Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ειδήσεις

Συζήτηση στο φόρουμ 'Ειδήσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 24 Οκτωβρίου 2006.

  1. Guiltless

    Guiltless Handle with care

    Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, συντονίζω εν προκειμένω σημαίνει από την καρέκλα του γραφείου μου ή/και από την ασφάλεια του καραβιού στο λιμάνι. Δεν ξέρω που ανήκουν συγχαρητήρια και αν, αλλά σίγουρα όχι σε εμένα.
     
  2. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Εκεί που πήγες να γίνεις αγαπημένη κάποιον που κάνεις διασώσεις ξαφνικά το χάλασες που ψάχνεις λαθρεπιβάτες και τους χαλάς τα όνειρα.
    Παρά από την πλάκα το έθεσες μια χαρά το θέμα και σε σωστές βάσεις αφού έχεις και μια εμπειρία.
     
  3. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

    Κανένας δεν ζήτησε την αποφυλάκιση Κουφοντινα (από τα κοινοβουλευτικά κόμματα τουλάχιστον) , όταν πάλι εκδικητικά του έκοψαν τις άδειες, είπαν ότι αυτό δεν είναι σύννομο.
    Για τον Παπαδόπουλο εδώ (με λίγη παραπληροφόρηση πάντα, καθώς πριν είδαμε πως ο Παττακός ήταν ήδη 2 χρόνια σπίτι του) :

    "Το 1992, η κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αποφάσισε να αποφυλακίσει τον Παπαδόπουλο και τους άλλους πραξικοπηματίες, αλλά ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής άσκησε βέτο. Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος πέθανε στις 27 Ιουνίου του 1999 από καρκίνο στο ουροποιητικό σύστημα στο Λαϊκό Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, αρνούμενος να κάνει χρήση των νομικών δυνατοτήτων (λόγοι υγείας - αίτηση χάριτος) για να αποφυλακιστεί." (Ολόκληρο το άρθρο εδώ https://www.ethnos.gr/history/artic...spoiosaytoktonhsekaipoiosefygeapothermoplhxia)
    Ο ίδιος λοιπόν το αποφάσισε, κανένας "Μητσοτάκης" και κανένα "κράτος" δεν τον εκδικήθηκε.
    Όταν λες "καλοπαιδα" που ήταν έξω, εννοείς κάποιο τέτοιο (https://www.newsbreak.gr/ellada/476...ianni-alafoyzoy-me-ton-dolofonimeno-roympeti/) , που παίρνει διαπίστευση από τον έναν εφοπλιστή (καναλάρχη) και δολοφονείται μέσα στη Μερσεντές του άλλου εφοπλιστή (καναλάρχη);
    Δεν ήξερε ο γλυκούλης μας, ο ευεργέτης μας, θα έλειπε σε καμία δενδροφύτευση στο "όλοι μαζί μπορούμε".
    Για αυτούς έχεις να πεις κάτι ή σε νοιάζει περισσότερο το σπρέι στο μάρμαρο;
    Γιατί και στη Μαρφίν, του άλλου τότε "ευεργέτη" μας, φύλλο δεν έχει κουνηθεί. 2.000 κάμερες στην περιοχή, τυφλώθηκαν όλες και δεν είδαν τίποτα. Λες να ήταν τίποτα "καλοπαιδα" τέτοια και πάλι; Να σταματήσει ο κόσμος να βγαίνει στους δρόμους, να έρθουν τα μνημόνια και να σωθούν τα ευαγή ιδρύματα της Μαρφίν, της Πειραιώς, της Ντόιτσε μπάνκ;
    Εγώ δεν το πιστεύω αυτό! Όχι όχι. Αυτοί είναι καλοί ανθρΏποι, από σπίτι, με σπουδές στα εξωτερικά, από καλά τζάκια. Νοικοκυραίοι και ευεργέτες πάνω απ'όλα.
     
  4. Iagos

    Iagos Contributor

    Δεν νομίζω ότι λέμε κάτι διαφορετικό όσον αφορά την επιφυλακτικότητα.

    Όλα τα παρακάτω ενισχύουν την επιφυλακτικότητα άλλωστε.

    Σαφώς υπάρχουν οι άνθρωποι εκείνοι που κάνουν τη δουλειά τους και οι άνθρωποι εκείνοι που κάνουν τη βρωμοδουλειά...

    Δεν σας κατατάσω στους δεύτερους προς αποφυγή παρεξήγησης.

    Σαφώς και μια επιχείρηση διάσωσης σε ανοιχτή θάλασσα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση.

    Και οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από συντονιστικά κέντρα σαφώς και προσφέρουν το καλύτερο.

    Αλλά δεν ασκούν πολιτική.

    Θα φύγω από την Ελλάδα και θα πάω στην πολιτική που εφαρμόζει η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο.

    Θα μείνω στις αποφάσεις της ΕΕ, στην λειτουργία της Frontex (η παραίτηση Φαμπρίς Λεζέρι έγινε επειδή αποκαλύφθηκε ο ρόλος της Frontex, ρόλος που δεν είναι και τόσο ανθρωπιστικός.. ξεκάθαρα).

    Ίσως γνωρίζετε το "Λευκό Ρόδο"

    Αν δεν το γνωρίζετε, πρόκειται για μια φοιτητική αντιστασιακή οργάνωση που έδρασε στη Γερμανία από τον Ιούνιο του 1942 έως τον Φλεβάρη του 1943.

    Αντικείμενο δράσης της η αντίσταση στον Χίτλερ.

    Μέχρι να τους φάει το μαύρο σκοτάδι έγραψαν στο πρώτο τους φυλλάδιο:

    "Ποιος από εμάς μπορεί να φανταστεί την ντροπή που θα πέσει επάνω μας και επάνω στα παιδιά μας όταν θα βγουν στο φως τα τρομερά εγκλήματα που ξεπερνούν την ανθρώπινη φαντασία;"

    Στο δεύτερο φυλλάδιο τους έγραψαν:

    "Μετά την κατάκτηση της Πολωνίας, 300.000 Εβραίοι δολοφονήθηκαν σ αυτή τη χώρα με τον πιο κτηνώδη τρόπο. Οι Γερμανοί κοιμούνται τον ηλίθιο ύπνο τους και ενθαρρύνουν τους φασίστες εγκληματίες."

    Ο Γερμανικός λαός "μαστουρωμένος" από την προπαγάνδα, έκλεινε τα αυτιά του, τις πόρτες και τα παράθυρα του, και συνέχιζε κανονικά τη μίζερη ζωούλα του σαν να μην συμβαίνει τίποτε γύρω του.

    Όταν έπεσε από τα σύννεφα ήταν ήδη αργά.

    Στις μέρες μας λοιπόν αντίστοιχα πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία..... λέμε ότι τα ναυάγια στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο είναι κρατικές δολοφονίες τις οποίες και καταγγέλουμε με κάθε μέσο.

    Μέσα από δημοσιογραφικές έρευνες, μέσα από τα όργανα της ΕΕ, μέσα στα Κοινοβούλια των χωρών της ΕΕ, μέσα από διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις στις γειτονιές.

    Δεν πρόκειται για μια συζήτηση καφενείου στην Ελλάδα.

    Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στην ΕΕ καταγγέλουν ότι τα ναυάγια είναι κρατικές δολοφονίες.

    Οι λαοί της Ευρώπης "μαστουρωμένοι" από την προπαγάνδα κλείνουν τα παράθυρα, τις πόρτες και τα αυτιά τους και συνεχίζουν τη μίζερη ζωή τους.

    Όταν θα πέσουν από τα σύννεφα θα είναι για μια φορά ακόμα αργά.

    Έως τότε ο αγώνας για την ενημέρωση των λαών της Ευρώπης θα συνεχίζεται με κάθε τίμημα.

    Ας μη λείψει κανείς από αυτό τον αγώνα.

    Για να παραμείνουμε άνθρωποι σε μια Ευρώπη που γέννησε τις ιδέες της ισότητας, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης....

    Με εκτίμηση

    Iagos

     
  5. Dapom

    Dapom Contributor

    Η αλήθεια είναι οτι διαβάζοντας αυτό το μήνυμα σας αναρωτιέμαι αν εννοείτε πραγματικά να μην ξαναμιλήσουμε μεταξύ μας ή κάτι άλλο.
    Και αυτό γιατί (τουλαχιστον κατα εμένα) αν οι άνθρωποι εχουμε εξελιχθεί σε αυτό που έχουμε εξελιχθεί είναι κυρίως γιατι ήμαστε κοινωνικά όντα.
    Και το οτι ήμαστε κοινωνικά όντα είναι και ο λόγος για τον οποίο έχει εξελιχθεί και η ηθική μας.
    Η πραγματικότητα είναι οτι πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει κακό και δεινά που θα "ταλαιπωρούν" τους ανθρώπους.
    Δυστυχώς ολα δεν αλλάζουν μια απο τη μια μέρα στην άλλη. Σκεφτείτε πόσα χρόνια στην ανθρώπινη ιστορία πήρε για να θεωρηθεί η σκλαβιά παράνομη (και οχι παντού ακόμα στον κόσμο), σκεφτείτε πόσα χρόνια πήρε για να θεωρηθούν οι γύναικες ίσες με τους άντρες (και οχι παντού ακόμα στον κόσμο)...κάπως έτσι είναι και αυτό τώρα με τους μετανάστες. Είναι ένα καινούργιο "πρόβλημα" για το οποίο θα πρέπει να βρούμε λύση και ο μόνος τρόπος να βρούμε λύση σαν ανθρωπότητα είναι να μιλάμε.
    Τώρα όσο στο οτι στις ομιλίες που κάνουμε ακούγονται και "περίεργες" απόψεις, αυτό πρεπει να το δεχτούμε ως το τίμημα της εξέλιξής μας όπου πλέον υπάρχει ελευθερία της γνώμης, η ελευθερία του λόγου κλπ.
    Ευτυχώς για τον άνθρωπο η φύση είναι πολύ πιο δυνατή απο αυτόν και έτσι, παρόλες τις "περίεργες" απόψεις (που ιστορικά κάποιες φορές είναι και οι σωστές, βλέπε πχ Γαλιλαίο), πάντα θα υπερισχύει ο fittest (= η λύση στο προβλημα το "μεταναστευτικό")...και στη συνέχεια θα εμφανιστεί κάποιο καινούργιος τρόπος όπου θα χάνονται ανθρώπινες ζωές και πάλι θα πρέπει να συζητήσουμε για να βρούμε λύση...και πάει λέγοντας.

    Επίσης μου κίνησε την περίεργεια αυτό που γράφετε "τον πυρήνα της ανθρώπινης ύπαρξης", τι εννοείτε με αυτό; Ποιος ειναι ο πυρήνας της ανθρώπινης ύπαρξης;
     
  6. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Με την δική σου λογική και η εν ψυχρώ δολοφονία στο Ν . Ηράκλειο είναι έργο κάποιου εφοπλιστή!
    Μήπως έχεις καμία ερμηνεία και για τους δίδυμους πύργους;;;
     
  7. καποιος πρεπει να κανει κι αυτο. δεν μειωνει την προσφορα σας.
     
  8. Guiltless

    Guiltless Handle with care

    Καμία παρεξήγηση.

    Κάνουμε δύο διαφορετικές συζητήσεις θεωρώ.

    Μιλάτε πολιτικά ενώ εγώ εξετάζω το γεγονός πιο πρακτικά, ως ναυάγιο/διάσωση και πιο αντικειμενικά καθώς η γνώμη που εκφέρω δεν θα άλλαζε εάν μιλούσαμε για παράδειγμα για ένα κρουαζιερόπλοιο ή το κότερο του Ωνάση (χωρίς να υπονοώ οτι ισχύει αυτό για εσάς, απλά αλλάζει το πολιτικό πλαίσιο της συζήτησης σε αυτή την περίπτωση).

    Για τα υπόλοιπα όπως ξαναείπα ο καθένας ανάλογα με τις γνώσεις, την εμπειρία και τις πεποιθήσεις του έχει την δική του άποψη και δεν έχω καμία διάθεση να μοιραστώ, να υπερασπιστώ ή να επιβάλλω την δική μου.

    @feet-lover σας ευχαριστώ
     
  9. elfcat

    elfcat . Contributor

    Αυτό που γεννάει την αναρώτηση επί του πρακτέου της διάσωσης, είναι ότι διασώστες (που δεν ανήκουν στον κρατικό μηχανισμό) έχουν εκφράσει έντονη διαφωνία με τους ισχυρισμούς του Λιμενικού. Και φαίνεται ότι κάτι πήγε πολύ στραβά. Αλλιώς το Λιμενικό δεν θα είχε προβεί σε τόσες αντιφάσεις.
     
  10. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Οι διασώστες, όπως και κάποιοι πρόεδροι να μην ξεχνάμε ότι είναι επαγγελματίες φιλάνθρωποι
    Είναι λογικό να θέλουν να πουν τα πράγματα όπως τους βολεύει. Είναι πολλά τα λεφτά άλλωστε.
     
  11. mystique

    mystique Owned Premium Member Contributor

    We have been told over and over that "you can't change human nature", but the study of emic realities shows quite the contrary, that almost anything can become "human nature" if society defines it as such.

    (R. A. Wilson)
     
  12. Guiltless

    Guiltless Handle with care

    Δεν μου κάνει καμία εντύπωση. Έχω διαβάσει 18 μαρτυρίες του ίδιου περιστατικού πειρατείας που με εξαίρεση τον πανικό που θεωρώ ήταν κάτι που έβγαινε από όλες δεν είχαν και πολύ συνάφεια. Δεν νομίζω ότι κανείς έλεγε ψέμματα για την επίθεση που βίωσε.

    Χωρίς όλες τις πληροφορίες (που δεν μπορώ να τις έχω) δεν θα ήθελα να εκφέρω γνώμη.

    Αυτό που εξέφρασα είναι ότι έξω από τον χώρο πολλά τραγούδια λέμε and I stand by it.