Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ομοφυλοφιλία: Ας ανοιχτούμε επιτέλους...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Lady_in_Red, στις 5 Μαρτίου 2008.

  1. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Νόμος 4538/2018
    Μέτρα για την προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας και άλλες διατάξεις.

    https://www.taxheaven.gr/law/4538/2018
     
  2. διαβαζωντας την προυποθεση 1.
    "1. Κατάλληλοι για να γίνουν ανάδοχοι, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, είναι οικογένειες που αποτελούνται από συζύγους ή έχοντες συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, με ή χωρίς παιδιά, ή μεμονωμένα άτομα, άγαμα, ή διαζευγμένα, ή σε χηρεία, με ή χωρίς παιδιά, που μπορεί να είναι συγγενείς εξ αίματος οποιουδήποτε βαθμού με το ανήλικο τέκνο (συγγενική αναδοχή). Μεταξύ περισσοτέρων κατάλληλων υποψήφιων αναδόχων γονέων η επιλογή γίνεται πάντα με γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου, υπό το πρίσμα και της Διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού, που κυρώθηκε με το ν. 2101/1992 (Α΄ 192). Η συγγενική αναδοχή πρέπει να προτιμάται."
    δεν φαινεται πουθενά ο αποκλεισμός ομοφυλόφιλων. το μέλος που έχει εμπειρία θα μπορούσε να μας απαντήσει επ αυτου.μεμονωμένα ατομα λέει ακόμα και με συμφωνο συμβιωσης.
     
  3. Guiltless

    Guiltless Handle with care

    Υποθέτω αναφέρεστε σε εμένα. Δεν γνωρίζω τι ισχύει για ανάδοχους γονείς οπότε δεν μπορώ να σας απαντήσω. Εάν έχει κάποιο άλλο μέλος εμπειρία ή γνώση πάνω στο αντικείμενο θα ήταν ενδιαφέρον να μας πει.
    Για τους θετούς γονείς τώρα, όπως έχω αναφέρει ξανά η τεκνοθεσια εξ'όσων γνωρίζω δεν επιτρέπεται σε ομόφυλα ζευγάρια.

    Να διευκρινησουμε επίσης ότι επειδή διαβάσαμε (και εγώ μαζί) μια γραμμή του ΑΚ δεν σημαίνει ότι μπορούμε να τον ερμηνεύσουμε κιολας ή ότι αυτή η παράγραφος καλύπτει ολόκληρο το νομικό πλαίσιο της εν λόγω διαδικασίας (εν προκειμένω της αναδοχής).
     
  4. iDontKnow

    iDontKnow Regular Member

    Αυτό λέει για αναδοχή, όχι για τεκνοθεσία. Δεν είναι το ίδιο. Η τεκνοθεσία στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται σε ομόφυλα ζευγάρια. (δις)
     
  5. ok λαθος μου μπερδευτηκα.
     
  6. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    "Αναδοχή"
    Στην αναδοχή, ένα ανήλικο παιδί που οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες το έχουν απομακρύνει από τους γονείς του για διάφορους λόγους (από κακοποίηση έως οικονομική αδυναμία) τοποθετείται υπό την προστασία μιας ανάδοχης οικογένειας έως ότου ενηλικιωθεί (ή πάψουν οι συνθήκες που επέβαλαν την απομάκρυνση από τους βιολογικούς γονείς του), έτσι ώστε να μην περάσει όλα αυτά τα χρόνια σε κάποιο ίδρυμα. Οι βιολογικοί γονείς διατηρούν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους όπως και τη συγγενική σχέση με το παιδί. Η υιοθεσία, πάλι, είναι διαδικασία με την οποία ο θετός γονέας αποκτά όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τού γονέα, καθώς και συγγενική σχέση.

    "Υιοθεσία" ή "Τεκνοθεσία" (είναι το ίδιο πράγμα)
    Ο όρος υιοθεσία γεννήθηκε στην ελληνιστική εποχή και ετυμολογείται από τη φράση υιόν θέσθαι. Τον καιρό εκείνο η υιοθεσία αποσκοπούσε στο να ικανοποιήσει ανάγκες του θετού γονέα (να διατηρηθεί η περιουσία, να μη χαθεί το οικογενειακό όνομα) και βέβαια, αφού οι γυναίκες δεν είχαν πολιτικά δικαιώματα, μόνο οι άντρες μπορούσαν να θέσουν υιόν και μόνο αγόρι είχε νόημα να υιοθετηθεί. Απηχεί λοιπόν ο όρος μια εποχή και μια κοινωνία που δεν έχει καμιά σχέση με τη δική μας, όπου άλλωστε η προτεραιότητα δεν δίνεται στις ανάγκες των επίδοξων θετών γονέων αλλά στην ευζωία του παιδιού.

    (πηγή: https://sarantakos.wordpress.com/2018/05/07/adoption-2/)
     
  7. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Δεν απαγορεύεται όμως να το υιοθετήσει ο ένας εκ των δύο.
     
  8. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Συνεπιμέλεια;
     
  9. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Δεν ξερω τι μπορεί να σημαίνει συνεπιμέλεια σε αυτήν την περίπτωση.
    Ωστόσο αν ο ένας εκ των δύο το υιοθετήσει και στην συνέχεια συνάψουν ένα σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ τους, πρακτικά είναι πολύ κοντά στην υιοθέτηση και από τους δύο. Τουλάχιστον οικονομικά μιλώντας.
     
  10. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Είναι εμφανές.
     
  11. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Παλι καλά!
    Επι της ουσίας έχετε κάτι να πείτε?
     
  12. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Στην Ελλάδα, η τεκνοθεσία δεν επιτρέπεται σε ομόφυλα ζευγάρια.