Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι σκέφτεσαι τώρα ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος anasia, στις 9 Δεκεμβρίου 2005.

  1. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Ειχα την εντύπωση πως δεν θα ήταν απαραίτητο να ορίσω ΚΑΙ τι είναι εναw κοινός πολίτης. Ας είναι όμως.
    Κοινοί πολίτες κατα την έννοια της ανάρτησής μου λοιπόν είναι, εκείνοι που δεν έχουν την δύναμη με τον ένα ή άλλο τρόπο να παρεκτρέπουν την φυσιολογική ροή της ζωής των υπολοίπων πολιτών, προκειμένου να επιτύχουν την αποδοχή των αιτημάτων τους από τους κυβερνώντες.
     
  2. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Οι μόνοι που δεν έχουν τη δύναμη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να παρεκτρέπουν την "φυσιολογική ροή της ζωής", ό,τι και αν σημαίνει αυτό, είναι αυτοί που δεν παράγουν τίποτα, δηλαδή οι κηφήνες.

    Όλοι οι υπόλοιποι έχουν αυτή τη δύναμη, το αν έχουν τη διάθεση ή τα κότσια είναι άλλη ερώτηση.

    Εξαιρετικά αφιερωμένοι οι στοίχοι του Βίρβου.

    Τον δάσκαλο, τον δάσκαλο,
    αυτόν τον σαρδανάπαλο.
    Να σταματήσει πια να δασκαλεύει,
    με λόγια σαν και τούτα της φωτιάς,
    πως όποιος για το δίκιο δεν παλεύει
    θα ζει και θα πεθαίνει σαν ραγιάς.

    BTW, δεν απαντήσατε το άλλο σκέλος:

     
    Last edited: 26 Φεβρουαρίου 2024
  3. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Μήπως θυμάσαι τι είχε γίνει όταν ο τότε ΠτΔ βγήκε παραμονές εκλογών και είπε "η ψήφος σας δόθηκε για να τη χρησιμοποιείτε με φρόνηση";

    Είσαι σίγουρος ότι έχει απάντηση το άλλο σκέλος; Διότι εγώ του βρίσκω πολύ υποκειμενισμό, πολύ υπόρρητο διδακτισμό και όλα τα σημαίνοντα αδιευκρίνιστα.
     
  4. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του "η ψήφος σας δόθηκε για" με το "η ψήφος πρέπει να"
    Την απάντηση πρέπει να τη δώσουν αυτοί που για όλα τους φταίνε όλοι οι υπόλοιποι αλλά ποτέ ο εαυτός τους. Και αυτό ισχύει *για όλους*, ούτε αυτοί που φωνάζουν τώρα είναι άμοιροι των ευθυνών τους.
     
  5. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Πράγματι, η δεύτερη βαριασιόνα μου φαίνεται απόλυτα υπερφίαλη ενώ η πρώτη μόνον σχετικά.

    Μόνο που δεν ρώτησα αυτό   Εξάλλου στην πολιτική και στον συνδικαλισμό αυτό που προτείνεις λέγεται "ομφαλοσκόπηση" και δεν χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης ως στάση και προσέγγιση.
     
  6. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Από τη στιγμή που η πρώτη απευθύνεται σε ιθαγενείς που τους χαρίζουν καθρέφτες και χάντρες, ό,τι και αν είναι η δεύτερη, είναι απείρως προτιμότερη.
    Μια χαρά απάντηση έδωσα, αλλά αυτή απαιτεί ένα άβολο view, να μη βλέπεις τον εαυτό σου ως ιθαγενή που του χαρίζουν χάντρες.
     
  7. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Μόνον σε ιθαγενείς που τους χαρίζουν χάντρες λένε "πρέπει να προσέχεις τι ψηφίζεις", κατά προτίμηση την ώρα που τους χαρίζουν τις χάντρες, για να μη νομίσουν ότι είναι δωρεάν.

    Μια χαρά είναι πράγματι, δεν αντιλέγω σε αυτό. Έχει όμως το θέμα ότι στην τελική όλοι θα πουν ότι ανέλαβαν τις ευθύνες τους, πρόσεξαν τι ψήφισαν και είναι πρόθυμοι να αναλάβουν ξανά τις ευθύνες τους και να ξαναπροσέξουν τι ψηφίζουν, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Εκεί τι τους λες και με τίνος το κριτήριο;

    Υποσημείωση αν και αυτονόητο: Το β' ενικό είναι της γενίκευσης, δεν είναι για σένα προσωπικά.
     
  8. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Ναι γενικά όλα ρέουν ομαλά και μειλίχια πλην όταν κατ' εξαίρεση κάποιοι ταραξίες κάνουν ταρατατζουμ...
     
  9. AlphaMaleMaster

    AlphaMaleMaster Regular Member

    Τσαγκαροδευτέρα.... ούτε δυο παλέτες μπύρες δε βοηθάνε τι θα επακολουθήσει!!!
     
  10. Iagos

    Iagos Contributor

    Συγκλονίζουν τα όσα ακούστηκαν στην εκδήλωση για τον ένα χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη
    Με δυσκολία ανέβηκε στο βήμα η Ελένη Βασάρα που έχασε την κόρη της Αγάπη. «Είναι δύσκολο, είπε να μιλήσω για το έγκλημα στα Τέμπη όπου τόσο απροσδόκητα και αδιανόητα έχασα το παιδί μου.
    Όμως, ανεξάρτητα από αυτό που βιώνω, έχω χρέος και στόχο ζωής να μιλώ και εκ μέρους της Αγάπης και να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις όπως θα ήθελε και η Αγάπη και αναμφίβολα οι 56 ακόμη δικοί μας άνθρωποι που χάθηκαν στο έγκλημα των Τεμπών.
    Για την αποκάλυψη και της παραμικρής πτυχής του εγκλήματος των Τεμπών, την αποκάλυψη των υπαιτίων, των ενόχων του εγκλήματος, όσο ψηλά και αν βρίσκονται και την παραδειγματική τιμωρία τους. Για να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. Ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα με 57 νεκρούς».
    Αναφέρθηκε ακόμα στην ανάφλεξη και τη φωτιά που ακολούθησε και είχε σαν αποτέλεσμα την απανθράκωση 30 θυμάτων. «Η ιατροδικαστική εξέταση ενός από τα θύματα αυτά έδειξε ότι αιτία θανάτου ήταν η φωτιά και όχι η σύγκρουση. Για τα υπόλοιπα 29 θύματα η Ιατροδικαστική Έκθεση αδυνατεί να καταλήξει σε ακριβή συμπεράσματα σχετικά με την αιτία θανάτου, λόγω της μεγάλης έκτασης της απανθράκωσης. Ευλόγως διερωτόμαστε πόσα από τα θύματα αυτά κάηκαν τραυματισμένα μεν αλλά ζωντανά; Πόσα θα είχαν σωθεί αν δεν υπήρχε η φωτιά;»
    Αλλά και στο εσπευσμένο μπάζωμα του χώρου, μια εγκληματική ενέργεια που όπως είπε έχει τρεις διαστάσεις, ηθική, ποινική, οικονομική.
    «Ηθική: Τα χώματα αυτά περιείχαν την τέφρα των 30 θυμάτων που απανθρακώθηκαν, DNA των θυμάτων και της Εριέτας (σ.σ. η Εριέτα εξακολουθεί να μην έχει βρεθεί) αλλά και προσωπικά αντικείμενα, όπως κοσμήματα των θυμάτων. Όπως γνωρίζουμε μετά την καύση του νεκρού παραδίδεται στους συγγενείς η τέφρα του. Στην περίπτωση των απανθρακωμένων θυμάτων των Τεμπών η τέφρα πετάχτηκε. Η ενέργεια αυτή αποτελεί ύψιστη ύβρη προς τους νεκρούς.
    Ποινική: Οι ενέργειες αυτές έγιναν χωρίς να υπάρχει άδεια από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές. Επίσης είχε σαν αποτέλεσμα την πλήρη εγκληματική αλλοίωση του τόπου του δυστυχήματος, αντίθετα με τον νόμο 5014 για τη διερεύνηση αεροπορικών και σιδηροδρομικών δυστυχημάτων, που ψηφίστηκε τον Ιανουάριο του 2023, και προβλέπει ότι ο τόπος του δυστυχήματος και τα συντρίμμια προστατεύονται για όσο χρόνο είναι απαραίτητος για τη διερεύνηση.
    Οικονομική: Για την αλλοίωση αυτή ξοδεύτηκε το ποσό των 650.000;, τριπλάσιο από το ποσό που απαιτούνταν για την επισκευή της τηλεδιοίκησης της Λάρισας, που κάηκε τον Ιούλιο του 2019.
    Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια είχε σαν αποτέλεσμα να χαθούν πιθανότατα πολύτιμα στοιχεία, που θα βοηθούσαν στη διερεύνηση των αιτιών της έκρηξης και της φωτιάς που ακολούθησε».
    https://www.902.gr/eidisi/neolaia-p...koystikan-stin-ekdilosi-gia-ton-ena-hrono-apo



    Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι συγκατοικώ σε αυτό το ντουνιά με φιλήσυχους πολίτες.

    Αυτό που σκέφτομαι είναι πώς μπορεί κανείς να παραμένει φιλήσυχος και να θεωρεί εαυτόν πολίτη.

    Ο πολίτης είναι το ενεργό σώμα που δρα συλλογικά και καθημερινά για την προάσπιση της δικαιοσύνης.

    Δεν προοσδιορίζεται ούτε ως κοινός, ούτε ως απλός ούτε ως φιλήσυχος.

    Πολίτης είναι μόνο εκείνος που αγωνίζεται για το ΔΙΚΑΙΟ.
     
  11. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Αφου νομιζεται πως ο οποιοδήποτε εχει την δυνατότητα να κοβει το ρευμα ή να κοβει την ελλαδα στην μεση για να ασκήσει πίεση στην κυβερνηση, στην ουσία ταλαιπωρόντας τους κοινους πολίτες της χώρας, τι να πω... δεν νομίζω πως καταλαβαινόμαστε, οποτε δεν εχει νόημα να το συζητάμε.

    Οσο για την δεύερη ερωτησή σας δεν την απάντώ διότι δεν εχει σχέση με την αναρτηση μου και δεν συνηθίζω να αλλαζω θεμα συζήτησης.
     
  12. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Ναι, αλλά δεν είπε αυτό ο Μεγάλος, άλλο είπε, και εξήγησα ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ αυτού που είπε και του να προσέχουμε τι ψηφίζουμε, που θα έπρεπε να το λέει ο καθένας στον εαυτό του, ακριβώς γιατί δε θα έπρεπε να τον βλέπει σαν ιθαγενή που του χαρίζουν χάντρες.
    Εγώ τίποτα, οι ίδιοι θα πρέπει να τιμωρήσουν με την ψήφο τους αυτούς που τους κορόιδεψαν, αν φυσικά τους κορόιδεψαν και δεν πιάστηκαν μόνοι τους κορόιδα.