Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι σκέφτεσαι τώρα ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος anasia, στις 9 Δεκεμβρίου 2005.

  1. Alucard

    Alucard Regular Member

    Οι χρονιές για τις ανανεώσεις των εξαιρέσεων πώς προέκυψαν; Το ρωτώ γιατί κάποιοι άλλοι λένε για 2014 (Φ4/59820/4768/01.12.2014)
    και 2019 (Φ4/οικ93662/821/27.12.2019) με αρχική τον Δεκέμβριο του 2009 (Φ4/61802/6533/17.12.2009).

    Για τους εκτροχιασμούς έχουμε κάτι ή να το ξεχάσω;
     
  2. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Εμένα ή εσας?
     
  3. E. Dantes

    E. Dantes Uno, nessuno e centomila

    @DreamMaster
    Επειδή το θέμα με τον κανονισμό, τις εξαιρεσεις, τον ιδρυτικό νομο της ΡΑΣ και τα σχετικά δεν τα έχω μελετήσει, και προς το παρόν δεν έχω το χρόνο να το κάνω, θα επανέλθω αφου τα μελετήσω. Προς το παρόν δεν έχω γνώμη.
    Θα σταθώ μονο σε δυο τρία σημεία για τα οποία μου έχει εισχωρήσει "ως σκωληξ εις το μήλον" (που έλεγε κι ο πεθαμεναμενατζής ποιητής) οτι έχω κάτι να πω.

    Όσον αφορά τις γενικές αρχές δικαιου, έχουν συρρικνωθεί στη γενική αρχή του περιορισμού των γενικών αρχών και εφαρμογής τους μόνο σε αποστειρωμένες θεωρητικού κυριως ενδιαφέροντος αποφάσεις ή σε χρήση τους ως βολικά εργαλεία ερμηνείας όπου η λύση πρέπει να είναι κάπως συγκεκριμένης κατεύθυνσης...
    Ειδικά οποιος εχει assholeηθει με Ελεγκτικό το καταλαβαίνει κάπως καλύτερα. Ούτε το ΑΕΔ δεν την έχει γλυτώσει κατα καιρούς...


    Με βάση τα λίγα περσικά που κατέχω, οι κανονιστικές διοικητικές πράξεις δεν μπορει να είναι δυσμενείς, γιατι απευθύνονται σε αόριστο αριθμό αποδεκτών, άρα δεν μπορεί να είναι αρνητικές για όλους ταυτόχρονα, και μόνο οι ατομικές διοικητικές πράξεις μπορούν να είναι δυσμενείς - με εξαίρεση ενδεχομένως τις γενικές ατομικές.
    Η μεταβίβαση αρμοδιοτητας ειναι ενα αγκαθι, ιδιως αν οι αρμοδιότητες διαχεονται σε άλλους φορείς η δεν μεταβιβαζονται πληρως ή προκύπτει κατά χρόνο αναρμοδιοτητα στο κενό μεταξύ καταργησης του ενός φορέα και ανάληψης καθηκόντων από τον άλλο, καθώς και σε κατι άλλες σκόρπιες φολκλορικές περιπτώσεις.


    Καμία εντύπωση δεν θα μου έκανε αν.η σύμβαση εχει τετοια ρητρα. Φυσικα αν Κανονισμός ΕΕ επιτάσσει αυτο που τυχόν ρητρα λεει οτι δεν θα εφαρμοστεί, πώς θα αποτραπεί η εφαρμογή του;

    Όσον αφορά την Τριαύγεια, εχω την εντύπωση ότι οι διακρατικές συμφωνίες (μεταξύ δύο οργανισμών δημοσιου σκοπού/συμφεροντος/ωφελειας διαφορετικών κρςτων), αν δεν κυρωθούν από τη Βουλή με νομο, δεν περνάνε από καμια Λυκαύγεια.

    Οσον αφορά την.καταδειξη υπευθύνων,ενόψει και των παραγραφών τωμ ευθυνών προηγούμενων "μεγάλων ευεργετών" της κοινωνίας, φοβαμαι οτι θα καταστεί τραγικά επικαιρη η γλαφυρή αναφορά της καταδίωξης κάποιων άλλων υπευθύνων ακριβως 100 χρόνια πριν

    https://mandragoras-magazine.gr/wp-content/uploads/2020/03/1641918375aa2adabd81c564903d507c.jpg
     
    Last edited: 14 Μαρτίου 2023
  4. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Όταν σου φέρνει ντελιβερυ τον καφέ , μες στην τρελή χαρά εγώ (επιτέλους) παρκάρει το αμάξι (χωρίς χειρόφρενο), μου δίνει τον καφέ, κ φεύγει το αμάξι πίσω κ σκάει στο αμάξι απέναντι στο πίσω μέρος και αυτός να τρέχει πίσω του, ευτυχώς που δεν ήταν στην κατηφόρα, και είχαμε δράματα.

    Μετά απ'αυτό, ας πάει καλά η μέρα πλζ.    

    Προκαλώ ζημιές άθελά μου,λολ
     
    Last edited: 16 Μαρτίου 2023
  5. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    @E. Dantes

    Σας ευχαριστώ! Για μια νομική απορία που έχω θα στείλω ΡΜ, και αν έχει κάποια ουσία, μου απαντάτε με την ησυχία σας.

    Η κατάδειξη ευθυνών στο δημόσιο λόγο, δεν σκοπεί στην ποινική δίωξη ώστε να την αφορούν οι δια νόμου παραγραφές (ποιός τους φτιάχνει άραγε αυτούς τους νόμους περί ευθύνης υπουργών...).

    Σκοπεί στην διαταραχή του καλού ύπνου πολλών στρουθοκαμήλων.

    Εχουν πολλές χιλιάδες χρόνια να εμφανιστούν μεσσίες, οπότε αν μη τι άλλο αναγκαστικά μόνο εμείς μπορούμε να σώσουμε εαυτούς και αλλήλους. Πράγμα που έγινε ορθώς αντιληπτό ως απειλή, και προσπαθήθηκε να αναχαιτιστεί με ποικίλους τρόπους π.χ. με την εμπέδωση του "το νόμιμο είναι και ηθικό", του "μαζί τα φάγαμε", του "ανθρώπινο λάθος" (3 μέρες κράτησε αυτό το θάμα), κλπ. κλπ.

    Α, μάλιστα. Ισως έχετε προσέξει από τη συμπεριφορά μου στο φόρουμ ότι διαχρονικά δεν δίνω και μεγάλη σημασία στα νούμερα.

    Αυτά τα νούμερα που λέτε είναι σωστά, και να στε καλά για την επισήμανση, αλλά δεν μεταβάλλουν την ουσία των γραφομένων μου, οπότε επαναδιατυπώνω το ακριβές:

    Από το 2009 (και όχι το 2007 όπως λανθασμένα έγραψα, εμπλέκοντας τον πυροσβέστη του πλέιστέισον)
    και μέχρι τον Μάιο του 2022, δλδ. περίπου 13 χρόνια, ο συρφετός του κρατικού σκηνικού μας,
    με ΙΣΑλητεία κι ΟΜΟΙΟσταση, επέβαλε ή/και διατηρούσε την εξαίρεση για τις προκαταβολές
    αποζημιώσεων τραυματιών και θανόντων σε δυστυχήματα με τρένα.

    Η Ρυθμιστική Αρχή που είχε την ευθύνη επιβολής του υπό μερική εξαίρεση σχετικού
    Ευρωπαϊκού Κανονισμού ήδη από το 2013, κατήργησε την εξαίρεση το Μάιο του 2022,
    περίπου 9 χρόνια μετά την ανάληψη της ευθύνης.

    Νομίζω είναι πλέον όχι μόνο σαφής, αλλά και ακριβής κι ως προς τις ημερομηνίες, η θέση μου.

    Γιατί όμως όλο αυτό το συμπούρμπουλο με τις εξαιρέσεις; Μάθαμε εχθές ότι οι Ιταλοί ανακοίνωσαν αποζημιώσεις για θανόντες και τραυματίες. Ποιός άλλος θα δινε, πριν τελεσιδικήσει η υπόθεση; Ο ιδιώτης που εξέδωσε τα εισιτήρια και πρόσφερε την υπηρεσία. Μάλιστα ήταν και λάρτζ κι έδωσαν διπλό ποσό στους θανόντες από το εκ του κανονισμού προβλεπόμενο ελάχιστο, και μπράβο τους. Στη θέση τους μπορεί να έδινα και το τριπλό - κατά 99,9% θα τα πάρουν πίσω εντόκως από το ελληνικό δημόσιο σε 5-6 χρόνια, οπότε απλώς κάνουν αποταμίευση, σε ομόλογα ελληνικού δημοσίου. Βέβαια, με 6% επίσημο πληθωρισμό το ξανασκέφτεται κανείς. Δύσκολο το μπίζνες αντμινιστρέισον. Ολη μέρα με τα νούμερα ασχολείσαι.

    Εκτροχιασμούς στην Ελλάδα δεν έχουμε τις τελευταίες 15 μέρες καθώς τα τρένα είναι σε ακινησία - γι αυτανάφλεξη σε ακινησία δεν έχω ακούσει κάτι. Οι μόνοι εκτροχιασμοί που έχω δει αυτές τις μέρες είναι συζητήσεων στο δημόσιο διάλογο, ή απόπειρες προς αυτήν την κατεύθυνση.

    Αν ο καημός σας είναι να τονιστεί το προφανές, ότι όλα τα σύγχρονα τρένα δεν εκτροχιάζονται από μόνα τους, ΑΝ χρησιμοποιούν ένα δίκτυο υποδομών που έχει φτιαχτεί σωστά και συντηρείται σωστά, όπως και το τροχαίο υλικό, ενώ το προσωπικό του σιδηροδρομικού οργανισμού (μηχανοδηγοί, σταθμάρχες, κλειδούχοι, επιθεωρητές κλπ.) πράττουν παραμένοντας με ευλάβεια εντός των κανονισμών, να τονιστεί.

    Σε περιπτώσεις που κάποιες από τις παραπάνω συνθήκες δεν ισχύουν, υπάρχει μικρότερος ή μεγαλύτερος κίνδυνος. Κι εκεί, το κάθε τρένο έχει τις στατιστικές του, την γκαντεμιά του, το κακό το μάτι - ό,τι πιστεύει ο καθένας.

    Αν ο καημός σας είναι τα ETR-470 συγκεκριμένα, δεν έχω να σας πω κάτι άλλο. Για την καταλληλότητά και την επικινδυνότητά τους, γενικά, και ειδικά για την ελλάδα, σας έδωσα ένα λινκ όπου μιλούν πολύ αρμοδιότεροι εμού, επωνύμως και με τον επαγγελματικό τους τίτλο. Αμα θέλετε εσείς ή ο αντιπρόσωπος της εταιρείας τους στην ελλάδα, μηνύστε τους. Η τρενολογία δεν είναι στα ενδιαφέροντά μου, με ενδιαφέρει ως πολίτη τί συμβάσεις, για ποιά υπηρεσία, με τί αντίτιμο και για ποιό εξοπλισμό κάνει η χώρα μου.

    Αλλιώς ξεχάστε το. Εχει πολλές καμήλες να καταπιείτε, αν θέλετε, αυτή η ιστορία.

    Αν ενδιαφέρεστε, εγώ πάντως εμπιστεύομαι απολύτως τις επιτροπές ειδικών που θα εγγυηθούν την πανταχόθεν ασφάλεια των ελληνικών σιδηροδρόμων, εκεί κατά την 1η Απρίλη. Δεν θα μας γελάσουν.
     
  6. E. Dantes

    E. Dantes Uno, nessuno e centomila

    Αν μπορώ, με χαρά.
    Εν αναμονή.
     
  7. espimain

    espimain Contributor



    Ο Γατουλίνος είναι κωλοτουμπίνος
     
  8. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Είναι γεγονός, οι δημόσιοι υπάλληλοι, φταίνε για όλα    
     
  9. skia

    skia Contributor

    Δε φταίνε για όλα αυτοί, φταίνε στο μέτρο που τους αναλογεί αυτοί που είναι τεμπέληδες.
     
  10. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Μάλιστα. Φυσικά κ υπάρχουν τεμπέληδες, όχι δεν ταιριάζει αυτή η λέξη, βολεμένοι θα έλεγα. Εκ των έσω που τα βλέπω, πάντα έτσι λειτουργούσε το "σύστημα". Και απ' ότι φαίνεται ούτε πρόκειται να αλλάξει.

    Δυστυχώς.
     
  11. skia

    skia Contributor

    Δε θα αλλάξει όχι γιατί βρωμάει το κεφάλι, αυτό πάντα θα υπάρχει. Σε αυτή τη περίπτωση βρωμάει και η ουρά. Όπως το λες. Δυστυχώς.
     
  12. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor