Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι σκέφτεσαι τώρα ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος anasia, στις 9 Δεκεμβρίου 2005.

  1. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    Ενα δίκιο το έχετε, άντε δύο - ίσως και 3 ή 4, τέλος πάντων, το πολύ άλεφ0.

    Απ΄την άλλη, επιτρέψτε μου έναν αστερίσκο: όπως έδειξε και η όχι πολύ παλιά εμπειρία και στην ελλάδα, οι δοσίλογοι και οι μαυραγορίτες, καθώς και οι γιοί και οι κόρες αυτών, έχουν να φάνε σε οποιαδήποτε πείνα, ακόμη κι αν ο Εξουσιαστής δεσμεύσει όλη την αγροτο-κτηνοτροφική παραγωγή της χώρας. Ιστορικοί άλλωστε οι αλαλαγμοί τους, "Βάστα Ρόμελ!", όταν ο Αξονας κατέρρεε και εκείνοι βρίσκονταν με γεμάτες αποθήκες και κινδύνευαν να χάσουν την επένδυση που είχαν κάνει σε ευκαιρίες "αισχροκέρδειας".

    Εξάλλου, για τους ανιστόρητους και τους κοντομνήμονες, μπορούμε να θυμηθούμε το κάπως πιο πρόσφατο μνημονιακό "Γερούν γερά! Σπάστου τον τσαμπουκά!" που δεν οδήγησε δα και στην καταστροφή τον εκφορέα.

    Φαίνεται πως εγγράφηκε στο λεγόμενο "συλλογικό ασυνείδητο" ότι αν είσαι με τον Εξουσιαστή, έστω και ως ανθυποκωλογλείφτης, θα ρθει ο καιρός που θα αμειφθείς και θα πλουτίσεις, που θα λεγε κι ο Νιόνιος, χωρίς το παρακάτω πια...

    Οπωσδήποτε δεν φαίνεται να εγγράφηκε στο "συλλογικό ασυνείδητο" το Ροβεσπεριανό τέλος που είχαν κάποιοι εξ αυτών (εκτέλεση ή κρεμάλα) - και σε αυτή τη λησμονιά κάποιο ρόλο θα έπαιξε και η επιβράβευση σταδιοδρομίας των ιδίων, όσων επιβίωσαν, αλλά και των υιών και των θυγατέρων τους, στα χρόνια που ακολούθησαν την Κατοχή, οπότε Αντουανέτοι και Αντουανέτες δεν παύουν να αναφύονται.

    Προκύπτει λοιπόν αβίαστα, ότι μόνον στο θάνατο και στο λοιμό μπορούμε να βρούμε την ισότητα, ούτε καν στην καταστροφή, την πείνα, τον λιμό.

    Τούτων λεχθέντων και, φορουμική αδεία, θα άλλαζα την κατακλείδα σας μετά την παρατήρηση ότι οι αγρότες κάτι θα έχουν να φάνε σε:

    Οι περισσότεροι από μας τι θα φάμε; Τις γλάστρες μας και τα κατοικίδιά μας;

    Κάποιοι, θα φάνε καλά...

    Dream

    ΥΓ. Ο Μακρόν 'αφουγκράστηκε" τους Γάλλους αγρότες και άνοιξε πρώτος το δρόμο στην ΕΕ να "αναβάλει" την απόφαση δραστικής μείωσης των φυτοφαρμάκων και ζιζανιοκτόνων ανά στρέμμα, την κορωνίδα των πράσινων μέτρων για το περιβάλλον. Πάει η αγάπη για το περιβάλλον, ψόφησε. Πλήρωνε εσύ μαλάκα τη σακούλα που διαφημίζει το σούπερ μάρκετ σου (ακόμη πιο ακριβά την βιοδιασπώμενη!) για να σώσεις το περιβάλλον.
     
  2. darkmoon_o

    darkmoon_o Στα πόδια Του

    Καλή χώνεψη..
     
  3. Iagos

    Iagos Contributor

    σας Ευχαριστώ πολύ  

    Η αλήθεια είναι ότι Μου έπεσε λίγο βαρύ για βράδυ...

    Σε άλλα νέα τώρα, σκέφτομαι ότι ο καλύτερος λόγος για να μην εμφανίζονται οι κατσαρίδες, είναι ο σατιρικός λόγος...

    Τι λέτε και εσείς;

    είδατε καμία;

    Εγώ όχι... έμειναν εκεί που ανήκουν... στις αποχετεύσεις...
     
  4. darkmoon_o

    darkmoon_o Στα πόδια Του

    Παρακαλώ..
    Αλλά όχι και σας...με μεγαλώνεις. 
     
  5. Iagos

    Iagos Contributor

    Συγνώμη... δεν ήξερα  

    Πληθυντικός ευγένειας μεταξύ αγνώστων είναι  
     
  6. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

    •Όχι, δεν ζει η αγροτιά τον ελληνικό λαό. Η πρωτογενής παραγωγή θεωρείται σημαντικό γρανάζι μιας οικονομίας αλλά δεν είναι ούτε το μοναδικό, ούτε απαραίτητα ο στυλοβάτης.
    •Το "προσφέρουν" ,είτε εντός, είτε εκτός εισαγωγικών δεν το καταλαβαίνω. Κανένας δεν προσφέρει, καθώς δεν έχει και υποχρέωση να προσφέρει, τίποτα. Κάποιοι άνθρωποι εργάζονται και πληρώνονται όπως οι υπόλοιποι.
    •Ο κόπος και ο ιδρώτας του καθενός αμείβεται όχι πάντα αναλογικά, καθώς υπάρχουν και άλλες παράμετροι πέρα από το πόσο θα κουραστεί κάποιος. Παρόλα αυτά η σκέψη πως οι αγρότες είναι από τους πιο σκληρά εργαζόμενους είναι αυθαίρετη κατ' εμέ, παρόλο που σαν παραμύθι πρέπει να είναι από τα παλαιότερα.
    Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί δημιουργήθηκαν και λειτούργησαν με τρόπο που ένας άνθρωπος με το αντικείμενο σου θα τραβούσε τα μαλλιά του αν το έβλεπε από μια γωνία. Βασικά, το έβλεπαν και τα τραβούσαν αλλά ποιος τους άκουγε.
    Το μοναδικό κοινό που έχουν οι επιδοτήσεις που έγιναν Πόρσε με την μη ορθή λειτουργία των συνεταιρισμων είναι η μαλακισμένη νοοτροπία.
    Ίσως σε έναν βαθμό να έχεις κάποιο δίκιο αλλά η τιμή στο μανάβη δεν θα μπορούσε παρά να είναι (ενδεικτικά) διπλάσια από την τιμή στο χωράφι, ίσως ακόμα και χωρίς κέρδος του μεσάζοντα.
    Καλά τα λέμε και καλά κάνουμε και τα θέλουμε φτηνά, αλλά κάποιος πρέπει να πληρώσει τη μεταφορά από το χωράφι στο ψυγείο, ενδεχομένως το ψυγείο για ένα άλφα χρονικό διάστημα που μπορεί να φτάσει και τους μήνες, την φθορά σε βάρος κατά τη διάρκεια αποθήκευσης, τη διαλογή και απομάκρυνση μέρους που έχει χαλάσει, τους εργάτες που θα κάνουν τη διαλογή, την μεταφορά εκ νέου στον τόπο πώλησης με τιμη πετρελαίου που κάποια στιγμή πέρασε τα δύο ευρώ, τα διόδια σε τιμές αγοράς δρόμου και όχι χρήσης για να φτάσουν τα πορτοκάλια Άρτας στην Κηφισιά, το ενοίκιο του μανάβη, το ρεύμα του μανάβη, τον υπάλληλο του μανάβη, τη φθορά που θα έχει εκ νέου ο μανάβης γιατί τα νωπά προϊόντα πάντα έχουν φθορά κτλ κτλ.
    Μήπως τελικά αν αγοράσουν 0,80 και πουλήσουν 1,60 δεν μένει τίποτα;
    Μα πάντα οι άλλοι βγάζουν ζεστό χρήμα και εμείς είμαστε αδικημένοι από την φύση, τη δύση, τον Θεό και την πουτανα κοινωνία, είναι γνωστό αυτό.
    Και μιας και το άφησα μισό παραπάνω, πέρα από τις απυθμενες μαλακιες στην ιστορία των συνεταιρισμων, θεωρώ πως μόλις έγραψες τον πρώτο λόγο αποτυχίας τους. Στο μυαλό του κάθε συνεταιριστή οι εταιρίες αυτοοργανωσης εξισώνονται με τις εταιρίες διαμεσολαβησης.
    Συνηθισμένο λάθος, περιμένουμε να πάμε μπροστά με πρακτικές και ιδέες δεκαετίας '80, παρόλο που μάλλον θα πρέπει να σκεφτούμε ότι εκτός από τη χρονιά άλλαξε και ο αιώνας.
    Ποιος κάνει τον ξύπνιο να τον μαλώσω;
     
  7. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Άλλο αυτό. Πρόβλημα έχουν και οι δύο, σε κάθε περίπτωση και σε κανονικές συνθήκες το πιο πολύ πρόβλημα το έχει αυτός που πιο πολύ δεν καταλαβαίνει ότι χρειάζεται τον άλλο.

    Θέλεις να υποθέσω ότι είχαν ένα Carrington event στο νου τους όταν έφτιαξαν το καλότατο ως σύνθημα "χωρίς εμάς τι θα φας";

    Πέρα από την πλάκα, με Carrington event ή άλλα απρόβλεπτα events, χωρίς ανταλλαγές, συναλλαγές και μεταφορές πεθαίνουμε. Άλλοι από πείνα, άλλοι από αρρώστιες, κακουχίες και ένοπλες επιθέσεις στην αποθηκούλα τους.

    Έχει καμία σημασία, σε ένα Carrington event; Χώρια που δε γνωρίζουμε τη σειρά που θα πάρουν τα πράγματα.

    Καλά κάνετε και βάζετε το "προσφέρουν" σε εισαγωγικά. Διότι δεν διαβάζεται έτσι το πρόβλημα και κανένας δεν προσφέρει το παραμικρό. Βεβαίως είναι μεγάλη υπόθεση να ξέρεις τι πουλάς, πού πηγαίνεις για να το πουλήσεις, και σε ποιον και πόσο το πουλάς. Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν και είναι άγνωστο αν υπάρχουν έστω και δύσκολες για το ζήτημα του μικρού αγροτικού κλήρου.

    Το επόμενο ποστ σας δεν το κάνω quote καθώς με φέρνει σε κάποια αμηχανία, τι να πει τώρα κανείς μετά από σαράντα χρόνια λειτουργίας συνεταιρισμών έτσι όπως λειτουργούν;
     
  8. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

    Με αφορμή αυτό και όχι προς διόρθωση, καθώς μιλάμε για διαφορετικές συνθήκες:

    Ο πρώτος συνεταιρισμός που λειτούργησε στην Ελλάδα ιδρύθηκε το 1778 και λέγεται πως είναι και ο πρώτος παγκοσμίως.
     
  9. darkmoon_o

    darkmoon_o Στα πόδια Του

    @Nickname έχεις μπει σε θερμοκήπιο να μαζέψεις;;έξω να έχει 40⁰C και μέσα σχεδόν την διπλάσια ζέστη;
    Όταν μπεις τότε τα ξαναλέμε.
    Έως τότε εις το επανιδείν!
     
  10. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Μιλάμε για τελείως διαφορετικά πράγματα, καμία σχέση το ένα με το άλλο, τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι. Ενδιαφέρουσα η προσθήκη σε κάθε περίπτωση.
     
  11. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

    Πέρα από το χαμόγελο διαβάζοντας την απάντηση και πέρα από την παράληψη να συμπληρώσω εδώ:
    ... και όποιος το αμφισβητεί αυτό είναι εγκάθετος, διπρόσωπος και αντιπρόσωπος.

    Πως ακριβώς βγήκε το συμπέρασμα πως δεν έχω μπει σε θερμοκήπιο να "μαζέψω";
    Και για ποια παραγωγή η ιδανική θερμοκρασία είναι οι 80⁰C?
     
    Last edited: 22 Φεβρουαρίου 2024
  12. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

    Σαφώς, το έχω γράψει στην αρχή της απάντησης μου άλλωστε.