Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι σκέφτεσαι τώρα ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος anasia, στις 9 Δεκεμβρίου 2005.

  1. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Δεκτή η άποψη σας. Αφού λοιπόν με θεωρείτε ο, τι με θεωρείτε δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει διάλογος πόσο μάλλον εποικοδομητικός .
     
  2. tithon

    tithon Contributor

    με το alter ego σας συμφωνείτε πως το μεγάλο πλήθος που αντιδρά στην μπαχαλοποίηση κάθε μηχανισμού και υποδομής είναι γραφικό και παρορμητικό. το μεν alter ego σας γιατί έτσι νοιώθει πως δικαιώνεται η γραφικότητα κι η παρορμητικότητά του, η δε δική σας κερκίδα γιατί έτσι εξορκίζει την βασιμότητα των αντιδράσεων του μη γραφικού και μη παρορμητικού πλήθους. αμφότερες οι κερκίδες εξορκίζουν το προφανές, χάριν της ιδίας μπαχαλοποίησης. ερήμην του πλήθους βέβαια, κι αυτό ορίζει την γραφικότητα ενθεν κακείθεν.

    το μπάχαλο του ανώτατου δικαστηρίου και της εισαγγελίας του, δεν συνιστά απάντηση στον εδώ έμφορτο μίσους παρορμητικό σταυροφόρο των λαϊκών δικαστηρίων. αντίθετα είναι η διπλανή κερκίδα, ή και η ίδια.

    ερήμην, βέβαια, του πλήθους των αντιδρούντων στο εγκατεστημένο μπάχαλο που διασκεδάζει και τροφοδοτεί τις δυό κερκίδες, ή την ενοποιημένη κερκίδα.
     
  3. Iagos

    Iagos Contributor

    Μαζική η συμμετοχή στη συναυλία που διοργάνωσε "Ο συντονισμός εργαζομένων στο χώρο των τεχνών-κατάληψη Rex" εχθές Παρασκευή 9 Μαρτίου.

    Για αύριο Κυριακή 11 Μαρτίου έχει ανακοινωθεί συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 12:00.

    Στο συλλαλητήριο καλούν:
    το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής, η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η Ομοσπονδία Φαρμάκου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Κλωστοϋφαντουργία – Ιματισμό και Δέρμα, η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων, η ΕΙΝΑΠ, τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Μετάλλου, Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων, Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής, Εμποροϋπαλλήλων.

    Επίσης, καλούν τα Συνδικάτα Φαρμάκου, Χημικής Βιομηχανίας, Τύπου και Χάρτου, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, Εργαζομένων Vodafone, Μισθωτών Δικηγόρων, η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), ο Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης», το Σωματείο Εργαζομένων ΕΟΔΥ, το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης.

    Ακόμα καλούν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων.

    Απόφαση συμμετοχής έχουν πάρει ακόμα το συντονιστικό των Φοιτητικών Συλλόγων Πανεπιστημίου Πειραιά, Παντείου, Ιατρικής, Οδοντιατρικής, ΣΕΥΠ, Αρχιτεκτονικής, Τοπογράφων, Μηχανικών του ΠαΔΑ, Γεωλογικού, Κοινωνιολογίας, ΤΕΑΠΗ, ΠΤΔΕ, Τούρκικων και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ, ΣΔΟΚΕ και οι Σύλλογοι Οικοτρόφων ΝΦΕΕΜΠ, ΦΕΑ και ΦΕΠΑ, το ΣΕΗ.

    Επίσης αύριο Κυριακή 11/3 έχουν ανακοινωθεί συλλαλητήρια:
    Στη Θεσσαλονίκη στις 11.30 π.μ. στο πέταλο της Αριστοτέλους.

    Στη Λάρισα στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία.

    Αλεξανδρούπολη: Στις 12 μ. στο πάρκο Ακαδημίας

    Βόλος: Στις 12 μ. στην πλ. Ελευθερίας

    Γιάννενα: Στις 5.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία

    Ζάκυνθος: Στις 6 μ.μ. στην πλ. Αγίου Μάρκου

    Ηράκλειο: Στις 11 π.μ. στην πλ. Ελευθερίας

    Καβάλα: Στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία

    Λαμία: Στις 12 μ., στην πλατεία Πάρκου

    Ναύπλιο: Στις 11 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου

    Σέρρες: Στις 6.30 μ.μ στην πλατεία Ελευθερίας.

    Τύρναβος: Στις 12 μ. στην πλατεία

    Χανιά: Στις 10 π.μ. στην πλ. Δημοτικής Αγοράς

    ΘΑ ΣΑΣ Π Α ΜΕ ΤΡΕΝΟ
     
    Last edited: 11 Μαρτίου 2023
  4. Brt

    Brt #ολαπολυ

    το chatGPT μην το πειράζεις! Το chatGPT!!!
    .
    .
    .
    Ουτε το bing.  
     
  5. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member


    Αν σε τέτοιες μέρες κάποιος/α μου λέει ότι "φοβάται" γι αυτά που έρχονται και δεν ελέγχει, βγάζω δυό συμπεράσματα. α) ότι είναι άνθρωπος όπως εγώ, που επίσης τα φοβάμαι και β) ότι κάποιοι κάνουν καλά τη δουλειά τους.

    Ως προς το (β), πράγματι ο φόβος είναι ο πιο αποτελεσματικός μηχανισμός (αυτο)καταστολής της οργής, και πολύ φτηνός βέβαια, γλιτώνουν κι έξοδα κρότου-λάμψης κλπ. Παγκοσμίως και διαχρονικά, ο φόβος είναι το "δηλητήριο" που λένε κι οι πυρηνικοί το οποίο εμποδίζει την οργή να γίνει δράση.

    Η συνταγή αντιμετώπισης του φόβου είναι σίγουρα ατομική, γιατί εξαρτάται από την ιδιοσυγκρασία. Και κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να δαχτυλοδειχτεί για αδράνεια λόγω φόβου.

    Οφείλω όμως να καταθέσω ότι αυτές τις μέρες, στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια, θα δείτε πολλούς ανθρώπους που γενικά φοβούνται, να μην φοβούνται. Ισως μια λύση να 'ναι αυτή, η προαιώνια ανθρώπινη λύση της -κατ' αρχήν- συνάθροισης.

    Εχει κι αύριο συλλαλητήρια, παντού.
     
  6. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    Πάμε άλλη μία, γιατί καταλαβαίνω ότι είναι περίπλοκο. Δεν κατέθεσα καμμία "άποψη", για να συγκριθεί με τη δική σας, να γίνει δεκτή η να απορριφθεί από σας.

    Κατέθεσα τη γνώμη μου, που στηρίζεται σε γνώση την οποία κατέθεσα επίσης, αν και συνοπτικά. Οποιος θέλει να συζητήσουμε και τις λεπτομέρειες, εδώ είμαι.

    Να κουβεντιάσουμε, ας πούμε, γιατί η προηγούμενη δράκα εξάσκησε το δικαίωμα 5ετούς μερικής εξαίρεσης από την ντιρεκτίβα της ΕΕ για τα δικαιώματα επιβατών του σιδηροδρόμου, ως προς το άρθρο 17 (Αποζημιώσεις λόγω καθυστερήσεων / ακυρώσεων δρομολογίων - άντε, να το καταπιώ, ήταν καινούργιοι οι ιταλοί) - αλλά και για το άρθρο 3 (Προκαταβολή αποζημιώσεων σε περίπτωση τραυματισμού / θανάτου από ατύχημα) ????

    Και κυρίως, γιατί η τρέχουσα δράκα ανανέωσε την εξαίρεση για ακόμη μια 5ετία αυτολεξεί και ενώ 11 μέρες κυκλοφορεί το έγγραφο στο διαδίκτυο δεν δανείζεται μια τσίπα και δεν σπεύδει με μια απλή εγκύκλιο να άρει την εξαίρεση για το άρθρο 3 για τα συγκεκριμένα θύματα ????

    Αν εσείς έχετε άλλη γνώση ή αν με τη γνώση που κατέθεσα οδηγείστε σε άλλη γνώμη να την γράψετε, μην αργείτε.

    Κοιτάξτε, ένας παλιός μου φίλος, ο Καρλ, γερμανός που ζούσε στο λονδίνο έλεγε: "Δεν καθορίζει η συνείδηση τη ζωή, αλλά η ζωή καθορίζει τη συνείδηση". Σας παρακολουθώ χρόνια, και τη θεώρησή μου την έχτισα από αυτά που διαλέξατε να μας δείξετε από τη ζωή σας. Ομως στην τελική, τί ρόλο παίζει η θεώρηση μου; Εσείς, κοιμάστε τα βράδια με αυτό που είστε; Κάποιον τρόπο θα χετε βρει...

    Εν πάση περιπτώσει, εποικοδομητικός διάλογος λίγο δύσκολο να γίνει, όσο εσείς βαστάτε τους σοβάδες να μη φανεί ότι σωριάζεται το γκρεμίδι. Πώς να (επ)οικοδομήσουμε έτσι;
     
  7. Alucard

    Alucard Regular Member

    Αυτοί οι "απλοί" εκτροχιασμοί πού λέτε πότε ακριβώς έγιναν; Μπορείτε να αναφέρετε ημερομηνία και περιοχή που συνέβησαν;
    Το ρωτώ, γιατί όλοι οι εκτροχιασμοί των τελευταίων ετών -στους οποίους έχουν αναφερθεί άλλωστε και οι συνδικαλιστές- έχουν
    γίνει είτε εντός σταθμών -από κακή χρήση κλειδιών ή σήμανσης- είτε από προβλήματα που προέκυψαν απο την πλημμελή φύλαξη των
    γραμμών όπως από πτώση δένδρων, διάσχιση των γραμμών από ζώα κτλ. Εσείς γνωρίζετε κάτι διαφορετικό;
     
  8. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    Νομίζω ήμουν σαφής, εννοώ ότι σε αυτούς τους εκτροχιασμούς δεν είχε βάλει το χέρι του ο αποδιοπομπαίος σταθμάρχης. Από κει και πέρα αν σας ενδιαφέρουν γενικά τα ζητήματα του ETR-470 δείτε κι εδώ.

    Τύχη αγαθή μας φύλαξε που δεν σηκώνουν οι γραμμές μας πάνω από 150-160 χαω και που οι μηχανοδηγοί μας δεν τα άνοιγαν στο μέγιστο δυνατό των γραμμών μας.
     
  9. E. Dantes

    E. Dantes Uno, nessuno e centomila

    Διάβασα προσεκτικά όλα τα προηγούμενα, για τα οποία δεν εχω να σχολιάσω κάτι, με μικρη εξαίρεση το θέμα της καταργησης της εξαιρεσης από τη οδηγία ΕΕ για τις αποζημιώσεις με.μια απλή εγκύκλιο (συνοπτικά, δεν αρκει η εγκύκλιος η οποία αφορά μόνο τον στενο δημοσιο τομέα, είναι "εγκύκλιος διαταγή" προς ιεραρχικά κατώτερους, έχει συγκεκριμένους αποδέκτες και δεν δεσμεύει τους ιδιώτες καθώς δεν αποτελεί κανόνα δικαίου ουτε και δημοσιεύεται σε ΦΕΚ. Απαιτείται νομοθετηση, η οποία παίρνει χρόνο, και επιπλέον μαλλον θα έθιγε και την υπογράφείσα σύμβαση, αν δεν περιλαμβαμει ειδικη ρητρα για το νομικό καθεστώς των αποζημιώσεων σε περίπτωση μεταγενεστερης θέσπισης αυστηρότερων κανονων, καθως μαλλον θα παραβιαζε την αρχη pacta sunt servanta που διέπει τις συμβάσεις: τετοια νομοθετηση μαλλον θα θεωρουνταν από τους Ιταλούς μονομερή μεταβολή διακρατικης σύμβασης, θα ακολουθούσε πιθανότητα προσφυγή σε τοπικά δικαστηρια κα μετα στο δικαστήριο της ΕΕ και θα γινόταν μύλος. Ισως λύνεται και ίσως υπάρχει σχετική ρητρα, αλλα δεν λύνεται με μια απλή εγκυκλιο η οποία εν προκειμένω ειναι ανισχυρη).

    Θα μιλήσω λιγο προσωπικά, κατι που στα 7 χρονια που είναι εδώ αποφεύγω.
    Αυτή η "τύχη αγαθή που μας φυλαξε" με βασανίζει από την πρώτη ώρα. Κανω το συγκεκριμενο δρομολόγιο της ίδιας ωρας με το ιδιο τρενο 6 φορες το χρόνο τουλάχιστον, συχνά οχι μονος. Και παντα στο πρωτο η στο τρίτο βαγόνι, συχνά αραζοντας στο κυλικείο για ώρες. Το είχα κάνει και 3 με.4.βδομαδες.πριν. Θέμα συγκυριών και τύχης ειναι που τωρα μπορώ και γράφω αυτά που γράφω και δεν είμαι.ο αριθμός 58 η 59 ή μη αναγνωρίσιμα αποκαιδια που θα βαφτίζονταν "αγνοουμενος".
    Τυχαίνει να περνάω αναπαντεχες αγωνίες και ζορια αυτο το διάστημα, αλλα νιώθω τυχερος. Είναι ένα περίεργο συναιθημα, σα να κέρδισα ενα τζοκερ που μου δίνει άγνωστο αριθμό χρονων ζωής ακομα και ισχυρή πιθανότητα να φύγω αναγνωρίσιμο απο τούτη την περίεργη ζωή. Και προσπαθώ όσο γινεται να μην το ξεχναω. Εχω ξαναεκτεθει σε κινδύνους και.μαλιστα μεγάλους αλλα αυτο μου χτύπησε τη χορδή που δονειται δυνατότερα. Ισως γιατι ολοι οι χώροι του IC 62 μου είναι τόσο.οικειοι από τις τόσες.φορες πηγαινελα, που κλείνω τα μάτια και τους βλέπω πεντακάθαρα.

    Οι γραμμές.μας.δεν ξερω ποσα km/h σηκώνουν αλλα δεν.ξερω τι θα είχε γίνει αν είχαμε τρένο που πήγαινε με 260 (δεν συζητάω για τα +300 km/h που επιάνε το γαλλικό και τα ιαπωνικά από τη δεκαετια του '60 ουτε για τα 603 km/h που πιάνει τωρα ιαπωνικό τρενο).
    Αλλα κι έτσι, δεν ξέρω τι θα είχε γίνει αν η σύγκρουση είχε γίνει μέσα ατη σήραγγα. Πιθανοτατα η φωτιά θα είχε πάει σε ολα τα βαγόνια και οι απώλειες θα ηταν ανυπολογιστες.
    Διάβασα ότι τα δυο τρενα τη στιγμη της σύγκρουσης πήγαιναν με 166 km/h και τα δυο (κατι που μάλλον είναι λάθος λάθος είναι μάλλον απίθανο να κινούνταν και τα δυο ακριβως με την ίδια ταχύτητα τη στιγμη μαλιστα που το ένα ήταν εμπορικο).
    Αν αυτό είναι ακριβές, με.βαση τη στοιχειώδη μηχανική η σχετική ταχύτητα κάθε τρένου είναι το άθροισμα των δυο ταχυτήτων ' με.αλλα λόγια ηταν σαν το.ενα τρένο.να.πεφτει με ταχύτητα 2x166 = 332 km/h πανω στο άλλο αν αυτό ήταν σταματημένο. Αυτο δινει μια ιδέα για τη σφοδροτητα της σύγκρουσης.

    Πολυ φοβαμαι οτι αλλαγές σε βάθος δε θα δούμε. Μονο ενα επιφανειακό ξέπλυμα, σαν τα νερά και το πριονίδι που ρίχνουν για να καλύψουν τα αίματα στα τροχαία. Και μετα, ακομα.κι όταν πρόκειται για σημείο.καρμανιολα, δεν.αλλαζουν ουτε τη στροφή, ουτε τα φανάρια, ουτε κανεναν υπεύθυνο απο το Δήμο η την τροχαια, αποσυρουν και τα τρακαρισμενα και η ζωή συνεχίζεται...
    Για να δούμε αλλαγές σε βάθος θα χρειαστούν τουλαχιστον.5 με 10.χρονια εντατικής και στοχευμενης δουλειάς. Νέοι διαγωνισμοί νέες συμβασεις,αλλαγές νομοθεσιας, αλλαγές δομών, αλλαγές προσωπικού, νέος εξοπλισμός, επανεκπαιδευσεις, νέα.πρωτοκολλα, νέα τρενα συστήματα αξιολόγησης εξοπλισμου και προσωπικού, με λιγα λόγια "ενα καινουργιο τρενο", απο γραμμές.μεχρι εταιρίες και τρόπους διοίκησης.
    Δεν.το βλεπω, τουλαχιστον στο βαθμό.που ολοι θα θέλαμε και με.περιορισμο του παράγοντα "κερδος" σε δευτερεύοντα βαθμο. Μακαρι να διαψευστώ θετικά.στο.επακρο.
    Υπάρχει μια λεπτομέρεια που με κάνει απαισιόδοξο: από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ταξιδεύω με.τρενο, στην ίδια διαδρομή. Θυμάμαι.τα μικρά χαρτινσ εισιτήρια από χοντρό.χαρτονι και τους ελεγκτές που τα τρυπουσαν.2 -3 φορες με.κατι.περιεργα μαραφέτια σαν πένσες.
    Τα θυμήθηκα αυτα τα εισιτήρια πριν 2 η 3 χρόνια, βλέποντας ένα ντοκιμαντέρ για την Γερμανία στο.μεσοπολεμο. Αυτα τα εισιτήρια ήταν ακριβώς μα ακριβώς τα ίδια που είχαν οι Γερμανοί στα τρενα τους μεταξύ 1932 και 1939, αυτα που εμεις συνεχίσαμε.να.χρησιμουποιουμε καμια πενηνταρια και βάλε χρόνια αργότερα...

    Υ.Γ. Δεν.ειναι.μονο.τα τρενα ενας.ξεχαρβαλωμενος τραγικός καραγκιοζ μπερντέ. Το ιδιο μπουρδελο παντου στην παράγκα. Χθες σε γεμάτο.λεωφορεικ στο.Φαληρο.επεσε η οροφή. Ευτυχώς χωρις θύματα.
    Αυριο βλέπουμε...
     
    Last edited: 12 Μαρτίου 2023
  10. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    ΠΩΠΩ ρε γμτω μου τελείωσε το popcorn...
     
  11. rea..

    rea.. Contributor

    Υπάρχει αφθονία σε κόλλυβα, αν ενδιαφέρεστε. Εκτός αν το καλαμπόκι είναι η αγαπημένη σας τροφή.
     
  12. Iagos

    Iagos Contributor

    Κουίζ:
    βρείτε τις διαφορές.


    Πάμε στα σοβαρά και τους σοβαρούς τώρα...
    @E.Dantes τα όσα περιγράφετε αποτυπώνουν ξεκάθαρα τι σημαίνει "ιδιωτικοποίηση", συμβάση υποτέλειας, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

    "Τα κέρδη πάνω από τις ανθρώπινες ζωές" δεν είναι τελικά ένα σύνθημα κενού νοήματος.

    Δεν γνωρίζω ποια είναι η γνώμη σας για αυτή την αλητεία που ορίζει τις ζωές μας.

    Θα Με ενδιέφερε να την διαβάσω.

    Η δική μου γνώμη είναι πως δεν πάει άλλο.

    Και η πρόταση Μου για να σταματήσει εδώ η αλητεία είναι η μαζική συμμετοχή στις διαδηλώσεις, η οργάνωση στις γειτονιές, η καθημερινή πάλη.

    Δεν γίνεται άλλο η ανθρώπινη ζωή να είναι θυσία στο βωμό του κέρδους.

    Δεν είναι όλα εμπόρευμα.

    Ραντεβού στο Σύνταγμα στις 12:00

    Σημ. Mallox να πάρετε...
     
    Last edited: 12 Μαρτίου 2023