Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ειδήσεις

Συζήτηση στο φόρουμ 'Ειδήσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 24 Οκτωβρίου 2006.

  1. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Εγώ σας ρώτησα και για τη Μάνδρα, πάνω στην οποία πάλι στήθηκε αφήγημα από την τότε αντιπολίτευση.

    300 χιλιοστά νερού σε τρεις ώρες όταν στην Αττική έχει 390 το χρόνο και μάλιστα χωρίς την προειδοποίηση ημερών.

    Εκεί πέσαν όλοι να τους φάνε, και ξέρετε τι; Καλά έκαναν, ήταν η κυβέρνηση, ήταν δική τους βάρδια, ήταν δικό τους θέμα να προετοιμαστούν και να αντιμετωπίσουν. Ούτε η Μάνδρα έχει ξεχαστεί, ούτε το Μάτι έχει ξεχαστεί και ούτε πρόκειται.

    Όσο για τους άχρηστους που μας κυβερνάνε εδώ και πέντε χρόνια τους είδαμε και με τους δύο πόντους χιόνι, τους είδαμε και με τα δύο μποφόρ αέρα.

    Δεν κέρδισα εγώ τις εκλογές κάνοντας αηδή μικροπολιτική πάνω σε καρβουνιασμένα και τουμπανιασμένα πτώματα, η κυβερνησάρα μας το έκανε και δε δέχομαι καμία απολογία, καμία δικαιολογία.
     
  2. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

    Η φάση (της συζήτησης μας) 2 μέρες τώρα είναι η εξής:
    - έριξε πολύ νερό!
    -Ναι και θα γίνει συχνό αυτό το φαινόμενο, εμείς τι κάνουμε;
    - έριξε πολύ νερό. Δεν διανοειστε πόσο νερό έριξε!
    - Το καταλαβαίνω και θα γίνει συχνό αυτό το φαινόμενο. Εμείς τι κάνουμε?
    - Όχι δεν διανοειστε. Έριξε πολύ νερό!
    ........

    Είναι κάτι σαν τον διάλογο:
    -Have you ever been to Samos!?
    -Yes i have been to Samos!!
    -No you've never been to Samos.

    Καμία ελπίδα!!
     
  3. Iagos

    Iagos Contributor

     

    Είναι και αυτά τα non papers του Μαξίμου...

    Μη δίνετε σημασία
     
  4. sugaroula

    sugaroula New Member

    Καλησπέρα.
    Δεν είναι απάντηση επί προσωπικου, σε καμία περιπτωση. Ειναι απάντηση σε όσους λένε ότι δεν θα μπορούσε να γίνει τιποτα, επειδή το νερό ήταν εξωπραγματικό (που όντως ήταν).

    Μετά τον Ιανο (που ας πουμε οτι ίσως έστεκε αυτό σαν δικαιολογία), υπήρξαν κονδύλια για αντιπλημμυρικα έργα. Σωστά? Ναι...
    Τα χρήματα αυτά που πηγαν? Να απαντήσω ότι είδα με τα ίδια μου τα μάτια... Πήγαν στα έργα που απαιτούνταν για να μην πλημμύρισει ξανά η πολη της Καρδίτσας. ΜΟΝΟ Η ΠΟΛΗ!!
    Περα απο την πολη δεν έγινε τιποτα! ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!
    Δεν ειμαι ειδικός, αλλά όταν ξεκινάς να κάνεις διαπλατυνση της κοίτης των ποταμιων, την κάνεις απο την πηγη, μεχρι την εκβολή και όχι μέχρι την μεση.. Καθαρίζεις τα ρεματα,τα κανάλια, τα παντα.
    Θέμα της κάθε Κοινότητας? Του δήμου? Της περιφερειας? Του πρωθυπουργου? Προσωπικα, δεν με ενδιαφέρει. Αυτό που πιστευω εγώ είναι ότι όλοι ανεξερετως φταίνε, τόσες ζωές καταστράφηκαν εν μια νυκτί.

    Ναι, όντως το νερό ήταν απίστευτα πολυ. Αν είχαν κάνει ομως τα έργα που επρεπε, οι συνέπειες μαλλον θα ήταν λιγότερες.
     
  5. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

    Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν νομίζω πως το 30% του ελληνικού λαού παίρνει τα non papers. Είναι μια ολόκληρη νοοτροπία.
    Γίνεται η δουλίτσα μας σήμερα; Γίνεται. Για το αύριο "έχει Θεός". Γίνεται κάτι άσχημο; "Θεομηνία". "Μας τιμωρεί ο Θεός". "Ήμασταν άτυχοι".
    Λόγω επαγγέλματος και μερικών σπουδών, έχω μάθει πως σε μια στιγμή κρίσης, 90% είναι πρόληψη, 5% αντιμετώπιση και 5% αποκατάσταση.
    Στην Ελλάδα 2.0 και ενώ βλέπουμε όλα τα μοντέλα επιστημόνων να επιβεβαιώνονται το ένα μετά το άλλο, συνεχίζουμε να είμαστε "έχει ο Θεός".
    Πιστεύω ακράδαντα πως εάν σε μια εβδομάδα γίνει ένα δημοψήφισμα , με ερώτημα "Που θα θέλατε να δαπανησουμε 2 δισ ευρώ. Σε αντιπλημμυρικά έργα ή σε pass και αύξηση 3€ στους μισθούς?" , η απάντηση θα ήταν το 2.
    Γιατί αυτοί είμαστε!!
     
  6. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Δεν θα διαφωνήσω στο ότι πιθανώς να ήταν λιγότερες.
    Το πρόβλημα ωστόσο είναι αλλού. Και δεν έχω καμία διάθεση να υπερασπιστώ καμία κυβέρνηση η πολιτικό κόμμα ή πολιτικό σύστημα. Οσοι με ξέρουν το ξέρουν πως δεν ανήκω σε καμία πολιτική ιδεολογία πλην της λογικής.
    Το πρόβλημα λοιπόν είναι πως όταν σχεδιάζονται έργα υποδομής σχεδιάζονται με προδιαγραφές όπως κάθε τι που φτιάχνεται να διαρκέσει.
    Για να γίνω αντιληπτός. Οταν φτιάχνουμε ενα σπίτι δεν φτιάχνουμε ενα σπίτι που θα αντέξει σεισμό 10 Ριχτερ. Ο λόγος είναι πως ένας τέτοιος σεισμός είναι εξαιρετικά απίθανος και το κόστος κατασκευής δεν δικαιολογείται για κάτι που συμβαίνει κάθε Χ χιλιάδες χρόνια. Το παράδειγμα είναι εσκεμμένα τραβηγμένο για να γίνει σαφές τι θέλω να πω.
    Ετσι λοιπόν και με το κάθε αντιπλημμυρικό έργο. Δεν είναι δυνατόν να φτιαχτούν φράγματα και υποδομές για κάτι που συμβαίνει κάθε 15.000 χρόνια. Γιατί αυτό που συνέβη κάπου αυτή την συχνότητα έχει.
    Επισης ολα αυτά δεν γίνονται ούτε σε μια μέρα ούτε σε 10 χρόνια. Χρειάζεται διαχρονική προσπάθεια από όλες τις κυβερνήσεις και όλο τον κόσμο σε κάθε βαθμίδα εξουσίας/διακυβέρνησης. Ακόμα και των πολιτών των ίδιων.

    Αλλά άλλο αυτό και άλλο να εργαλειοποιείται μια επική καταστροφή και ο πόνος του κόσμου, για πολιτικό όφελος ή οικονομική εκμετάλευση. Και ακριβώς αυτό είναι που δεν μου αρέσει, από όπου και αν προέρχεται.
     
  7. Iagos

    Iagos Contributor

    Για να Είμαι ειλικρινής στην περίπτωση Μ/μας εδώ... χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει... 

    Όσον αφορά στα υπόλοιπα Είμαι ο τελευταίος που θα κατηγορήσω τον λαό και ο πρώτος που θα μιλήσω για τις πολιτικές που φέρνουν τον λαό σε αυτή την κατάσταση.

    Και οι πολιτικές εφαρμόζονται από πάνω προς τα κάτω.

    Η αλληλεγγύη είναι το όπλο Μ/μας.
     
  8. Guiltless

    Guiltless Handle with care

      Αυτό ακριβώς.

    Και πραγματικά ανάθεμα μας αν όλο αυτό το troubleshooting γινόταν για να προοδεύσουμε και να γίνουμε καλύτεροι, αλλά φοβάμαι ότι γίνεται (όχι μόνο εδώ μέσα, παντού) απλά για αντιπερισπασμό και για να περνάμε την ώρα μας...  
     
  9. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

    @sugaroula όπως κατάλαβες .. είστε άτυχοι που πνιγηκατε 2 φορές σε 3 χρόνια. Αυτά συμβαίνουν κάθε 16.000 χρόνια! Αν ξαναπνιγειτε 3η φορά σε 1-2 χρόνια, θα σας δώσουμε Όσκαρ ατυχίας κι αν , αν λέμε , πνιγείτε και 4η φορά μέχρι το 2033 , Ε τότε θα σας εξορισουμε γκαντεμοσαυροι! Νισαφι πια!!
     
  10. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Εγώ αυτό που έχω καταλάβει είναι πως ο βασικός στόχος ήταν να μην πνιγεί η πόλη της Καρδίτσας και για τους υπόλοιπους έχει ο Θεός.

    Ε, στο πρώτο τα κατάφεραν, ακόμα και με αυτή την εξωφρενική ποσότητα νερού η Καρδίτσα δεν έπαθε τίποτα, συνεπώς το πρόβλημα δεν ήταν μόνο η εξωφρενική ποσότητα νερού, όπως και το πρόβλημα στο Μάτι δεν ήταν αποκλειστικά ο αέρας στα όρια του τυφώνα, όπως στη Μάνδρα το πρόβλημα δεν ήταν μόνο ότι έριξε σε τρεις ώρες όσο ρίχνει γενικά στην αττική όλη τη χρονιά.

    Ήταν ότι δεν είχε γίνει καμία πρόβλεψη, δεν είχε παρθεί κανένα μέτρο και η καταστροφή μας έπιασε με τα παντελόνια κατεβασμένα να κάνουμε πιγκουινάτο.

    Αν τα 10 ρίχτερ γίνονταν τρεις-τέσσερις φορές τον αιώνα τότε ναι, τα γαμημένα τα κτήρια θα πρέπει να σχεδιαστούν να αντέχουν 10 ρίχτερ.

    Από πλημμύρες στην Ελλάδα άλλο τίποτα και δεν γίνονται κάθε 16000 χρόνια, τέτοιου είδους πλημμύρες συμβαίνουν 4-5 φορές τον αιώνα

    '61, '78, '94, '17, '20

    Should I continue?

    ...και ας μην είναι ένας Daniel, και μισός Daniel αρκεί.
     
  11. GreatA

    GreatA No life without a fall...

    χωρίς να θέλω να πάρω θέση επι του θέματος και έχοντας μια εντελώς διαφορετική αντίληψη της πραγματικότητας που ζούμε, για κάποιους συνωμοσιολόγος - ψεκασμένος, και χωρίς να ρίχνω άδικο σε κανέναν, όλοι έχετε εκφράσει κάτι που είναι σωστό για τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι τα πράγματα, με στεναχωρεί που κανείς δεν σκέφτεται το τι μπορούμε να κάνουμε απο εδώ και μετά σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που περνάμε! συνεχίζουμε να ειρωνευόμαστε, κοροϊδεύουμε, υποτιμάμε την άλλη άποψη και να ρίχνουμε ευθύνες μονίμως στους άλλους! για το δυστύχημα - δολοφονία στον Πειραιά φταίει ο ένας όχι φταίει ο άλλος κτλ... για τις πλημμύρες πάλι το ίδιο... κατά την ταπεινή μου άποψη όλοι φταίμε! όλοι μαζί έχουμε φτιάξει αυτή την κοινωνία! και είναι πιο εύκολο να προσπαθούμε να ρίξουμε το φταίξιμο σε κάποιον τρίτο απο το αναλάβουμε τις ευθύνες μας! εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε που καλούσαμε την αστυνομία όταν βλέπαμε κάποιον να είναι έξω ενω είχαμε lockdown? εμείς δεν είμαστε οταν έμπαινε ο άλλος στο λεωφορείο χωρίς μάσκα την ίδια περίοδο και τον πετούσαμε έξω με τις κλωτσιές αδιαφορώντας για την σωματική του ακεραιότητα, εμάς μη τυχών και μας κολλήσει! εμείς δεν ήμασταν που δεχόμασταν το κάθε πιτσιρίκι να μας κάνει έλεγχο στοιχείων και φωνάζαμε αν κάποιος δεν είχε κάνει το τεστ αλλά αν μας συνέβαινε κάτι έκτακτο και πηγαίναμε στο νοσοκομείο χωρίς τεστ φωνάζαμε στους γιατρούς να βρούμε το δίκαιο μας, τους ίδιους γιατρούς που τους χειροκροτούσαμε στα μπαλκόνια....θα παρακαλούσα λοιπόν αφού όλοι ενδιαφερόμαστε τόσο για τον συνάνθρωπό και τον τόπο μας να καθίσουμε ψύχραιμα και δούμε το τι θα κάνουμε απο εδώ και μετά, γιατί είτε το θέλουμε είτε όχι, αυτοί είμαστε... καλά ρομποτάκια που δεν έχουν αντιληφθεί οτι χειριζόμαστε μέσω του φόβου και του διαιρεί και βασίλευε....
     
  12. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Το μεγαλύτερο πρόβλημα με το Μάτι ήταν η κοροϊδία ότι δεν υπήρχαν νεκροί ενώ όλοι γνώριζαν όπως και το θέατρο που έπαιξε ο Αλέξης.
    Όπως ότι δεν υπήρχε καμία ειδοποίηση.
    Ό,τι και να λέτε στις τελευταίες καταστροφές εάν δεν υπήρχε το 112 συμφωνούμε ότι τα θύματα θα ήταν πολύ περισσότερα;;;; Και δεν ήταν κάτι που ήταν δύσκολο στην υλοποίηση, ούτε ότι ο Μητσοτάκης είναι τόσο διάνοια που το σκέφτηκε μόνος του.