Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σκλάβα: άβουλο ον ή όχι;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος ioli_slave, στις 17 Οκτωβρίου 2022.

  1. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    @NobodyKP Αν και φρονώ ότι ποτέ δεν είναι πολύ αργά να μάθει κάτι κανείς, έχω συναντήσει περιπτώσεις που ήταν πολύ νωρίς.

    Νομίζω πάντως για την περίπτωσή σας, μια σοφή επιλογή είναι να λέτε ό,τι να ναι και να μη σκέπτεσθε και δη απότομα, γιατί διαβλέπω μια πιθανότητα αυτοτραυματισμού, αργά ή γρήγορα.
     
  2. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Εγω πάντως σας συνιστώ προσοχή στο κομοδίνο.
     
  3. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    @NobodyKP Βούληση καλείται η ικανότητα του ατόμου να θέτει σκοπούς / στόχους και να αποφασίζει να τους πραγματοποιεί.

    Δεν του αφαιρείται η ικανότητα να θέτει σκοπούς, δεν του κάνει λοβοτομή το Μ. Αυτό που του αφαιρείται -εφόσον το ίδιο το M το επιθυμεί- είναι η δυνατότητα να μπορεί το σ να θέτει σκοπούς/στόχους αυτόνομα. Η βούληση του Κ γίνεται βούληση του s και το s βρίσκεται σε αυτή τη θέση όχι γιατί κάποιος του έβαλε το πιστόλι στο κεφάλι αλλά γιατί στο ίδιο είναι προτιμότερη η σκλαβιά στο συγκεκριμένο Κ παρά η ελευθερία του χωρίς αυτό.
     
  4. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Θεωρητικά πάντα ομιλώντας, διότι πρακτικά τίποτε από όλα αυτά δεν είναι δυνατό, αφού ότι και να λέμε, πρακτικώς είναι αδύνατο να αφαιρεθεί η δυνατότητα βούλησης, σκέψης κλπ., από κάποιον, ακόμα και αν το θέλει, εκτός και αν λοβοτομηθεί.

    Εαν λοιπόν ίσχυε, το «του αφαιρείται -εφόσον το ίδιο το M το επιθυμεί- είναι η δυνατότητα να μπορεί το σ να θέτει σκοπούς/στόχους αυτόνομα» μια σκλάβα δεν θα είχε την δυνατότητα αποδέσμευσης. Και αυτό δεν είναι πλέον BDSM, αλλά σκλαβιά στα πρότυπα των βαμβακοφυτειών στην Λουιζιάνα των προηγούμενων αιώνων. Αν εννοούμε αυτό (ελπίζω πως όχι), λυπάμαι αλλά είναι μια κουβέντα, που θα την συνεχίσετε μόνοι σας.

    Το οτι λοιπόν μια σκλάβα μπαίνοντας σε αυτόν τον "χορό" αποφασίζει να έχει μια και μόνον βούληση (βλ. ορισμό), εν προκειμένω αυτήν του, να υπακούει και να εκτελεί κάθε εντολή του Κυρίου της, την καθιστά "πειθήνιο ον" μεν αλλά όχι άβουλο.
     
  5. espimain

    espimain Contributor

    Η συναίνεση προϋποθέτει βούληση!

    Χωρίς συναίνεση η βούληση δεν είναι αναγκαία.
     
  6. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Βούληση και επιθυμία δεν είναι το ίδιο πράγμα, η βούληση προϋποθέτει και δυνατότητα πραγμάτωσης, αν το τελευταίο αφαιρεθεί, αφαιρείται και η ίδια η βούληση, όχι ως ικανότητα αλλά ως δυνατότητα. Η επιθυμία μπορεί να μείνει, η βούληση όχι.

    Αυτά που αφαιρούνται -εφόσον, και στο βαθμό που, επιθυμεί το M- είναι η δυνατότητα της βούλησης, η εκπλήρωση της θέλησης και η έκφραση της σκέψης.
    • Αν πω στη σκλάβα μου "Ράψ'το", δεν της αφαιρώ την ικανότητα σκέψης, της έχω αφαιρέσει τη δυνατότητα έκφρασής της.
    • Αν πω στη σκλάβα μου "Ξέχνα το", δεν της αφαιρώ την ικανότητα επιθυμίας, της έχω αφαιρέσει τη δυνατότητα εκπλήρωσής της.
    • Αν πω στη σκλάβα μου "δεν κάνεις τίποτα αν δεν σου το πω εγώ", δεν της έχω αφαιρέσει την ικανότητα βούλησης, της έχω αφαιρέσει τη δυνατότητα.
    Η διαφορά του BDSM από τις διάφορες Λουιζιάνες είναι ότι το σ έχει συναινέσει να είναι *πλήρως* υπό τον έλεγχο του Μ, με ό,τι αυτό περιλαμβάνει, και φυσικά ότι έχει τη δυνατότητα της αποδέσμευσης.
     
  7. Kenshi

    Kenshi New Member

    Καλησπέρα κι απο εμένα.

    Σύμφωνα με τη Wikipedia, Βούληση καλείται η ικανότητα του ατόμου να θέτει σκοπούς / στόχους και να αποφασίζει να τους πραγματοποιεί.

    Αν η σκλάβα έχει θέσει ως σκοπό της την ικανοποίηση του Αφέντη της, τότε θεωρείται οτι έχει βούληση η όχι;

    Επίσης πάλι σύμφωνα με τη Wikipedia, υπάρχει και η Ελεύθερη Βούληση οπού είναι η ικανότητα του ατόμου και γενικότερα του κάθε έμβιου όντος να προβαίνει σε επιλογές χωρίς να περιορίζεται από ορισμένους παράγοντες.

    Προφανώς η ελεύθερη βούληση δεν μπορεί να είναι γνώρισμα μιας σκλάβας.

    Μήπως συγχέουμε την βούληση με την ελεύθερη βούληση;
     
  8. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Σε αυτό συμφωνούμε. Η βούληση έπεται της επιθυμίας.

    Σε αυτό διαφωνούμε. Η βούληση δεν προϋποθέτει την "δυνατότητα πραγμάτωσης". Ακόμα και κατά τον ορισμό της Wikιpedia που παραθέσατε, προϋποθέτει την "απόφαση πραγμάτωσης" όχι την δυνατότητα.
    Επιθυμώ να σπρώξω το αμάξι μέχρι το βενζινάδικο -> έχω την βούληση να το κάνω και αποφασίζω να το πραγματοποιήσω αλλά έχει ανηφόρα και δεν μπόρεσα. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχω την βούληση να το κάνω.

    Η σκλάβα και εκπληρώνει και εκφράζει την σκέψη της, αφού από την στιγμή που υποτάσσεται στον Κύριο της, αποφασίζει να έχει μια και μόνο ενεργή βούληση. Αυτήν του να υπακούει πειθήνια στις εντολές του.

    Απο την στιγμή που έχει δυνατότητα έστω και μίας βούλησης (αυτήν της αποδέσμευσης) δεν είναι άβουλη.
    Διότι "άβουλη" θα σήμαινε χωρίς ΚΑΜΙΑ βούληση.
     
  9. Iagos

    Iagos Contributor

    @NobodyKP έχεις την επιθυμία να αράξεις σε μια παραλία από τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο, να ξύνεις τα παπάρια σου χαζεύοντας ηλιοβασιλέματα και να γαμείς ασύστολα πρωί, μεσημέρι, βράδυ.

    Να ζεις ζωάρα.

    Δεν έχεις όμως τη βούληση να το κάνεις, γιατί τη βούληση σου την έχεις παραδώσει στον εργοδότη που ανήκεις και είσαι υποχρεωμένος, σύμφωνα με τις εντολές του, να είσαι όλο το καλοκαίρι στην υπηρεσία του εκτός από τις ημέρες που εκείνος θα αποφασίσει να κάνεις ολιγοήμερες διακοπές μιας εβδομάδας.

    Τι είσαι λοιπόν;

    Είσαι ένα άβουλο ον που υπηρετεί τη βούληση του αφεντικού του.

    Γιατί είσαι ένα άβουλο ον;

    Γιατί δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς.

    Πριν λοιπόν αραδιάσεις κοτσάνες για σκλάβους στη Λουϊζιάνα βουτά τη γλώσσα σου στο μυαλό σου, σκέψου σε πόσα πράγματα στη ζωή σου είσαι άβουλος, και μετά μιλά.

    Κάπου ώπα με την αμορφωσιά και την ανοησία.

    Προτού λοιπόν ξεκινήσεις σταυροφορία για να υπαρασπιστείς άβουλα slaves που με τη θέληση τους έχουν εισέλθει σε M/s συσχετισμό, δες τη δική σου, μη ηθελημένη επί της ουσίας σκλαβιά, και βρες τη βούληση να σπάσεις τα δεσμά σου.

    Iagos
     
    Last edited: 6 Απριλίου 2023
  10. mystique

    mystique Owned Premium Member Contributor

    @Iagos

    Χαίρομαι ομοίως για τον διάλογο, η ανταλλαγή απόψεων όταν ενέχει τροφή για σκέψη, είναι πάντα ευπρόσδεκτη.

    Θα μου επιτρέψετε να επανέλθω όταν καταστεί δυνατό.
    Προς ώρας βγάζω τίμια τον άρτο μου. 
     
  11. sto αφεντικό -δουλειά- δεν είσαι σκλάβος υπάλληλος είσαι. περαν του ωραριου κάνεις οτι θέλεις. γαμάς πας θάλασσα ξύνεσαι βλέπεις ταινία, εχεις και τον δούλο σου αναλόγως . εκτος 8ωρου η υπόλοιπη μέρα σου ανήκει. αλλο υπάλληλος αλλο δούλος.αλλο δουλειά αλλο δουλεία.πάντως εχειπλάκα διαβαζω για σκλάβες που θα έχουν βούληση, σε άλλο θέμα για αφέντη που κάθεται μάλιστα οσο ζείς μαθαίνεις.
     
  12. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Ακόμα και έτσι, δεν υπάρχει απόφαση πραγμάτωσης. Αποφάσεις παίρνει ο άλλος.

    Έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο πως η επαναφορά βούλησης του "s", σε κάποιο συσχετισμό M/s στον οποίο το M επιθυμεί απώλεια βούλησης του "s", να σημαίνει δεν υφίσταται πλέον "s";