Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ΡΕ ΣΥ ΤΗΝ ΠΕΦΤΟΥΝ.....

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος MasterPerris, στις 22 Ιουλίου 2007.

  1. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    αμ δεν έχουμε χάσει το στύλ μας μόνο (γυναίκες και αντρες - Κυρίαρχοι ή υπο) , έχουμε χάσει το γούστο μας, την επιλεκτικότητα, τις αξίες μας , το συναισθημα την αυτοκριτική.

    Προς τι όλος αυτος ο πανικός αλήθεια?? μη μεινει καμμιά αγάμητη ? αφού το πλείστον ειναι κακογαμημένες ή μη μείνει κανένας αγάμητος αφού οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν να γαμουν....

    Βιαζονται όλοι ... σαν να ναι φαγητό στην κατοχή με το δελτίο , και αν ειναι δυνατον να πάρουν 2 και 3 και 4 μερίδες ότι να ΄ναι...απλά κατι να υπάρχει μην ξωμείνουν!!!

    Ψαχνουν δεξιά και αριστερά απεγνωσμένες σπασμωδικές κινήσεις...Γυναίκες (ο θεος να τις κάνει!!) και άντρες (το αυτό) χωρίς να ξέρουν τι ψάχνουν , χωρις να βλέπουν τι βρίσκουν και κυρίως....χωρις να συνειδητοποιούν τι χάνουν!!!
     

    και καλά όταν είσαι 18-20-25 χρονών...ειναι φυσιολογικό ισως και αναμενόμενο. Μετά όμως??
     
  2. Syrah

    Syrah Contributor

    Καλησπέρα MasterPerris, πολύ όμορφο θέμα. Συμφωνώ μαζί σου στο κομμάτι του συλλογισμού σου που εστιάζει στο φαινόμενο της αλλαγής κοινωνικών ρόλων ανδρών και γυναικών αλλά όχι απόλυτα στο κομμάτι που αποδίδει την ύπαρξη κυριαρχικών γυναικών και υποτακτικών ανδρών στην αλλαγή αυτή.

    Οι αλλαγές των κοινωνικών ρόλων ανδρών και γυναικών σαφώς επηρεάζουν την ερωτική τους ταυτότητα. Αλλά το πώς την επηρεάζουν δεν μπορεί να ειπωθεί με ασφάλεια.

    Θεωρώ πως οι άνδρες υπήρξαν ανέκαθεν πιο ευνοημένοι από τις γυναίκες σε οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό επίπεδο και τα βήματα προόδου των γυναικών σε κάποιους τομείς σε καμία περίπτωση δεν επιφέρουν ισότητα αλλά απλώς μία μικρή (αλλά ελπιδοφόρα) σύγκλιση. Οι άνδρες πολιτικοί εξακολουθούν να είναι δραματικά περισσότεροι, οι άνδρες εργαζόμενοι εξακολουθούν να αμοίβονται καλύτερα. Οι γυναίκες εξακολουθούν να προσφέρουν την πλειοψηφία των οικιακών υπηρεσιών (στις οποίες δεν αντιστοιχεί οικονομική αμοιβή), οι γυναίκες εξακολουθούν να επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος της ανατροφής των παιδιών δαπανώντας ενέργεια και χρόνο, τον οποίο στερούν από το επάγγελμά τους, με όσες συνέπειες αυτό συνεπάγεται. Οι γυναίκες εξακολουθούν να κακοποιούνται σωματικά σε εξαιρετικά μεγαλύτερο βαθμό από τους άνδρες κ.α. Αυτά στις δυτικές χώρες, για κάποιες ανατολικές, δεν χρειάζεται καν να γίνεται λόγος.

    Σίγουρα βελτιώθηκε ως ένα βαθμό η κοινωνικοοικονομική θέση των γυναικών. Η οικογένεια επενδύει στα θηλυκά τέκνα, τα κορίτσια μορφώνονται, διεκδικούν θέσεις εργασίας, αμοίβονται. Συνεπαγωγικά δεν αποδέχονται οποιονδήποτε ως σύντροφό τους προκειμένου να γλυτώσουν από το ζυγό μίας αυστηρής οικογένειας και να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το σύντροφο της αρεσκείας τους, με κριτήριο το συναίσθημα και όχι την ανάγκη.

    Σαφώς η γυναικεία φιγούρα έχει διογκωθεί. Η διαφήμιση προβάλλει τη γυναίκα. Οι βιομηχανίες ένδυσης, υπόδησης, παραφαρμακευτικής, κ.α. τροφοδοτούνται και στηρίζουν τη γυναίκα. Κάποτε η χρήση σερβιετών όφειλε να είναι απολύτως μυστική και σήμερα διατυμπανίζονται τα μεταξωτά τους καλύμματα. Συνεπαγωγικά τα φετίχ των ανδρών πολλαπλασιάζονται. Τα αρσενικά μωρά μπουσουλάνε δίπλα σε μυτερές γόβες και ελαστικά καλσόν. Οι άνδρες της δικής μου γενιάς συχνά παρουσιάζουν αισθητικές ομοιότητες με τις γυναίκες (βαφή μαλλιών, χρήση κοσμημάτων, εφαρμοστά παντελόνια, χρήση καλλυντικών κ.α.) ίσως επειδή μεγάλωσαν στις δεκαετίες όπου οι βιομηχανίες αγκάλιασαν τη γυναίκα, και αισθάνονται το γυναικείο πρότυπο πιο εντυπωσιακό, πιο προβεβλημένο, πιο λαμπερό από το ανδρικό. Παρακολουθούν και συμμετέχουν με πάθος σε γυναικείες συζητήσεις για την έμμηνο ρήση, το σεξ, το Pedicure κ.α. Αρκετοί κάνουν crossdressing. Και δεν είναι ομοφυλόφιλοι. Ίσως η ενίσχυση της γυναικείας φιγούρας να τους έκανε και πιο υποτακτικούς. Ίσως και όχι, δεν γνωρίζει κανείς γιατί είναι υποτακτικός/κυριαρχικός/σαδιστής/μαζοχιστής/φετιχιστής κλπ.

    Η θέση των ανδρών όμως έγινε συνεπαγωγικά μειονεκτικότερη (αντίστροφη αναλογία); Ναι, στο βαθμό που οι άνδρες χρειάζονται τις αλλοτινές αδυναμίες των γυναικών για να αναδείξουν την υπεροχή τους. Όχι στο βαθμό που δεν χρειάζονται να προβούν σε τέτοιες συγκρίσεις. Δεν έχω εμπειρία συναναστροφής (σε ερωτική σχέση) με Vanilla άνδρες και έτσι δεν έχω μέτρο σύγκρισης, αλλά αναφορικά με τους υποτακτικούς, σκέπτομαι ότι η υποτακτική τους συμπεριφορά ίσως είναι μία ενστικτώδης αντίδραση στη διόγκωση της γυναικείας φιγούρας, ίσως είναι μία ιδιότητα αυτοαναφορική, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ένας ελιγμός αντιμετώπισης της απώλειας της δικής τους ισχύος (καταρχήν διότι όπως εξήγησα παραπάνω δεν τίθεται θέμα απώλειας ισχύος).

    Αυτό με το οποίο σίγουρα διαφωνώ είναι το εξής:
    Ανεξάρτητα από το αν η επιθετικότητα των γυναικών (που είναι έκφραση του ενθουσιασμού τους, ή και της έπαρσής τους αν θέλεις, για την κοινωνική πρόοδο που σημείωσαν) προκάλεσε την υποτακτικότητα των ανδρών, ή τούμπαλιν η υποτακτικότητα των ανδρών οδήγησε στην παραγωγή Mistress, και από το ποια τελικά είναι τα γενεσιουργά αίτια της δομής Mistress/male slave, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι:
    α) Η ερωτική μας συμπεριφορά δεν ορίζεται μόνο από βιολογικές παραμέτρους αλλά και από ιδιοσυγκρασιακές.
    β) Η «φύση» μας, αυτό που εγώ ονόμασα «βιολογικές παράμετροι» δεν ορίζεται μονοσήμαντα από το φύλο μας.

    Ως εκ τούτου, όταν κάνουμε λόγο για default συμπεριφορές, θα πρέπει να ορίζουμε προσεκτικά, τις παραμέτρους που ορίζουν το target group στο οποίο αναφερόμαστε. Δεν είναι πολύ σοφό να μιλάμε εν γένει για default ανδρική ερωτική συμπεριφορά, γιατί το φύλο δεν είναι επαρκές κριτήριο για να ορίσει μία ερωτική συμπεριφορά. Για παράδειγμα δεν έχουν όλοι οι άνδρες τον ίδιο γενετικό κώδικα, την ίδια ηλικία τη στιγμή της δειγματοληψίας, δεν έχουν τα ίδια βιώματα, δεν είναι όλοι ετεροφυλόφιλοι, δεν ανατράφηκαν σε κοινούς πολιτισμούς. Η «φύση» του καθενός είναι μοναδική.
     
  3. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: ΡΕ ΣΥ ΤΗΝ ΠΕΦΤΟΥΝ.....

    Επειδή ειμαι αντιδραστικός τύπος.. αν κ λατρεύω τους άντρες.. όταν βλέπω κατι ξεχασμένες αντιλήψεις του είδους... η φυση του άντρα ειναι έτσι κ μπλα μπλα... δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ... κ να μη ρωτησω αυτούς που στηριζουν τα επιχειρηματα τους σ αυτό..

    Τώρα που η φύση του ανθρώπου δεν χρειάζεται την μυική δύναμη για να τραφεί κ να επιβιώσει... (εκτός ίσως απο συγκρίσεις σε καθρέφτες γυμναστηρίων ή σε πορτιέρηδες νυχτερινών μαγαζιών).. τι είναι αυτο που κάνει τους άνδρες να υπερτερούν σήμερα των γυναικών?
     
  4. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: ΡΕ ΣΥ ΤΗΝ ΠΕΦΤΟΥΝ.....

    Η υπεροχή ως προς τη μυική δύναμη, από την εποχή του αυστραλοπίθηκου. Με αυτό το κριτήριο δημιουργήθηκαν όλες οι μετέπειτα κοινωνικές δομές. Και παρότι στην εποχή μας η μυική δύναμη δεν είναι τόσο πολύτιμη, οι άνδρες έχουν πλέον εδραιώσει την κυριαρχία τους, οπότε εξακολουθεί να φαντάζει απίθανη η ανατροπή της κοινωνικής αυτής δομής.
     
  5. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: ΡΕ ΣΥ ΤΗΝ ΠΕΦΤΟΥΝ.....

    τελικά ποσο σημαντικό ειναι σήμερα αυτό το προσόν,εφόσον ειναι άχρηστο όπως προείπαμε.. ώστε να δικαιολογεί την συνέχιση της αλαζωνίας ως προς την ανωτερότητα των ανδρών..??
    καταλοιπο του παρελθόντος?

    Γιατί εγω ανωτερους ανθρωπους συναντώ κ να συναστρέφομαι, χωρίς να τους κατηγοριοποιώ.. σε αντρα, γυναικα, υποτακτικό, ή μαστερ..
     
  6. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΡΕ ΣΥ ΤΗΝ ΠΕΦΤΟΥΝ.....

    Λίγο σημαντική είναι πλέον η μυική δύναμη. Πολλοί άνθρωποι μάλιστα αγνοούν ότι αυτή υπήρξε η αφετηρία της κοινωνικής εύνοιας των ανδρών. Πλην όμως η δομή δημιουργήθηκε και εδραιώθηκε, και η εξέλιξή της βασίζεται φυσικά στη λειτουργία της ίδιας της δομής, οπότε και δεν δύναται να την ανατρέψει. Αντίστοιχο παράδειγμα είναι το γεγονός ότι οι ανατροπές πολιτευμάτων προαπαιτούν ενέργειες έξω από τη δεοντολογία των πολιτευμάτων αυτών.

    Η ανατροπή της κοινωνικής δομής που ευνοεί τους άνδρες προυποθέτει επιστροφή στην εποχή πριν τη δημιουργία κοινωνικών ομάδων. Στην (απίθανη) περίπτωση που συμβεί αυτό, η μυική δύναμη θα είναι θεμελιώδες πλεονέκτημα για την μοναχική επιβίωση, οπότε και πάλι οι άνδρες θα εισαχθούν στις νέες κοινωνικές ομάδες διαπραγματευόμενοι τους κοινωνικούς ρόλους από θέση ισχύος.

    Ως εκ τούτου θεωρώ ότι η σοφότερη επιλογή των γυναικών είναι η εξέλιξη της παρούσας κοινωνικής δομής, μέσω της ατομικής προσπάθειας για βελτίωση. Περισσότερη ακαδημαική εκπαίδευση, ποιοτικότερη παιδεία, περισσότερες πιθανότητες επαγγελματικής/οικονομικής επιτυχίας, ειλικρινέστερη γυναικεία αλληλεγγύη σε ατομικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο, περισσότερη ενημέρωση αναφορικά με τα δικαιώματα της γυναίκας (εντός του εργασιακού και οικογενειακού χώρου). Και φυσικά τήρηση ισορροπιών σε όλους τους τομείς, η μεμψιμοιρία δίνει χώρο σε μία κακή ανδρική δράση και ο υστερικός φεμινισμός σε μία κακή ανδρική αντίδραση. Χρειάζεται μία αρκετά προσεκτική συμπεριφορά, και ειδικά στο δικό μας χώρο και πιο συγκεκριμένα στις σχέσεις Mistress/male slave όπου η δομή της ερωτικής σχέσης, αντιτίθεται στην ευρεία κοινωνική δομή.
     
  7. soutzoukakia

    soutzoukakia His precious

    αχ! και τωρα ξαφνικα μου ηρθε... μια αδυναμη στιγμη μου...












     
     
  8. Sado_M

    Sado_M Owner of pet kathavra

    Re: Απάντηση: ΡΕ ΣΥ ΤΗΝ ΠΕΦΤΟΥΝ.....

    Οι αποφασεις. Η υλοποιησι και ολοκληρωσι αποφασεων, χωρις να σημενη καποια ανωτεροτητα εναντι του γυναικιου φυλου. Τουλαχιστον γιαυτο συναντουμαι το φαινομενο του μεγαλυτερου ποσοστου αντρων στη πολιτικη, ΧΩΡΙΣ να σημενη και ΠΑΛΙ καμμια ανωτεροτητα. Φιλοσοφησε το μαζι μου αν θελης, οτι η γυναικα σκεφτεται να ειναι η να γινη κυριαρχικη στο περιβαλλον ΤΗΣ, αντιθετα με τον αντρα που σκεφτεται να ειναι, η γινη κυριαρχικος στο ευρυτερο η γενικο περιβαλλον, η συμπαν. Ετσι λοιπον εχουμε την πραγματικοτητα την γυναικα να παιρνη αποφασεις και πρωτοβουλιες για το σπιτι της και για μεσα σε αυτο, και τον αντρα να παιρνη αποφασεις και πρωτοβουλιες για το σπιτι του και εξω απο απο αυτο. Περιπληπτικα η μεν σκεφτεται απο μεσα προς τα εξω, και ο δεν απο εξω προς τα μεσα  


    Υ.Γ με το ποστ μου αυτο δεν θελω να αναλυσω ποιος ειναι ανωτερος η οχι, αλλα να αναφερω μερικα σημεια υπερτεσις, δηλαδη φυσιολογικες λειτουργιες που "εξεχουν" η διακρινουνται. Επισης δεν με ενδιαφερη καμμια ακραιοτητα που να λεη "μα υπαρχουν πετυχιμενες γυναικες πολιτικοι", για παραδειγματισμο. Φυσιολογικες λειτουργιες που αναφερω σε αυτη τη παραγραφο ανεφερω και θεωρω τι μπορη να κανη καποιο ατομο, και τι δεν μπορη. Για παραδειγμα ο αντρας εχη παρη "διαζυγιο" με την καθαριοτητα, συνεπως η γυνεκα υπερτερη στη καθαριοτητα κλπ.

    Επισης...

    Ο λογος. Η αναιρεσι η επικρατησι λογου. Η γυναικα εχη την ιδιοτητα να μεταλαση, παραλαση, μετασχηματιζη και συνεπως αναιρη τον λογο της, αναλογα με τις δυσκολιες που της παρουσιαζουνται, ενεκα πολυδιαστατου σκεφτικου προερχομενο απο την ελατωμενη μυικης της δυναμης. Αντιθετα, ο αντρας ειναι πιο σταθερος στο λογο του, ενεκα μονοδιαστατου σκεφτικου προερχομενο απο αυξυμενη μυικης του δυναμη. Το ενστικτο "μυικης δυναμεως" ( που δεν υπαρχη τετοιο ενστικτο) συμβαλη στο συνηρμο σκεψης μας επηριαζοντας τις αποφασεις μας. Οι αποφασεις μας επηριαζουν και τον "λογο μας".

    Υ.Γ δεν με ενδιαφερη κανενα βιωμα που να λεη " εχω συναντησι αντρες και αντρες που δεν κραταν τον λογο τους", γιατι αυτο συμβενη να διαπηστωνεται στη καθημερινοτητα πολλακις, για αιτιες και λογους συμφεροντος. Εξεταζω τη φυση και την διακριση υπερτεσις ως το καθαυτο αντικειμενο, χωρις συμφεροντα.
     
    Last edited: 24 Ιουλίου 2007
  9. Πάρτε έναν άνδρα, ακόμα και νεαρής ηλικίας και δείτε προσεκτικά. Θα έχει την δικία του κοσμοθεωρία, την δικιά του οχυρωμένη αντίληψη (που τόσο αγαπώ), την οποία αργά η γρήγορα δεν έχει σημασία, θα θελήσει να μεταλαμπαδέψει και προς τα έξω, στους άλλους (τις περισσότερες φορές, αν οι κοινωνικές συνθήκες το επιτρέψουνε, με επιτυχία).

    "Εγώ είμαι στη φάση Μου... είμαι ΦΑΣ(Η)ΣΤΑΣ!!!

    Τάδε έφη ΑΚΗΣ ΠΑΝΟΥ (Ο ΜΕΓΑΣ)
    Αμήν

    Είμαι 28 αυτή τη στιγμή και έχω πίσω μου 10 χρόνια να θυμάμαι, από τότε που πρωτοείπα δυνατά μέσα μου ΑΥΤΟΣ ΕΙΜΑΙ, ΑΥΤΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ, ΑΥΤΑ ΚΑΝΩ, ΘΑ ΨΑΞΩ ΝΑ ΒΡΩ ΟΜΟΪΔΕΑΤΕΣ Ή ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΩ ΑΛΛΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΩ Ή ΝΑ ΑΝΤΑΛΑΞΩ ΓΝΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ, ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ ΕΓΩ, Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ. Πιστέψτε με, λίγο έχω αλλάξει στις αντιλήψεις (πλέον διαθέτω περισσότερη ωριμότητα, βέβαια) από ότι σήμερα στα 28 (άλλαξα κυριώς εξωτερικά δηλαδή, αλλά ακόμα και στο ντύσιμο είμαι το ίδιο casual). To ίδιο και φίλοι μου (άντρες πάντα) που ξαναβρεθήκαμε μετά από χρόνια, λίγο άλλαξαν στις αντιλήψεις τους και αυτοί, μείνανε οχυρωμένοι, σταθεροί, ανοιχτοί για νέες ιδέες, αλλά ΣΤΑΘΕΡΟΙ και μπράβο μας. Κοιτάξαμε πίσω λοιπόν παρέα πριν 2 βράδια διηγούμενοι ιστορίες, από το λύκειο κ.λ.π., τις σπουδές, την εργασία, γενικά ρεζουμέ για όλα αυτά τα 10 χρόνια. Μιλήσαμε για γκόμενες (έτσι μας αρέσει να τις λέμε και αν έχετε πρόβλημα 1η πόρτα δεξιά), για πρώην και επόμενες. Όλοι καταλήξαμε στο ίδιο συμπέρασμα: Έμεις μείναμε σταθεροί στη σκέψη μας, στο έργο μας (τέχνη ή και εργασία), δεν αφεθήκαμε στο ντούκου, δεν πήγαμε με τα νερά κανενός πούστη και καμίας καριόλας (και αν αγαπήσαμε τις τελευταιές απλόχερα και πάλι μαγκία μας, γιατί βλέπετε κατά βάθος, και αυτές δημιουργίες μας ήτανε και παραμένουν ως ένα βαθμό, ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ) και όταν θελήσανε κάποιοι να μας μανιπιουλάρουν, τσαντιστήκαμε, βρίσαμε, πλακωθήκαμε (και πάλι καλά κάναμε) και αν δεν πέρασε το δικό μας... φύγαμε μακριά (και αγαπημένοι). Οι γκόμενες μας (δικές μας ή και γνωστές) απο την άλλη, φτερό στον άνεμο (ακόμα και αυτές που λέγαμε, ρε δεν μπορεί αυτή είναι κάααπως διαφορετική). Αλλάζανε σαν τους χαμαιλέοντες, με κάθε νέα παρέα, με κάθε νέο πούτσο που τρώγανε (κανονικό ή και πλαστικό), με κάθε κορόιδο που της πλήρωνε, με κάθε ντρόγκα (drug) που κατεβάζανε στο μέσα τους, με κάθε προσταγή του βιολογικού μπαμπάκα τους (και τα αρχίδια μας κουνιούνται), που τον έχουνε για Captain America, ασχέτως αν το παίζουνε - κάπου εκεί στα 16-25 - επαναστάτριες (με αιτία ή άνευ).
    Τους είμαστε ευγνώμονες (εμείς), βρήκαμε 1η ύλη για την καύλα μας και την πλάσαμε σαν τον πηλό (εκείνες). Θα έπρεπε να μας ευγνωμονούν (εκείνες), βρήκαμε (και συνεχίζουμε να βρίσκουμε) απρόσωπες μούσες και άψυχα σώματα και τους δώσαμε πνοή, ΨΥΧΗ (καλλιτέχνες ή και μη... εμείς).
    Και αν πετάνε και καμία μαλακία που και που, ξεσηκωμένη από το Cosmopolitan, μην τις κακίζετε (ναι μιλάω για αυτές τις ενεργιακές ρουφήχτρες, τις γκόμενες). Δημιουργήματα ανδρών είναι και δη ανθρώπων (και οι άνθρωποι, όπως και οι δημιουργίες τους κάνουν και σφάλματα), χώρια που το Cosmopolitan είναι και αυτό αντρική δημιουργία (στο πολύ πιο gay βέβαια).

    Σας αφήνω με την εισαγωγή της πιο σοφής φράσης που λέει στη ζωή της μια γυναίκα:
    "Kάποτε, ένας ΑΝΔΡΑΣ μου είπε... "
     
  10. dentman

    dentman Guest

    Απάντηση: ΡΕ ΣΥ ΤΗΝ ΠΕΦΤΟΥΝ.....

    Σοφά λόγια!!!      
     
  11. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: ΡΕ ΣΥ ΤΗΝ ΠΕΦΤΟΥΝ.....

    Sado_M αυτά που αναφέρεις είναι τα γενεσιουργά αίτια της ανδρικής κοινωνικής υπεροχής, ή οι δυνατότητες, που έχει ο άνδρας, λόγω της ήδη κεκτημένης κοινωνικής αυτής υπεροχής;

    Στο πρώτο quote για παράδειγμα, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι προσδοκίες για να είναι λογικές θα πρέπει να προβλέπουν ένα μέλλον βελτιωμένο βάσει του, μέχρι τη δεδομένη χρονική στιγμή, δείκτη ανάπτυξης, συν κάτι ακόμη. Αυτό το "κάτι ακόμη" είναι η αισιοδοξία.

    Θεωρώ ότι δεν είναι η φιλοδοξία και ο ενστερνισμός πιο μεγαλόπνοων οραμάτων, οι λόγοι για τους οποίους ο πολιτικός χώρος κατακλύζεται από άνδρες, αλλά το γεγονός ότι μέχρι πρόσφατα (σε κάποιες χώρες μέχρι σήμερα) τα πολιτικά δικαιώματα των γυναικών υπήρξαν περιορισμένα. Εφόσον δεν είχαν το δικαίωμα ούτε καν να ψηφίζουν, ή να εκφράζουν την πολιτική τους άποψη, όταν διαφορροποιούνταν από εκείνη των συζύγων τους, είναι λογικό να μην έχουν αναπτύξει πολιτική συνείδηση και πολιτικό όραμα εφάμιλλα με τα αντίστοιχα των ανδρών. Δεν είχαν τον απαραίτητο ψυχικό χώρο, για να αναπτυχθούν.
     
  12. barkoulis

    barkoulis Regular Member

    Απευθύνομαι προς όλους,
    όσους μπορούν να έχουν άποψη,
    συμφωνώντας ή διαφωνώντας.

    Εκεί έξω υπάρχει, ένα τεράστειο διαθέσιμο από ελεύθερες γυναίκες,
    κυρίως από περίπου 26 ετών έως περίπου 31.
    Έτσι είναι ή εμένα μου φαίνεται;

    Έχω βγει αρκετά τον τελευταίο καιρό και νομίζω ότι είμαι στον παράδεισο!

    Για όσους συμφωνούν με αυτό,
    τι λέτε ότι φταίει;