Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ειδήσεις

Συζήτηση στο φόρουμ 'Ειδήσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 24 Οκτωβρίου 2006.

  1. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Όταν έχεις ένα κράτος που δεν ενδιαφέρεται και εργοδότες που τους νοιάζει μόνο το κέρδος δεν θα πρέπει να κάνεις κάτι;;;
    Βλέπω και εδώ και γενικά να λένε στον κόσμο να γραφτεί στα σωματεία. Πώς να πειστεί ένας εργαζόμενος μην βλέποντας "παραγωγή" ;;; Πόσο μάλλον όταν βλέπει ο εκάστοτε πρόεδρος του σωματείου να προσπαθεί να κάνει "έργο" για να πάει στην ομοσπονδία και μετά σε καμία θεσούλα . Δεν μιλάμε σε εταιρείες που εάν δεν είσαι στο σωματείο τρως μπουλινγκ.
    Υπήρξα σε μεγάλο σωματείο στο προεδρείο μάλιστα . Δεν αναφέρω ότι οι περισσότεροι πρόεδροι απλά δεν έχουν ιδέα από οικονομία και επιχειρήσεις οπότε να μπορούν πέρα από τσιτάτα να ορθώσουν επιχειρήματα.
    Υπήρξα μέλος σε μεγάλο σωματείο και απλά όταν είδα τα πράγματα από μέσα αηδίασα . Και βέβαια εκεί που εργάζομαι υπάρχει σωματείο που πάει για Όσκαρ τεμπελιάς. Συν ότι επειδή είχαμε προστριβές φρόντισαν να με συνετίσουν με αντιεργατικές μεθόδους.
    Τέλος μην ξεχνάμε ότι ο νομοθέτης προκειμένου να ασχολούνται με τα προβλήματα των εργαζομένων τους έχει δώσει κάποια οφέλη.
    Και αφού γνωρίζεις πες μου σε παρακαλώ γιατί αντιτίθενται το κάθε σωματείο στο μητρώο και στο 50+1 για τις απεργίες;;; Μήπως γιατί θα φανεί όλη η αλήθεια;;;
     
  2. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

    Δεν βλέπω κάποια διαφορετική κατεύθυνση από όσα έγραψα, δεν έχω να σχολιάσω κάτι.

    Στο δημοσιο ναι. Δεν γνωριζω ποια ακριβως ειναι αυτά σημερα ,γιατι οσο θυμαμαι αλλάζουν.
    Για σωματεια μεγαλων εταιριών δεν γνωρίζω, τα σωματεία όμως των ελεύθερων επαγγελματιών δεν έχουν οφέλη.

    Αααα, μεγάλη κουβέντα. Δεν την ανοίγω, θα περιοριστώ να πω πως μειώνεται κατακόρυφα η δυνατότητα αντίδρασης, δε νομίζω πως θα έπρεπε τα σωματεία να υποδεχτούν με χαρά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
     
  3. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Δεν νομίζω να είναι η δυνατότητα αντίδρασης ( αρνήθηκαν και την ηλεκτρονική ψήφο) αλλά ότι πηγαίνουν 10-20 που έχουν συμφέρον και ψηφίζουν για όλους του σωματείου. Εάν γίνει το 50+1 θα φανεί αυτό και δεν συμφέρει. Δεν μιλώ για τα μέλη φαντάσματα που εκεί δεν θέλουν να υπάρχει μητρώο.
    Τώρα που είπα αυτό ας κάνουμε μια σκέψη.
    Εάν ένας επιχειρηματίας του πήγαινε το ΣΔΟΕ για έλεγχο και τους έδιωχνε, είτε αρνούμενος την είσοδο ή μάζευε τίποτα τραμπούκους και έμμεσα τους απειλούσε. Πώς θα σας φαίνονταν;
     
  4. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

    Δεν κατάλαβα το συσχετισμό. Οι τραμπούκοι, από όπου κι αν προέρχονται, δεν είναι αποδεκτοί. Κατά τα άλλα αν θέλεις μιλάμε στον ενικό
     
  5. Iagos

    Iagos Contributor

  6. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Ο συσχετισμός είναι πως εάν υπήρχε αυτός ο επιχειρηματίας θα τον "είχαν κρεμάσει στα μανταλάκια" από το κράτος έως σωματεία , ενώ τώρα που το κάνει κόμμα πέρασε στα "ψιλά γράμματα" .
    Δεν μιλάμε για τις απολύσεις (και μάλιστα με τις αποζημιώσεις με υπόσχεση ότι θα καταβληθούν) που εάν τις κάνουν οι "άλλοι" έχουμε απεργίες και παρεμβάσεις αλλά εάν είναι το μαγαζάκι μας δεν ανοίγει ρουθούνι. Για τις απειλές στους απολυμένους που ζήτησαν τα λεφτά τους είναι σε άλλη συζήτηση.
    Για την περίπτωση των ναυπηγείων τα έχουμε πει σε πιο παλιά συζήτηση.
    Δείτε πως εργοδοσία και εργαζόμενοι έσωσαν πιο παλιά την Πόρσε από το να κλείσει, και πείτε μου εάν έχει γίνει κάτι παρόμοιο στα Ελληνικά χρονικά.
     
  7. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

    Αφού είμαστε off topic, αφήνω την είδηση και γράφω δύο πράγματα ακόμα, σε άλλη κατεύθυνση, για κάποια από αυτά που έγραψες

    Φυσικά τους νοιάζει το κέρδος, τι περιμένεις να τους νοιάζει; Όταν δημιουργείς μια επιχείρηση από το μηδέν, είτε ψιλικατζίδικο, είτε πολυκατάστημα, τη δημιουργείς με προσωπικά κεφάλαια, κόπο και ρίσκο να αποτύχεις. Όπως λοιπόν κάποιος περιμένει να τη βρει έτοιμη για να δουλέψει και στ αρχιδια του αν αποτύχεις σε πρώτο χρόνο, έτσι και ο εργοδότης θα κοιτάξει το κέρδος και όχι την τσέπη του εργάτη σε δεύτερο.
    Μπούρδες που ακούγονται για διανομή των κερδών σε εργαζομένους γιατί αυτα ανήκουν σε όσους εργάζονται στις επιχειρήσεις κτλ κτλ, δεν είναι μόνο μπούρδες, είναι και κουτοπονηριές εκ του ασφαλούς.
    Το να είσαι Άνθρωπος σε κάνει και ευσυνείδητο εργοδότη, τόσο όσο. Για τους υπόλοιπους υπάρχει και η νομοθεσία.

    Το μέλος του Σωματείου δεν βλέπει ποτέ παραγωγή, ή τουλάχιστον δεν βλέπει το σύνολο της παραγωγής. Πάντα υπάρχουν πράγματα για τα οποία δεν έχει γνώση η βάση, πάντα θεωρούν ότι όλα είναι εύκολα, πάντα αυτοί θα τα έκαναν καλύτερα. Μέχρι να έρθει η ώρα να πρέπει να τα διαχειριστουν αυτοί που διαμαρτυρονται και να την κάνουν, όπως είπα νωρίτερα, με ελαφρά.

    Ώπα. Τεράστιο λάθος της βάσης αυτή η προσέγγιση. Και θα μου επιτρέψεις να σου πω πως το λέω εγώ που μου είχαν ζαλίσει τα αρχιδια να κατέβω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο παρελθόν και δεν κατέβηκα ποτέ.
    Ρωτάω λοιπόν, σημασία έχει αν γίνεται έργο ή αν θα κατέβαινα;

    Ισχύει. Φωνάζω για αυτό σε επίπεδο ομοσπονδίας εδώ και 15 χρόνια. Ζμπούτσατς. Εγώ τα λέω, εγώ τα ακούω. Δεν μου φταίει όμως κανένας πρόεδρος ομοσπονδίας. Μου φταίει η βάση. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις πώς ο άνθρωπος είναι άχρηστος τότε έχεις αυτό που σου αξίζει. Αν μπορείς να το καταλάβεις αλλά τον ψήφισες γιατί σε πήρε τηλέφωνο ο τοπικός βουλευτής, τότε πάλι έχεις αυτό που σου αξίζει.
     
  8. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Συμφωνώ απόλυτα με τον @Nickname κι εγώ επίσης αδυνατώ να καταλάβω το συσχετισμό ακόμη και μετά το επόμενο ποστ.
    Στα επίσης εξαιρετικά δυσάρεστα της ημέρας είναι το δυστύχημα με την κατάρρευση της γέφυρας στην Πάτρα, το ότι υπάρχουν θύματα και το ότι άνθρωπος δούλευε στο εργοτάξιο τέτοια μέρα... Θλίψη... Βαθειά...
     
  9. Kentavros

    Kentavros Owned by Mistress Kits

    Μάλλον δεν έχεις σωστή ενημέρωση...

    Ο νεκρός, όπως και οι τραυματίες ήταν ρομα που έκλεβαν τα σιδερα από μια πρόχειρη υποστηλωση τμήματος γέφυρας που ήταν υπό ελεγχόμενη κατεδάφιση.
    Όταν βγήκε μεγάλο μέρος της σιδερενιας υποστήριξης (σκαλωσια) δεν άντεξε το βάρος, επεσε και πλάκωσε τους ρομα.
     
  10. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

    Η γέφυρα δεν έπεσε μόνη της, γινόταν εργασίες κατεδάφισης αλλά δεν περίμεναν να καταρρεύσει σήμερα η γέφυρα αλλά αύριο», δήλωσε αρχικά ο Νίκος Ταχιάος.

    Για το γεγονός πως γινόταν εργασίες κατεδάφισης, σήμερα, ημέρα καύσωνα με τόσο υψηλές θερμοκρασίες ο υφυπουργός δήλωσε:

    «Επιτρεπόταν μέχρι τις 12 η ώρα η εργασία αλλά και αυτό θα διερευνηθεί από τους επιθεωρητές εργασίας, για ποιο λόγο συνεχιζόταν οι εργασίες μετά τις 12 η ώρα διότι η κατάρρευση έγινε μετά τις 12. Θα διερευνηθεί κι αυτό αλλά το μεγάλο ζήτημα είναι εάν τηρούνταν τα μέτρα ασφαλείας στο εργοτάξιο.

    https://www.cnn.gr/ellada/story/374...patheies-apegklovismoy-toulaxiston-dyo-atomon
     
  11. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Ναι γνωρίζω όλα αυτά που αναφέρεις.
    Παραμένει ότι ένας άνθρωπος είναι νεκρός και δέκα τραυματίες. Και είναι θλιβερό.
    Και παραμένει ότι ένας άνθρωπος δούλευε με τέτοιες συνθήκες καιρικές σε έργο κατεδάφισης.
     
  12. Iagos

    Iagos Contributor