Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Eκτός θέματος και άνευ τίτλου

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Emma, στις 24 Σεπτεμβρίου 2007.

  1. Guiltless

    Guiltless Handle with care

    Δηλαδή όσοι για κάποιο λόγο (οποιονδήποτε) επιλέγουμε να μην αφήνουμε την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και ειδικά στην πολιτική σκηνή αυτής να δηλητηριάζει την ζωή μας 24/7 σημαίνει ότι έχουμε λύσει τα προβλήματα μας και τρέχουμε στις παραλίες λύνοντας τις πλεξούδες μας κάτω από τον καυτό ήλιο;
     
  2. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Ο καθένας μας τοποθετείται σύμφωνα με τη δική του αντίληψη για τον κόσμο, συμφωνώ. Και φυσικά στο διάλογο η απάντηση έχει ανταπάντηση και το επιχείρημα αντεπιχείρημα.

    Θα μου πεις ότι πολλές φορές δεν υπάρχει διάλογος αλλά μονόλογοι εκατέρωθεν, χωρίς ο ένας να ακούει τον άλλον, και θα έχεις τα δίκια σου, συμβαίνει κατά κόρον και όχι μόνο στις πολιτικές τοποθετήσεις αλλά ακόμα και έτσι ο διάλογος είναι ένα από τα raison d être ενός forum. Η θέση μου είναι πως είναι αδύνατο να διαχωριστεί η πολιτική (με την αρχική έννοια του όρου) συζήτηση όταν η θεματολογία είναι το BDSM και τον ερωτισμό με τον τρόπο που τον ασπάζονται οι κοινωνοί του.

    Τούτου λεχθέντος για μένα σαν άνθρωπος υπάρχουν θέματα που δεν είναι προς διάλογο, ανέφερα μερικά παραδείγματα σε προηγούμενο post.
     
  3. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Βλέπεις ότι δεν έχω απαντήσει σε πολλά μηνύματα που με αφορούν .
    Πες μου γιατί ξύνεσαι στην γκλίτσα του τσοπάνη;;;;
    Εάν απαντήσω όπως πρέπει μετά θα κλαίγεσαι ότι έχω εμμονή μαζί σου και παράνοια.
    Εάν θες το συνεχίζουμε αλλά μην βγουν αλλά μέλη και λένε ότι καταντάει κουραστικό.
    Διάλεξε λοιπόν τι θες .
     
  4. Dapom

    Dapom Contributor

    Παντως για να λεμε του στραβου το δίκιο πολιτικές συζητήσεις ή συζητήσεις γενικότερα δεν γίνονται.
    Γιατί μια συζήτηση γίνεται όταν υπάρχει δομή, όταν εκφράζονται επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα τα οποία είναι λογικά δομημένα και χωρίς λογικές πλάνες.
    Ενας ουδέτερος παρατηρητής των συζητήσεων του φόρουμ, βλέπει οτι αυτές ως επι των πλείστων στηρίζονται σε ad hominem, strawman και όποια άλλη λογική πλάνη μπορεί να φανταστεί κανείς.
    Με άλλα λόγια...κατα κόρον καταπατείτε ο κανονισμός του φόρουμ που αναφέρεται ως κύρια κατηγορία Flames και πολύ λιγότερο η υποκατηγορία για πολιτικές συζητήσεις.

    Για όποιον ενδιαφέρεται
    https://en.wikipedia.org/wiki/Argument
     
  5. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Συμπεριλαμβανομένης της κατάχρησης "εξουσίας".
     
  6. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    @Iagos έχεις την πολύ καλή τύχη να είμαι αποφασισμένη να αυτοπεριοριστώ στα θέματα που συζητούνται στο φόρουμ. Δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά (και ήδη έχω ξεφύγει, δυστυχώς).

    Αφού ξεκαθάρισα αυτό,

    Προσωπικά έχω ξεκαθαρίσει ποια είναι και ποια μπορεί να είναι η εμβέλειά μου και ανάλογα πράττω. Αυτά που μπορώ ή μπορούμε όταν έχουν συλλογικό χαρακτήρα.

    Ορισμένα που εσύ ή και άλλα μέλη θεωρείτε πολιτικά μπορεί να μην είναι για όλους πολιτικά ή η ευαισθητοποίηση σε αυτά να είναι θέμα υπαρξιακής βάσης του καθένα, πώς αντιλαμβάνεται δηλαδή το είναι του, τη ζωή του και την ύπαρξή του εν γένει.

    Σε κάθε περίπτωση, το τι θεωρεί ο καθένας μας πολιτικό δεν πρέπει να αναιρεί τον κανονισμό του φόρουμ σε αυτό το σημείο.

    Ειλικρινά δεν με απασχολεί αν νομίζεις ότι με αδικείς και αν νομίζεις ότι με μια ρητορική συγνώμη είσαι εντάξει. Έχω όμως μια αίσθηση ότι βγάζεις μια γενικότερη έλλειψη σεβασμού και για μένα σε αυτό το ποστ και σε άλλα και αλλού για κάθε συνομιλητή σου που θεωρείς ότι οφείλει να συμφωνεί μαζί σου επί της αρχής και δεν συμφωνεί.

    Παράδειγμα
    Συγκράτησέ το για παρακάτω.

    Γνωρίζεις καλά ότι σε αυτά τα θέματα έχω τοποθετηθεί και εγώ, το νήμα που έχεις ανοίξει το έχει αποδεχτεί το φόρουμ στο σύνολό του και υπάρχουν και άλλα τέτοια νήματα, οπότε δεν βλέπω να υπάρχει αντικείμενο διαφωνίας εδώ.

    Θεωρώ ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να εφαρμόζονται οι κανόνες του φόρουμ, τους βρίσκω επαρκείς.

    Να διευκρινίσω ότι ατα παραπάνω (πλην το "εμετικά" που είναι απροσδιόριστο και μπορεί να διαφέρει για τον καθένα) εγώ βάζω και τα έχοντα έστω και δέκατου πέμπτου βαθμού σχέση με παιδοφιλικά. Επίσης καλύπτεται από τους κανόνες του φόρουμ.

    Όταν τα ποστ και τα νήματα αυτά ζέουν από λειτουργικό αναλφαβητισμό και έλλειψη στοιχειώδους συμπεριφοράς απέναντι σε οποιονδήποτε άλλο φυσικά, εννοείται, εξυπακούεται ότι διαφωνώ με αυτά και εγώ πέρα ως πέρα. Διαφέρουμε ως προς τον τρόπο αντίδρασης.

    Παρόλα αυτά η γνώμη μου είναι ότι τα προσωπικά μας τρωτά δεν μπορεί να τα θίγει μια άσχετη συζήτηση ενός απόλυτα άγνωστου και άσχετου προσώπου που δεν έχει την παραμικρή ιδέα για μας και για τα τραύματά μας. Δεν βλέπω ακόμα γιατί τα δικά μας τρωτά πρέπει να περιορίζουν τον συνομιλητή στο βαθμό που έχει συγκροτημένη θέση και επιχειρηματολογία και δεν καταπατά τους κανόνες του φόρουμ, εμάς μπορεί να μας περιορίζουν στο τι διαβάζουμε και σε ποια συζήτηση συμμετέχουμε. Αυτό το τηρώ και για μένα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, τότε που η συζήτηση πάνω και στη θεματολογία του φόρουμ μπορούσε να είναι πραγματικά καυτή και να παράγει πολλά συναισθήματα επί πάρα πολύ προσωπικού. Επιπλέον, σε είδα πρόσφατα, μαζί με άλλους, να επιχαίρετε για την αποχώρηση ενός μέλους από το φόρουμ με μια παρεμφερή δικαιολογία, ενώ ο πραγματικός λόγος της ατελείωτης χαράς σας ήταν ότι το μέλος αυτό σας την έλεγε για τις γενικότερα πολιτικές σας θέσεις, όπου σας πετύχαινε, και δεν μπορούσατε να το αντιμετωπίσετε διαλεκτικά. Οπότε θεωρώ κακή ιδέα την γενική χρήση της έννοιας "προσωπική προσβολή" και ότι έχει μειώσει το δυναμικό του φόρουμ. Ασφαλώς, εννοείται ότι όταν υπάρχουν περιπτώσεις που πράγματι τεκμαίρεται προσωπική προσβολή ή ακόμα χειρότερα προσωπική βλάβη αλλάζει το πράγμα.

    Γνωρίζω ότι υπάρχουν θέσεις προπαγανδιστικές, θέσεις υπό ορισμένη οπτική που έχει ξεκαθαριστεί εξαρχής στον πρόλογο και θέσεις που βασίζονται σε στοιχεία όλων των κατηγοριών. Εννοώ δημόσιες, επιστημονικές τοποθετήσεις. Παράδειγμα δημόσιων επιστημονικών τοποθετήσεων είναι των Καλύβα & Μαραντζίδη, Μαραντζίδη, Κώστα Κωστή, Mark Mazower και άλλων.

    Αλλά και εδώ ακόμα, είναι συζητήσεις που μπορούν να προσφέρουν και να ευχαριστήσουν τους συμμετέχοντες και άλλες που είναι μόνο για να τραβηχτούν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ μελών κατά το δοκούν ορισμένων ή μόνο για να γίνουν μονομερώς δηλώσεις πολιτικότατες, πάνω σε κοινωνικά και πολιτικά θέματα που μάλιστα δεν αγγίζουν τη θεματολογία του φόρουμ, κατά παράβαση των σχετικών κανονισμών.

    Θεωρώ ότι ούτε η Λιάπα είχε να κάνει με το απολύτως πανάθλιο σκίτσο του Ηλία τάδε και θεωρώ το σκίτσο του Ηλία τάδε πάρα πολύ καταδικαστέο, πάρα πολύ κακή περίπτωση και πάρα πολύ κακό λεκέ. Ένας ακόμα λόγος να μη συζητώ για Λιάπα και για Παπαδάκη στην προκειμένη περίπτωση ήταν το βαρύ whataboutism για τη Λιάπα και ακόμα βαρύτερο για τον Εμπειρίκο που έγιναν σε αυτήν την σύντομη συζήτηση για τα σκίτσα του Ηλία τάδε. Που δεν την ξεκίνησε ο @Δίας, στο βαθμό που παρακολουθώ τα τεκταινόμενα στο φόρουμ.
     
    Last edited: 8 Ιουλίου 2023
  7. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    η συνέχεια αργότερα, γιατί κάτι έχει πάει στραβά με τα quotes  
     
  8. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Ο δημόσια προσβάσιμος χώρος δεν είναι απαραίτητα δημόσιος και επειδή η συζήτηση αφορά ένα ιδιωτικό φόρουμ, στα τελευταία δεν υπάρχει ούτε δημοκρατία, ούτε το κατά τα άλλα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης.
     
  9. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Χωρίς να θέλω να διακόψω τον ειρμό σου, πληροφοριακά και μόνο, την πρώτη αναφορά την έκανε ο Δίας σε αυτό εδώ το νήμα, νωρίς το πρωί της Πέμπτης και αργότερα άνοιξε νέο νήμα στο off topic, άλλο μέλος του φόρουμ
     
  10. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Είναι πολύ χρήσιμη και ειλικρινής η πολιτική διευκρίνιση ότι "κάνω ό, τι γουστάρω", παρ' ότι τις περισσότερες φορές επιχειρείται μια προσχηματική ανειλικρινής προσπάθεια διακήρυξης διατήρησης ψυχραιμίας.
     
  11. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Παραμένει εξίσου χρήσιμη η παρατήρηση ότι τα προνόμια δεν είναι δικαιώματα, όπως δίνονται, έτσι και αφαιρούνται.
     
  12. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Η αυθαιρεσία στο σύνολό της είναι σαφώς πολιτική θέση, και την έχετε "διατυπώσει" πολύ εύστοχα.