Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πειθαρχία vs Ικανότητα Διαχείρισης Κρίσης & Πειθαρχία vs Υπακοή

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 9 Ιουλίου 2007.

  1. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Αντιλαμβάνομαι πως ο όρος πειθαρχεία έχει διπλή έννοια στο παρών thread, τόσο αυτήν της τήρησης των εντολών του Κυρίαρχου, όσο και αυτήν του συνόλου ενεργειών που θα κρατήσουν την υποτακτική εντός του "πλαισίου" που επιθυμεί Εκείνος.

    Θα ξεκινήσω αντίστροφα:

    Η κινητήρια δύναμη που ωθεί μια υποτακτική να ζήσει σε μια σχέση Κυριαρχίας/ υποταγής είναι η επιθυμία της για (μερική ή πλήρη) απώλεια ελέγχου. Αυτόματα αυτό συνεπάγεται πως Κάποιος θα αναλαμβάνει αποφάσεις για εκείνη, τις οποίες θα ακολουθεί. Συνεπώς, θα υπακούει στις επιταγές Του.

    Συμφωνώ πως, υπό το “στεγνό” πρίσμα του ορισμού των δυο εννοιών, υπάρχει διαφορά, η οποία έγκειται στην κατανόηση και αποδοχή μιας εντολής. Σε real life basis όμως, εντός μιας σαδομαζοχιστικής σχέσης, εκείνος που πειθαρχεί (ενεργητικά εκ του πείθω + Άρχω – Άρχω εκ της πειθούς) είναι ο Κυρίαρχος. Εάν πάλι μιλάμε για πειθαρχεία από την πλευρά της sub, αναφερόμαστε σε μια στάση εντός καθορισμένων πλαισίων, είτε αυτών που της τίθενται Άνωθεν, είτε που καθορίζονται από προσωπικές της αρχές.
    Ο όρος “υπακοή” μου δίνει την αίσθηση της διαρκούς πειθαρχημένης στάσης της υποτακτικής έναντι των επιθυμιών του Κυρίαρχου της (εντελώς αυθαίρετη αυτή η ερμηνεία, πλην όμως καθαρά προσωπική). Η οποιαδήποτε “συμφωνία και κατανόηση” μιας εντολής μπορεί μεν να μην είναι προαπαιτούμενη, προϋπάρχει όμως η “συμφωνία” πως δεν αποφασίζει πλέον εκείνη για το εαυτό της. Με άλλα λόγια, μια sub που υπακούει είναι:
    α) πειθαρχημένη ως προς τις επιθυμίες του Ιδιοκτήτη της.
    β) πειθαρχημένη ως προς την δική της επιθυμία για απώλεια ελέγχου (αυτοπειθαρχία)
    Κατά μια έννοια, λοιπόν, θεωρώ πως στην υπακοή εμπεριέχεται η πειθαρχεία, μολονότι ο πρώτος όρος δηλώνει “παθητική” αποδοχή και ο δεύτερος αποτέλεσμα κατανόησης. Κατ’ ουσία, η υποτακτική πειθαρχεί στον Κύριό της (έχει πεισθεί για την αξία του υποτασσόμενη σε Αυτόν) και υπακούει στις εντολές Του (αντιλαμβάνεται την σκοπιμότητα ορισμένων και την αποδέχεται, αλλά όχι όλων).

    Μια διαπροσωπική σχέση (σαφώς περιλαμβάνονται και οι D/s σχέσεις εδώ) δεν έχει γραμμική πορεία (πόσο μάλλον γραμμικά ανοδική). Με αυτό ως παραδοχή, κρούσματα ανυπακοής, αντίδρασης, νωθρότητας κλπ είναι αναμενόμενα. Κατά συνέπεια, η εφαρμογή πειθαρχικών μέτρων είναι χρήσιμη ως “σοκ”, που θα την επαναφέρει την υποτακτική στην θέση της.
    Η επιβολή της πειθαρχίας (κατά περιπτώσεις) είναι μια έντονη μέθοδος συνέτισης με ικανοποιητικά αποτελέσματα, όντας, όμως, υπέρμαχος του διαλόγου, εκτιμώ πως η ισχύς της λογικής ως εκπαιδευτική μέθοδος έχει εντονότερα αποτελέσματα από τον παραδειγματισμό και την θέσπιση κανόνων (τόσο βραχυπρόθεσμα, ιδίως όμως μακροπρόθεσμα). Ακόμα και σε περίπτωση πειθαρχίας, η παρουσία της λογικής υπό μορφή διαλόγου έχει σημαντική βαρύτητα, τόσο πριν όσο μετά. Η ικανότητα πρόληψης και διαχείρισης κρίσης από έναν Κυρίαρχο είναι (πάλι προσωπική μου εκτίμηση) ενδεικτική της ταύτισης της κλίσης του με την επιθυμία του για να Κυριαρχεί. Θεωρώ ως Αξιόπιστο κάποιον που δύναται να προλάβει μια κρίση και να μπορεί να την διαχειριστεί, όχι κάποιον που αποκλειστικά εκ του αποτελέσματος επιβάλλει πειθαρχεία ως αντίμετρα.
     
  2. Striker

    Striker Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Πειθαρχία vs Ικανότητα Διαχείρισης Κρίσης & Πειθαρχία vs Υπακοή


    Διευκρινιζω και παραλληλα αναπτυσω για να "τρεξω μπροστα" την συζητηση για οικονομια χρονου και σου δινω την συνολικη εικονα της ερωτησης. Απαντωντας λοιπον στις ερωτησεις σου για διευκρινισεις:

    Εννοω την φυση σου ως γυναικα. Και ολα εκεινα τα χαρακτηριστικα που αυτη προσδιδει αποκλειστικα σ' εσενα σε συγκριση με τον αντρα. Και ενω οι εξωγενεις παραγοντες μεταβαλλονται διαφορετικα απο ατομο σε ατομο (τροπος ζωης μεσα στο ιδιο κοινωνικο συστημα, διαφορετικα κοινωνικα συστηματα κλπ. - θα το εξετασουμε παρακατω), τα χαρακτηριστικα του φυλου σου αποτελουν μια κοινη συνισταμενη σε ολα τα ατομα του ιδιου φυλου. Που φυσικα διαφοροποιειται απο την κοινη συνισταμενη του αντιθετου φυλου. Για να το δουμε καλυτερα αυτα τα χαρακτηριστικα θα σε καλεσω να παμε πισω στην προσχολικη μας ηλικια (καθως δεν εχει προλαβει να επηρεαστει σημαντικα απο εξωγενεις παραγοντες) και πχ. να εξετασουμε τα διαφορετικου τυπου παιχνιδια μας (επιλεγω αυτη την πρακτικη μεθοδο για να απλουστευσουμε την διαδικασια) και τις διαφορετικες μας αναγκες που αυτα καλυπτουν. Καστρα vs Κουκλοσπιτα, Στρατιωτακια vs Κουκλες, Αυτοκινητακια vs Αρκουδακια. Τι αναγκες της ψυχοσυνθεσης σου ως θηλυκο φυλο καλυπταν αυτα τοτε? Τι ζητουσες απο το καθε παιχνιδι?

    Το αποσπασμα απο το ποστ σου το μαρκαρα επειδη κανεις αναφορα και συγκριση σε δυο διαφορετικες ηλικιες οσον αφορα την σχεση σου με τον σκλαβο. Στα 13 σου που ηδη εχεις μπει στην εφηβεια, οχι μονο οι εξωγενεις παραγοντες αλλα και ο οργανισμος σου που υποκειται σε ορμονικες αλλαγες επηρεαζουν την συμπεριφορα σου. Επισης ηδη εχεις λαβει σχολικη και κοινωνικη εκπαιδευση μαθητικων χρονων κλπ εξωγενεις παραγοντες. Αναφερεις λοιπον τα τοτε ζητουμενα απο την σχεση σου με το σκλαβο. Στα 17 αντιστοιχα ως ανω, επιπλεον αλλαγες διαφοροποιουν και τα ζητουμενα απο την σχεση.

    Στην καθεμια παραπανω περιπτωση καλυπτονται αναγκες που ειναι αθροισμα των φυσικων σου σαν γυναικα αναγκων (οπως αυτες και αν εκφραζονται καθε φορα αρχης γενομενης απο την παιδικη ηλικια στο παραδειγμα) σε καθε ηλικια συν των αναγκων που σου δημιουργουν οι εξωγενεις παραγοντες. Σε τι ποσοστο ειναι αυτην την στιγμη οι μεν και σε τι ποσοστο οι δε στην εξισωση "Φυσικα χαρακτηριστικα + Επικτητα χαρακτηριστικα = 1". Εισαγω εδω τον ορο "επικτητα χαρακτηριστικα" ως το απτελεσμα της ικανοτητας του ανθρωπου να επιβληθει και να επεμβει στην φυση του και τα ενστικτα του, κατι που δεν διαθετουν τα ζωα. Την δεχεσαι ως ισχυουσα την παραπανω εξισωση κατ'αρχας και την αντιστροφως αναλογικη σχεση των παραγοντων της?
    Επομενως:


    Φυσικα χαρακτηριστικα + Επικτητα χαρακτηριστικα = Προσωπικοτητα

    Φυσικα: Τα χαρακτηριστικα προσωπικοτητας που μας εχει προσδωσει η φυση.
    Επικτητα: Τα χαρακτηριστικα προσωπικοτητας που αποκταμε απο εξωγενεις παραγοντες



    Τα οποια αποτελεσματα προκυψουν απο το πρωτο σκελος της συζητησης θα ηθελα τωρα να αρχισουμε σιγα σιγα να τα συνδεουμε με το θεμα του νηματος. Εδω λοιπον επιπροσθετως ζητω να κανουμε μια συγκριση των διαφορετικων ζητουμενων ενος αντρα και μιας γυναικας, Κυριαρχοι και οι δυο. Μαρκαρω λοιπον το κομματι που αφορα ενα συγκεκριμενο παραδειγμα που φερνεις για να το χρησιμοποιησουμε σαν σημειο αναφορας για την συνεχεια. Η κεντρικη ιδεα στο συγκεκριμενο οπως το εκλαμβανω εγω ειναι οτι χρησιμοποιεις τον σκλαβο ως μεσο για να πειθαρχησεις σε εναν κανονα. Και η απορια μου ειναι γιατι χρειαζεσαι σκλαβο για κατι τετοιο. Προσωπικα σαν αντρας Κυριαρχος δεν βλεπω να εχω αναγκη κατι τετοιο, γι αυτο και περιμενω την εξαγωγη των συμπερασματων απο παραπανω για να δουμε τις διαφορες.

    Αντιπαραθετω οτι στο ιδιο παραδειγμα εγω θα ζητουσα απο την σκλαβα μου να με ξυπνησει χωρις να χρειαζομαι την ιδια να γινει μεσο για να πειθαρχισω σε μια υποχρεωση που ο ιδιος εχω θεσει στο εαυτο μου απο το προηγουμενο βραδυ. Το τι θα κανω το πρωι ειναι καθαρα δικη μου νεα αποφαση εκεινης ακριβως της στιγμης. Με τον εγκεφαλο σε λειτουργια φυσικα. Αυτο το εχω διασφαλισει ηδη απο την προηγουμενη μερα και η σκλαβα εχει παρει αναλογες εντολες. Τωρα το εαν εγω θα θελησω να την στειλω να ετοιμασει καφε, ή την βουτηξω για να παιξω μαζι της ή απλα συνεχισω τον υπνο μου θα ειναι καθαρα νεα αποφαση. Χωρις να χρειαζομαι την σκλαβα για να πειθαρχησω τον εαυτο μου. Αυτο εχω φροντισει ο ιδιος να το κανω, γνωριζοντας καλα τον εαυτο μου, βελτιωνοντας τον εγω ο ιδιος οπου χρειαστει και με την επεξεργασια αυτων των δεδομενων εχω θεσει στοχους, κανονες και προσδοκιες.

    Το παραδειγμα οπως το εδωσες με ανησυχει ως προς τα αποτελεσματα του στοχου που εχω θεσει. Η σκλαβα περιμενει απο εμενα εντολες, κανονες, διαδικασιες και υποχρεωση της ειναι να τα ακολουθησει και εκτελεσει κατα γραμμα. Τωρα εαν δεν εχω σαν σταθερες και οχι σαν μεταβλητες τα οσα αφορουν τον εαυτο μου, η επιτευξη του στοχου αρχιζει να παζει με πιθανοτητες και αυτο δεν μου αρεσει. Καλυτερα θα ελεγα να κατεβασω τον πηχη και να θεσω πιο απλους στοχους. Εαν και παλι δεν μπορω να διαχειριστω την διαδικασια για την σιγουρη επιτευξη τους, τοτε καλυτερα να δωσω τον ελεγχο αλλου, δεν νομιζεις?



    Εχεις δικιο οτι στο πρωτο ποστ μου συμπυκνωσα τοσα πολλα δεδομενα και ακομα σχεδον επιγραμματικα, αποτελεσμα αποφασης μου που αφορα τον online χρονο μου. Επιλογη λοιπον με το πνευμα του μη χειριστον βελτιστον απο το να μην ποσταρω και παλι στο ενδιαφερον θεμα σου που παρακολουθουσα. Νομιζω οτι τωρα τα εχω θεσει τα στοιχεια στο ηλεκτρονικο τραπεζι. Ασυμπιεστα  
     
    Last edited: 22 Ιουλίου 2007
  3. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Πειθαρχία vs Ικανότητα Διαχείρισης Κρίσης & Πειθαρχία vs Υπακοή

    Καταρχήν έπαιζα μόνο με κούκλες και pc. Δεν έχω σκεφτεί διεξοδικά το γιατί (για ό,τι αφορά στις κούκλες). Με μία πρώτη σκέψη, θα έλεγα ότι βοήθησαν αφενός να αναπτύξω το αισθητικό μου κριτήριο αναφορικά με την έκφραση της θηλυκότητάς μου, και περί τα οκτώ έτη βοήθησαν στην αποσαφήνιση των φαντασιώσεών μου. Οι κούκλες μου σε εκείνη την περίοδο αποφάσιζαν ομόφωνα, μία εξ αυτών να γίνει άνδρας (με ένα απλό κούρεμα, δεν είχα υπόψη μου την ύπαρξη πέους) και στη συνέχεια όλες μαζί την βασάνιζαν έως θανάτου (την πετούσα μετά το session).

    Προσωπικά δεν θα απεικόνιζα έτσι τη συνάρτηση, και είναι αδύνατο να τη δεχτώ ως έχει (ούτε και να ορίσω μία νέα αντιπροσωπευτικότερη ατυχώς). Διότι πέρα από το γεγονός ότι εξετάζω πάρα πολλές παραμέτρους σε έναν υποψήφιο σκλάβο πλέον, θα χρειαζόμουν οπωσδήποτε και έναν random παράγοντα, καθώς για να τον επιλέξω θα πρέπει να τον έχω ερωτευτεί.

    Διαφωνώ. Η ανάθεση στο σκλάβο ενός καθήκοντος όπως η αφύπνιση (εφόσον μιλάμε για εκπαιδευμένο σκλάβο) έχει ασφαλές αποτέλεσμα. Η διεργασία εκτελείται πάντα επιτυχώς και το αποτέλεσμα είναι για εμένα το κριτήριο της σήμανσης της διαχείρισης της διαδικασίας, ως επιτυχή ή μη επιτυχή.
    Εκτός αν αντιλαμβάνεσαι ως απόδοση ελέγχου, την ανάθεση μίας εργασίας στο σκλάβο μαζί με την επιμέρους εξουσία που χρειάζεται ώστε να εξασφαλίζει την επίτευξη της εργασίας αυτής. Οπότε συμφωνώ.
     
  4. astrologman

    astrologman Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Πειθαρχία vs Ικανότητα Διαχείρισης Κρίσης & Πειθαρχία vs Υπακοή

    Δηλαδη επειδη δεν μπορεις να (αυτο)ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΕΙΣ (δηλ να αρχεις του εαυτου σου μεσω της πειθους των εποικοδομητικων αποτελεσματων του πρωινου ξυπνηματος) ΥΠΑΚΟΥΣ στον σκλαβο σου ο οποιος ΥΠΑΚΟΥΕΙ στις εντολες σου περι αφυπνισης σου διοτι εχει ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΕΙ στους κανονες της s/m σχεσης οπως η εκτελεση των εντολων σου (δηλ αρχει του εαυτου του μεσω της πειθους των ωφεληματων υπαρξης μεσα στην s/m σχεση (πχ πραγματοποιηση των φαντασιωσεων του))

    ΚΟΜΨΟΝ !
     
    Last edited: 20 Ιουλίου 2007
  5. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πειθαρχία vs Ικανότητα Διαχείρισης Κρίσης & Πειθαρχία vs

    Το να ζητησει απο το σκλαβο της να την ξυπνησει δε σημαινει οτι δε μπορει να το κανει η ιδια. Το να ζητησει ενα ποτηρι νερο, δε σημαινει οτι μονη της δεν ειναι ικανη να το παρει.



    Ασε τους αλλους να κρινουν.
     
  6. adelina

    adelina Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Πειθαρχία vs Ικανότητα Διαχείρισης Κρίσης & Πειθαρχία vs Υπακοή


    Ο Ιδιοκτητης μου εχει δυσκολια με το πρωινο ξυπνημα, ακομη κι οταν καποιος Τον ξυπναει μπορει να παρει περαν της μιας ωρας.
    εχω εντολη ποτε να Τον ξυπνω, ασχετα αν κι εγω δυσκολευομαι να ξυπνησω τα πρωινα.
    Οποτε ναι μπορω να πω πως Ο Ιδιος πειθαρχει εμενα για να γινω οργανο της αυτοπειθαρχιας που επιλεγει για τον εαυτο Του, οπως ενα ξυπνητηρι λογου χαρη.
    Σημαινει αυτο πως υπακουει εμενα?  

    κατι αλλο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι οι αναφορες που γινονται σε πολυ μικρες ηλικιες και με προβληματισαν ως προς το αν ειναι δυνατο στα 13 να εχεις ηδη δωσει ονομα και εχεις σε τετοιο βαθμο αποσαφηνησει το Sm και τις αναγκες σου ή αν αναφερομαστε απλα σε εκφρασεις αυθορμητες χωρις ονομα που σαν ενηλικος ψαγμενος πλεον στο χωρο ερχεσαι και σ αυτες τις εκφρασεις βαζεις ταμπελες για το πως εσυ πλεον το ονομαζεις και που το κατατασσεις?
     
  7. Mavrobasilis

    Mavrobasilis Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Πειθαρχία vs Ικανότητα Διαχείρισης Κρίσης & Πειθαρχία vs Υπακοή

     
    Καιρό είχα να γελάσω έτσε.
    Μου άρεσε, πάντως, η αναγωγή στον ολοκληρωτικό χαρακτήρα της δημοκρατίας.

    ΥΓ: Η ανατομική ανακρίβεια μπορεί να αποδωθεί σε castration κατά τη διάρκεια του session.
     
  8. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Πειθαρχία vs Ικανότητα Διαχείρισης Κρίσης & Πειθαρχία vs Υπακοή

    Αν θέλεις διάβασε το Post 75, και συγκεκριμένα τη φράση που έχω υπογραμμίσει. Η διαφορά της πειθαρχίας από την υπακοή, για εμένα, έγκειται στο γεγονός ότι η υπακοή έχει ως αντικείμενο το υποκείμενο που την επιβάλλει, ενώ η πειθαρχία έχει ως αντικείμενο μία ιδέα, και όχι ως αφετηρία την ανάγκη/επιθυμία για υπακοή στο μέσο που την επιβάλλει.


    Από τα 8 έτη μου έως τα 13, κάποιες έννοιες ήταν στο μυαλό μου θολές, κυρίως επειδή δεν γνώριζα τη διατύπωσή τους με λέξεις, και επομένως βρισκόμουν σε βαθύ σκοτάδι, και αρκετά (έως πολύ) φοβισμένη. Στα 13 είχα μάθει τις λέξεις "σαδισμός" και "μαζοχισμός" και πρόσφατα βρήκα ένα .doc modified το 1995 (οπότε ήμουν 14 ετών) με τον ορισμό της λέξης "φετιχισμός" από κάποιο ηλεκτρονικό λεξικό. Προφανώς βοήθησε πολύ το γεγονός ότι είχα ανέκαθεν καλές σχέσεις με την πληροφορική. Το θέμα κυριαρχίας/υποταγής προέκυψε μεταξύ 15 και 18 ετών και σιγά σιγά νιώθω πως ωριμάζει μέσα μου. Και βέβαια καθημερινά αποσαφηνίζω έννοιες που ήδη υπάρχουν στο μυαλό μου θολές, είτε μαθαίνοντας τις αντίστοιχες λέξεις που τις αποδίδουν, είτε βλέποντάς τις περιφραστικά διατυπωμένες από άλλους χρήστες (γι αυτό βρίσκομαι σε αυτό το forum).

    Μαυροβασίλη, η επιλογή ήταν ομόφωνη, γιατί όλες οι κούκλες ήμουν εγώ. Σε μία κλωνοποιημένη κοινωνία όπως η δική τους, η δημοκρατία και η μοναρχία ήταν ένα και το αυτό. Το υστερόγραφο ήταν πολύ καλό  
     
  9. Guest05

    Guest05 Guest

    Έτσι και αφαιρέσει κανείς το έμβλημα του bdsm και χτυπήσει μια σφυροδρεπανιά θα είστε ίδιοι η ΑΑΜΠΕ. (μαθητική οργάνωση του ΕΚΚΕ)
     
  10. Striker

    Striker Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Πειθαρχία vs Ικανότητα Διαχείρισης Κρίσης & Πειθαρχία vs Υπακοή


    Εγω παλι επαιζα με τα παιχνιδια που αναφερονται πρωτα σε καθε ζευγαρι στο ποστ μου και αν υπηρχε pc εκεινη την εποχη σιγουρα θα ηταν ενα απο αυτα και σιγουρα θα ετρεχε διαφορετικα προγραμματα απο του δικου σου. Παρολο που εκ του αποτελεσματος μπορει να εκφραζουμε και οι δυο Κυριαρχικη συμπεριφορα, φυσικες μας διαφορετικες ιδιοτητες παραμενουν αυτουσιες και αμεταβλητες. Καταλαβαινω οτι δεν εχεις σκεφτει διεξοδικα τα πως και τα γιατι μιας και ενω ολοι μας αναλυουμε εμας και το κοσμο γυρω μας, ωστοσο ο καθενας μας επιλεγει εναν δρομο ο οποιος μας αποδυκνυει κατα την κριση μας οτι δινει τα σωστοτερα αποτελεσματα. Αυτο δεν σημαινει οτι ειναι ο μοναδικος ομως. Γι αυτο ειμαστε εδω αλλωστε και ανταλλασουμε αποψεις.

    Οσον αφορα εμενα λοιπον δινω μεγαλη σημασια στα φυσικα χαρακτηριστικα, μου δινουν σταθερες εκει που διαφορετικα θα ειχα μεταβλητες και σε οπιαδηποτε συνθετη κατασταση, οσον αφορα το μεριδιο συμμετοχης τους, ποτε μεχρι σημερα δεν μου εδωσαν σφαλμα. Ανοιγω παρενθεση λεγοντας οτι σε αλλο νημα με τα δεδομενα του κοινωνικου μοναχα περιβαλλοντος γυρω μας βγαινει το συμπερασμα οτι η γυναικεια κυριαρχια ειναι ενας μυθος. Δεν ειναι λαθος αν περιοριστεις σε αυτα μονο τα δεδομενα και μαλιστα ψαχνοιντας προαποφασισμενο ζητουμενο. Δηλαδη θελω την Κυριαρχη ετσι και ετσι. Τι θα πει την θελω ετσι, δεν ξεκινας απο εκει ποτε μια ερευνα, το πως ειναι μια Κυριαρχη θα προκυψει στην πορεια της ερευνας, δεν ειναι δεδομενο. Κλεινει η παρενθεση και μαζι η αναφορα σε αυτο μιας και το εδω νημα περιεχει τετοια σχεση που συμμετεχει στην αναπτυξη του.

    Τα φυσικα μας λοιπον χαρακτηριστικα πιστευω οτι μας προσδιδουν τετοιες ιδιοτητες που μας χαρακτηριζουν στο συνολο της ζωης μας ως Κυριαρχικα ατομα ή υποτακτικα. Μια καλη ευκαιρια για παρατηρησεις ειναι οταν πηγαινουμε στο στρατο. Απο την μια μερα στην αλλη βρισκομαστε σε ενα διαφορετικο κοινωνικο περιβαλλον χτισμενο πανω σε αλλη κουλτουρα, δομες και προτυπα. Στην αλλαγη αυτη λοιπον (πιο εμφανης σε τμηματα που διατηρουν το SAM συστημα εκπαιδευσης) αυτο που μενει στον καθεναν μας για να γινει μελος του νεου περιβαλλοντος ειναι σε μεγαλο ποσοστο τα φυσικα του χαρακτηριστικα (χωρις βυσμα εννοειται...lol). Αναφορες περι αυτου καποια αλλη στιγμη, νομιζω οτι εχει πολυ ενδιαφερον. Εδω να πω μονο οτι δεν ηταν τυχαιο τελικα που ο καθενας και καθεμια τοποθετουνταν στις θεσεις που ταιριαζαν για να αποδωσουν καλυτερα. Και σωστα μαντευεις. Αλλου χρειαζοταν Κυριαρχικη ψυχολογια και αλλου υποτακτικη. Και τα κοινα γνωρισματα απο τις εποχες που παιζαμε με τα παιχνιδια μας πολυ πιο εμφανη απο οτι στην πολιτικη μας ζωη μερικες μερες πριν.

    Ενα αλλο παραδειγμα αν και οχι τοσο οφθαλμοφανες οπως πριν, θελει περισσοτερη παρατηρηση για να διακρινεις, ειναι η οδηγηση στον δρομο. Εδω παρε ατομα του ιδιου φυλου για να αφησουμε απ'εξω αλλες διαφορες που δεν μας χρειαζονται. Βαλε τον σκλαβο σου να οδηγησει κοντα στα ορια του απο θεμα ταχυτητας. Μετα ζητησε απο εναν Κυριαρχο που γνωριζεις να κανει το ιδιο. Παρατηρησε καλα. Επειτα προσπαθησε να απομονωσεις οτιδηποτε οφειλεται σε εμπειρια και τεχνικη της οδηγησης που εχουν αποκτησει και επικεντρωσου μοναχα στις φυσικες τους ικανοτητες αντιδρασεων στις διαφορες καταστασεις στον δρομο. Κανε το ιδιο πειραμα αργοτερα με μια σκλαβα και μια Κυριαρχη. Περιττο νομιζω να πω οτι ολα τα στατους θα τα επιλεξεις οχι βαση του τι δηλωνει ο καθενας στο ιντερνετ και οχι μονο. Το καταλαβαινεις. Μια ενδοαφερουσα παρατηρηση ειναι οι διαφορετικες αντιδρασεις και των τεσσαρων οταν κληθουν να παρουν μια γρηγορη αποφαση σε κατασταση παραβιασης του ΚΟΚ. Ειτε να ζητηθει να το κανουν οι ιδιοι, ειτε να ερθουν αντιμετωποι με τετοια μη συνηθισμενη κατασταση μπροστα τους. Προσοχη βεβαια στις συνθηκες του πειραματος για τις αναγκαστικες παραβιασεις εδω, για την γενικοτερη ασφαλεια.



    Δεν θα σε αδικησω που δεν δεχεσαι την συναρτηση απο την στιγμη που ονομαζεις random παραγοντα το θεμα του να ερωτευεσαι, Εαν θελεις να φτιαξεις κεικ, γνωριζεις τα υλικα που χρειαζονται και επισης ξερεις 5-6 καλες συνταγες απο τις πολλες που κατα καιρους εχεις πειραματιστει, ποσο random ειναι τοτε να φτιαξεις κατι πολυ πετυχημενο? Η διαδικασια του ψησιματος μοναχα παραμενει και οι σωστες συνθηκες φυσικα (θερμοκρασια, χρονοι κλπ). Κανεις βεβαια δεν σε περιοριζει για να δωσεις και μια επιπλεον πινελια εκεινης της στιγμης. Προς το ακομα καλυτερο θα ειναι δεδομενης της εμπειριας.

    Εδω να πω οτι το μονο που θελω να αλλαξω στην εξισωση (χωρις ουσιαστικα να αλλαζει κατι) τωρα που το ξαναβλεπω ειναι το εξης. Για τον μονο λογο επειδη ο ορος "τεχνητα" ειναι γενικος και παροτι εγω εχω συνηθισει την εννοια του εδω, αλλου ομως με την ευρυτερη εννοια μπορει να ληφθει διαφορετικα. Οπου τεχνητα προτιμω να το ονομασω "επικτητα". Ετσι η εξισωση εχει την μορφη:


    Φυσικα χαρακτηριστικα + Επικτητα χαρακτηριστικα = 1

    Φυσικα: Τα χαρακτηριστικα προσωπικοτητας που μας εχει προσδωσει η φυση.
    Επικτητα: Τα χαρακτηριστικα προσωπικοτητας που αποκταμε απο εξωγενεις παραγοντες



    Δεν με καταλαβες εδω. Δεν αμφισβητω αυτο που λες παραπανω και αφορα τον σκλαβο. Ο στοχος που εννοω ειναι το project που διαχειριζεσαι εσυ και θετεις την υποχρεωση στον εαυτο σου να σηκωθεις το πρωι και να πας αργοτερα να εκτελεσεις (πχ. επιβλεψη ενος νεου σπιτιου που χτιζεις). Εαν εχεις ενημερωσει σχετικα ή οχι τον σκλαβο αυτο ειναι δικο σου θεμα. Εκεινος γνωριζει οτι πρεπει να εκτελεσει αυτο που του ανεθεσες και συμφωνω οτι σιγουρα θα το κανει. Ξαναδες αν θελεις το αρχικο ποστ μετα απο αυτη την διευκρινηση για να καταλαβεις τι εννοω.

    Ενα διαφορετικο παραδειγμα, οταν δουλευω με χειρογραφα πανω σε ενα project και μεινω απο χαρτι, πρεπει να πειθαρχησω και να σηκωθω να παρω νεες σελιδες παροτι ειμαι κουρασμενος. Δεν εχω αναγκη να στειλω την σκλαβα μου να το κανει, παραυτα θα το κανω αλλα για διαφορετικους λογους. Θελεις η συμμετοχη της στο project που εχουμε συφωνησει απο κοινου, θελεις επειδη εκεινη δουλευει σε αλλο κομματι του project που της ανεθεσα και απλα βρισκεται κοντα στο χαρτι, θελεις ακομα και επειδη απλα μου αρεσει να την βλεπω να κινειται λικνιζοντας τους γοφους της και την στελνω επιτηδες για να εχω ενα ευχαριστο μικρο διαλειμμα <χ>. Ο,τι και ναναι ομως δεν σημαινει οτι δεν θα συνεχισω το project. Με ή χωρις σκλαβα. Αρκετα δυσκολοτερα? Φυσικα, και λοιπον? Επιθυμια λοιπον ναι, αλλα οχι αναγκη η υπαρξη σκλαβας για να πειθαρχησω τον εαυτο μου. Μιλαω παντα για εμενα σαν αντρας Κυριαρχος. Η σκλαβα σιγουρα καλυπτει αλλες μου αναγκες που προσωπικα αποδεικυονται οντως αναγκες. Και με την σειρα σου μπορεις καποια απο αυτες σωστα να την αμφισβητησεις καθοτι για εσενα δεν αποτελει αναγκη. Η απαντηση βρισκεται στα φυσικα μας χαρακτηριστικα και οχι στην κοινη ιδιοτητα Κυριαρχιας. Αποτελεσμα, κοινη ναι, ομοια οχι.
     
    Last edited: 20 Ιουλίου 2007
  11. astrologman

    astrologman Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πειθαρχία vs Ικανότητα Διαχείρισης Κρίσης & Πειθαρχία

    Η ιδια η Syrah γραφει οτι δεν εχει ανακαλυψει ακομα τις χαρες του πρωινου ξυπνηματος, δηλ χρειαζεται καποια βοηθεια εγερσης! Αν το ειχες διαβασει δεν θα απανταγες απλως μονο για να συνεχισεις μια προηγουμενη διενεξη μας απο αλλο νημα!
    Παντως εγω δεν θα την συνεχισω εδω οτι και να απαντησεις.

    Δηλαδη Syrah αυτο εσεις το βλεπετε (ας απανταμε στην υπναρου mistress με τον πρεποντα πληθυντικο!! ) ως (αυτο)πειθαρχια; Η "χρειαζουμενη πιεση που θα ασκησει ο σκλαβος" (απο το προτεινομενο προς αναγνωση post 75) εχει καμμια σχεση με την διαδικασια πειθους της πειθαρχιας ή με την εντελει υπακοη και εγερση;


    Προτεινω να προσκαλεσουμε ως επισημο μελος της κοινοτητας μας τον Καβαθα των 4Τροχων ο οποιος θα διοργανωνει συχνα drive test μεταξυ κυριαρχων και υποτακτικων
    με την ονομασια Rally bdsm Acropolis !!! 
     
    Last edited: 20 Ιουλίου 2007
  12. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πειθαρχία vs Ικανότητα Διαχείρισης Κρίσης & Πειθαρχία

    astrologman πειθαρχώ στην ιδέα ότι "είναι σωστό να ξυπνάμε το πρωί". Δεν πειθαρχώ στο σκλάβο μου, ο σκλάβος είναι απλώς ένα μέσο επιβολής της πειθαρχίας (ένα επίμονο, ευέλικτο, έξυπνο, αποτελεσματικό ξυπνητήρι). Η πρωινή έγερση δεν είναι θέμα αυτοπειθαρχίας (Κανείς δεν έχει αυτοπειθαρχία σε αξίες που δεν έχει ενστερνιστεί, έτσι δεν είναι?), όταν εμπεδώσω την καλή επιρροή της στους βιορυθμούς μου και την αγαπήσω, θα γίνει ίσως. Προς το παρόν η δική μου αυτοπειθαρχία έγκειται, όπως έγραψα, μονάχα στο γεγονός ότι δεν παραγράφω αυτό τον κανόνα, παρότι γνωρίζω πως κάθε πρωί θα υποφέρω. Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις σου υπάρχουν ήδη μέσα στο post μου