Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Οικογένεια και ορατότητα στο M/s

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 11 Ιουλίου 2023.

  1. elfcat

    elfcat . Contributor

    Όχι, δεν αλλάζουν. Αυτό που γράφετε είναι ένα αφήγημα των τελευταίων χρόνων, η παιδοκεντρική θέαση της οικογένειας, το παιδί ως πολύτιμο αγαθό, πολύτιμη επένδυση. Κυρίαρχος παραμένει ο γονιός με απόλυτη εξουσία ζωής και θανάτου πάνω στο παιδί. Από αρχαιοτάτων χρόνων.
     
  2. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Τα Δικαιώματα του Παιδιού έχουν θεσπιστεί ακριβώς για να αποτρέπεται η "εξουσία ζωής και θανάτου πάνω στο παιδί" από μέρους του/της κηδεμόνα/κηδεμόνισσας.
     
  3. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Περισσότερο εδώ μας παρουσιάζεται ένα μητροκεντρικό μοντέλο της πάλαι ποτέ δεσπόζουσας ψυχαναλυτικοφαρφάρας.
    Συνιστώ το "Μητέρα Μηδεν Παιδιών" του Καλοβυρνά.
     
  4. elfcat

    elfcat . Contributor

    Ακριβώς. Γιατί αναγνωρίζεται αυτή η εξουσία και πρέπει να υπάρχει περιορισμός.
     
  5. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Συνεπώς, η όποια εξουσία αναιρείται από έξωθεν παρεμβάσεις προστασίας.
     
  6. elfcat

    elfcat . Contributor

    Όχι. Περιορίζεται. (Πχ. Παιδική εργασία, trafficking, κακοποίηση, με κορωνίδα το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού). Τον πρώτο και τελευταίο λόγο τον έχει ο γονέας. Ο γονέας δεν υπηρετεί, ασκεί κυριαρχία με τους όρους που αποφασίζει ο ίδιος, μέσω της τροφής, των ρούχων, των κανόνων που θέτει κλπ. ακόμα και όταν έχει την πεποίθηση για κάτι διαφορετικό. Το παιδί ΔΕΝ συναινεί. Η κυριαρχία του γονιού μπορεί να είναι συντριπτική. Γι αυτό γεμίζουν τα γραφεία των ψυχοθεραπευτών με ανθρώπους με παιδικά ψυχικά τραύματα. Ο γονιός λοιπόν δεν είναι υπηρέτης.
     
    Last edited: 17 Ιουλίου 2023
  7. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Φυσικά κι ακυρώνεται.
    Το μοτίβο του γονέα που κρατά την τύχη του τέκνου στο τσεπάκι, ανήκει στις εποχές που πήγαινε το παιδί στο σχολείο δίδοντας στο δάσκαλο την οδηγία να του αφήκει τα κοκκάλια.
     
  8. elfcat

    elfcat . Contributor

    Μόλις έκανα edit στο προηγούμενο ποστ μου. Για να εξηγήσω τη θέση μου. Επίσης, ο γονιός μπορεί να αποφασίσει να επεμβαίνει στο έργο του δασκάλου για να μην δυσφορήσει το τέκνο του, συνηθισμένο φαινόμενο στις μέρες μας. Αυτός αποφασίζει, όχι το παιδί. Τότε ο γονιός αποφάσιζε έτσι, τώρα αποφασίζει αλλιώς. Επίσης ο γονιός αποφασίζει πότε και τι θα φάει το τέκνο, σε ποιο σχολείο θα πάει κ.ο.κ. Ο γονιός παίρνει τις αποφάσεις, με βάσει το νομιζόμενο για εκείνον καλό του παιδιού, όχι το παιδί. Μην συγχέουμε την κυριαρχία στα παιδιά με την αυθαιρεσία και ασυδοσία. Απλά πια υπάρχει καλύτερο δίκτυο προστασίας για το παιδί. Προστασία χρειάζεται αυτός που δεν μπορεί καν να αυτοπροστατευτεί, καν να συναινέσει.
     
  9. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Όχι, δεν αποφασίζει για όλα ο/η κηδεμόνας/κηδεμόνισσα όπως νομίζει αλλά με βάση τι είναι προς όφελος του παιδιού το οποίο θεσπίζεται και κατοχυρώνεται νομικά.
    Σε σχέση με την επιλογή σχολείου, για παράδειγμα, δεν το επιλέγει ο γονέας. Εκτός κι αν είναι ιδιωτικό.

    Δεν υφίσταται ιδιοκτησιακή σχέση γονέα-παιδιού. Ιδιοκτησία κι επιμέλεια είναι διαφορετικές καταστάσεις. Και φυσικά, δεν υφίσταται κυριαρχία του γονιού προς το παιδί. Η ατάκα ότι ο γονιός έχει εξουσία στο παιδί περί ζωής και θανάτου παραπέμπει σε ιδιαίτερα σκοτεινές εποχές.
     
  10. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Ευτυχώς, τα παιδιά πλέον μιλούν και καταγγέλουν.
     
  11. Iagos

    Iagos Contributor

    Επιτρέψτε Μου να προσθέσω ότι εκτός της παιδοκεντρικής αντίληψης, που σαφώς φαίνεται με γυμνό οφθαλμό, διακρίνω και μια άλλη διάσταση, αυτή της επιπολαιότητας, αποτέλεσμα της οποίας είναι το "παιδί-αγώγι", το "παιδί-αγγαρεία" που έρχεται για να αποτελέσει το βάρος εκείνο που θα θέσει σε περιορισμό τις δικές Μ/μας ανάγκες.

    Ένας Ιδιοκτήτης που έχει στον έλεγχο Του έναν άλλον άνθρωπο πόσο επιπόλαιος μπορεί να είναι έτσι ώστε να φέρει ένα παιδί στον κόσμο που εκ των προτέρων ή εκ των υστέρων θα το δει ως το "αγώγι" που θα του γίνει βάρος ζωής;

    Για μια φορά ακόμη η στεροτυπική και μικροαστική αντίληψη που θέλει τον πατέρα στη θέση του "εντάξει μωρέ για εσένα δεν αλλάζει και κάτι, η δόλια μάνα θα το τραβήξει (πάλι το παιδί βάρος και εδώ) έρχεται να προστεθεί στη συζήτηση.

    Και επειδή εδώ Μ/μιλάμε για την οικογένεια εντός του M/s και την ορατότητα της, φρονώ ότι ένας άνθρωπος που έχει συνείδηση εαυτού και θέσης, ποτέ δεν θα λειτουργούσε με επιπολαιότητα (γαμώτο ξεχάστηκα και δεν τραβήχτηκα, τι να γίνει τώρα) αλλά έχει ζυγίζει και έχει μετρήσει τα πάντα, έχει ενημερωθεί για τα πάντα και έχει διαμορφώσει εκ των προτέρων το νέο πλαίσιο λειτουργίας του M/s με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

    Με εκτίμηση

    Iagos
     
    Last edited: 17 Ιουλίου 2023
  12. elfcat

    elfcat . Contributor

    Ευτυχώς. Καταγγέλουν την κατάχρηση ΕΞΟΥΣΙΑΣ των γονιών τους, εκτός αν ισχύουν αυτά που λέει η @RAIN , και πρέπει οι γονείς να καταγγέλλουν, όταν τα παιδιά υπερβάλλουν στην κυριαρχία τους απέναντι στους γονείς τους που τα υπηρετούν.  
     
    Last edited: 17 Ιουλίου 2023