Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι σκέφτεσαι τώρα ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος anasia, στις 9 Δεκεμβρίου 2005.

  1. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    Αγαπητέ @Iagos,

    ευρεθείς προσφάτως εις χρόνον ραστώνης με την κωδική ονομασία Σ/Κ, αποφασίζω να λογγίνω εις το φόρουμ, προς περίσπαση, και προ πάντων δια την άσκηση του προνομίου της Τάξεως Μ/μας, ήγουν προς θεραπείαν της μόνης πλην οξείας νόσου αυτής, της πλήξεως.

    Και πού πίπτω λέτε; Πίπτω ευθέως εις τας αμφισήμους αναρτήσεις σας. Σας διαβάζω να κρούετε άπαξ επί τον ήλον και άπαξ επί το πέταλον αγαπητέ, με αναρτήσεις που νοηματικά κινούνται ως ταξικά αμορτισέρ, (διανθώ εδώ με κάποιο γαλλικόν διότι σε τούτη την επιστολή αδυνατώ να εμβαπτίσω πιάνον, το ιδικόν μου άλλωστε στη βόρεια σάλα υποδοχής έχει και ουράν, πού να χωρέσει! - δεχτείτε παρακαλώ, ως σήμα μυστικόν αναγνωρίσεως της Τάξεως Μ/μας, τούτον τον έναν της πυλώνα, τα γαλλικά).

    Οπότε, παρά την ιδική σας προς αυτού υπονόηση ότι είστε "μεθ' Η/ημών" και ελλείψει εθνικού λιμπροντόρου δια την διασταύρωσιν, δυσκολεύομαι να βεβαιωθώ εάν όντως είστε μέλος της τάξεώς Μ/μας.

    Καθόσον η Τάξις Μ/μας, διακρίνεται μεταξύ άλλων, διαχρονικώς, και δια την Αριστείαν, όστις ήθελον ειπείν, ούτη διατρέχει μακραιωνίως τον υπερτρισχιλιετήν ελληνισμόν (ίνα μην ομιλήσουμε και για κάποια ελληνοφερή βαβίσματα των πρώτων διπόδων, γνωστών ως Αυστραλοπιθήκων περί των οποίων οι πτωχοί τω πνεύματι και στερημένοι φράγκων ήθελον διαδώσει ψευδώς εμφανισθέντων εις Αφρική, πλην όμως Η/ημείς γνωρίζομε ήδη εξ ονόματος ότι επρωτοστήθηκαν ορθοί εν Αυστραλία, όπου άλλωστε σήμερον η Μελβούρνιν είναι η τρίτη σε πλήθος ελληνική πόλη εις την υφήλιο! - αποδεικτικόν βήμα σκέψης αντάξιο ενός @NobodyKP).

    Την Αριστείαν λέγω, βεβαίως-βεβαίως, η οποία δεν έπαυσε στιγμή να καλλιεργείται, να προωθείται και να εξάρεται στα άγια τούτα χώματα, της ελληνοχριστιανοσύνης.

    Τούτων λεχθέντων, η παραπομπή σας σε Κορδάτο όζει εργατικίλα, αγροτίλα ει μη και λαϊκίλα, κατωτέρα των ιστορικών περιστάσεων κατά τας οποίας ο από πατρός έμπορος νημάτων Ζβάρτς, όπως τον ονομάτισαν το Γιώργο Μαύρο οι Αυστριακοί της τάξεως Μ/μας προς εξευγενισμόν αποδοχής του, επέστρεψε από Βιέννην και οργάνωσε - με την χάριν της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας - το πρώτον outsourcing με υπόδουλους ιθαγενείς ποικίλης προελεύσεως και λαλιάς για βαφή νημάτων.

    Και τούτο, περί τα 300 έτη πριν βγουν οι σχετικές ταινίες με τις σαρωτικές νίκες της εν γαλλία και ήπα τάξεως Μ/μας εις Νοτιοανατολικήν Ασίαν, ώστε η Απλ και η Νάικι να μάθουν επιτέλους πού εις τον Σατανάν πέφτει το Βιετνάμ, πού η Ινδοκίνα και πού η Καμπότζιν, χώρες όπου ημπορούν (μετά από την κατάλληλην αποψίλωσή των, συνήθως δια ναπάλμ) να εργάζονται και παίδες περίπου αφιλοκερδώς, ούτως ώστε αι διαπρεπείς αυταί Εταιρείαι να μεταβούν εκεί να τους συνεταιρίσουν λιγουλάκι.

    Εστε βέβαιος ότι είναι χάρη στο πρωτογαλαξιακό outrsourcing των Αμπελακίων που ημπορούμε άλλωστε Η/ημείς την σήμερον να βλέπουμε και να επισκεπτόμεθα τα αρχοντικά των ιθαγενών εργατών της εποχής να θάλλουν πέριξ του αρχοντικού του Σβαρτς (#not), το οποίον αρχοντικό του Σβαρτς ωσαύτως αναπαλαιώνουμε με χρήματα του ελληνικού δημοσίου δια να τον τιμήσουμε ως ήρωαν της τάξεώς Μ/μας, καθ΄όσον ο ίδιος απέθανε 80ετής και πένης στας φυλακάς της Αυστρίας από χρέη (καλά πήγε αυτό, να το ξανακάνουμε!)

    Σχηματοποιείται λοιπόν εντός μου από τις μικτές σας αναρτήσεις που θα τις ζήλευαν αι βρύσαι της Ιγκλετέρας (η μια καυτό, η άλλη κρύο) ότι στην καλυτέραν των περιπτώσεων δεν είστε παρά αυτό το αποτρόπαιο είδος εκπτώτου, ένας πεπτωκότας που διεγείρετε τας κότας - αυτό δλδ. που οξυδερκώς ονομάσθη "Προδότης της Τάξεώς του", τανύζοντας εαυτόν προς την αβάσταχτη ελαφρότητα της λαϊκίλας με τους Κορδάτους και τα τοιαύτα.

    Άλλως, πώς να εξηγήσω ότι δεν ανοίξατε μια βικιπαιδείαν να ειδείτε ήδη από την δεύτερην γραμμήν ότι αυτός ο Κορδάτος που λέτε υπήρξε πφφ... "αυτοδίδακτος" ιστορικός!

    Μήπως αποτάσσεσθε τον γλου-γλου-γλου και τας παραφυάδας αυτού και καταφεύγετε τω σωτηρίω έτι 2024 εις χαρτοβιβλίαν, δια ενημέρωσιν ει μη και γνώσιν αληθείας;

    Διότι αν είχατε, έστω και χάριν τύχης αγαθής, πρηνυδόν πίψει εις βικιπαιδείαν αναζητώντας εγκρίτους ιστορικούς, αληθινά υποδείγματα Σπουδών, Εμβρίθειας και Αριστείας δυσκόλως θα αποφεύγατε τον Παπαρρηγόπουλον!

    Αναρωτιέστε ποιός να είναι πάλι δαύτος; Νέαι αμφιβολίαι μου γεννώνται για την γνησιότητα του ανήκειν στην τάξη Μ/μας...

    Αναγνωρίζοντας σας όμως φιλομάθεια, έστω και εκ -μπλιάχ- χαρτοβιβλίων, και προς διόρθωσιν του ρητού "η Ιστορία γράφεται από τους νικητάς" στο ορθόν "η Ιστορία δέον όπως γράφεται από την τάξη Μ/μας", ας πούμε δυό λόγια συνοπτικά εκ της βιογραφίας του αειμνήστου Αρίστου (Κων/νος τω όνομα), λόγια εκ της βικιπαιδείας που γράφονται ορθά και έκκεντρα δια εύκολην παρακολούθησιν, μαζι με συναφή σχολιανά επεξηγήσεως (ιταλικοποιημένα) υπό του γράφοντος ...



    Ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος γεννήθηκε το 1815 στην Κωνσταντινούπολη και ήταν γιος του Δημητρίου Παπαρρηγόπουλου, τραπεζίτη από τη Βυτίνα και προκρίτου της ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης, και της Ταρσίας Νικοκλή​



    (σ.σ. υιός τραπεζίτη, έτσι επελαύνει η Τάξις Μ/μας!!! - ήδη προϊδεάζομαι ότι ο ιδικός σας θα ήτο υιός βυρσοδέψη, λαϊκιστί "τομαρά", και πιθανώς αθέλητος καρπός με κάποιαν λάγναν πλύστραν...)




    [Στην Οδησσό] ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος σπούδασε ως υπότροφος του Τσάρου στο γαλλικό Λύκειο «Ρισελιέ» μέχρι το 1830, οπότε η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ναύπλιο. Ο ίδιος παρακολουθούσε μαθήματα στην κεντρική σχολή της Αίγινας με δάσκαλο τον Γεώργιο Γεννάδιο, αλλά τελικά δεν κατάφερε να αποφοιτήσει. Παρ' όλο που γνώριζε αρκετές ξένες γλώσσες (γαλλικά, γερμανικά και ρωσικά) και μελετούσε πολύ, δεν ολοκλήρωσε ποτέ καμία βαθμίδα της εκπαίδευσης, γεγονός που έγινε αιτία να μη διοριστεί στο Πανεπιστήμιο.​



    (σ.σ. προσπαθούσε η δόλια η μάνα, φροντιστήρια - ιδιωτικά, αλλά "μουλάρι ο Αστραχάν" που θα λεγε κι ο Βέγγος)




    Βαθύτερη αιτία του αποκλεισμού του ήταν ότι ήταν "ετερόχθων", δηλ. από επαρχίες που δε συμπεριλήφθηκαν στο νεοπαγές ελληνικό κράτος.​



    (σ.σ. τον φάγαν τα κυκλώματα, όχι το ότι δεν έβγαλε δημοτικό..)




    Το 1833 διορίσθηκε υπάλληλος στο υπουργείο Δικαιοσύνης, φθάνοντας στο βαθμό του διευθυντή​



    (σ.σ. τελικά τα κυκλώματα δεν στάθηκαν εμπόδιο στην Αριστεία, διορίσθη επιτέλους από Μ/μας!)




    Το 1845 απολύθηκε από το υπουργείο σύμφωνα με το ψήφισμα της Α΄ Εθνικής Συνέλευσης
    σχετικά με τους ετερόχθονες.​



    (σ.σ. αλλά τα κυκλώματα δεν συγχωρούν, άμα υπάρχουν δύο "εμείς" δεν αρκεί να λες ότι είσαι με εμάς..)




    Το ίδιο έτος διορίστηκε καθηγητής ιστορίας στο Γυμνάσιο των Αθηνών
    (σ.σ. ούτε δημοτικό δεν είχε βγάλει, το 'παμε; ) ,
    ύστερα από την δυσμενή μετάθεση του Γ. Γ. Παππαδόπουλου,
    με τον οποίο είχε στο παρελθόν δημόσιες διαφωνίες για ιστορικά θέματα.​



    (σ.σ. ούτε ένα έτος δεν άφησε την εκδίκηση να κρυώσει, ο Αριστος)



    Το 1848 απορρίφθηκε η αίτησή του για να προσληφθεί ως υφηγητής της Αρχαίας Ιστορίας στο πανεπιστήμιο,
    λόγω έλλειψης πανεπιστημιακού πτυχίου και διδακτορικού.​



    (σ.σ. Πάντα, μα πάντα, σε κάθε ταινία ή σίριαλ θα βρεθεί κάποιο εμπόδιο στην Αριστεία, έστω και πρόσκαιρο, π.χ. κάποιος άνθρωπος με τσίπα σε θέση κλειδί!)




    Το πανεπιστήμιο του Μονάχου τον ανακήρυξε διδάκτορα in absentia, στις 10 Δεκεμβρίου του 1849....​



    (σ.σ. in absentia δλδ. ούτε που πάτησε ποτέ το πόδι του! Ω! μα τί πρόδρομος εκείνης της Αριστείας που μόλις τώρα προσεγγίζουμε ξανά στην ελλάδα, με μέιλ-όρντερ από app στα ξένα πανεπιστήμια, πόσο μπροστά ο άνθρωπος, τί τα θες τα δημοτικά, ποδιές και μαλακίες, σα φλούφλης...)




    .... όταν ο Παπαρρηγόπουλος υπέγραψε ένα υπόμνημα, γραμμένο στα λατινικά, προς τη Φιλοσοφική Σχολή του Μονάχου, και ο Κωνσταντίνος Σχινάς το διαβίβασε στις 19 Ιανουαρίου του 1850.
    Στις 22 του ίδιου του μήνα του παρείχε το σχετικό δίπλωμα.​



    (σ.σ. να τα βλέπει αυτά η ι-φουντ αν ετοιμάζει απντέιτ στο app για την άλλη βδομάδα που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για ιδιωτικά ΑΕΙ με τις ψήφους των Αρίστων - είμαι βέβαιος ότι η ι-φουντ μπορεί και πιο γρήγορα. Κρατάμε όμως τον Σχινά, παίζει και σε άλλα σίζον, πιο κάτω)



    Τον Μάρτιο του 1850 υποβάλλεται στη διαδικασία του δοκιμαστικού μαθήματος στη Νομική Σχολή
    χωρίς όμως να διορισθεί σε αυτή​




    (σ.σ. γαμώ την τσίπα σας, γαμώ, το λιώσατε το παλικάρι, τί να κάνει ρε, να ξαναπάει δημοτικό κοτζάμ μαντράχαλος; Θα σ' άρεσε εσένα να κάθεται ένας 35χρονος δίπλα στην 7χρονη κόρη σου στο δημοτικό να παίζουν κου-πε-πε;;; Δεν θα σ' αρεσε, ε; ... Τώρα θα μου πεις, αν ήταν Αριστος...)



    Έγινε καθηγητής της Ιστορίας στη Φιλοσοφική Σχολή, στη θέση του Κωνσταντίνου Σχινά,
    όπου θα δίδασκε «την από των αρχαιοτέρων μέχρι των σημερινών χρόνων τύχην του ελληνικού έθνους».
    Ορίστηκε έκτακτος καθηγητής στις 6 Μαρτίου 1851.


    (σ.σ. Εκτακτα! Εκτακτα! Εσπασε το ρόδι, επιτέλους πάει η γκίνια - κανείς δεν μπορεί να αποτρέψει την Αριστεία!!! Και να τος πάλι σε καμέο εμφάνιση ο Σχινάς)



    Στις 17 Φεβρουαρίου του 1856 προήχθη σε τακτικό καθηγητή.
    Το ακαδημαϊκό έτος 1861-1862 διετέλεσε κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.​



    (σ.σ. Κοσμήτορας της Φιλοσοφικης ο αγράμματος - σήκω Μάο να τον δεις! Τίποτα, τίποτα, δεν μας σταματά, το κύπελλο θα πάρουμε χωρίς δημοτικά!)



    Το 1870 και 1871 διεκδίκησε την πρυτανεία χωρίς επιτυχία,....​



    (σ.σ. Του δε τσακ - μικρό πισωγύρισμα, μην αναθαρρούν οι οχτροί της Τάξεως..)



    ...
    τελικά όμως το 1872 κατάφερε να εκλεγεί πρύτανης.Το 1875 ορίστηκε επίτιμος καθηγητής του πανεπιστημίου της Οδησσού,ενώ το 1881 εξελέγη μέλος της Ακαδημίας της Σερβίας. Μέχρι το 1864 συμμετείχε κάθε χρόνο στην κριτική επιτροπή των Ποιητικών Διαγωνισμών του Πανεπιστημίου Αθηνών και τις χρονιές 1858 και 1859 συνέταξε και την εισηγητική έκθεση της επιτροπής.​



    (σ.σ. Ποίησις δε χειρών αυτού! μόνος εναντίον όλων - ο Τζον Γουίκ του πρώιμου ελληνικού ακαντέμια απάντησε με διεθνή καριέρα και στροφή στην ποίηση! Τοιουτοτρόπως κατατρόπωσε η Αριστεία τις δυνάμεις του Κακού και ο Παπαρρηγόπουλος μπόρεσε το 1860 να εκδώσει την «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους». )



    Το συγκεκριμένο έργο ήταν χωρισμένο σε 3 τόμους των 15 βιβλίων και η έκδοσή του τέλειωσε το 1876.
    Μαθητής του ήταν και ο ιστορικός, και μετέπειτα πρωθυπουργός, Σπυρίδων Λάμπρος,
    καθώς και ο Παύλος Καρολίδης.​



    (σ.σ. Γιατί όμως, θα αναρωτιέστε, η Τάξις Μ/μας έΖμπρωξε τρόπον τινά τον Παπαρρηγόπουλο; Η απάντησις είναι αυτή που αρμόζει στην τάξη Μ/μας:)



    Ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος συνέδεσε ιστορικά την αρχαιότητα με τη νεότερη Ελλάδα μέσω του Βυζαντίου.

    Ήταν από τους πρώτους εκφραστές της Μεγάλης Ιδέας. Σύμφωνα με τον Παπαρρηγόπουλο, ο ελληνισμός δεν έσβησε ολοκληρωτικά με την ήττα των Ελλήνων από τους Ρωμαίους το 146 π.Χ., αλλά συνέχισε να υπάρχει και μάλιστα κατόρθωσε να αναγεννηθεί με τη σύσταση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας,
    η οποία δεν ήταν εκφυλισμένο υπόλειμμα του Ανατολικού Ρωμαϊκού κράτους, αλλά αποτελούσε την αναβίωση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

    Ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο ο Παπαρρηγόπουλος θεωρούσε σημαντικό το Βυζάντιο
    ήταν και η επίτευξη της πολιτικής ενότητας των Ελλήνων, που απουσίαζε από την αρχαία Ελλάδα.​



    (σ.σ. οπότε σου λέει, μήλα και πορτοκάλια, ας τα πούμε εσπεριδοειδή. Και βάλε και τα γεώμηλα στην ίδια κατηγορία, αφού κι αυτά μήλα της γης είναι)




    Στις απόψεις του Παπαρρηγόπουλου για την εθνική ενότητα αναγνωρίζεται η επίδραση της Μεγάλης Ιδέας,
    αλλά και της διδασκαλίας του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνο Σχινά,
    με τον οποίο ο Παπαρρηγόπουλος είχε στενή σχέση.​



    (σ.σ. Με το "στενή σχέση" μην πάει ο νους στο "κακό", ότι και καλά έλειπε το θεσμικό πλαίσιο για κάποιο γάμο μεταξύ Σχινά και Παπαρρηγόπουλου, αυτό η Τάξις Μ/μας πολύ-πολύ αργότερα το ενστερνίστηκε. Ο Αριστος ενυμφεύθη κατά φύσιν, το 1841, κόρη αξιωματούχου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς του επέπρωτο, διότι ως γνωστόν ενδογαμεί η Τάξις Μ/μας, και απέκτησαν 4 παιδιά.

    Αλλο είναι το κόλπο με τον Σχινά: στο μυαλό του Σχινά και στις παρέες του είχε γεννηθεί η Ιδέα ότι η Ελλάδα έπρεπε να μεγαλώσει επειδή η Τάξις Μ/μας χρειαζόταν ζωτικό χώρο για να αναπτυχθεί. Πού θα χωρούσαν όλοι οι διάσπαρτοι της τάξεως Μ/μας που θα επέστρεφαν από τα εξωτερικά για την κονόμα - ανάπτυξη; Πατείς με πατώ σε; Μον Ντιέ και τρία ΛΟΛ - θα κανιβαλιζόμεθα!

    Γι αυτό ο Σχινάς αγνόησε τις μη-σπουδές του Αρίστου, περιμάζεψε κι έκανε πουλέν του αυτόν που όλοι τον κλώτσαγαν, τον βύζαξε και φρόντισε ώστε μετά να τον διαδεχθεί, καθιερώνοντας τις φανφάρες για την αδιάρρηκτη συνέχεια Αρχαίων Ελλήνων / Βυζαντινών Ανατολικο-ΧριστιανοΡωμαίων και δυο μιλιούνια Σλάβων / και χριστιανο-τουρκο-αλβανο-βούλγαρων κατοίκων της ελλάδας του 1880.

    Αυτό εχρειαζόταν η Τάξις Μ/μας να ειπωθή τότε, και αυτό ειπώθη. Και ο Παπαρρηγόπουλος ήταν εκεί για να το πει.
    Τον Ζαμπέλιο που το χε πει νωρίτερα τον είχαν κλάσει, γιατί δεν είχε βρεθή ακόμη η χρησιμότης της Μεγάλης Ιδέας
    )





    Ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος ήταν αυτός που ενέπνευσε τον Χαρίλαο Τρικούπη, μέσω του Στέφανου Δραγούμη, στο να κινηθεί βόρεια, αντιμετωπίζοντας τον σλαβικό κίνδυνο και παραμερίζοντας το Κρητικό Ζήτημα. Οι σχέσεις του εξάλλου με τον Χαρίλαο Τρικούπη ήταν θετικές, μιας και αυτός τον είχε στείλει στην Κωνσταντινούπολη το 1882 για να διευθετήσει εκκλησιαστικά θέματα για την προσαρτημένη γη της Θεσσαλίας​





    (σ.σ. Εκκλησιαστικά θέματα στη Θεσσαλία, ε; Λέγε με Βατοπέδι δηλαδή... Τα φτιαξε δε τόσο ωραία ο Παπαρρηγόπουλος που η Τάξις Μ/μας υπέμεινε υπομονετικά ως την άνοδο του Μπούλη του Α' εις την υπηρεσία της, αιώνες αργότερα, για να αποκατασταθεί η τάξις. Ας είναι, ουδείς άσφαλτος, δεν μειώνεται η Αριστεία εξ αμυχών...)




    Ο Παπαρρηγόπουλος υπήρξε επιτελικό στέλεχος της εξωτερικής πολιτικής του ελληνικού κράτους και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη μετατόπιση των απώτατων ορίων των ελληνικών εδαφικών διεκδικήσεων από τον Όλυμπο, το Μέτσοβο και τα Κεραύνια όρη προς τον Αίμο, το Σκάρδο και τις εκβολές του Σκούμπιν.​



    (σ.σ. Τον Τρικούπη, αν δεν τον ξέρετε από την οδό, ίσως τον ξέρετε απ΄το "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν" - άλλος Αριστος κι αυτός...

    Κι όταν πτωχεύει μια χώρα, πονά πολύ η Τάξις Μ/μας κι ας μην της φαίνεται. Διότι αν δεν έχουν πια τίποτις οι πτωχοί, από πού θα πάρουμε; Πώς θα γίνει η περιβόητη αναδιανομή του πλούτου προς Η/ημάς μέσω του Κράτους; Οπότε οι πολιτικοί της τάξεώς Μ/μας αγκάλιασαν την Μεγάλη Ιδέα κι είδαν στον Αριστο αγράμματο έναν Αριστοτέλη, οπότε ξιπάστηκαν πως γίνανε κι αυτοί Μεγαλέξαντροι και κίνησαν για κατακτήσεις...

    Η Μεγάλη Ιδέα τα επόμενα χρόνια θα έφερνε πόνο, πείνα, θάνατο, σακατεμένα νιάτα, μαυροφορεμένες μάνες και ρημαγμένους πατεράδες με τους πολέμους που ακολούθησαν. Βλέπετε, οι άνθρωποι της τάξεώς Μ/μας στις όμορες περιοχές, δεν έδειξαν καμμία προθυμία να μας δώσουν τα χωράφια τους και τους πλούτους τους, και προτίμησαν να ρημάξουν και τους δικούς τους τόπους παρά να χάσουν τις δικές τους ευκαιρίες ανάπτυξης.

    Πάλι καλά, βρέθηκαν σε κάθε τόπο άλλες τάξεις να πα να σκοτωθούν, να μακελευτούν, να ακρωτηριαστούν καθώς Η/ημείς επαίζαμε το σκάκιον. Για τη Μεγάλη Ιδέα βέβαια. Κι έτσι η Τάξις Μ/μας την σκαπούλαρε εκ νέου, και με τα πίσω-μπρος του στυλ χάσε Θεσσαλία / ξαναπάρε Θεσσαλία, όταν αποστραγγίσαν τα χωράφια τα αίματα και τα κόκκαλα βρήκε και λίγο ζωτικό χώρο παραπάνω να "αναπτυχθεί". Τέλος καλό, τέλος υπέροχο - και Η/ημείς πάλι καβάλα (μεταφορικά - η φερώνυμη πόλη πέρα δώθε πήγαινε μέχρι να κάτσει η μπίλια).


    Η Τάξις Μ/μας δεν είναι αχάριστη όπως θρυλείται, δεν ξέχασε το Παπαρρηγόπουλο κι έτσι έφτασε ακόμη και σήμερα να θεωρείται ο "πατέρας της ελληνικής ιστοριογραφίας" - πρόδηλο τί επιτέλεσε στην μάνα της ελληνικής ιστοριογραφίας, για να θεωρείται ο πατέρας της...

    Ούτε αυτός την ξέχασε, στην δεύτερη αγάπη του, την δημοσιογραφία, ούτε όταν αρθρογραφούσε ούτε όταν έβγαλε δύο εφημερίδες:

    η μία εφημερίδα του υποστήριζε τον τότε πρωθυπουργό Ι. Κωλέττη

    --Λέει η Βίκι για τον Κωλέττη:

    Ο Ιωάννης Κωλέττης (Δήμας) (1773 ή 1774 - 31 Αυγούστου 1847) ήταν Έλληνας πολιτικός στα πρώτα χρόνια του νεοελληνικού κράτους, ιδρυτής του Γαλλικού Κόμματος και πρωθυπουργός της χώρας κατά τις περιόδους 1834 - 1835 και 1844 - 1847. Αποτελεί έναν από τους περισσότερο αμφιλεγόμενους πολιτικούς της περιόδου, καθώς συνδέθηκε - ανάμεσα σε άλλα - με διαφθορά, δωροδοκίες και συναλλαγές, νοθεία στις εκλογές, την απόκτηση μεγάλης περιουσίας από την πολιτική, τη δίωξη και την εξορία της Μαντώς Μαυρογένους και τη συκοφάντηση και τη δολοφονία του Οδυσσέα Ανδρούτσου.

    Σύμφωνα με τη μεταγενέστερη ιστορική μελέτη, ο Κωλέττης αποτέλεσε πολιτικό πρόσωπο άκρως επικίνδυνο και εχθρικό για την πατρίδα, που καταχράστηκε δημόσια περιουσία και υπήρξε ηθικός αυτουργός για πολλών ειδών εγκλήματα.​

    και η άλλη εφημερίδα του Παπαρρηγόπουλου υποστήριζε τον Βαυαρό βασιλιά Όθωνα - τί άλλον;

    Α, οι Θεοί της Ελλάδος και η τρελή κωλοφαρδία μας γλίτωσε που τελευταία στιγμή αρνήθηκε να έρθει ο Λεοπόλδος - σκάτζαρε και πήρε το Βέλγιο που είχε κι αποικίες, άρα καλύτερη κι οργανωμένη τάξη Μ/μας. Γιατί ο διάδοχος του στο Βέλγιο, Λεοπόλδος ο Β', σκότωσε 5-10 εκατ. Κογκολεζους κι έκοψε μιλιούνια χέρια τους απ΄τον αγκώνα γιατί δεν ήταν φρόνιμοι, θα μασταν τώρα κοψοχέρηδες ανεξαρτήτως τί ψηφίζομεν - δεν μεταδίδω άλλο:

    Ο Παπαρρηγόπουλος ήτο αναμφίβολα εις εξ Η/ημών, σαρξ εκ της σαρκός μας.)


    Οπότε αγαπητέ @Iagos, ελπίζω να σας εξέθεσα επαρκώς, με την συνήθη συντομία μου, γιατί οι ντεμέκ ιστορικοί που συμβουλεύεστε είναι ήσσονος σημασίας.

    Η Ισχύς της τάξεώς Μ/μας, γράφει και θα γράφει την Ιστορία ακόμη και πριν αυτή διαδραματιστεί. Αι κατώτεραι τάξεις, ας αφήσουν την ξυγγραφή και ας κοιτάξουν να την υλοποιήσουν την Ιστορία που τους λέμε.

    Τέλος, βλέπω πως ακόμη σας απασχολεί το ψευδεπίγραφο "Αγροτικόν Ζήτημα"...

    Λέγω "ψευδεπίγραφο" καθόσον η Τάξις Μ/μας, αδυνατεί να αντιληφθεί αυτήν την αχαριστία. Μα δεν αντιλαμβάνονται αι αγρόται του Δυτικού κόσμου, ότι και επισήμως από τα τέλη της δεκαετίας '70 μόνον εκ παραχωρήσεως Μ/μας τους επιτρέπουμε τον παλιμπαιδισμό να παίζουν με τα χώματα στα χωράφια των, εις ανάμνηση των παιδικών μας αναμνήσεων, εκεί στο σκάμμα της παιδικής χαράς που κάμαμε και Η/ημείς άθλους με τα κουβαδάκια και τα φτυαράκια μας (τινές εξ Η/ημών απετρέπεντο από την Μητέραν, για να μην βλαφτούν τα σοσόνια, μόνον τραμπάλαν όπου μας έτριβε το ξύλο στα μαλακά εσωμηριά μας και κάπως ερεθίζοντο πριν λιπώσουν μέχρι αναισθησίας τα χρόνια τα κατοπινά καθώς και ολίγην κούνια, που μας κούναγε και μας κουνάει ακόμα - και αυτή ταύτη η απαγόρευση της Μητέρας, κατά Φρόιντ, Γιούνγκ ή Νίκο Ευαγγελάτο δεν ενθυμούμαι ακριβώς, ίσως έχει αφήσει μίαν ζήλια κι έναν φθόνο, επί του Αγροτικού στην τάξη Μ/μας).

    Συνελόντι ειπείν, εις τους αγροτοκτηνοτρόφους τους επιτρέπουμε να αγροτούν και να κτηνοθρέφουν, επειδή είναι ανίκανοι να κάμουν μια μπούλσιτ τζομπ της προκοπής (Χρηματιστής, Διαφημιστής, Ασφαλιστής... γενικώς κάποιου είδους Τοκιστής και Σουλατσαδόρος εις τον λεγόμενο Φάιαρ Σέκτορ του ραντιερισμού, το απαύγασμα κενότητος του πολιτισμού μας για την ύστατη απέλπιδα προσπάθεια διασώσεως της τάξεώς Μ/μας)

    Τι άλλο θέλουν από μας πια; Γιατί δεν παίζουν αμέριμνα, γαμώ τις επιδοτήσεις μου μέσα; Δεν είναι λεφτά που χάνει η Τάξις Μ/μας αυτά; Τί είναι; Κουμπιά;

    Σάμπως δεν υπάρχουν εκτός Δύσεως φρούτα και λαχανικά, γάλατα και μουσχάρια; Δεν βγάζουν Τόμαχωκ τα μη Δυτικά γουρούνια; Τί βγάζουν; Μπριζολοπανσέτες; Θα φάμε αυτές, αν συνεχίσουν έτσι!

    Εν πάση περιπτώσει, έχουν εκτεθεί στο φόρουμ ήδη επαρκώς ποικίλες απόψεις και η επικρατούσα (και ευλόγως για την τάξη Μ/μας) βρίσκω πως είναι η εξής:

    Οι Γερμανοί, Γάλλοι, Βέλγοι, Ιταλοί, Πολωνοί, Ιρλανδοί, κάποιους ξεχνώ ή δεν τους δείχνουν οι ειδήσεις, καθώς και κάποιοι εγκάθετοι εις την Ελλάδα αγροτοκτηνοτρόφοι συν ένα δείγμα μελισσοκόμοι αίφνης αντιδρούν, ομού και κατά μόνας, επειδή:

    α) Είναι τεμπέληδες

    β) Φάγαν τα λεφτά σε Καγιέν (κάνοντας την αναμονή παραλαβής για την τάξη Μ/μας αφόρητη, στο τέλος στραφήκαμε σε ηλεκτρικές Τζάγκουαρ Σουβ, για λύτρωση)

    γ) Γαμούν ολημερίς "ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΒΟΥΛΓΑΡΕΣ"

    Να κλείσουμε λοιπόν εδώ συνοπτικά την Εξεταστική Επιτροπή για το λεγόμενον "Αγροτικό Ζήτημα" και να βεβαιωθούμε πως σημειώσαμε στο Πόρισμα ότι το κοινό σημείο που εκ συμπτώσεως διατρέχει τις ζωές όλων αυτών ανεξαρτήτως κράτους κατοικίας και το οποίον είναι ότι ακολουθούν εκόντες - άκοντες υπερδεκαετώς την Κοινήν Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) που τους έφτιαξεν η Τάξις Μ/μας, μια ΚΑΠ η οποία εις κατάλληλες δόσεις τους εγάμησε τη Μάνα/Γη και την Δουλειά/Πατέρα είναι αυτό ακριβώς: μία σύμπτωσις και τίποτα παραπάνω! Αμάν πια, με τις συνωμοσιολογίες!

    Αλλωστε, δεν ημπορούμε ακόμη και εις την τάξη Μ/μας να είμεθα όλοι παντογνώστες, γι αυτό και αφήνουμε τις αποφάσεις σε αυτούς που ξέρουν, τους Αρίστους.

    Εκ νέου η ελλάς πρωτοτυπεί, διότι ποίος αρμοδιότερος και Αριστότερος να φροντίσει το Αγροτικόν; Ακόμη και στην απρόσμενη περίπτωση που ο Νείλος ήθελεν υπερχειλίσει και πνίξει την Θεσσαλίαν π.χ., ποιός θα μπορέσει εξ αντικειμένου όταν -κάποτες- αποσυρθούν τα νερά να βοηθήσει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να εντοπίσουν εκ νέου τα όρια των χωραφιών και των μαντριών τους; Εε, ποιός;

    Ενας Τοπογράφος Μηχανικός ΤΕΙ, πολυ σωστά. Αν έχει δουλέψει και σε τράπεζα ακόμη καλύτερα, να ρέουν οι αποζημιώσεις. Και αυτό λοιπόν το ακραίο καιρικό προϊόν / το ανθρώπινο λάθος / τον δάκτυλον Πούτιν, όπως θέτε πέστε το - θα το φαν τα χάπατα, το επροέβλεψε η Τάξις Μ/μας και οι σεπτοί υπηρέτες αυτής εν τη πολιτική και προφύλαξαν την Αγροτιά, με τον κατάλληλο Αριστο στην κατάλληλη θέση.

    Οπως θα σας επεσήμανεν εδώ και ο Παπαρρηγόπουλος για να τεστάρει την συνέχεια του ελληνισμού Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων!

    Λήξαν το θέμα και παύσατε επιτέλους την αυτάρεσκη παντογνωσία εις τα μύδια, σόσιαλ και αλλαχού!

    Δια ταύτα @Iagos, διατελώ Η/ημέτερος και ας μας απαρνιέστε - στη διάθεσή σας για μια λεπτομερέστερη ανάλυση, όποτε έχετε εύκαιρο ένα εξάμηνο.

    Dream

    ΥΓ. Ενα φάντασμα πλανιέται εδώ και μέρες πάνω απ' την Ευρώπη. Ενα σκληρό ερώτημα που μεταφράζεται από γλώσσα σε γλώσσα, ακόμη και στην νοηματική για λόγους συμπερίληψης, στριφογυρίζει ανάμεσα στα τρακτέρ, αντιλαλεί σε λόγγους, βουνά, ραχούλες- σε χοιροστάσια και μαντριά.. Θα ήτο σφοδρή παράλειψις εκ της τάξεως Μ/μας να αφεθούμε στην άβυσσο της αγνοίας και στον τρόμο της απορίας - τολμώ να πω μεγίστη σκατοψυχία εκ μέρους της τάξεώς Μ/μας να μην δώσουμε τέλος στην αγωνία προσφέροντας απάντηση:

    Ερ. Τί θα φάνε οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι αν δεν πουλήσουν για 0,30 αυτά που εμείς αγοράζουμε στο σούπερ μάρκετ 7,80 στην καλύτερη;

    Απ. Θα φάνε Αστούς. Βραστούς. Γιατί είναι και χοντρόπετσοι και δεν μαλακώνουν εύκολα.

    Ερ. Κι αν έρθουν γραφειοκράτες;

    Απ. Στο φούρνο με πατάτες!

    Παρακαλώ, ας μην ανασηκώνονται ενστικτωδώς οι σβερκότριχες του κινδύνου στα ερίτιμα μέλη του φόρουμ που θεωρούν εαυτούς Αστούς και Αστές. Πρόκειται για νοητικό τους typo. Αστείοι και Αστείες είναι, όχι Αστοί και Αστές.
     
    Last edited: 27 Φεβρουαρίου 2024
  2. Iagos

    Iagos Contributor

    Δολοφονήθηκαν στα Τέμπη

    1. Γιώργος Μπουρνάζης, 15 ετών
    2. Αναστασία Παπαγγελή, 19 ετών
    3. Θώμη Πλακιά, 20 ετών
    4. Χρύσα Πλακιά, 20 ετών
    5. Αναστασία Πλακιά, 20 ετών
    6. Αναστάσιος Κουτσόπουλος, 21 ετών
    7. Μαρία Θωμαή Ψαροπούλου, 21 ετών
    8. Φραντσέσκα Μπέζα, 21 ετών
    9. Γιώργος Παπάζογλου, 22 ετών
    10. Ελένη Τσίντζα, 22 ετών
    11. Ιορδάνης Αδαμάκης, 22 ετών
    12. Κλαούντια Λάτα, 22 ετών
    13. Αφροδίτη Τσιωμά, 23 ετών
    14. Αγάπη Τσακλίδου, 23 ετών
    15. Ιφιγένεια Μήτσκα, 23 ετών
    16. Άγγελος Τηλκερίδης, 23 ετών
    17. Ντένις Ρούτσι, 23 ετών
    18. Κυπριανός Παπαϊωάννου, 23 ετών
    19. Νικήτας Καραθεόδωρος, 23 ετών
    20. Αναστασία Αδαμίδου, 24 ετών
    21. Καλλιόπη Πορφυρίδου, 24 ετών
    22. Δήμητρα-Ευαγγελία Καπετάνιου, 25 ετων
    23. Ελισάβετ Χατζηβασιλείου, 26 ετών
    24. Δημήτρης Ασλανίδης, 26 ετών
    25. Νίκος Ναλμπάντης, 27 ετών
    26. Σωτήρης Καραγεωργίου, 28 ετών
    27. Ελπίδα Χούπα, 28 ετών
    28. Γιάννης Καρασάββας, 28 ετών
    29. Δημήτρης Οικού, 29 ετών
    30. Παναγιώτης Χατζηχαραλάμπους, 29 ετών
    31. Σοφία-Ελένη Ταχμαζίδου, 32 ετών
    32. Δημήτρης Μασσάλης, 32 ετών
    33. Βάιος Βλάχος, 34 ετών
    34. Αθηνά Κατσάρα 34 ετών
    35. Μοχάμεντ Εντρίς, 34 ετών
    36. Σπύρος Βούλγαρης, 35 χρονών
    37. Ιονέλ Κουλέλα, 35 ετών
    38. Λένα Δουρμίκα, 39 ετών
    39. Βάγια Μπλέκα, 42 ετών
    40. Ιωάννης Βουτσινάς, 48 ετών
    41. Ανδρέας Παυλίδης, 49 ετών
    42. Μαρία Μουρτζάκη, 51 ετών
    43. Βασίλειος-Κυριάκος Κώττας, 52 ετών
    44. Βαγγέλης Μπουρνάζης, 54 ετών
    45. Βασιλική Χλωρού, 55 ετών
    46. Μαρία Εγούτ, 55 ετών
    47. Γιάννης Τζοβάρας, 55 ετών
    48. Χρυσούλα Κουκαριώτη, 56 ετών
    49. Μαρία Μιάρη, 56 ετών
    50. Γιώργος Φωτόπουλος, 57 ετών
    51. Γιώργος Κουτσούμπας, 59 ετών
    52. Παβλίνι Μπόζο, 62 ετών
    53. Γιάννης Καριώτης, 63 ετών
    54. Γιώργος Κυριακίδης, 67 ετών
    55. Ευαγγελία Κουκαριώτη, 63 ετών
    56. Σύριος μετανάστης ο οποίος ταυτοποιήθηκε μέσω δείγματος DNA που εστάλη από τον αδελφό του από την Ολλανδία.
    57. Εριέττα 23 ετών αγνοείται.
     
  3. elfcat

    elfcat . Contributor


    "Συγγνώμη ζητάς όταν σκουντάς κάποιον στο διάδρομο, όχι όταν του σκοτώνεις το παιδί" Μ. Καρυστιανού

    Εχετε ξεφύγει από πολλά, από αυτό που έγινε στα Τέμπη δεν θα ξεφύγετε...
     
    Last edited: 28 Φεβρουαρίου 2024
  4. KYRIOS-OLA

    KYRIOS-OLA μεταποιητης Premium Member

    Σταθερή διαχρονικά οπτική γωνία, συνεπής στα συμπεράσματα, δίκαιη ως προς την τάξη Σας. Και ωραία φόρμα
     
  5. Iagos

    Iagos Contributor

    - " Που δουλεύεις ρε φιλαράκι;"

    - "Στον Ο.Σ.Ε. ρε φιλαράκι"

    - " Τι είναι αυτό ρε φιλαράκι;"

    - "Έλα ρε φιλαράκι που δεν ξέρεις τον Ο.Σ.Ε. Οργανισμός Σερραίων Εργαζομένων"

    - Και πώς βρήκες τη δουλειά ρε φιλαράκι;"

    - " Είμαι από τας Σέρρας ρε φιλαράκι"

    - " Α... οκ"
     
  6. Keiko Mika

    Keiko Mika 愛する人たちに裏切られた Premium Member

    Ο Θεός μου έδωσε 2 χέρια, αλλά μου έδωσε και 4 γάτες, να τους εξηγήσει παρακαλώ γιατί δεν βγαίνουν τα μαθηματικά όταν θέλουν όλες ταυτόχρονα αγκαλίτσες.
     
  7. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Και ένα σκύλο, να τα λέμε αυτά!
     
  8. Keiko Mika

    Keiko Mika 愛する人たちに裏切られた Premium Member

    Εάν ο ozzy ήταν αγκαλίτσας με την μορφή που είναι η γάτες και ανέβαινε πάνω μου με άλμα.. ναι σε βλέπω χήρο.
     
  9. Liveloula69

    Liveloula69 Δε μπορώ να απαντήσω σε pms προς το παρόν.

    Η κατάσταση τις τελευταίες ημέρες:


    "-Άκουσες Κωνσταντή μου τι λένε τα πουλάκια;
    -Πουλάκια είναι κι ας κελαηδούν, πουλάκια είναι κι ας λένε."
     
  10. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    Σήμερα σκέφτομαι ότι στις ερωτήσεις "κλειστού τύπου" (π.χ. Ναι/Οχι, Κιθαρίστας ή Ντράμερ κλπ.) σημασία δεν έχει τόσο τί απαντάς, όσο το τί σε ρωτάνε....

    Κι επειδή οι ερωτήσεις κλειστού τύπου τίθενται συχνά από την εξουσία (οι ερωτήσεις αυτές είναι οι ίδιες εξουσία, όταν άμεσα ή έμμεσα δυσκολεύεσαι να αποφύγεις να απαντήσεις) έχει σημασία και το γιατί σε ρωτάνε αυτό που σε ρωτάνε.

    Το τί απαντάς ρυθμίζεται εύκολα, από το τί θα σου πουν να απαντήσεις. Αν δεν στο πουν ευθέως, ρωτάς 2-3 φίλους και το βρίσκεις.

    Αχ πόσο τυχεροί όσοι ζουν κάτω από "(απο)φασίζομεν και διατάσσομεν" εξουσίες και δεν βυθίζονται διαρκώς σε διλήμματα, τριλήμματα και λοιπά παρόμοια λύματα.

    Χαμογέλα ρε, τί σε ρωτάνε;
     
    Last edited: 9 Μαρτίου 2024
  11. Keiko Mika

    Keiko Mika 愛する人たちに裏切られた Premium Member

    Τώρα έχω 4 στειρωμένα καθάρματα.. νομίζω ότι τα δύο τελευταία ταυτόχρονα είναι too much
     
  12. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Ναι αλλά δεν είναι κανένα ξετσίπωτο!