Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σκλάβα: άβουλο ον ή όχι;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος ioli_slave, στις 17 Οκτωβρίου 2022.

  1. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    δηλαδή έχει βούληση...
    (ακόμα και αν επιλέγει να μην την εκφράσει...)

    Χμμμ.... ενδιαφέρον :-D :-D :-D
     
  2. Iagos

    Iagos Contributor

    Η βούληση προϋποθέτει την δυνατότητα ενός ατόμου να θέτει στόχους και να αποφασίζει το ίδιο το άτομο να τους πραγματοποιεί.

    Τι σας δυσκολεύει στην κατανόηση;

    Πείτε το, εδώ Είμαι να σας βοηθήσω.
     
  3. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Εντυπωσιάστηκα :-D :-D :-D

    «βούληση η [vúlisi] Ο33 : 1. σταθερή θέληση, επιθυμία για επιδίωξη και επίτευξη κάποιου σκοπού: Οι εκλογές εκφράζουν άμεσα τη λαϊκή ~. H κυβέρνηση έχει την πολιτική ~ να προχωρήσει σε αλλαγές. || (έκφρ.) κατά ~: α. όπως και όταν θέλει κάποιος: Ενεργεί κατά ~. β. (στρατ.) παράγγελμα που επιτρέπει ευχέρεια στην εκτέλεση κίνησης ή βολής: Πυρ κατά ~. (λόγ.) οικεία* βουλήσει. 2. (ψυχ.) ψυχική λειτουργία που εκδηλώνεται στην τάση για κτ. και στην προσπάθεια για την επίτευξη κάποιου σκοπού που επιλέχθηκε και αποφασίστηκε συνειδητά: Iσχυρή / ασθενής ~. H ελευθερία της βουλήσεως προϋποθέτει δυνατότητα επιλογής. Ο πόθος, η ευχή, η επιθυμία είναι εκδηλώσεις της ανθρώπινης βούλησης.»
    Πηγή: λεξικό Τριανατφιλλίδη.

    "σταθερή θέληση, επιθυμία για επιδίωξη και επίτευξη κάποιου σκοπού"
    "ψυχική λειτουργία που εκδηλώνεται στην τάση για κάτι και στην προσπάθεια για την επίτευξη κάποιου σκοπού που επιλέχθηκε και αποφασίστηκε συνειδητά"

    Αυτό είναι βούληση και τέτοια διαθέτουν όλες ο σκλάβες σε περίσσια.
    Την εκφράζουν δε αδιάλειπτα παραμένοντας σε μια σχέση M/s γιατι ακριβώς το βούλονται.
    Και τώρα παω για καφέ γιατί εγώ αδυνατώ να βοηθήσω περαιτέρω. :-D :-D :-D
     
  4. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    @NobodyKP Αυτό που λέει ο @Iagos είναι πως η σκλάβα του δεν έχει δική της βούληση πέραν αυτής του να υπηρετεί την βούληση του αφέντη της. Θα μου πεις, βούλήση δεν είναι κι αυτό; Η απάντηση είναι "ναι και όχι", φιλοσοφικά τουλάχιστον, η βούληση προϋποθέτει και μια αυτονομία στην δυνατότητα υλοποίησής της, το οποίο και αυτό μπορεί να απουσιάζει αν μαζί με το στόχο, δίνεται και ο τρόπος με τον οποίο ο Αφέντης επιθυμεί να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.
     
  5. Iagos

    Iagos Contributor

    @Arioch σωστά το αντιλαμβάνεστε.

    Επιτρέψτε Μου μια μικρή επισήμανση που αφορά στο M/s.

    Στο M/s ένα slave άτομο δεν εισέρχεται με τη βούληση του, εισέρχεται επειδή δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.

    Μπορεί αυτή η τόσο λεπτή διαφορά να μην είναι εύκολα κατανοητή, από εκείνους δεν συνάπτουν M/s σχέσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει.
     
    Last edited: 24 Δεκεμβρίου 2022
  6. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Δεν διαφωνούμε σε αυτο που αναφερετε αλλα το κυριο στοιχείο ειναι πως για να υπαρχει βούληση πρεπει να υπαρχει επιλογη. Και αυτη εστω και αν ειναι η αποδέσμευση πα τα υπαρχει. Υπ αυτη την εννοοα λοιπον βούληση εχει. Εστω και αν ειναι να παραμείνει στην θεση της
     
  7. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    @NobodyKP
    Η φράση "ελεύθερη βούληση" είναι πλεονασμός;
     
  8. de7

    de7 s

    Η σύντομη απάντηση είναι «ναι» (σύμφωνα πάντα με τα δικά *μου* βιώματα). Οι εκφάνσεις αυτής της απώλεσης της βούλησης εκ μέρους της σκλάβας διαφέρουν ανάλογα με αυτά που Έχει Ορίσει Ο/Η Εκάστοτε Ιδιοκτήτης/ρια. Για παράδειγμα, έχω υπάρξει σε σχέση που Ο/Η Α Ορίζει και Αποφασίζει για τα πάντα που αφορούν στο σ (το γνωστό micromanagement), και δεν Δέχεται κανένα σχόλιο επ’αυτών. Σε άλλο πλαίσιο που έχω βρεθεί - εξ’ίσου σφιχτό - Ο/Η Α ναι μεν Ορίζει και Αποφασίζει για τα πάντα, αλλά Αφήνει το περιθώριο έκφρασης επιθυμίας στο σ. Όμως, το αν θα πραγματοποιηθεί κάτι ή όχι, και με ποιόν τρόπο, είναι στο χέρι Του/Της Α. Θα θέσω ένα πολύ απλό και καθημερινό παράδειγμα. Ο/Η Α Έχει Ορίσει στο σ να μην πίνει αλκοόλ. Στην πρώτη περίπτωση, το σ ακολουθεί. Τελεία. Στη δεύτερη περίπτωση, ενδέχεται σε κάποια εξαιρετική περίπτωση (π.χ. σε ένα εορταστικό περιβάλλον κλπ κλπ) το σ να ρωτήσει επιτόπου ή πριν, Τον/Την Α αν θα μπορούσε να πιεί ένα ποτήρι κρασί. Το αν θα γίνει αυτό ή όχι, έγκειται Στον/Στην Α.

    Σε κάθε περίπτωση, και ανεξαρτήτως του πόσο σφιχτό είναι το M/s πλαίσιο, το σ ευθυγραμμίζεται με τη βούληση Του/Της Α, και ετεροπροσδιορίζεται από Αυτόν-ή. Κάτι τέτοιο μπορεί να φτάσει στο σημείο που πολλές πρότερες επιθυμίες του σ να φθίνουν ή ακόμη και να εξαλείφονται. Προσωπικά, αυτό είναι κάτι που έχω παρατηρήσει να *μου* συμβαίνει, και εικάζω πως σχετίζεται και με την εξάλειψη των προσδοκιών.

    Σχετικά με την άποψη πως το σ εισέρχεται σε μία σχέση M/s με τη βούλησή του και πως μέσω αυτής διατηρεί τη θέση του εντός πλαισίου, θα διαφωνήσω. (προσωπικά και βιωματικά) φρονώ πως στις M/s σχέσεις το σ «αρπάζεται» από Τον/Την Α και εισέρχεται στη σχέση γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Τούτων λεχθέντων, @NobodyKP , τί είναι αυτό που σας κάνει να πιστεύετε πως:
    Έχετε προσωπική/βιωματική εμπειρία επ’αυτού;

    Τέλος, @Queen87 τί σας κάνει να πιστεύετε:

    Αν, σύμφωνα με τα λεγόμενά σας τα slaves δεν υπάρχουν πια, τότε… όλ@ εμείς δεν υπάρχουμε. Αν πάλι, σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, είμαστε slaves χωρίς βούληση… ούτε πάλι υπάρχουμε.

    Θα θέλατε, παρακαλώ, να εξηγήσετε το σκεπτικό σας και στις δύο περιπτώσεις, και αν έχετε κάποια προσωπική/βιωματική εμπειρία που να στηρίζει την άποψή σας;
     
    Last edited: 24 Δεκεμβρίου 2022
  9. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Σε τι πλαίσιο? Γενικώς και αορίστως?
     
  10. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Αν και η εμπειρία μόνο βιωματική μπορεί να είναι και μονολότι αυτό δεν αφορά κανένα η σύντομη απάντηση είναι ναι.
    Εσεις εχετε αλλη εμπειρία? Με δική σας βούληση δεν είστε και παραμένετε εκει που είστε? Σας κρατάει κανείς με το ζόρι παρά την θέληση ή βουλησή σας?
     
  11. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Στο πλαίσιο της κοινής αφετηρίας διαλόγου.
    Η έννοια της βούλησης ταυτίζεται με την έννοια της ελευθερίας;
     
  12. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Σε πιο πλαίσιο αναφέρεστε τι εννοείτε με κοινή αφετηρία διαλόγου?