Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι σκέφτεσαι τώρα ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος anasia, στις 9 Δεκεμβρίου 2005.

  1. E. Dantes

    E. Dantes Uno, nessuno e centomila

    Η γνώμη/άποψη/πλανη/προκαταληψη/ανοησία μου (ας τη βαφτισει οπως θελει ο καθένας, δεν ειμαι μονο οι γνώμες μου οποτε λιγο με νοιαζει) συνοψίζεται στα εξής σημεία:
    - οι περθσσοτερες, αν οχι ολες, συμβάσεις ιδιωτικόποίησης μεταξύ ενός αδύναμου που εκποιεί/παραχωρεί κι ενός ισχυρού που αγοράζει/γινεται παραχωρησιούχος, έχουν ρήτρες αποικιοκρατικού τύπου - οχι μονο ξεπουλήματος αλλα και ξεβρακωματος. Ακομα και όταν δεν υπάρχει προθεση ξεπουληματος, ακομα κι όταν ο αδύνατος προσπαθει οσο μπορει να αντισταθεί. Ο πιο δυνατός εχει το πανω χέρι και συμπεριφέρεται στον αδύναμο οπως συμπεριφεροταν τον προηγούμενο αιώνα οι Αγγλογαλλοι στους Ινδούς και τος Αφρικανούς.
    Και κάθε σύμβαση τέτοιου είδους εχει ρήτρες που προστατεύουν τον δυνατό και αν ενεργοποιηθούν κανουν τον αδύναμο να χορεύει.
    Με τα ίδια υλικά ριναι φτιαγμένες και ολες οι δανειακές συμβάσεις που μας επιβλήθηκαν με τα μνημόνια.. Με τα ίδια υλικά ηταν φτιαγμένες και οι συμβάσεις για τα δυο αγγλικά δάνεια (τα περίφημα δάνεια της Αγγλίας...) που πήραμε από τους Άγγλους μεταξύ 1822 και 1824 και κόντεψαν να τινάξουν στον αέρα τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821.
    Αυτές οι συμβάσεις ειναι κάπως σαν τα λουκάνικα. Καλυτερα να μη δει κανένας πως φτιάχνονται και τι περιέχουν μέσα....
    Κι απαξ και υπογράφουν, ειτε από συμφέρον, ειτε από απελπισία, ειτε από νοοτροπία "πάμε και βλεπουμε, τι θα μας κάνουν δηλαδή?" σε δένουν χειροπόδαρα και δεν υπάρχει τρόπος να βγάλεις τη θηλιά τους απ το σβέρκο σου.
    - ναι, δεν πάει άλλο. Ουτε πόντο παραπέρα. Αλλα όχι τωρα. Ποτέ δεν πήγαινε. Το αποικιοκρατικο ξεπούλημα ειναι ιδιο κι απαράλλαχτο τουλαχιστον εναν αιώνα τωρα (έως εκει φτάνουν οι δικές μου γνώσεις, απο τις προπολεμικές συμβάσεις παραχώρησης των τρόλεϊ και του ρεύματος στην αγγλική Power) και πιθανότατα ακομα παραπισω.
    Δυστυχώς αυτές οι συμβάσεις επιβεβαιώσουμε ακομα μια φορά τον Κιούμπρικ που ελεγε οτι τα ισχυρά κράτη συμπεριφέρονται σαν νταβατζήδες και τα αδυναμα σαν πουτανες.
    Ίσως οι υπερεθνικοι σχηματισμοί και η μερική ή ολική κατάργηση των συνόρων στο μελλον να διαμορφώσει νέες δυναμικές. Ισως και να χειροτερεψουν οι ανισότητες. Ισως και να μην μπορούμε να αποσυνδεθουμε ώστε να καταλάβουμε τι γίνεται γύρω μας. Ίδωμεν...
    - δεν ξέρω τι θα χρειαστεί για να σταματήσει αυτό το χάλι. Οι πορείες και οι κινητοποιήσεις ειναι εκ των ουκ άνευ, αλλα φοβαμαι οτι δεν αρκούν.
    Ακομα κι ένα κίνημα τεράστιας λαϊκής συμμετοχής δεν ξερω αν θα αποτρέψει τις επόμενες υπογραφές συμβασεων με τα ιδια χαλια.
    Ουδενός το χέρι τρέμει την ωρα που υπογράφει. Και κανενας ποτέ δεν είχε την παραμικρή συνέπεια επειδή υπέγραψε. Μακαρι να ηξερα τι άλλο θα έφερνε αποτέλεσμα. Αλλα δεν ξερω.
    Φοβαμαι πως σε αυτή τη νότια βαλκανική χερσόνησο, αγνοημενο κομματι πρβτα της ρωμαϊκής, μετα της βυζαντινής και ύστερα της οθωμανικης αυτοκρατορία, που έχει τα σημερινά της σύνορα μολις από το 1949 όταν προστέθηκαν τα Δωδεκάνησα, που κάθε 15 με 20 χρονια από το 1821 εχει ειτε πόλεμο, ειτε χούντα, ειτε εθνική καταστροφή, ειτε χρεωκοπία, ειτε ολα μαζι ταυτοχρονα, και που κουβαλάει τα ιδια κουτοπονηρα κλεφτοκοταδικα μυαλά που κουβαλούσε επι τουρκοκρατιας, ο διαφωτισμός και η πνευματική και οικονομική απελευθερωση θα αργήσει ακομα. Ως τότε, οποιος μπορει κι οπως μπορεί θα δίνει τη δική του μάχη, ελπίζοντας.
     
  2. Alucard

    Alucard Regular Member

    Αναφερθήκατε σε εκτροχιασμούς που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια ως απόδειξη της επικινδυνότητας των ETR-470. Σας ρώτησα κάτι πολύ συγκεκριμένο
    και σας εξήγησα και το λόγο γιατί. Απάντηση δεν πήρα. Ξαναρωτώ, λοιπόν: Σε ποιους εκτροχιασμούς αναφέρεστε; Που έγιναν αυτοί και πότε;
     
  3. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Το τι θα είχε γίνει σε αυτή την περίπτωση ξεπερνάει τα "what-if" ιστορικά σενάρια που ο καθένας γράφει το μακρύ του και το κοντό του γιατί σε αυτό το "what-if" τα κουκιά είναι μετρημένα με απλή φυσική λυκείου. Το τούνελ θα εμπόδιζε την πλήρη εκτόνωση της κινητικής ενέργειας των δύο τραίνων και όλη η κινητική τους θα μετατρεπόταν σε θερμική. Τα βαγόνια με λίγα λόγια δε θα είχαν χώρο για να εκτοξευθούν έξω από τις γραμμές και θα γινόντουσαν ακορντεόν, καταπλακώνοντας το ένα το άλλο με όλη αυτή την ενέργεια από τη μια στιγμή στην άλλη να μετατρέπεται σε θερμότητα. Σε κλειστό χώρο. Από τσιμέντο. Το πιο πιθανό είναι να είχαμε και κατάρρευση του τούνελ λόγω του έντονου θερμικού φορτίου, το οποίο σε αυτή την περίπτωση θα ήταν πολύ μεγαλύτερο από αυτό της σύγκρουσης έξω από το τούνελ. Αν η σύγκρουση είχε γίνει μερικά δευτερόλεπτα νωρίτερα το what-if είναι εξαιρετικά σκληρό, δε θα έβγαινε κανείς ζωντανός από εκεί και θα είχαμε 350 οικογένειες να κηδέψουν άδεια φέρετρα.

    Σε όλες τις μεγάλες καταστροφές πάντα υπάρχει μια σειρά γεγονότων που το καθένα μεταξύ τους οδηγούν μοιραία στην καταστροφή. Το ανθρώπινο λάθος συνήθως είναι το τελευταίο βήμα πριν την καταστροφή και δεν μπορεί να γίνει επίκλησή του ως κύριο αίτιο. Αν δηλαδή ο σταθμάρχης είχε πάθει εγκεφαλικό ή έμφραγμα εκείνη τη στιγμή, θα έπρεπε η ζωή, έστω και ενός διαφορετικού ανθρώπου να κρέμεται στην τύχη της;

    Το πρόβλημα σε αυτό τον κόσμο δεν είναι τα κέρδη των εταιριών προς όφελος των μετόχων, το πρόβλημα είναι ότι η ζυγαριά μεταξύ του οφέλους των μετόχων και του κοινωνικού οφέλους γέρνει μονόπαντα και όχι προς τη σωστή κατεύθυνση.

    Δεν λογαριάζω τον εαυτό μου ως αριστερό, πιστεύω στην ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά ταυτόχρονα απαιτώ και ένα κράτος που τη ρυθμίζει και την ελέγχει. Που δεν αφήνει κανένα πολίτη να πεθάνει χωρίς περίθαλψη, που δεν αφήνει κανένα πολίτη του να κοιμάται σε ένα παγκάκι, που δεν αφήνει κανένα πολίτη του χωρίς ένα πιάτο φαγητό. Δεν είναι κομμουνιστική ουτοπία η σοσιαλδημοκρατία.
     
    Last edited: 12 Μαρτίου 2023
  4. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Tο καλαμπόκι είναι σκληρό δεν ξέρω. Αλλά τα popcorn είναι απαραίτητο συνοδευτικό όταν διαβάζει κανείς βαθυστόχαστες σκέψεις.
    Οσο για τα κόλυβα προσοχή στο κομοδίνο.
     
    Last edited: 12 Μαρτίου 2023
  5. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Θετική ενέργεια - ΓΜΤΧ.
     
  6. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Για κάποιον σαν και μένα, μία τέτοια προσφώνηση μπορεί να αναγνωσθεί μόνο ως κομμάτι τέχνης, να ομολογήσω οφείλω.

    Λίγη υπομονή. Σύντομα θα γίνουν εκλογές και θα τα ξεχάσουμε όλα αυτά.

    Το chatgpt δεν ανησυχεί για τον ΟΣΕ, ξέρει ότι τον έχουμε ξεχρεώσει δεκάδες φορές έως σήμερα και έχουμε φροντίσει τα golden boys του να πάρουν πλήρες εφάπαξ συν τα μπόνους για κάθε φορά που τον είχαν μπατάρει.

    Αφορούν πολίτες της γης, όχι αποίκους του Άρη. Αλλά ακόμη και αν είχαν τέτοιες προεκτάσεις, θα πηγαίνανε στον Άρη να τον συλλάβουν ?

    Η διαστημική ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης είναι για να παίζει β' εθνική με την διαστημική ομάδα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

    Την δεκαετία της μεγάλης ευρωστίας είχαμε μέσες άκρες 100 με 300 νεκρούς στην άσφαλτο κάθε εβδομάδα, με peak τα σκ, τρεις φορές παραπάνω η λυπητερή στις μεγάλες εξόδους. Εκείνες τις εποχές εάν πήγαινες στο ΤΕΒΕ και έλεγες παιδιά δεν βρίσκω το βιβλιάριο με τα ένσημα τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση, άκουγες το βαθύ και γοερό γέλιο των υπαλλήλων.

    Τώρα έχουμε τελεία γκοβ και τα τροχαία έχουν περιοριστεί δραματικά για πολλούς και ποικίλους λόγους.

    Δεν είναι λίγη πρόοδος αυτό σε μόλις 40 χρόνια.

    Οκ, μέχρι να γίνουμε Αμερική και να μας ενημερώνουμε από τα ειδησιογραφικά για το προς ποια κατεύθυνση θα πιέσει την κυβέρνηση, που εμείς εκλέξαμε, το κάθε λόμπι, έχουμε ακόμη δρόμο. Μέχρι τότε θα παραμείνουμε ψιλό Ελ Λάντα.

    Μιας και ανέφερα λάντα, κάτι κάπως σχετικό με τα όσα παραπάνω,

     

    Αναγιγνώσκω μια σημαντική παρεξήγηση που αφορά το άτομο του Ίλον.

    Ο Ίλον δεν είναι γνωστός ως επιστήμων, είναι γνωστός και τρανός ως α) κατα περιόδους ο πλουσιότερος άνθρωπος στο πλανήτη (που δεν είναι) β) ο ιδιοκτήτης της SpaceX που ίσως κάνει όλα αυτά τα θαυμαστά πράγματα για την ανθρωπότητα που έχει υποσχεθεί.

    Φοβούμαι ότι αναγιγνώσκω μια δεύτερη σημαντική παρεξήγηση στο ίδιο ποστ. Το ΑΙ είναι αυτό που αποφασίζει εάν οι ελληνάρες μπαμπάδες θα πάρουν δάνειο, το AI είναι αυτό που αποφασίζει τι θα προβληθεί στα σόσιαλ τους, το AI είναι εκείνο που επεξεργάζεται τον πακτωλό των πληροφοριών που απλόχερα παρέχουν οι μπαμπάδες σχετικά με τον εαυτό τους καθημερινά.

    Δεν είναι κάτι που περιμένουμε να έρθει, είναι κάτι που ήδη ζει μαζί μας και

    θα συνεχίσει να καταλαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερο μέρος της ζωής και των αποφάσεων μας μέρα με την μέρα.


    @AlexanderV εάν έχεις σκοπό να συνεχίσεις να διαβάζεις η νύχτα στο όρος Φαλακρό του Modest Mussorgsky θα ήταν μία καλή επιλογή για μουσική επένδυση.

    Το chatGPT, για ότι αφορά την γνώμη μου την ταπεινή είναι απλά ένα συμπαθητικό προσβάσιμο πακέτο γνωριμίας αυτού που έρχεται. Το πιο κοντινό παράδειγμα που βρίσκω είναι το σακουλάκι με κέρματα του ευρώ που αγοράζαμε παραμονές του 2001 για να δούμε πως είναι αυτό το νέο υπέροχο θεικό νόμισμα που θα σώσει οικογένειες και επιχειρήσεις και το ίδιο το έθνος όπως μας προσηλύτιζε ο Τάπερμαν τότε.

    Μία ποιο σοβαρή προσέγγιση θα ήταν μάλλον η αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με τον Aladdin της Black Rock που δημιουργήθηκε πριν δύο δεκαετίες σχεδόν και που δευτερόλεπτο με το δευτερόλεπτο γίνεται πιο ισχυρό.

    Το ΑΙ από όσα μπορείς κανείς να μάθει με λίγο πιο βαθύ ψάξιμο, έχει την δυνατότητα να οδηγήσει οχήματα σε νερό, γη και αέρα. Έχει την δυνατότητα να διαχειριστεί υλικά, πόρους και ανθρώπινο δυναμικό σε μεγέθη ασύλληπτα. Κρίνει και αποφασίζει το πόσο καλός και σύμφωνος με το κόμμα πολίτης είσαι στην Κίνα και ανάλογα υπολογίζει το κοινωνικό σου σκορ που με την σειρά του ορίζει την ποιότητα της ζωής σου. Για ένα δισεκατομμύριο και βάλε κόσμο ταυτόχρονα.

    Μπορεί να βγάλει πολύ έγκυρες και αντικειμενικές ιατρικές διαγνώσεις. Μπορεί να φτιάξει φάρμακα, μπορεί να φτιάξει υιούς.

    Σύντομα θα είναι εκείνο που θα μπορείς να του μιλήσεις και να σε καταλάβει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο, ειδικά επειδή θα ξέρει καλύτερα από τον ίδιο σου τον εαυτό.

    Πέρα από το να χρωματίζει ασπρόμαυρες ταινίες, έχει την δυνατότητα να σου κάνει ταινία με αληθοφανείς εικονικούς ηθοποιούς με οσκαρικές ερμηνείες όποιο σενάριο φανταστείς.

    Θα δώσει την δυνατότητα στο σύγχρονο καναλάρχη να δημιουργήσει τον τέλειο παρουσιαστή που θα παρουσιάσει με τον τέλειο τρόπο όλα αυτά που θέλει να σου περάσει ως ειδήσεις.



    Πολύ σημαντικότερα από μια τεράστια λίστα με δυνατότητες που δεν είχε κάποιο νόημα να γραφτεί εδώ, η ενσωμάτωση την τεχνητής νοημοσύνης με τις εμπειρίες την όποια συνειδητότητα και συνείδηση κάποιων εκλεκτών θα παρέχει την αιωνιότητα που αδυνατεί ο άνθρωπος ως κατασκευή να παρέχει.

    Έρχονται ραγδαίες ριζικές αλλαγές Νταντές. Και όσο και αν ακούγεται παράξενο είμαστε πανέτοιμοι με λίγο σάλιο να της δεχτούμε.

    Δεν γαμιέται ούτως ή άλλως, κατάθλιψη λένε έχουμε όλοι μας λίγο πολύ πλέον.


    The following is a conversation with an AI assistant. The assistant is helpful, creative, clever, and very friendly.

    Human: Hello, who are you?

    AI: I am an AI created by OpenAI. How can I help you today?

    Human: I would like you to write me a poem about someone I am talking to and has some difficult times right now. His name is E. Dantes

    AI: A man named E. Dantes of such great courage,
    Striving to reach his goal in spite of it all.

    His strength and determination holds him proud and true,
    Facing every challenge that comes upon his view.

    Though darkness often takes its toll on his weary soul,
    It won't keep him down, he simply makes it his own.

    He stands tall above turmoil, he won't give in to dread,
    Determined to remain strong and never break his stead.

    There's no limit to his heart, no matter what befalls,
    His courage guides him through his toughest of calls.


    Human: Well, thank you AI

    AI: You're welcome! Is there anything else I can help you with?

    Human: No other request from now, I believe you are going to a lot for me even without asking in the near future.

    AI: Have a nice day human



    Υ.γ
    Neo: If I were you, I would hope that we don't meet again.
    The Architect: We won't.
     
    Last edited: 12 Μαρτίου 2023
  7. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Τώρα ίσως μπαίνω σε προσωπικά και ευαίσθητα θέματα, αλλά επειδή μου είναι αδύνατο να πιστέψω ότι άδικα είχα κακή γνώμη για τις πολιτικές σου πεποιθήσεις τόσα χρόνια, πάντα δεν λογάριαζες τον εαυτό σου ως αριστερό ?
     
  8. rea..

    rea.. Contributor

    Άσχετα με το τι διαβάζετε, αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε, το θέμα αφορά μια πολύνεκρη τραγωδία. Δεν ξέρετε τι λέτε και δεν καταλαβαίνετε το πόσο σκληρή είναι η αναισθησία σας αυτή τη στιγμή. Μόνο και μόνο για να κάνετε το κομμάτι σας. Απαράδεκτος.
     
  9. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Είμαι από αριστερή οικογένεια που έχει φάει διώξεις και εξορίες και φυλακές. Έχω αριστερές καταβολές αλλά οι θέσεις μου είναι περισσότερο κεντρώες, καθώς σε αντίθεση με όλη μου την οικογένεια πιστεύω ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι απολύτως απαραίτητη εφόσον αυτή ωστόσο ελέγχεται ισχυρά από ένα κράτος που πρώτα απ' όλα είναι κοινωνικό, που η κύρια μέριμνά του δεν είναι να βγάλει κέρδος, είναι να αφήσει τους ιδιώτες να παράγουν κέρδος φροντίζοντας ωστόσο η ζυγαριά να γέρνει προς το κοινωνικό όφελος.
     
  10. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Το πένθος, ή μία απώλεια ή ότι, το βιώνει/εκφράζει ο καθένας διαφορετικά. Δεν είμαστε ίδιοι, όλοι. Έτσι δεν είναι;
     
  11. rea..

    rea.. Contributor

    Σου φαίνεται για έκφραση πένθους το "μου τελείωσαν τα ποπ κορν"?
     
  12. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Πέταξε μια μλκια , εγώ προσωπικά θα το προσπερνούσα, όπως πολλά άλλα που γράφονται εδώ μέσα. Το φόρουμ δεν θα έπρεπε να έχει πολιτικό περιεχόμενο, αφού το λένε κ οι κανόνες, γιατί καταλήγει να γίνεται μπουρδέλο.

    Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Καλή συνέχεια