Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σκέψεις και προβληματισμοί για τις BDSMικές συζητήσεις στο forum

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 14 Μαρτίου 2017.

  1. tithon

    tithon Contributor

    το εντυπωσιακότερο προϊόν ή συμπέρασμα της συζήτησης είναι οτι η μονομέρεια, οι εμμονές, η μισαλλοδοξία, η στρέβλωση κι η τυφλότητα, η αυταναφορικότητα, η επιλεκτικότητα του κλαψομουνιάσματος των αδικημένων, μη προνομιούχων, πνευματικά ανώτερων, κατατρεγμένων, αναξιοπαθούντων δυσφορικών με ανήσυχη μύγα, έφτασαν σχεδόν να δικαιώσουν τον επιφανειακό, ανεπεξέργαστο, παρορμητικό και αντιφατικό μοναχικό.
     
  2. mystique

    mystique Owned Premium Member Contributor

    Αγαπημένη @gaby_m ομολογώ ότι μου δώσατε πλούσια τροφή για σκέψη και διαβάζοντας σας, προβληματίστηκα εντόνως για πολλά.
    Δομημένη η ανάρτηση σας, με πάμπολλα τα σημεία που σηκώνουν συζήτηση, θα σταθώ σε μερικά μόνο.

    Θεωρώ πως κανείς δεν μπορεί (ακόμα κι αν το θέλει) να επιβληθεί σε κανέναν, ακόμα και δια των καλύτερων επιχειρημάτων.
    Όσο μιλάμε για συζητήσεις , η ανταλλαγή θεάσεων είναι αυτό που αφορά στα διάφορα νήματα/αναρτήσεις, και αν οποιοσδήποτε θεωρεί ότι μπορεί να επιβληθεί δια αυτών καταθέτοντας τα, πλανάται πλάνην οικτρά.

    Συμφωνώ.
    Προσωπικά για μένα τα ανωτέρω είναι στάση ζωής εν γένει και όχι μόνο εδώ, αλλά και πάλι προσωπικά, δεν βλέπω τίποτα εδώ ως προσωπική πρόκληση για να το πάρω κατάκαρδα.

    Πάντα συζήτηση κάνουμε και επί αυτής και μόνο, η άποψη, η τεχνογνωσία και η αυτοπειθαρχία(όπως αναφέρατε) εκάστου κρίνεται δημόσια.


    Ομοίως τα ανωτέρω τίθενται προς δημόσια κρίση, εφόσον δημόσια καταθέτονται.

    Καταλαβαίνω την λογική του «αν δεν ποτίσεις κάτι μαραίνεται», είναι μια στρατηγική που πολλές φορές έχει αποτέλεσμα.
    Επειδή ωστόσο με κανέναν εδώ μέσα δεν έχουμε να χωρίσουμε οικόπεδα ή περιουσίες, η συζήτηση δεν αποσκοπεί ούτε σε επιβολή, ούτε σε επίπληξη.

    Όλοι ενήλικες είμαστε(θεωρητικά έστω) εντός του φόρουμ, καθείς με τις επιλογές και τη φρόνηση του.
    Το πως εκλαμβάνει εντέλει κάθε συζήτηση ο καθένας είναι προσωπική εκτίμηση επίσης, και εφόσον εξακολουθούμε να μιλάμε για ενήλικες, όλοι μας έχουμε την ευθύνη των γραφομένων και της στάσης μας απέναντι σε αυτά. Με ό,τι αυτό περιλαμβάνει.

    Εδώ είναι το μόνο σημείο που έχω ένσταση.

    Εγγεγραμμένη μόλις δυόμιση χρόνια πριν, ούσα παντελώς αδαής πριν με τα του χώρου, έγραψα το πρώτο μου νήμα, κατέθεσα τις δικές μου οπτικές, συνομίλησα με πολύ παλαιότερα μέλη, αλληλεπίδρασα τελοσπάντων στο πλαίσιο του φόρουμ αυτού.

    Ουδέποτε ωστόσο εισέπραξα «ξύλο» μόνο και μόνο επειδή έφερα τον τίτλο της νεοφερμένης, και αυτής με άποψη αλλά όχι με γνώμη.
    Πέταξα τις κοτσάνες μου, έγραψα τις μπαρούφες μου, διαλάλησα την αποψάρα μου κι εγώ.
    Ωστόσο μοναδικό μου κριτήριο ήταν να μάθω συζητώντας και όχι να παρά βγω στα πυροτεχνήματα.
    Υπήρξαν οι φορές που αντιμετώπισα ειρωνία, υπεροψία ή απαρέσκεια, που διαφώνησα με μέλη, που συμφώνησα με άλλα.
    Ωστόσο θεωρώ πως μια αξιοπρεπής παρουσία πάντα εκτιμάται και σε αυτό το πλαίσιο απολαμβάνω πάντα τον γόνιμο διάλογο.

    Εδώ ακριβώς λοιπόν ενίσταμαι, διότι δεν θεωρώ ως trigger τους νεοεισερχόμενους, τους αδαής, τους νέους ή τους έχοντες άποψη χωρίς να έχουν πείρα και βίωμα.
    Το trigger νομίζω τελικά ότι είναι ένας κοινός παρονομαστής, ασχέτως νημάτων και θεματολογίας: η ικανότητα γόνιμου διαλόγου όχι προς χαρην θορύβου αλλά ουσίας.

    Το «ξύλο» που αναφέρατε δεν πέφτει γενικώς και αδιακρίτως και συγκεκριμένα σε κάποια μέλη λόγω παλαιότητας και ενσήμων στο φόρουμ, ή λόγω προσωπικής αντιδικίας(βλ. οικόπεδα και περιουσίες πάλι).
    Πέφτει θαρρώ λόγω μιας εν γένει συμπεριφοράς που καταδυκνύει επαννειλημένως και ασχέτως επιχειρημάτων, απουσία παιδείας και αντίληψης πρωτίστως.

    Προβληματίστηκα ιδιαίτερα με το άνωθεν..

    Και αυτό διότι δεν είμαι σίγουρη πως με το να αφήνεις τον τρελό στην τρέλα του, δεν οδηγείς εν προκειμένω ένα φόρουμ που παλιότερα έβριθε ουσίας(γιατί άραγε;; ), σε μια δημόσια χαβούζα όπου,κατά το πλείστον, θορυβούν οι κάθε «είδα φως και μπήκα (κι εγώ)»…
     
    Last edited: 5 Ιουνίου 2023
  3. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Τα "λυκόσκυλα" έμειναν νηστικά και έπεσαν με τα μούτρα.

    Χαχαχαχα ^^
     
  4. elfcat

    elfcat . Contributor

    Ποιά είναι τα "λυκόσκυλα";
     
  5. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Δεν ξέρω, λείπω πολύ καιρό απ'το μαντρί, είμαι και σε mood διακοπών, δε θα ήθελα να το αναλύσω περισσότερο.  
     
  6. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Ευγε!!!
     
  7. to 2009 ο admin ενος φορουμ ( ασχετο με bdsm ) μου ειχε πει το εξης που ισχυει.
    "αυτός που τα λεει χύμα σε ένα δημόσιο φορουμ τ ακούει ακόμα και δίκιο να έχει"
    η κολητη της συντροφου μου συνηθιζε να λεει

    " μπορω να δεχτώ οτιδηποτε , ακόμα και να μήν μου αρεσει , αρκει να μου το ταισεις με τρόπο"

    Από το πρώτο δεν μπορώ να ξεφυγω, αρα δεν μπορω να εφαρμοσω το δευτερο.

    και καποια μέρα οταν βρω ορεξη θα σας γραψω τι εγινε σε ενα αλλο φορουμ (ασχετο με σεξ σχεσεις κλπ) με ομοφυλοφιλο που ήμουν moderator και βοηθος admin.
     
    Last edited: 6 Ιουνίου 2023
  8. dina

    dina Σκλαβα της Brt Contributor

    Έχεις γαλόνια,όχι αστεία.
    Περιμένουμε να σου έρθει η όρεξη λοιπόν.
     
  9. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Μένω και εγώ στα σημεία μη σύμπτωσης τοποθετήσεων, αγαπητή @Mystique  

    Όταν πρωτομπήκα στο χώρο είχα μια ψιθυριστή ένσταση πάνω στο έργο "Η γραμματέας" που είχα δει πρόσφατα. Δεν ήξερα εδώ πόσοι είχαν δει το έργο και έτσι απευθύνθηκα σε ένα group του msn όπου υπήρχε σχετικό νήμα. Η ερώτησή μου ήταν αν μπορούμε να μιλάμε για SSC από τη στιγμή που η πρωταγωνίστρια ήταν συστηματικά αυτοτραυματιζόμενη και μήπως έπρεπε πρώτα να λύσει αυτό το θέμα και μετά να δει αν την νοιάζει πραγματικά το BDSM. Εντάξει, ήταν μια ερώτηση αρχάριας, έβγαζε κάποιον σκεπτικισμό, αλλά τέλος πάντων ήταν, πιστεύω και σήμερα, μια εύλογη απορία για κάποιον καινούργιο. Τι άκουσα! Μα, τι άκουσα όμως! Μάζεψα τα βρεγμένα μου και έφυγα νύκτωρ και ήσυχα. Δεν είχα καταλάβει, ακόμα, πόσο βασικό στις BDSM συζητήσεις είναι το αφήγημα του καθενός και ότι πρέπει να βγαίνει ακέραιο, σε κάθε συζήτηση, όποιο και να είναι. Γενικά, λίγα γνωρίζαμε για το αφήγημα, τότε, οι περισσότεροι από εμάς.

    Για αυτό ίσως να παρατηρώ περισσότερο αυτούς που μπαίνουν, κάνουν μια ερώτηση και τους παίρνουν με το άγριο, με την ειρωνεία κ.λπ. Δεν σημαίνει ότι γίνεται με όλους. Από την άλλη, κάποιον που θα ρωτήσει κάτι λίγο προκλητικό θα τον σηκώσει το κλίμα για λίγο καιρό, και αυτό γιατί; Μα, γιατί δίνει έδαφος για να ξαναπούμε, όλοι ή σχεδόν, αυτά που λέμε πάντα.

    Δεν έχω νιώσει ότι είμαστε χαβούζα, έχω νιώσει ότι πολλοί από εμάς είμαστε μουδιασμένοι αυτή την εποχή ή μουδιασμένοι ακόμα ή σε σταυροδρόμι για τους δικούς μας και όχι μόνον λόγους.

    Αλλά για να έχει ουσία, όπως ο καθείς την αντιλαμβάνεται, το φόρουμ, ένας τρόπος υπάρχει, να γράφουμε πράγματα με ουσία. Γιατί δεν γίνεται; Για λόγους που έχουν αναφερθεί σε αυτό το νήμα, οπότε έχουμε κάνει έναν κύκλο και ξεκινάμε από την αρχή της συζήτησης  

    @tithon ποστ #2233 μάλλον κάπως έτσι έχουν τα πράγματα.
     
    Last edited: 6 Ιουνίου 2023
  10. mystique

    mystique Owned Premium Member Contributor

    Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο αγαπημένη.  
     
  11. espimain

    espimain Contributor

    Το συγκεκριμένο νήμα άρχισε το 2017, σαν σκέψεις για τον τρόπο και το περιεχόμενο των BDSMικών συζητήσεων.
    Στο φόρουμ πλέον δεν γίνονται BDSMικές συζητήσεις.
     
  12. rea..

    rea.. Contributor

    Όσο υπάρχει ακόμα συμμετοχή μελών σ αυτό το σαχλό κατασκεύασμα "βρωντάτσιδες και φουρτουνάτσιδες " σαφώς και βάλλεται το επίπεδο για βδσμικές συζητήσεις.

    Οι διαφωνίες είναι εμπάθειες και όχι θέσεις. O λόγος χρωματίζεται είτε αντιμετωπίζεται ως χρωματισμένος από κάτι πολύ ευτελές, τις προσωπικές αντιμαχίες.

    Αναφέρατε μια ημερομηνία, αλλά ξεχνάτε ότι πολύ πριν την συγκεκριμένη ημερομηνία σιγόβραζε μια εχθρική συμπεριφορά, την οποία επιτρέπαμε, όπως επιτρέπουμε και τώρα, ύπουλες και μουλωχτές αιχμές επί προσωπικού σαν τεχνική επίθεσης και όχι σαν αυτό που πραγματικά είναι. Ένα κατώτατο ξεκατίνιασμα, το οποίο χαρακτηρίζει τους εκφραστές κ όχι αυτούς που στοχεύουν.

    Δεν υπάρχει στα μάτια μου αυτός που δειλιάζει να αντιμετωπίσει ευθέως κάτι που τον ενοχλεί.

    Προσπαθώ να βρω μια λογική βάση σε όλο αυτό. Κανένας δεν ασχολείται με κανέναν στην προσωπική του ζωή εκτός οθόνης και κανένας δεν έχει βλάψει κανέναν για να φτάνουμε σε τέτοια μεγέθη επιθετικότητας. Άρα τι είναι τελικά αυτό που πυροδοτεί και διατηρεί αυτή τη σαχλαμάρα? Οι ιδέες?

    Μου φαίνεται λίγο για να γίνεται τόσο προσωπικό.

    Το να προσπαθεί κανείς να "διώξει" ένα άλλο μέλος για να επικρατήσει η θέση του είναι φανατισμός που θυμίζει μορφές φασισμού.

    Κάποτε μου φαινόταν αστείο που κάποια μέλη να κατηγορούνταν για τραμπουκισμό. Τώρα μου φαίνεται ακόμα πιο αστείο που αυτά τα μέλη το έχαψαν και πιστεύουν ότι μπορούν να γίνουν τραμπούκοι. Δεν υπάρχουν αυτές οι ποιότητες ανθρώπων εδώ μέσα, ο τραμπούκος θέλει να βλάψει τελεία και παύλα.

    Αρνούμαι κατηγορηματικά να συμμετέχω σε αυτό το ανούσιο δίπολο. Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν εδώ και δεν θέλω να διώξω κανέναν (ούτε έχω ούτε είχα ποτέ τέτοιες φαντασιοπληξίες ). Θέλω να διαφωνώ, να συμφωνώ, να μοιράζομαι, να γελάω, να καυλώνω. Δεν είμαι ούτε πρόβλημα ούτε λύση.

    Όσοι θέλουν να παίρνουν τόσο δραματικά σοβαρά τον εαυτό τους και παγιδεύονται σε αυτό κωμικοτραγικό άθλιο εργάκι, ας κάνουν το κομμάτι τους και όπου τους βγει, είναι δικαίωμά τους στην τελική. Προσωπικά διαχωρίζομαι από αυτό.

    Έχω αναρωτηθεί όπως και εσείς, για τις βδσμικές συζητήσεις. Σε αυτήν την ατμόσφαιρα μπουρδολογίας ποιος να μιλήσει για βδσμ και ποιος να ακούσει? Υπάρχουν όμως απόπειρες και άρα υπάρχει ελπίδα. Το μόνο που χρειάζεται είναι ανοιχτό μυαλό και καλοπροαίρετη διάθεση και αυτή η στάση ξεκινά από τον καθένα μας προσωπικά, για να φτάσει και να γίνει σύνολο.
     
    Last edited: 8 Ιουνίου 2023