αναγνώρισης και αποδοχής της πάσα νόσου και μαλακίας μας, αλίμονο. Αλλά κατά την γνώμη μου, είναι άλλο παιχνίδι το καυλάντισμα και άλλο ο ηδονισμός. Χωρίς να υποτιμώ κανένα από αυτά.
    Ω ευχαριστώ, είναι!
    Φυσικά και όλα είναι αναγκαία, στο μέτρο που τους αναλογεί όμως. Μέχρι ένα σημείο ενισχύει/δομεί την αντίληψη και από κάποιο σημείο και μετά την εμποδίζει.
    Δεν γνωρίζω, το μόνο ζητούμενο που έχω από τους συνομιλητές μου είναι να έχουν καλοπροαίρετη διάθεση.
    Οφείλουμε να είμαστε φιλόδοξα απαιτητικοί με την ανθρωπότητα, αυτό μας έβγαλε από τις σπηλιές. Το έχω ξαναπεί οι άνθρωποι είμαστε ικανοί τόσο για μαλακία όσο και για μεγαλεία και αυτό το έχει αποδείξει η πραγματικότητα και η ιστορία.

    Δεν έχει νόημα να κάνουμε θρόνο στα ελαττώματα μας μόνο ή στα προτερήματά μας. Πρέπει να συνυπολογίζονται ακριβώς για να έχουμε μια .. ρεαλιστική ( που τόσο σας αρέσει) σκέψη.
    Χαχαχα κάπου εδώ για κάποιο λόγο μου κολλάει ο στίχος, "ο χαμένος τα παίρνει όλα".
    Και πάλι η διαφορά μεταξύ όμορφων και γρήγορων συζητήσεων. Αν και η επιθυμία είναι απολύτως σεβαστή, όπως καταλαβαίνετε όφειλα να απαντήσω. Αξίζει να υπάρχει και μια διαφορετική οπτική από την δική σας και στα επιμέρους αποσπάσματα, δεν υπάρχει μόνο μια πραγματικότητα.
    Εγώ σας ευχαριστώ για τον διάλογο. Το απόλαυσα! 
     
    Last edited: 16 Δεκεμβρίου 2022
  3. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Να είστε καλά. Σας εύχομαι καλή συνέχεια.

    Ακόμα καλύτερα όταν είναι γρήγορες και όμορφες. Ειδικά επί γραπτών συζητήσεων  Κατά τα άλλα, σεβαστά όλα τα σημεία που εγείρατε και οι ενστάσεις σας.
     
  4. Iagos

    Iagos Contributor

    Άρτι αφιχθείς από τη Γυάρο Έπεσα επάνω στο νήμα σας.

    Άπο το εισαγωγικό σας κείμενο καθώς και από τοποθετήσεις σας που ακολουθούν τον γόνιμο διάλογο

    παράδειγμα:


    δεν Μου είναι σαφές ότι έχετε κατανοήσει την έννοια "κατίσχυση"

    Έχετε την ευγενή καλοσύνη να την ορίσετε;

    Ευχαριστώ

    Iagos
     
    Last edited: 19 Δεκεμβρίου 2022
  5. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    @Iagos,

    Καλώς ήρθατε. Μου είναι ευχάριστο να επιστρέφουν μέλη που τα έσω συνδυάσει με το φόρουμ.

    Όσον αφορά το ερώτημά σας

    ο τόνος της ακόλουθης απάντησης μου δεν προτίθεται να είναι απότομος.

    Ωστόσο,

    Από την πλευρά μου δε μου είναι σαφές αν εστιάσετε ενδελεχώς στα επιμέρους σχόλια μου ή αν διάκεισθε αρνητικά καθώς κάποιο εξ αυτών πυροδότησε αντανακλαστικά υμέτερων θέσεων που τελούν σε σθεναρή αντιδιαστολή προς τα γραφθέντα.

    Βέβαια αυτή η διαδικασία των εντυπώσεων και προσωπικών ερμηνειών εξ αμφοτέρων των πλευρών ενέχει πάντοτε τον κίνδυνο να οδηγήσει σε κυκλικές και αδιέξοδες ατραπούς. Σύντομα μεταξύ μας (ή με οποιοδήποτε μέλος, δεν είναι προσωπικό το ζήτημα) θα ακολουθήσουν ευφυολογήματα με υποτιθέμενη συναισθηματική ουδετερότητα, μπηχτές πασπαλισμένες με υφάκι διανοητικής ανωτερότητας, θα χαιρετιόμαστε και θα ευχαριστιόμαστε σε κάθε σχόλιο αλλά μετά την επόμενη μπηχτή θα επιστρέφουμε αναιρώντας τις ίδιες μας τις δηλώσεις, θα περνάμε με χορευτικά από τα ad rem στα ad hominem επιχειρήματα ακόμα και στα ad personam, κτλ.

    Επειδή λοιπόν το παιχνίδι των social media (όλων των μορφών) έχει κουράσει και έχει κουραστεί, αλλά κυρίως για να μην κατασπαταληθούν πολύτιμοι πόροι (χρόνος και ενέργεια), τέθηκε η ακόλουθη ρήτρα για όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει στο νήμα:

    Ευχαριστώ.
     
  6. Iagos

    Iagos Contributor

    Για
    οι συνομιλητές,
    θα πρέπει να τους είναι εμφανές ότι εκείνος που θέτει τον προβληματισμό έχει εστιάσει επιμελώς πριν τον θέσει στον δημόσιο διάλογο.

    Θεωρώ ότι δεν το κάνατε επαρκώς.

    Και εξηγούμαι.

    Δεν γράφω ποτέ αν πρώτα δεν Έχω διαβάσει καλά.

    Δεν διάβασα πουθενά ότι η κατίσχυση είναι η διαδικασία (τρόποι και μεθολογία) και το αποτέλεσμα ( έκφραση του τρόπου και της μεθόδου) του κατισχύω.

    Αν το Έχω παραλείψει κατά την εστίαση Μου στα κείμενα σας παρακαλώ να Μου το υποδείξετε.

    Αυτό που διάβασα κατά την εστίαση Μου ήταν αρχικά ότι η κατίσχυση επέρχεται βήμα-βήμα, στη συνέχεια κάνατε ένα άλμα στον κοινωνικό δαρβινισμό και καταλήξατε ότι ολική κατίσχυση δεν μπορεί να υπάρξει.

    Επειδή λοιπόν τα όσα διάβασα δεν Με έπεισαν ότι έχετε κατανοήσει την έννοια "κατίσχυση" σας έθεσα ένα ερώτημα
    Αποφασίσατε να μην δώσετε απάντηση.

    Δικαίωμα σας.

    Αυτό που επίσης προκύπτει από τα γραπτά σας είναι η πεποίθηση σας ότι ολική παράδοση ( κατίσχυση κατ' εσάς, αλλά είναι λάθος) δεν υπάρχει ή δεν μπορεί να υπάρξει.

    Δηλαδή μας λέτε ότι το M/s και το TPE δεν υπάρχουν, είναι στη φαντασία Μ/μας, και κατ' επέκταση όσοι ζουν σε σχέσεις Ιδιοκτησίας είναι ηθοποιοί...

    Σας διαβεβαιώ ότι υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι στον πλανήτη που ζουν σε σχέσεις M/s 24/7 και δεν έχετε κανένα δικαίωμα να το αμφισβητείτε.

    Ευχαριστώ

    Iagos
     
    Last edited: 21 Δεκεμβρίου 2022
  7. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    @Iagos,

    Ομολογώ πως τα σχόλιά σας με έβαλαν στον πειρασμό να ανταπαντήσω με ένα εκ νέου μακροσκελές μήνυμα. Όμως δυστυχώς στην κυριολεξία ο χρόνος είναι χρήμα (ή τουλάχιστον αγκομαχούμε να τον μετατρέψουμε σε τέτοιο).

    Είναι δυστυχές που το φόρουμ δεν έχει προβλέψει ανέβασμα podcast. Θα καθιστούσε τις συζητήσεις πολύ πιο εφικτές και άμεσες αν υπήρχε η δυνατότητα ηχογραφήσεων. Θα με διευκόλυνε ιδιαιτέρως να ηχογραφώ ενόσω εργάζομαι (ως θιασώτης του multi-tasking άλλωστε), ενώ θα έδινε και τη δυνατότητα να έρθουν πιο κοντά τα μέλη μέσα από την ακουστική του ηχοχρώματος της φωνής τους.


    Επιπλέον αμέλησα την ποσότητα και το είδος του δείγματός μου. Αυτό είναι το ζήτημα όταν ορισμένες φορές η φιλοσοφία ή κάποιες από τις κοινωνικές επιστήμες προσπαθούν να συστηματοποιήσουν και να θετικοποιήσουν το πεδίο παρατήρησής τους (ή τα αντικείμενα εντός αυτού). Μπλαντζάρει έντονα.

    Η προσέγγισή σας είναι λίγο χαοτική. Αφενός ζητάτε προϋποθέσεις ερευνητικής δομής, ενώ η ετυμολογία της λέξης και η υπαγωγή της στο εμπειρικό πεδίο (ή το αντίστροφο, ανάλογα με το ποια εκλαμβάνει κάποιος ως μείζονα και ποια ως ελάσσονα πρόταση) είναι αρκετά για να εξυπηρετηθούν οι σκοποί της συζήτησης. Καταλήγετε να μου αρνείσθε ένα περίεργης υφής και προελεύσεως δικαίωμα και να συμπεραίνετε πως αρνούμαι την ύπαρξη ερωτικών δεσμών αμφίδρομα αποδεκτής ανισότητας. Τα άλματα στη συλλογιστική σας είναι τόσο έντονα που εντείνεται το ήδη υπάρχον ενδιαφέρον μου να σας γνωρίσω. Έχω την πεποίθηση πως εμφορείστε από έντονη ροή συναισθημάτων όταν γράφετε και αυτό αποτυπώνεται στον τρόπο γραφής. Δεν το χρωματίζω θετικά ή αρνητικά. Απλά ένιωσα έντονα την ανάγκη να το αναφέρω.

    Σε κάθε περίπτωση, είναι μάλλον εμφανές πως αναζητάτε να σχηματοποιήσετε έναν ιδεολογικό αντίπαλο για να διοχετεύσετε αυτά που τα social media βοηθάνε σε αυτό. Πέρα από την έλλειψη πολύτιμων πόρων, ωστόσο, υφίσταται κι ένας άλλος λόγος που δε θα αναλάβω αυτόν το ρόλο.

    Είστε εκείνος που μοιράστηκε εκείνη την υπέροχη εμπειρία των ερωτικών αισθήσεων που συμβάδιζαν ή ενισχύονταν από την ατμόσφαιρα των παθών του Πάσχα. Μέσα στην περιγραφή σας βρήκα τόσο τον εαυτό μου όταν την πρωτοδιάβασα. Είστε επίσης ο συγγραφέας της αναλυτικής περιγραφής της διαδικασίας αξιολόγησης ενός υποτακτικού μέλους. Κανείς μέχρι τώρα δεν το είχε κάνει. Δώσατε πολύτιμες πληροφορίες για σύγκριση, μίμηση ή μελέτη. Με άλλα λόγια, δεν έχω απωθημένα για να τραβηχτώ μαζί σας στη μορφή της αυτό-καθαρτικής (ή αυτό-αποστασιοποιητικής) σύγκρουσης. Ούτε φυσικά έχω να αποκομίσω κέρδος. Συγκρούστηκα στο παρελθόν σε αυτό το φόρουμ, όταν είχα όφελος να δώσω στίγμα.

    Λογικά θα θελήσετε να ανταπαντήσετε, επομένως αν δεν έχετε σκοπό να γράψετε κάτι ιδιαίτερα προσβλητικό επί προσωπικού, σε κάθε άλλη περίπτωση τα σχόλια σας σεβαστά και καταγράφονται (εκ των πραγμάτων) στα πρακτικά.

    Χρόνια πολλά. Καλά Χριστούγεννα με υγεία και υλοποίηση των όποιων επιθυμιών.
     
  8. Iagos

    Iagos Contributor

    @AlexanderV επειδή για Εμένα ο χρόνος δεν είναι χρήμα αλλά ραχάτι, απόλαυση και τεμπελιά απορώ γιατί σπαταλάτε από τον πολύτιμο χρόνο σας και γράφετε μακροσκελή κείμενα.

    Χάνετε το πολύτιμο χρήμα σας, ενώ θα μπορούσατε σε δύο σειρές να απαντήσετε στο ερώτημα που έθεσα:

    Ανεβάσατε ένα νήμα για την κατίσχυση.

    Διαφωτίστε και Ε/εμάς τους χαοτικούς και αδαείς που διψάμε για γνώση, επιτέλους.

    Το φέρνετε συνεχώς γύρω, γύρω και απάντηση δεν δίνετε.

    Ευχαριστώ.
     
    Last edited: 25 Δεκεμβρίου 2022
  9. Alex L.

    Alex L. Το BDSM δεν είναι Kinky Sex είναι BDSM

    Τόση φιλοσοφία για τόσο απλά πράγματα. Α. Όταν ένα άτομο αντιληφθεί πως ερωτικά ικανοποιείται από BDSM πρακτικές, καθορίζει τον εαυτό του ως ένα άτομο με BDSM σεξουαλικότητα.
    Β. Στο επόμενο βήμα προσδιορίζει στο ίδιο ποιος ρόλος του αρέσει. Γ. Για να βρει την ικανοποίηση αναζητά ένα άτομο που θα παίξει τον αντίθετο ρόλο. Δ. Όταν το βρει διευκρινίζει τα όρια του και τι επιθυμεί να βιώσει. Και αν το βρει αυτό το άτομο ξεκινά το παιχνίδι.
     
  10. sapfw

    sapfw λιβελούλα Contributor

    Τώρα βγάζουν νόημα αυτά που λες...
    Λοιπόν, σου έχω νέα: για μερικούς είναι παιχνίδι... Για μερικούς άλλους είναι τρόπος ζωής  
     
  11. Alex L.

    Alex L. Το BDSM δεν είναι Kinky Sex είναι BDSM

    Τρόπος ζωής τα γνωστά μεγάλα λόγια, τα 24/7.

    Η ζωή για όλους είναι μία, ξυπνάς πας στην δουλειά σου, βγάζεις λεφτά και πληρώνεις τους λογαριασμούς και όπως έλεγε μία αμερικάνα slave στο blog της, η οποία είχε σχέση 24/7 με έναν γιατρό, το 24/7 είναι πραγματικότητα; ή απλά μία φαντασίωση;, διότι όταν ανακύψουν τα πραγματικά προβλήματα της ζωής όπως απλήρωτοι λογαριασμοί και πάθεις υστερία από το άγχος ο master τι κάνει; σου δίνει ένα καλό spanking ως τιμωρία; γιατί είχες λάθος συμπεριφορά και τι θα αλλάξει αν οι λογαριασμοί δεν μπορούν να πληρωθούν;.

    Ξέρω πως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι στην Ελλάδα οι οποίοι "ζουν" 24/7, εντός του σπιτιού τους όμως ή σε πάρτι ή σε σπίτια φίλων που είναι στον χώρο, δεν ξέρω όμως πολλούς από αυτούς να πάνε σε μία ταβέρνα ή κέντρο ή bar και η "σκλάβα" τους θα γονατίσει δίπλα τους ή θα έχει μία τέτοια συμπεριφορά η οποία θα κάνει ξεκάθαρο σε όσους βρίσκονται στον χώρο ότι είναι η σκλάβα του master. Αυτό είναι 24/7.
    Από την άλλη έχω γνωρίσει τύπο που καμία σχέση δεν είχε με το BDSM (δουλεύαμε σε ένα εστιατόριο μαζί) και φώναξε την γκόμενα του η οποία καθόταν έξω σε ένα τραπέζι και τον περίμενε να σχολάσει και την ρώτησε μπροστά σε έξι για αυτήν άγνωστα άτομα να μας πει πως είναι ο πούτσος του, πως της έχει κάνει τον κώλο και τι κάνει αυτή όταν την έχει γαμήσει από τον κώλο και ο πούτσος του έχει λερωθεί. Η τύπισα απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις δίχως αντίρρηση καμία.
    Δεν ξέρω εγώ κάποιον 24/7 που θα τολμούσε κάτι ανάλογο και καμία 24/7 η οποία μπροστά σε μία τέτοια κατάσταση δεν θα απαντούσε "κομμένες οι μαλακίες".

    Στην Αμερική λένε πως το Sadist & Masochist γίνεται Master & Slave και το λένε διότι πιστεύουν πως μία μαζοχίστρια μπορεί να μετατρέψει έναν άντρα σε κυριαρχικό, επομένως αυτή τον χειρίζεται. Εκ πείρας ξέρω ότι το αντίστροφο δεν γίνεται, δηλαδή ένας υποτακτικός άνδρας ποτέ δεν θα μπορέσει να μετατρέψει σε mistress μία γυναίκα που δεν είναι mistress.
    Επίσης κάθε άντρας μπορεί να βγάλει από μία γυναίκα την υποτακτική της φύση αλλά με όρια, επομένως δεν μπορεί να έχει μία πραγματική υποτακτική αλλά μόνο μια γυναίκα που κλίνει προς το υποτακτική. Οι γυναίκες πιο εύκολα "υποτάσσονται" σε έναν καλό πούτσο και λιγότερο σε όσα κάνουν κάποιον master με BDSM όρους.

    Σε γενικές γραμμές οι γυναίκες ορίζουν το παιχνίδι και αφήνουν τους άνδρες να παραμυθιάζονται ότι κάνουν κουμάντο, πόσες σκλάβες (από τις φανατικές) δεν έχουν έναν master για να καλύπτουν το φαντασιακό τους πλαίσιο της υποταγής και παράλληλα έναν ή παραπάνω γκόμενους για sex μόνο, για να παίρνουν και τον οργασμό τους από mainstream sex.
    Ήξερα μια τύπισα η οποία είχε κάνει τον άνδρα της cuckold, μετά από μερικά χρόνια τον χώρισε και παντρεύτηκε τον Bull (επίτηδες χρησιμοποιώ τίτλους και κεφαλαία ή πεζά αναλόγως) λοιπόν μετά από κάποιο διάστημα ο Bull έγινε ο σοφέρ της που την πήγαινε στο ξενοδοχείο για να πηδηχτεί ή να παρτουζωθεί και εκείνος περίμενε στο bar.
    Μέσα στα χρόνια έχω παρατηρήσει ότι οι Κυριαρχικοί και οι Masters έχουν μια χαρά εκπαιδευτεί από τις σκλάβες, μιλούν φιλοσοφικά, μετρημένα και με προσοχή σε αντίθεση σκλάβες και mistress ξεσπαθώνουν και από δίπλα πέφτουν και κάποιοι που το "ζουν" να υποστηρίξουν-γλύψουν την σκλάβα ή mistress.

    Πριν μερικές εβδομάδες μου ήρθε μήνυμα σε εφαρμογή γνωριμιών από μια "σκλάβα" η οποία δήλωνε ότι είναι σε ανοιχτή σχέση. Στην φωτό ήταν με κολάρο και στο background είχε εξαρτήματα δεσίματος. Της απάντησα "Φαίνεσαι ενδιαφέρουσα, ποια είναι τα όρια σου και οι προσδοκίες σου;", αποτέλεσμα; Εξαφανιζόλ με την μία, η γκόμενα (στο στυλ top from the bottom) έψαχνε για καλύτερο γκόμενο από αυτόν που είχε αλλά επειδή δεν είχε εμπιστοσύνη στον εαυτό της υποκρινόταν την "σκλάβα" - κλασική περίπτωση.
    Αν όντως ήταν σκλάβα θα απαντούσε και δεν θα είχε ανάγκη ενός τυπικού καμακιού για mainstream sex. Σίγουρα σε κάποια σελίδα φιλοσοφεί για BDSM ως τρόπο ζωής.
     
  12. Guiltless

    Guiltless Handle with care

    Εάν δεν έχετε διαθεση συζήτησης και ανταλλαγής ιδεών κακώς βρίσκεστε, όχι μόνο σε αυτό, σε οποιοδήποτε φόρουμ.

    Υπάρχουν και άλλα αισθήματα πέραν της καύλας. Εάν εσάς σας βγάζει μόνο αυτό η ενασχόληση με το BDSM, καλό θα είναι να αναγνωρίσετε ότι μιλάτε για τον εαυτό σας και εκφράζετε, όπως όλοι μας, προσωπικές απόψεις.
     
    Last edited: 20 Φεβρουαρίου 2023