Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι σκέφτεσαι τώρα ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος anasia, στις 9 Δεκεμβρίου 2005.

  1. skia

    skia Contributor

    Η παιδεία πρέπει να είναι δημόσιο αγαθό. Αυτό όμως συνεπάγεται και την ανάλογη συμπεριφορά του προσωπικού, των φοιτητών και μια άλλη σειρά πραγμάτων. Για να λειτουργήσει σωστά κάτι, οφείλει να έχει τη λειτουργία ρολογιού. Εργασία κι όχι τεμπέληδες , όχι αιώνιους φοιτητές , σεβασμό, κοκ
    Ας δούμε πρώτα τι εξελίξεις θα υπάρξουν....
     
  2. Iagos

    Iagos Contributor

    Οι διακρίσεις των Δημόσιων Πανεπιστημίων της Ελλάδας δεν έχουν τελειωμό

    Παραθέτω ενδεικτικά κάποιες από αυτές όπου κατατάσσονται τα Ελληνικά ΔΗΜΟΣΙΑ Πανεπιστήμια στα καλύτερα του κόσμου.

    https://hub.uoa.gr/nkua-in-the-best-universities-in-the-world-cwur/

    https://www.thestival.gr/eidiseis/paideia/pagkosmies-diakriseis-gia-ta-ellinik/

    https://www.ictplus.gr/to-kapodistriako-sta-100-kalytera-panepistimia-ston-kosmo/

    https://www.kathimerini.gr/society/562515409/okto-ellinika-panepistimia-sta-koryfaia-toy-kosmoy-2/


    Όποιο "Ματσαχουτσετες γιουνιβερσιτυ οφ ντιαόλου μάνα" και αν έρθει, από τη μια θα είναι υποδεέστερο των δημοσίων και από την άλλη θα τρώει τα λεφτά του κοσμάκη.

    Είναι άλλο να αναζητήσεις την τύχη σου εκτός Ελλάδος με ένα πτυχίο του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου που κατέχει υψηλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη και είναι άλλο να αναζητήσεις την τύχη σου με πτυχίο από το "Ντάλλας καουμποις γιουνιβερσιτυ"

    Εκεί σε θέλω μάστορα...

    Iagos
     
  3. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Πάντως ενώ υπάρχει σχολή του κρατικού θεάτρου γιατί εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα ιδιωτικές σχολές ηθοποιών;;;
    Και γιατί οι απόφοιτοι των ιδιωτικών σχολών έδιναν αγώνα για να αναγνωρίζονται τα πτυχία τους ως ανώτερα;;;
     
  4. espimain

    espimain Contributor

    Για να μπορούν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι.
     
  5. Iagos

    Iagos Contributor

    Η λέξη "ιδιώτης" προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη ἰδιώτης. Στην αρχαία Ελλάδα ορίζονταν ως ιδιώτης το άτομο που ήταν εγωιστής δεν προσέφερε με την εργασία του στην κοινωνία και δεν συμμετείχε στα κοινά.

    Ο Θουκυδίδης ανέφερε χαρακτηριστικά (τόν τε μηδὲν τῶνδε μετέχοντα οὐκ ἀπράγμονα, ἀλλ᾽ ἀχρεῖον νομίζομεν) που σημαίνει "Είμαστε οι μόνοι, οι οποίοι, όποιον δεν μετέχει των πολιτικών/"κοινά" δεν τον θεωρούμε απράγμονα, φιλήσυχο, αλλά άχρηστο πολίτη".

    Στη συνέχεια η λέξη πέρασε στα λατινικά που ενώ στην αρχή είχε την ίδια σημασία όπως στην αρχαία Ελλάδα με το πέρασμα του χρόνου έφθασε να είναι συνώνυμο της λέξης χαζός "idiot".

    Το ίδιο συνέβη και με τα νέα ελληνικά αφού η λέξη έχασε την σημασία της για να καταλήξει συνώνυμο του "ιδιοκτήτη". Επίσης, στην αρχαία Ελλάδα, δεν επιτρεπόταν να μην κάνεις απολύτως τίποτα για την κοινότητα γύρω σου. Έτσι, η λέξη "ιδιώτης" μεταφράστηκε στα αγγλικά idiot.

    https://el.wikipedia.org/wiki/Ιδιώτης
     
    Last edited: 16 Ιανουαρίου 2024
  6. rea..

    rea.. Contributor

    Η ιδιωτικοποίηση της παιδείας είναι παραλογισμός και βιασμός του αύριο. Δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό μου πως στέκονται αυτές οι θέσεις ανάμεσά μας, ανάμεσα σε ενήλικες ανθρώπους.

    Με τι συνείδηση βλέπει κανείς ως επιλογή ή ακόμα χειρότερα ως λύση ή εξυγίανση την στέρηση του ισότιμου δικαιώματος της εκπαίδευσης στα παιδιά?

    Η πιο αυτονόητη κοινή Ανθρώπινη λογική είναι να δώσουμε ως κράτος στην παιδεία ακόμα περισσότερη προσοχή και φροντίδα, την πρωταρχική σημασία που οφείλουμε να παρέχουμε σε αυτόν τον τομέα. Να γίνουν σοβαρές κρατικές επενδύσεις στην μόνη πραγματική ελπίδα για το αύριο.

    Δεν είναι λύση να ξεφορτώνεσαι το πρόβλημα και να το στέλνεις αλλού, ανευθυνότητα και ασυνειδησία είναι.
     
  7. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Αγαπητή @rea.. που εντοπίζετε
    Μιλάμε για τα πανεπιστήμια, στα οποία φοιτούν ενήλικοι, πρόσωπα που ψηφίζουν, δηλαδή καλό είναι να έχουν ήδη και να αποκτήσουν περισσότερη κρίση και επίσης να έχουν επιλογές, να μάθουν να τις χειρίζονται.

    Εμείς είμαστε το κράτος; Διότι αυτό μας λέτε γράφοντας "να δώσουμε ως κράτος". Ξέρετε τι περίπου είναι οι "σοβαρές κρατικές επενδύσεις" και πότε έγιναν για τελευταία φορά στην Ελλάδα; Ποιος λέει ότι το κράτος γνωρίζει πού πρέπει να επενδύσει και πώς πρέπει να επενδύσει; Ποιος ελέγχει το κράτος - επενδυτή μετά; Υπάρχει, τελικά, κανένας που να κοιτάζει να υπάρχει και να εφαρμόζεται ισονομία, να διορθώνονται σφάλματα και άλλα διάφορα τέτοια πεζά;

    Ο νόμος είναι για όλους. Το κράτος είναι για να φτιάχνει τους νόμους που λύνουν τα προβλήματα, όχι από μόνοι τους προφανώς και να κοιτάζει να τηρούνται οι νόμοι, δεν είναι για όλες τις δουλειές. Ανευθυνότητα και ασυνειδησία διδασκόμαστε από την ημέρα 1 στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, όπως και ισοπέδωση, αγραμματοσύνη του "δημοκρατικού 5", στέρηση του δικαιώματος στην παιδεία κατά πολλούς και ποικίλους τρόπους και άλλα διάφορα όπως μαθήματα του ενός συγγράμματος που όλως τυχαίως εκδίδει ο εκδοτικός οίκος κάποιου συγγενή ή περίπου, και άλλα και άλλα.
     
  8. rea..

    rea.. Contributor

    Πρώτα πρέπει να έχουμε φροντίσει εμείς οι πραγματικοί ενήλικες να έχουμε εξασφαλίσει σε αυτά τα π α ι δ ι α πραγματικές ε π ι λ ο γ ε ς και όχι να τις έχουμε ξεπουλήσει.

    Ναι εμείς.

    Το ξέρω, το βλέπω και το επιτρέπω... αυτό με κάνει ήδη συνένοχη στην συλλογική κουλτούρα της απάνθρωπης και παράλογης ανευθυνότητας, ας φροντίσουμε έστω να κρατήσουμε ότι απέμεινε ακέραιο από την υπόλοιπη συνείδησή μας, όσοι μπορούμε.

    .. όσοι Άνθρωποι μπορούμε αγαπητή @gaby_m
     
  9. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Ευγε!!!
     
  10. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Είναι πολύς ο καιρός που έχει περάσει από τότε που μόνο σε πανεπιστήμιο μπορούσες να βρεις βιβλιογραφία και μόρφωση και γνώσεις που δεν μπορούσες να βρεις πουθενά αλλού. Αντίστοιχα, μοιραία, είναι και πολύς ο καιρός που αυτός που θα επιδιώξει να περάσει σε τριτοβάθμια εκπαίδευση το κάνει για να αποκτήσει κάποια στιγμή το απαραίτητο χαρτί ή/και για την φοιτητική ζωή ή/και γιατί δεν θέλει να ασχοληθεί με τίποτα άλλο πιο κουραστικό στα 18 του.

    Η 'καλοσύνη' ως μέγεθος μετρήσιμο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έγκειται κατα κύριο λόγο στην δύναμη που έχει το χαρτί που θα πάρεις όσο αφορά την αγορά εργασίας.

    Και όπως και να το κάνουμε το πτυχίο του ΜΙΤ είναι το πτυχίο του ΜΙΤ. Άσε που άλλη χλίδα έχει να ανεβάζεις στόρι στο ίνστα από το κάμπους το ΜΙΤ και άλλη από το Αριστοτέλειο. Το οποίο Αριστοτέλειο ανήκει στο κράτος που είναι τόσο δημόσιο όσο δημόσιο είναι το διεθνές νομισματικό ταμείο και ο φορέας ελέγχου του είναι ένα υπουργείο που φέρει τον τίτλο παιδείας και θρησκευμάτων. Γιατί ως γνωστόν παιδεία και μόρφωση και θρησκεία είναι έννοιες αλληλένδετες.


    Αυτό που προσωπικά βλέπω, είτε αφορά ιδιωτικά είτε δημόσια(ντεμέκ) πανεπιστήμια, η πραγματική μόρφωση και γνώση είναι ελάσσονος σημασίας και προτεραιότητας. Με λαμπρή εξαίρεση κάποια ελάχιστα ιδρύματα τα οποία αποτελούν τα ερευνητικά κέντρα και τα εκκολαπτήρια των όσων νέων στελεχών μεγάλων εταιριών.

    Και θαρρώ ότι υπάρχει καλός λόγος για αυτό.

    Ο πολιτισμός και η πρόοδος μας πια δεν δείχνει να μετριέται από την παιδεία και τις αξίες μας. Περισσότερο μετριέται από την ομορφιά, την νοημοσύνη και την αποτελεσματικότητα των όπλων και των συστημάτων παρακολούθηση μας και από τον ρυθμό με τον οποίο οι ολοένα και πιο ευφυείς μηχανές μας μας καθιστούν περιττούς.

    Και είναι ένα σοβαρό θέμα να έχεις πολλούς περιττούς αλλά μορφωμένους ανθρώπους.
     
  11. Iagos

    Iagos Contributor

    Αυτά @rea.. τα λέτε επειδή είστε τυφλή και δεν μπορείτε να δείτε τα οφέλη που αποκομίσαμε από τις ιδιωτικές επενδύσεις.

    Είχαμε έναν κρατικοδίαιτο ΟΤΕ μονοπώλιο ενώ όταν ήρθαν οι ιδιωτικές επενδύσεις λειτούργησε η αγορά και αυτορυθμίστηκε σε τέτοιο βαθμό που πληρώνουμε τα ακριβότερα τιμολόγια στην Ευρώπη.

    Είχαμε μια κρατικοδίαιτη εκεί πέρα ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ που σε πήγαινε παντού με υψηλές παροχές, φτηνά και με ασφάλεια, συν το γεγονός ότι επιτελούσε κοινωνικό έργο με τις συχνές πτήσεις σε ακριτικά νησιά ενώ όταν ήρθαν οι ιδιωτικές επενδύσεις σε λίγο θα σε υπολογίζουν με το κιλό για να βγάλουν αντίτιμο εισιτηρίου. Μιλάμε για καταπληκτικές υπηρεσίες όπως είκοσι ευρώ για Θεσσαλονίκη με ένα τσαντάκι μέσης. Αν θες να πάρεις σάκο θα σου βγει εκατό πενήντα και βάλε. Αυτή η κλεψιά μπροστά στα μάτια μας είναι η περίφημη ιδιωτική πρωτοβουλία που επενδύει.

    Είχαμε μια κρατικοδίαιτη ΔΕΗ που επιτελούσε κοινωνικό έργο ενώ τώρα με τις ιδιωτικές επενδύσεις πρέπει να λύνουμε κάθε μήνα πολύπλοκες εξισώσεις και να παρακολουθούμε χρηματιστήρια ενέργειας για να έχουμε την ελευθερία να επιλέγουμε πράσινα, κόκκινα και πορτοκαλοκόκκινα τιμολόγια. Τα υπογλώσσια θα είναι δώρο των επενδυτών. Γιατί αυτοί οι καλοί άνθρωποι που νοιάζονται και κοπιάζουν για να έχεις την ελεύθερη επιλογή χρώματος τιμολογίου έχουν πάνω απ όλα ενσυναίσθηση.

    Αν δεν τα βλέπετε αυτά, αν δεν βλέπετε την πρόοδο που έφερε η ιδιωτική επένδυση στα λιμάνια, στα αεροδρόμια, στους αυτοκινητόδρομους, στην αιολική ενέργεια, παντού, τότε είστε μια κολλημένη με την δημόσια επένδυση και θέλετε την καταστροφή της κοινωνίας.

    @rea.. Μην ακούτε κάτι τύπους που σας λένε ότι η ιδιωτική επένδυση, ειδικά στην Ελλάδα, είναι μια κρατικοδίαιτη μπίζνα μέσα από την οποία μασάνε με χρυσά κουτάλια πέντε-έξι επενδυτές.

    Εσείς να βλέπετε την πρόοδο που συντελείται από όλους αυτούς τους καλοκάγαθους ανθρώπους, τους μεγάλους ευεργέτες της πατρίδας, στους οποίους οφείλουμε την καλυτέρευση των ζωών μας.

    Α…. και να μην είστε τοξική….

    Έλεος πια…

    Ζήτω το κεφάλαιο και οι επενδύσεις που αγοράζουν τη μισή Αθήνα και σε λίγο δεν θα βρίσκει ο κόσμος ούτε πλυσταριό να βάλει το κεφάλι του από κάτω.


    Ζήτω το κεφάλαιο που θα έρθει να μορφώσει τα παιδιά μας γιατί όλοι αυτοί που αποφοίτησαν από τον 19ο αιώνα έως σήμερα από τα Δημόσια Πανεπιστήμια ήταν αμόρφωτοι και άχρηστοι ενώ τώρα θα έρθουν οι γελαδάρηδες του Τέξας να μας ξεβλαχέψουν.


    Iagos

     
    Last edited: 17 Ιανουαρίου 2024
  12. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    @rea..
    Τότε ποιος είναι ο λαός αν "εμείς" είμαστε το κράτος;