Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Οικογένεια και ορατότητα στο M/s

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 11 Ιουλίου 2023.

  1. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Ένα ανήλικο πάντοτε περιορίζει κώδικες ενηλίκων, όταν βρίσκονται στον ίδιο χώρο.
    Δεν βρίσκονται στο ίδιο αναπτυξιακό στάδιο.
     
  2. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Νομίζω ότι ένα παιδί το οποίο μεγαλώνει σε ένα ισορροπημένο περιβάλλον με αρμονία και αγάπη αναπτύσσει μεγαλύτερη ικανότητα να δεχθεί και να κατανοήσει καταστάσεις πέρα από εκείνες που προσωπικά το αγγίζουν και το αφορούν. Εξαιρούνται ιδιαίτερα πράγματα τα οποία μπορούν να δεχθούν και να κατανοήσουν αυστηρά μόνο εκείνοι οι οποίοι τους αφορούν.

    Πιστεύω ακράδαντα ότι σε ένα περιβάλλον με ιεραρχία και σαφή καταμερισμό καθηκόντων και ευθυνών είναι πολύ πιο εύκολο να μεγαλώσεις και να διαπαιδαγωγήσεις παιδιά από ότι σε ένα περιβάλλον άλλος για Χίο τράβηξε και άλλος για Μυτιλήνη και όλοι αποφασίζουμε για όλα.

    Ο σεβασμός στην διαφορετικότητα, σε αντίθεση με την βίαιη επιβολή αυτής, διαμορφώνεται εύκολα εκεί που η υγιής διαφορετικότητα είναι βίωμα.
     
    Last edited: 11 Ιουλίου 2023
  3. slave32

    slave32 Contributor

    @Iagos σε ετεροφυλο M/s ζευγαρι δεν υπαρχει η πιθανοτητα να καλλιεργηθει στο παιδι η εικονα του μητριαρχισμου ή του πατριαρχισμου;
     
  4. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Ενδιαφέρον θέμα. Δεδομένου πως προσωπικά διαχωρίζω εντός μου το τι εστί σαδομαζοχισμός και κινκιές από το τι εστί έλεγχος και δεδομένου πως αυτό που αποκαλούμε βανίλα σχέσεις βρίθει από ψέμα και υποκρισία αδυνατώ να κατανοήσω τι το τόσο "εκτός πραγματικότητας" μπορεί να έχει το M/s που το καθιστά "επικίνδυνο" για την ψυχική υγεία των παιδιών.
    Αποκομίζω την αίσθηση πως πολλοί αντιλαμβάνεστε το M/s σαν μια πρακτική όπως τόσες που υιοθετούνται μέσα στις σχέσεις κυριαρχίας/υποταγής. Δεν είναι matrix οι σχέσεις Κ/υ. Το τι γίνεται στην κρεββατοκάμαρα των γονιών, το πως και πρακτικές σαδομαζοχισμού εφαρμόζονται και αν δεν αφορά το πως μοιράζονται την καθημερινότητα τους με το ίδιο το παιδί.
    Βασικό στοιχείο του M/s είναι ο έλεγχος. Επάνω σε αυτόν στηρίζεται το όλο οικοδόμημα και συν τω χρόνω επάνω σε αυτόν στηρίζονται και τα όποια συναισθήματα.
    Πρακτικές, χρήση πληθυντικού και διάφορα tasks μπορούν να προσαρμόζονται και να αναπροσαρμόζονται σε χώρο και χρόνο κατά την κρίση του Κ μέλους με γνώμονα την ισοροπία της σχέσης και του παιδιού μέσα σε αυτήν. Παρόλα αυτά εφόσον έχει υπάρξει εγκατεστημένη κυριαρχία και η σχέση διέπεται από καθημερινό έλεγχο επι των πάντων δεν βρίσκω ή καλύτερα βρίσκω, πολύ λιγότερους λόγους να χαθεί η ισορροπία ενός παιδιού σε σχέση με σχέσεις ανταγωνιστικές και υποκριτικές καθώς -λογικά πάντα- θα μεγαλώνει σε ένα ήρεμο περιβάλλον.

    Αγαπημένο στεφάνι καθότι σχεδόν σε ότι έγραψες συμφωνώ θέλω να σε ρωτήσω σχετικά με το παρακάτω :
    Tα bold υπογραμμισμένα δικά μου. Τι είναι, πως μεταφράζεται εν τοις πράγμασι το "τέτοιων οικογενειών''' ;
    @Iagos να σας ζήσει, να είναι γερό και καλότυχο.
     
  5. Queen87

    Queen87 Contributor

  6. mystique

    mystique Owned Premium Member Contributor

    Εν προκειμένω οικογένειες όπου τα ενήλικα μέλη τους βρίσκονται σε M/s συσχετισμό.

    Θα μπορούσαν να είναι και αυτές σε D/s, οικογένειες με ομόφυλους γονείς κτλ.
     
  7. Γερακι

    Γερακι Regular Member

    Συμφωνω με οσα αναφερατε, ομως το ερωτημα νομιζω επικεντρωνεται στην ορατοτητα της σχεσης, οχι στην ιδια τη σχεση.
     
  8. Όνομα

    Όνομα Regular Member

    Θεωρώ ότι, για να απαντηθεί η συγκεκριμένη ερώτηση, θα πρέπει να τεθούν σταθερές προκείμενες.
    Ως δικές μου σταθερές προκείμενες, θα έθετα τις ακόλουθες:
    1. Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται ένα παιδί, τις συμπεριφορές, τα συναισθήματα, τα γεγονότα είναι περίπλοκος.
    Απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή ή έκθεση του, σε περίεργες εμπειρίες. Μπορεί οι γονείς του συναινετικά, να έχουν οριοθετήσει την αλληλεπίδραση τους, με ένα συγκεκριμένο τρόπο, όμως δεν το καθιστά ικανό να επεξεργαστεί και να αφομοιώσει ομαλά κάποια πράγματα.
    Είναι απαραίτητο να θέσεις σταθερές προκείμενες, γιατί παρόμοιου είδους σχέσεις, δεν περιορίζονται. Ως παράλληλο, μικρό παράδειγμα, σκεφτείτε το ένα μέλος της σχέσης να πίνει νερό μόνο από μπωλ στο έδαφος.

    2. Τα μέλη της σχέσης, από την στιγμή που αποκτούν παιδιά, λαμβάνουν και τον ρόλο του γονέα/κηδεμόνα.
    Είναι ευθύνη τους, ως ένα βαθμό, να διαμορφώσουν ένα υγιές περιβάλλον, για την ορθή τους ανατροφή. Για μένα μπαίνει πρώτα ο ρόλος και οι ευθύνες του γονέα.

    3. Οι εξαρτητική σχέση που δημιουργείται μέσα σε σχέσεις Μ/s, πιθανόν να επηρεάσουν τα παιδιά. Η συναίνεση που δημιουργείται, προκύπτει από τις συνειδητές επιλογες ενηλίκων. Η έκθεση τους, σε παρόμοιες καταστάσεις, όπου πιθανόν να αναπτύσσονται τιμωρητικές ή επιβραβευτικές καταστάσεις, ελλοχεύει τον κίνδυνο να μεγαλώσουν ενοχικά ή να αναπτυχθούν ναρκισιστικές συμπεριφορές.

    4. Οι περιορισμοί που πιθανόν να έχει το s, πιθανόν να επηρεάσουν σημαντικά τη σχέση του μαζί τους. Ως παράδειγμα φανταστείτε, να υπάρχει περιορισμός, έκφρασης ή έκδήλωσης συναισθημάτων, σκέψεων και παρορμήσεων. Πως θα απολαύσουν τα παιδιά τα όσα καλά έχει να του προσφέρει μια υγιής σχέση;

    Οι σταθερές προκείμενες μπαίνουν, γιατί παρόμοιου τύπου σχέσεων, μπορούν να εκφραστούν και να εκδηλωθούν με ανεξάντλητους τρόπους.
     
  9. espimain

    espimain Contributor

    Μια οικογένεια δεν έχει ανάγκη να φαίνεται σαν "τέτοια", φαίνεται μόνον αν ο Αφέντης επιδεικνύει την όποια ιδιαιτερότητα της σχέσης, της οποίας έχει τον πλήρη έλεγχο και ευθύνη.
    Αν μια μαμά με ξυρισμένο κεφάλι και με μόνιμο κολάρο ή οτιδήποτε άλλο ασυνήθιστο, πάει στο σχολείο το παιδί της, μπορεί να μην προκαλέσει και μεγάλη εντύπωση.
    Αν όμως ένα παιδάκι ρωτήσει τον συμμαθητή του γιατί η μαμά σου δεν έχει μαλλιά και αφού το παιδί είναι πλήρως ενήμερο για το τι συμβαίνει μεταξύ των γωνιών του, πολύ απλά θα πει «γιατί το θέλει ο μπαμπάς» και πολύ εύκολα μπορεί να πει πως η μαμά κοιμάται στο χαλάκι δίπλα στο κρεβάτι.
    Όλα ως εδώ καλά.
    Όταν όμως το άλλο παιδάκι πάει και πει στην δική του μαμά, αυτά που άκουσε κι εκείνη θεωρήσει ότι κάτι ιδιαίτερο συμβαίνει σε αυτήν την οικογένεια, το πιο απλό είναι να το συζητήσει με την δασκάλα ή τον δάσκαλο των παιδιών, η δασκάλα ή ο δάσκαλος αν και θεωρεί ότι δεν συμβαίνει τίποτε παράξενο, για να προφυλάξει τον κώλο του, το απλούστερο που έχει να κάνει είναι να ενημερώσει τον διευθυντή. Ο διευθυντής αν και πιστεύει ότι δεν συμβαίνει τίποτε παράξενο, για να φυλάξει τον κώλο του, θα το αναθέσει στην κοινωνική λειτουργό του σχολείου (αν υπάρχει) εκείνη με την σειρά της ή ο ίδιος ο διευθυντής για να φυλάξει τον κώλο του, το αναφέρει στην εισαγγελία. Ο Εισαγγελέας αν και πιστεύει ότι τίποτε παράξενο δεν συμβαίνει, στέλνει εισαγγελική εντολή στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου και μίαν ωραία πρωία δύο κοινωνικοί λειτουργοί επισκέπτονται απροειδοποίητα το σπίτι της οικογένειας, όπου όλα τα βρίσκουν καθαρά, το παιδί περιποιημένο, καθαρό και χορτάτο και όλα είναι καλά, γράφουν και μια έκθεση κοινωνικής έρευνας και την στέλνουν στην εισαγγελία και όλα τελειώνουν εκεί. Αν όμως δουν στο σπίτι κάτι που τους φανεί παράξενο, θα πρέπει να το αναφέρουν στην έκθεση της κοινωνικής έρευνας και τότε ο εισαγγελέας θα πράξει κατά τον νόμο, όπως αυτός ερμηνεύεται. Μετά βράσε ρύζι, δουλειά για αλληλέγγυους.

    Μπορεί να μην είναι έτσι ακριβώς αλλά περίπου είναι. Κάποιος πιο ειδικός θα μπορούσε να μας διαφωτίσει σχετικά.
     
    Last edited: 11 Ιουλίου 2023
  10. espimain

    espimain Contributor

    Το M/s δεν έχει ανάγκη από καμία τελετουργία.
     
  11. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    χμ.... περίμενα κάτι πιο χειροπιαστό. Αυτό είναι το προφανές αλλά το "τέτοιων οικογενειών" παραπέμπει σε κάτι παθογενές και αναλογίστηκα την αιτία αλλά και την πηγή που οδήγησε σε αυτή τη σκέψη. Anyway το σκεπτικό μου ήταν από που κι ως που να εισπράττει η κοινωνία διαφοροποίηση ως προς την ανατροφή του παιδιού και να την αντιλαμβάνεται ως "τέτοια" μόνο και μόνο επειδή είναι M/s. Εκτός και θεωρούν νόρμα να κυκλοφορεί η μάνα γυμνή με αλυσίδες στα πόδια και σφήνα στον κώλο μπροστά στα παιδιά και τέτοια τραγελαφικά για αυτό αναφέρθηκα σε πρακτικές. Αλλά αιτίες μη ισορροπίας προφανώς υπάρχουν σε κάθε είδους σχέση γιατί δεν εξαρτάται από το είδος της σχέσης αλλά από την ποιότητα των μελών της και την αρμονία μεταξύ των.  

    Ασφαλώς , μόνο που στο δικό μου μυαλουδάκι η ίδια η σχέση είναι αυτή που κάνει την ορατότητα υπαρκτή ή όχι. Καλώς ή κακώς δεν θεωρώ το M/s σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά μια σχέση με ανάληψη θέσεων και ευθυνών ευδιάκριτα και that's all.  Εξάλλου, πολύ σωστά :
     
  12. mystique

    mystique Owned Premium Member Contributor

    Στεφάνι μου το προφανές είναι και το απλό.
    Δεν υπάρχει τίποτα πίσω από τις γραμμές σε αυτή μου τη φράση, κανένα κρυφό νόημα.

    Το «τέτοιες οικογένειες» ορίζει απλά το είδος των οικογενειών στις οποίες αναφέρεται το νήμα, δεν προσδίδει παθογένεια σε αυτές