Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σκέψεις και προβληματισμοί για τις BDSMικές συζητήσεις στο forum

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 14 Μαρτίου 2017.

  1. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Συμφωνώ

    Και δεν απαιτείται ιδιαίτερη αντιληπτική ικανότητα ώστε να δει κάποι@ πότε μια θέση τίθεται επί προσωπικού και πότε για να διορθωθούν ανακρίβειες
     
  2. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Κάποια από τα άτομα που αναφέρεις ήταν, και είναι αλλά ευτυχώς πιο σπάνια, μεγάλο μέρος του προβλήματος.
     
  3. rea..

    rea.. Contributor

    Προσπερνώ τον σχολιασμό σας.
    Παρακαλώ μεταβιβάστε στον Τίθον την λύπη μου για την αποχώρησή του και την γενικότερη έκβαση της κατάστασης όπως εξελίχθηκε. Παρά τις όποιες συγκρούσεις τον εκτιμώ σαν μυαλό και θα λείψουν οι θέσεις του σε πολλά ζητήματα. Του εύχομαι ολόψυχα να είναι καλά και να περνάει καλά.



    «Από πότε οι νεράιδες βγαίνουν και χορεύουν στην στεριά?..»

    Κι εγώ από τότε που μπήκα βλέπω αυτό το εργάκι, το εμείς και εσείς. Αλλά δεν κατάλαβα ποτέ τι μας διαχωρίζει? Ποιοι οι "εμείς" και ποιοι οι "εσείς" και γιατί?

    Συγκεκριμένα εγώ και εσείς έχουμε βρεθεί σε άλλα ζητήματα αντίθετες και σε άλλα σύμφωνες. Άρα τι είμαστε? (ανώμαλες!)

    Το "εμείς και εσείς" είναι ένα κατασκεύασμα, δεν υπάρχει πραγματικά. Είναι παιχνίδι εντυπώσεων και βρίσκει πελατεία. Έχω υποστηρίξει και έχω συγκρουστεί με διάφορα μέλη με μόνη βάση το περιεχόμενο του λόγου τους. Ούτε τον προσδιορισμό τους ούτε την ημερομηνία της εγγραφής τους. Το ίδιο και εσείς και δεν είμαστε οι μόνες.

    Σίγουρα υπάρχουν παρέες και προτιμήσεις και προσωπικές σχέσεις, αλλά αυτό είναι διαφορετικό μέγεθος από πλευρές και στρατόπεδα και δεν ξέρω και γω τι άλλο.

    Δεν έχω δει ούτε ένα κείμενο, μία τοποθέτηση που να λέει ευθαρσώς ότι κάποιος είναι ανώτερος επειδή καυλώνει έτσι ή αλλιώς. Αλλά έχω δει πάρα πολλά σχόλια που να εναντιώνονται σε αυτούς τους ανύπαρκτους ισχυρισμούς σύγκρισης και εξιδανίκευσης.

    Ποιος συγκρίνει και τι συγκρίνει τελικά? Βλέπω την άμυνα, αλλά που είναι η επίθεση που την προκάλεσε? Και πως ακριβώς επιτέθηκε?

    Όσον αφορά τις αποχωρήσεις των μελών που αναφέρατε, αν με ρωτάτε με βάση τα γεγονότα και μακριά από αυτά τα σενάρια "εμείς και εσείς" υπάρχουν και άλλες ερμηνείες πολύ πιο απλές και λιγότερο δραματικές.
     
    Last edited: 12 Ιουνίου 2023
  4. Brt

    Brt #ολαπολυ

    όπως;
     
  5. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Απείχα από το φόρουμ 10 χρόνια, γιατί απλώς είχα βαρεθεί  
     
  6. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Το forum πρέπει κάποιοι να καταλάβουν πως είναι χώρος συζητήσεων. Ειναι στην ουσία ένα "καφενείο" στο οποίο συνευρίσκονται διάφοροι άνθρωποι, με διαφορετικές απόψεις και βιώματα.
    Στην περίπτωση του παρόντος forum δε, πρόκειται για "καφενείο" ειδικού ενδιαφέροντος.

    Μπαίνει λοιπόν κάποιος νέος/νέα στον χώρο του εναλλακτικού ερωτισμού, σε αυτό το "καφενείο", γεμάτος ενθουσιασμό, φανταζόμενος/η πως ανακάλυψε τους "θησαυρούς του Σολομώντος". Το αυτό, μπορεί να συμβεί και μα αλλους που δεν είναι και τόσο νέοι στον χώρο ή το forum.

    Ρωτάει κάτι που τον απασχολεί (ασχέτως αν αυτό το κάτι είναι σημαντικό σωστό λάθος κλπ), νομίζοντας πως απευθύνεται στην "elit" του ελληνικού BDSM ή τουλάχιστον σε ανθρώπους που έχουν κάποια πείρα και μπορούν να τον διαφωτίσουν στην εξερεύνηση του.

    Εκεί λοιπόν που περιμένει έναν σοβαρό διάλογο, βρίσκεται αντιμέτωπος/η με κάποιους/ες (ευτυχώς λίγους/ες αλλά συνήθως τους ίδιους/ες), οι οποίοι με ύφος 42 καρδιναλίων, ως οι απόλυτοι παντογνώστες της ανθρώπινης ψυχολογίας και φύσης, του BDSM, της πολιτικής (και τα πάντα όλα), προσπαθούν μέσα από ένα μίγμα ξεκατινιάσματος, ειρωνίας, λοιδορίας και ενίοτε ύβρεων στο πρόσωπο του, εμφανιζόμενοι άλλοτε ως οι δικαστές του ορθού λόγου, άλλοτε ως οι υπερασπιστές των κεκτημένων (λόγο παλαιότητας), αλλά πάντα ελέω της ανοχής των υπολοίπων, να τον/την απαξιώσουν αυτόν/ην και τις απορίες/ιδέες του, σε μια εκούσια ή ακούσια προσπάθεια, να του επιβληθούν, πριν καν καταλάβει τι συμβαίνει, μη τυχόν και χάσουν την πρωτοκαθεδρία στο "καφενείο".

    Είναι πολύ φυσικό λοιπόν και απορίας άξιο το γιατί κάποιοι αδυνατούν να το αντιληφθούν/δεχτούν, με τέτοια αντιμετώπιση από κάποιους θεωρητικά "καταξιωμένους" στο "καφενείο", πολλοί από κάποιο σημείο και μετά να λένε "ρε δεν πάτε να ... όλοι σας, που θα κάτσω να χάσω τον χρόνο μου, σε άσκοπες και συνήθως άσχετες με το αντικείμενο του forum αντιπαραθέσεις!!?".
    Αποχωρούν από την ενεργή παρουσία και ενίοτε και από το ίδιο το forum, αφήνοντας πίσω, τους ίδιους και τους ίδιους, οι οποίοι αφού τόσα χρόνια έχουν συζητήσει, καταρρίψει, συμφωνήσει, διαφωνήσει, απαξιώσει, τα πάντα και τους πάντες, δεν έχουν πλέον τίποτε άλλο να συζητήσουν.

    Εξού και οι άσχετες με το BDSM συζητήσεις. Δεν υπάρχει κάτι να συζητηθεί.
    Οι απαντήσεις του στυλ "τότε τι κάνεις εδώ", "διάβασε τι υπάρχει στο forum και ξανά έλα", "ξέρεις που βρίσκεσαι", "αδυνατείς να καταλάβεις"... κλπ... κλπ... κλπ.... εννοείται δεν βοηθούν στην δημιουργία ενός ευχάριστου κλίματος ικανού να κρατήσει ζωντανή και σκοτώνουν την οποιαδήποτε συζήτηση.

    Αυτά από εμένα, αν και νομίζω πως όλα αυτά είναι γνωστά, απλώς όχι κοινώς αποδεκτά (κατά το "γενικώς αποδεκτά και μη αποδεικτέα").

    NoBodyKP
     
  7. Brt

    Brt #ολαπολυ

    Ααααα γι αυτό «αποχώρησαν» όλοι οι προαναφερόμενοι. Έπεσε βαρεμάρα.
     
  8. Peripatitis

    Peripatitis New Member

    Καλησπέρα και από μένα... πολλοί προλαλήσαντες με κάλυψαν και αν νέος στο φόρουμ μπορώ να πω ότι , ολονών οι απόψεις πρέπει να είναι σεβαστές και φυσικά αποδεκτές.. το κάθε άτομο εκφράζει με τον μοναδικό τρόπο τα πιστεύω του... Θεωρώ ότι εδώ είναι χώρος όπου μπορούν άπαντες να εκφέρουν τις απόψεις τους χωρίς φόβο και πάθος...
     
  9. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Έλα τώρα, είσαι πιο έξυπνη από αυτό...

    Μίλησα για μια απλή και διόλου δραματική αιτία της δικής μου απουσίας... για τους υπόλοιπους, δε γνωρίζω.. απέχω από τα κουτσομπολιά
     
    Last edited: 12 Ιουνίου 2023
  10. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Ξέρετε κάτι; Την ίδια άποψη είχα παλαιότερα και εγώ, μέχρι που με διόρθωσε ο αείμνηστος (η υπογράμμιση δική μου)
     
  11. elfcat

    elfcat . Contributor

    Aυτό το εφηβικό παραμύθι περί παλιών και νέων να τελειώνει κάποτε. Να ενηλικιωθούμε, για να μπορέσουμε να συζητήσουμε.
    Δεν είναι καφενείο εδώ μέσα. Ούτε διδασκαλείο, που πρέπει οι παλιοί να αναλάβουμε τους νέους, ούτε έχουμε θυρωρείο. Ούτε τα νέα μέλη είναι έφηβοι γεμάτοι ενθουσιασμό και φανταζόμενοι ό,τι νάναι. Ενήλικες είναι με εμπειρία έξω στη ζωή. Δεν είμαστε δάσκαλοι, ούτε είμαστε επί της υποδοχής, ανώμαλοι είμαστε. Και κυρίως δεν πατρονάρουμε τα νέα μέλη παρουσιάζοντάς τα σαν Μπλάνσ Επιφανί, Φόρεστ Γκαμπ ή ονειροπόλους έφηβους για να αποδείξουμε τους ισχυρισμούς μας. Oύτε μιλάμε εκ μέρους τους.

    Συζητητήριο ήταν και είναι εδώ, ειδικού ενδιαφέροντος. Όπως σε κάθε συζητητήριο ενίοτε συγκρούονται απόψεις, ιδέες και γνώμες και μάλιστα σφοδρά. Άλλοι το αντέχουν άλλοι δεν το αντέχουν. Τί να κάνουμε;

    Στα συζητητήρια, επικρατεί η δημοκρατία του λόγου. Άλλων ο λόγος είναι βαρύς και απόλυτος, άλλων είναι χειριστικός και πολιτικάντικος. Άλλων είναι ορθολογικός και άλλων είναι δεισιδαιμονικός και προκατειλημμένος. Άλλων, ευθύς κρυστάλλινος και άλλων θολός . Άλλων απόλυτος και άλλων είμαι τα πάντα όλα. Άλλων ανεπεξέργαστος και άλλων επεξεργασμένος. Σε όλους τους συνδυασμούς. Άλλοι έχουν ανάγκη να κρατούνται τα προσχήματα και άλλοι όχι. Αυτό σημαίνει συζητητήριο. Εσάς σας πειράζει ο διδακτικός λόγος, εγώ σιχαίνομαι τον θρασύδειλο λόγο που πάει και βρίζει δεξιά και αριστερά μέλη χωρίς να τολμά να απευθυνθεί σε αυτά. Εσείς απεχθάνεστε τον απόλυτο λόγο εγώ απεχθάνομαι τον συκοφαντικό λόγο, τον λόγο που στοχεύει πρόσωπα. No problem. Αυτά έχει η ζωή. Δεν υπάρχει λόγος να βάλουμε σε κουτάκια τον λόγο.

    Για τον καημό με τα νέα μέλη. Εκατοντάδες νέα μέλη έχουν έρθει όοοοολα αυτά τα χρόνια. Λίγοι έμειναν γιατί ακριβώς αργά ή γρήγορα κατάλαβαν ότι είναι χώρος ειδικού ενδιαφέροντος και δεν είναι , είδα φως και μπήκα. Η ζωή, και όχι οι ισχυρισμοί σας, έχουν αποδείξει ότι πάντα έρχονται αυξητικά νέα μέλη και πάντα τα περισσότερα φεύγουν από την αρχή του φόρουμ μέχρι σήμερα. Αυτά έχει η ζωή.
    Νομίζω ότι ήρθε η ώρα της ενηλικίωσης και όχι να διαμαρτυρόμαστε σαν εφηβάκια που ανακαλύπτουν τον κόσμο και αντιδρούν ότι φταίνε οι μεγάλοι, οι παλιοί.
     
    Last edited: 12 Ιουνίου 2023
  12. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Σε αυτό συμφωνούμε... (και η συμφωνία μας σταματάει κάπου εκεί)
    Ωστόσο γεγονός παραμένει ένα. Οσο ανάγονται οι απόλυτες τοποθετήσεις σε συζήτηση συζητήσεις δεν θα γίνονται.
    Συζητήσεις γίνονται με ανθρώπους που θέλουν να συζητήσουν.
    Οχι με ανθρώπους που προσπαθούν να επιβάλλουν την άποψη τους (ορθή ή λάθος) απαξιώνοντας και λοιδορώντας ειρωνευόμενοι τον συνομιλητή τους και την άποψη του.