Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

βιβλία που αξίζει (ή και δεν αξίζει) να διαβάσουμε

Συζήτηση στο φόρουμ 'Τέχνη' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 28 Φεβρουαρίου 2006.

  1. Apocryphos

    Apocryphos Γένεσις 4:9-15

  2. Captain_Morgan

    Captain_Morgan https://www.youtube.com/watch?v=9wj6BqmyjM4

    Έτσι πρόχειρα..και χωρίς σκέψη, μια αγαπημένη, ετερόκλητη δεκάδα

    Τα σταφύλια της οργής JOHN STEINBECK
    Άνθρωποι και ποντίκια JOHN STEINBECK
    Το ημερολόγιο ενός τρελού NIKOLAI GOGOL
    Ο Θεός ποταμός WILBUR SMITH
    Οι Δουβλινέζοι JAMES JOYCE
    Η ανταρσία των Αγγέλων ANATOL FRANCE
    Ο Απολυμαντής WILLIAM BURROUGHS
    Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη ΔΗΜΗΤΡΗς ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ
    Ανθρωποφύλακες ΠΕΡΙΚΛΗς ΚΟΡΟΒΈΣΗς
    Η Μεταμόρφωση FRANZ KAFKA

    ETC ETC ETC
     
  3. stratos83

    stratos83 Regular Member

    Μένγκελε
    Το αληθινό πρόσωπο του "Αγγέλου του Θανάτου"

    David G. Marwell

     
  4. tithon

    tithon Contributor

  5. Rupa

    Rupa New Member

    ο Τριαριδης έχει γράψει το παρακάτω έργο που ανέβηκε πριν (πολλά) χρόνια σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλιππογλου, με τη Μυρτώ Αλικάκη και τον Λάζαρο Γεωργακόπουλο:



    Με είχε συγκλονίσει, το συστήνω ανεπιφύλακτα.
    Το έργο κυκλοφορεί, όπως όλα τα έργα του Τριαριδη (τα περισσότερα εκ των οποίων επίσης συστήνω ανεπιφύλακτα), ελεύθερα στη σελίδα του στο διαδίκτυο.
     
  6. antwnis2004

    antwnis2004 New Member

    Παιδιά κανένα βιβλίο, έστω ψυχολογίας που αφορά την γυναικεία ανωτερότητα υπάρχει?
     
  7. traveler1

    traveler1 New Member

    Αρχικά, αν γυρνούσα το χρόνο πίσω 11 χρόνια, πιθανόν τότε να προτείνω τα βιβλία του Scott peck. Ως ψυχαναλυτής αναφέρεται μέσα από την πνευματική προσπάθεια του ανθρώπου να αντιμετωπίσει πολλές πτυχές που τον προβληματίζουν στη ζωή. Αναβλητικοτητα, άγχος, κατάθλιψη, κρίση ταυτότητας, εξάρτηση κλπ. Γενικά είναι αρκετά καλά τα βιβλία του αλλά για ξεκίνημα κατά την άποψη μου.

    Ύστερα, θα πρότεινα οπωσδήποτε ότι έχει γράψει ο Νίτσε και θα μείνω περισσότερο στον Αντίχριστο, Πέρα από το καλό και το κακό, Χαραυγή, Το λυκόφως των ειδώλων και το πολυαγαπημένο και ήδη ευρέως γνωστό Τάδε Έφη Ζαρατούστρα(από εκδόσεις Αποστολίδη αυστηρά για μένα Το λυκόφως των ειδώλων και ο Αντίχριστος και τα υπόλοιπα από Ζήση Σαρίκα. Εξαιρετικές μεταφράσεις ειδικά του Αποστολίδη).Εξίσου καλό ωστόσο είναι και η Γενεαλογία της ηθικής , μια προσπάθεια του Νίτσε να προσδιορίσει την δυνατότητα στον άνθρωπο να αντιστρέφει και να προσαρμόζει τις οποίες ηθικές αξίες θεωρεί ότι αποτελούν κομμάτι του εαυτού του ακόμα και αν η κοινωνικά αποδεκτή οδος δεν την βρίσκει σύμφωνη. Ο Νίτσε γενικά είναι μια έμπνευση για μένα γιατί και μόνο ότι τον διαβάσεις και θέλει παρόλα αυτά και να αρχίσεις να γκρεμίσεις κάποιες κοινωνικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις που σου δόθηκαν χωρίς την έγκριση σου, ταυτόχρονα θέλει και να μην ακολουθήσεις πιστά τα όσα σου γράφει. Ζητάει την μοναδικότητα μας οποία και να είναι αυτή. Στο κομμάτι αυτό βοηθάει και ο πολιτισμός πηγή δυστυχίας του Φρουντ, αν και ο προβληματισμός μου με τον Φρόυντ είναι ότι είναι αυστηρα επιστημονικός ο λόγος του(και καλά κάνει λόγω της ιδιότητας του). Προσωπικά θέλω να υπάρχει και λίγο λυρικότητα όταν μιλάει κάποιος για αυτά τα θέματα. Και ο Νίτσε μέσα από τις μεταφορές και τους ιδιωματισμούς το πετυχαίνει περίφημα.

    Ο Καμύ είναι και αυτός μέσα στην λίστα μου με αγαπημένο τον μύθο του Σίσυφου αλλά και το Καλοκαίρι. Είναι μια πιο light έκδοση του Νίτσε να το πω διαφορετικά κατά εμε.

    Ο Γιάλομ μιας και αναφέρθηκε θα σταθώ περισσότερο στην θεραπεία του Σοπενχάουερ που μου άρεσε πολύ γιατί αναφέρεται στην μέθοδο της ομαδικής ψυχοθεραπείας και εισάγει τον αναγνώστη σε μια διαφορετική εμπειρία. Δεν έχω δοκιμάσει αλλά ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον να το έκανα. Δεν είναι ένας ευγενής πόθος να το κάνω προς το παρόν.

    Θα επανέλθω και με άλλους.
     
  8. Apocryphos

    Apocryphos Γένεσις 4:9-15

  9. Iagos

    Iagos Contributor

    Μενέλαος Χαραλαμπίδης
    "Οι δωσίλογοι"

    Η συνεργασία με τον κατακτητή χαρακτήρισε την καθημερινότητα σε όλη την κατεχόμενη Ευρώπη. Πολιτικοί, στρατιωτικοί, επιχειρηματίες, δήμαρχοι, δικαστές, ιερείς, δημοσιογράφοι, συνεργάστηκαν στενά με τις αρχές κατοχής, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Η αρχικά διαφαινόμενη νίκη της Γερμανίας στον πόλεμο, ο αντικομμουνισμός, η απόκτηση γρήγορου και εύκολου πλούτου, η ιδεολογική ταύτιση με την εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία και τη φασιστική Ιταλία, η ανάγκη επιβίωσης, ήταν μερικοί από αυτούς.
    Στην Ελλάδα, αν και έχουν περάσει 80 ολόκληρα χρόνια από το τέλος της κατοχής, το ζήτημα της συνεργασίας με τον κατακτητή εξακολουθεί να αποτελεί θέμα-ταμπού. Αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής λήθης που ακολούθησαν όλες οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις, στην προσπάθειά τους να διαχειριστούν τις πολιτικές συνέπειες του πρωτόγνωρου, σε ένταση και έκταση, συλλογικού τραύματος που προκάλεσε στην ελληνική κοινωνία η συνεργασία. Η συνεργασία με τον κατακτητή υπήρξε η αφετηρία του νέου διχασμού, ο οποίος, με τη συμβολή και άλλων παραγόντων, οδήγησε στις εμφύλιες συγκρούσεις της κατοχής, των Δεκεμβριανών και τελικά στον εμφύλιο πόλεμο της δεκαετίας του 1940.
    Στο βιβλίο αυτό παρακολουθούμε την πολιτική, οικονομική και ένοπλη συνεργασία με τον κατακτητή, όπως εκδηλώθηκε στον νομό Αττικής. Μέσα από τη μελέτη αρχείων που για πρώτη φορά δημοσιοποιούνται, περιγράφεται η δράση αυτών που συνεργάστηκαν, εξετάζονται οι λόγοι και οι μηχανισμοί ανάπτυξης του φαινομένου της συνεργασίας καθώς και οι πολιτικές και οικονομικές συνθήκες που ευνόησαν την εμφάνισή τους.
    Οι πολιτικές που ακολούθησαν οι τρεις ελληνικές κατοχικές κυβερνήσεις, ο ρόλος εμπόρων, βιομηχάνων, πολιτικών μηχανικών και άλλων στις οικονομικές συναλλαγές με τους κατακτητές, η δράση της Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής, των Ταγμάτων Ασφαλείας, των Ελλήνων πρακτόρων των Es-Es και άλλων, που συγκρότησαν το ένοπλο σκέλος της συνεργασίας, και η δικαστική τους αντιμετώπιση μετά το τέλος της κατοχής, βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της μελέτης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

    https://www.politeianet.gr/books/97...andreia-oi-dosilogoi-chartodeti-ekdosi-361548
     
  10. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    (υπό έκδοση)

    ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΡΑΧΑΝΑΣ
    Ο ΚΥΚΛΟΣ
    Επιστήμη και δημοκρατία σε ανήσυχους καιρούς

     

    ...αν όντως επιστήμη και δημοκρατία πήγαιναν πάντα μαζί, μήπως η εχθρότητα προς την επιστήμη ‒η εχθρότητα όχι προς τις τεχνολογικές εφαρμογές της, αλλά προς το ίδιο το πνεύμα της επιστήμης, τον ριζικό αντιδογματισμό της‒ ήταν πάντα ένα κακό σημάδι για το μέλλον της δημοκρατίας της ίδιας;

    Πώς συμβαίνει και σε μια εποχή υποτιθέμενου θριάμβου της επιστήμης, ένας διαρκώς μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων να παραδίδονται χωρίς αντίσταση στις πιο ακραίες μορφές ανορθολογισμού και ψευδοεπιστήμης; Και πώς συμβαίνει επίσης, η πιο επιτυχημένη επιστημονική θεωρία όλων των εποχών ‒η κβαντομηχανική‒ να χρησιμοποιείται σήμερα ως το κατ᾽ εξοχήν εργαλείο χειραγώγησης και εξαπάτησης εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, κάτω από τη «σημαία» της περίφημης Νέας Εποχής (New Age) και του ανατολικού μυστικισμού που πάει μαζί της; Και μάλιστα η «βιομηχανία» αυτή να έχει την ενεργό υποστήριξη ενός αυξανόμενου αριθμού πανεπιστημιακών καθηγητών στις ΗΠΑ και όχι μόνο; Πώς τελικά συνέβη και, ενώ η επιστημονική επανάσταση του 17ου αιώνα οδήγησε στον Διαφωτισμό, στην κατάργηση των «ελέω θεού» καθεστώτων και τελικά στην εγκαθίδρυση των δημοκρατικών πολιτευμάτων, η επιστημονική επανάσταση των αρχών του 20ού αιώνα να βρίσκει σήμερα απέναντί της ένα διογκούμενο ρεύμα εχθρότητας απέναντι στο ίδιο το πνεύμα της επιστήμης; Μια βαθιά εχθρότητα της ίδιας φύσεως με εκείνη της Καθολικής Εκκλησίας απέναντι σε ό,τι εκπροσωπούσε ο Γαλιλαίος; Τη στήριξη στην εμπειρία και τον ορθό λόγο ως τη μόνη έγκυρη πηγή γνώσης για τον φυσικό κόσμο; Και είναι άραγε τυχαίο ότι αυτή η διανοητική εχθρότητα προς τη θεμελιώδη επιστήμη και τον Διαφωτισμό, που βρίσκονται σήμερα σε έξαρση στις δημοκρατικές χώρες ‒αλλά και η μαζική απήχηση του ανορθολογισμού και της ψευδοεπιστήμης‒, έχουν χτυπητές ομοιότητες με αντίστοιχα φαινόμενα που κυριάρχησαν στη μεσοπολεμική Γερμανία;
     
  11. Iagos

    Iagos Contributor

    ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΝΕΟΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑΣ

    ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗΣ ΣΤΡΟΦΗΣ

    TRAVERSO ENZO

    Η εβραϊκή νεοτερικότητα ξετυλίχτηκε μεταξύ Διαφωτισμού και Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ανάμεσα στις ζυμώσεις που προετοίμασαν τη Χειραφέτηση και στο τραύμα που επέφερε η ναζιστική γενοκτονία. Άνθισε μέσα στους δυο αυτούς αιώνες με επίκεντρο την Ευρώπη, δημιουργώντας ένα ασυνήθιστο κύμα πνευματικού, λογοτεχνικού, επιστημονικού και καλλιτεχνικού πλούτου. Όμως η διαδρομή της εβραϊκής νεοτερικότητας εξαντλήθηκε. Αφού είχαν σταθεί βασική εστία της κριτικής σκέψης του δυτικού κόσμου, οι εβραίοι βρέθηκαν, με μια παράδοξη αντιστροφή, στην πλευρά της κυριαρχίας. Οι διανοούμενοι ανακλήθηκαν στην τάξη και οι ανατρεπτικοί εξημερώθηκαν, μερικές φορές μεταλλάχθηκαν σε συντηρητικούς. Ο αντισημιτισμός έχει πάψει να διαμορφώνει τις εθνικές κουλτούρες, παραχωρώντας τη θέση του στην ισλαμοφοβία, την κυριότερη μορφή ρατσισμού στις απαρχές του 21ου αιώνα. Η μνήμη του Ολοκαυτώματος αναδείχτηκε σε "πολιτειακή θρησκεία" των φιλελεύθερων δημοκρατιών μας, μετατρέποντας τον πρώην "παρία λαό" σε αξιοσέβαστη και διακεκριμένη μειονότητα, ενσάρκωση μιας ιστορίας που προσφέρει το κριτήριο με το οποίο η δημοκρατική Δύση μετράει τις ηθικές της αρετές.
    Σ' ένα τολμηρό και πανοραμικό δοκίμιο, ο Enzo Traverso αναλύει αυτή την ιστορική μεταμόρφωση. Στόχος του δεν είναι να καταδικάσει ή να αθωώσει, αλλά να κάνει τον απολογισμό μιας ολοκληρωμένης πια εμπειρίας για να διασώσει τον πυρήνα της κληρονομιάς της, που απειλείται τόσο από τη στείρα αγιοποίηση όσο και από τον συντηρητικό σφετερισμό της. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)


    https://www.politeianet.gr/books/97...u-to-telos-tis-ebraikis-neoterikotitas-308419