Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αλληλεγγύη για τους βιασμούς γυναικών

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 10 Δεκεμβρίου 2015.

  1. skia

    skia Contributor

    Το ότι η εισαγγελέας προτείνει την αθώωσή του λόγω αμφιβολιών και ότι έγινε με τη συναίνεση του μωρού....... με βγάζει από τα ρούχα μου. Αναρωτιέμαι εάν έχει παιδιά η κυρία αυτή....
     
  2. Captain_Morgan

    Captain_Morgan https://www.youtube.com/watch?v=9wj6BqmyjM4

    Το πιθανότερο είναι να έχει. Καί τα έστελνε για καλλιεργηθούν καλλιτεχνικά στον Λιγνάδη...
     
  3. Iagos

    Iagos Contributor

    Είναι εξωφρενικό αυτό που συμβαίνει.

    Σε ποινικές υποθέσεις, οι εισαγγελείς μεριμνούν ΠΑΝΤΑ προς το συμφέρον της κοινωνίας.

    Άσχετα με την απόφαση του δικαστηρίου έχουμε εισαγγελέα που θεωρεί ότι είναι προς το συμφέρον της κοινωνίας η αθώωση ενός 55χρονου ο οποίος κατά ομολογία του είχε σεξουαλικές σχέσεις με ένα δωδεκάχρονο.

    Είναι δηλαδή προς το συμφέρον το δικό μας και των παιδιών μας οι σεξουαλικές σχέσεις των ανηλίκων με μεσήλικες όταν υπάρχει συναίνεση του ανηλίκου.

    Ελλάδα 2.0
     
  4. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Διάβασα κάπου το παρακάτω:

    "Φιλος ποινικολογος μου ειπε οτι συμφωνα με το άρθρο 336 του ΠΚ η εισαγγελέας δεν μπορούσε να προτείνει την καταδίκη του για το αδίκημα του βιασμού διότι δεν στοιχειοθετείται βία ή απειλή βίας. Αυτό που προτείνει η εισαγγελέας είναι η καταδίκη του σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 342 του ΠΚ "κατάχρηση σε ασελγεια ανηλίκου. Για την κατηγορία της μαστροπείας δεν μου ειπε κατι γιατι δεν γνωριζε το σκεπτικο της προτασης της εισαγγελεας."

    Κάποιος που έχει σχετικές γνώσεις να μας διαφωτίσει; Είχα την εντύπωση ότι σεξουαλική πράξη με ανήλικο κάτω από το όριο συναίνεσης (15 στην Ελλάδα) θεωρούνταν de jure βιασμός, ασχέτως αν έχει υπάρξει χρήση βίας ή απειλή χρήσης βίας, ακριβώς γιατί κάτω από τα 15 ο νόμος δεν προβλέπει συναίνεση από το ανήλικο, αλλά μπορεί να το μπερδεύω με το αμερικάνικο σύστημα.
     
  5. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    @Arioch και εγώ δεν ξέρω και με ενδιαφέρει πολύ. Νομικός άλλου κλάδου, όχι ποινικολόγου δηλαδή, μου είπε ότι δεν φαίνεται να υπάρχει το παραμικρό θέμα αθώωσης του εμετού αυτού σε οποιοδήποτε επίπεδο και ότι η ενοχή με βάση το άρθρο 342 του Ποινικού Κώδικα περί Κατάχρησης Ανηλίκων, την οποία πρότεινε η εισαγγελέας, είναι ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ με βαρύτατες ποινές κάθειρξης και μη εξαγοράσιμες.
     
  6. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    @gaby_m Αυτό που καταλαβαίνω, αν ισχύουν αυτά που διάβασα, είναι ότι η εισαγγελέας δεν πρότεινε αθώωση, αλλά καταδίκη σύμφωνα με το 342 του ΠΚ γιατί ο βιασμός δεν στοιχειοθετείται και η απορία μου είναι "μα αφού είναι κάτω από το ηλικιακό όριο που μπορεί να συναινέσει, πώς είναι δυνατόν να μη θεωρείται βιασμός;" αλλά δεν ξέρω τις νομικές λεπτομέρειες.
     
  7. Iagos

    Iagos Contributor

    @Arioch ακριβώς για αυτό γίνεται η συζήτηση.

    Για το γεγονός ότι προτάθηκε να κριθεί
    Και αντ' αυτού να κριθεί
    Δηλαδή με τη συναίνεση της είχε επαφές και απλά εκείνος έκανε κατάχρηση της συναίνεσης;

    Άρα δεν Μ/μιλάμε για παιδοβιαστή αλλά για έναν ερωτευμένο που έκανε κατάχρηση;

    Οι δικηγόροι της οικογένειας μιλούν για αδιανόητο σκεπτικό το οποίο θα καταπέσει στη συνέχεια της ακροαματικής διαδιασίας.
     
  8. Iagos

    Iagos Contributor

    "Δυστυχώς προκύπτει ότι αυτό το κορίτσι είχε επιλέξει για να επιβιώσει μία συγκεκριμένη στάση ζωής"

    Ποιά το είπε;

    Η δικηγόρος του ενός εκ των αρχηγών εγκληματικής οργάνωσης, Κασιδιάρη.

    Κ/καταλάβατε γιατί ωρύονται κάποιοι και λένε "Έλα μωρέ τώρα. Αυτές οι πουτάνες, μάνα και κόρη, τον κατέστρεψαν...";
     
    Last edited: 15 Μαρτίου 2024
  9. Iagos

    Iagos Contributor

    Το ίδιο λέει και η δικηγόρος υπεράσπισης η οποία τυγχάνει να υπερασπίζεται και αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης.

    Λέει λοιπόν επί λέξη:
    ".....παύει να υπάρχει ο βιασμός και υπάρχει το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου, για το οποίο η εισαγγελική αρχή πρότεινε την ενοχή του πρώτου κατηγορουμένου, το οποίο είναι ένα βαρύτατο κακούργημα, με βαρύτατο πλαίσιο ποινής, 10-15 έτη κάθειρξη"

    Μάλλον πρόκειται για απλή σύμπτωση απόψεων.
     
    Last edited: 15 Μαρτίου 2024
  10. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Διάβασα κάπου ότι το σκεπτικό της εισαγγελέως ήταν να απαγγείλει κατηγορίες με βάση το άρθρο 342 (Κατάχρηση ανηλίκων) και όχι με το 336 (Βιασμός) γιατί με βάση αυτά τα οποία μπορεί να αποδειχτούν πέραν αμφιβολίας η ποινή που επισύρει ο βιασμός είναι μικρότερη.

    Εξηγούμαι: στην προκειμένη περίπτωση η τιμωρία που προβλέπει ο 342 (>=10 έτη) είναι μεγαλύτερη από του βιασμού καθότι αυτός θα πήγαινε με την παράγραφο §4 του 336 του ΠΚ ο οποίος προβλέπει κάθειρξη το πολύ 10 χρόνια. Το σκεπτικό της εισαγγελέως ήταν ότι δεν μπορούσε να αποδειχτεί πέραν πάσης αμφιβολίας (beyond any reasonable doubt που λένε και στο χωριό) παράβαση της παραγράφου §1 που σε συνδυασμό με την παράγραφο §3 επισύρει ισόβια, οπότε ο βιασμός στοιχειοθετείται με βάση την παράγραφο §4 η οποία επισύρει ελαφρότερη ποινή.

    Βέβαια, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορεί να κατηγορηθεί και με το §336.4 και με τον 342 και να τα πάρει αθροιστικά, αλλά δεν είμαι δικηγόρος, μπορεί αυτό να μην προβλέπεται (δηλαδή να κατηγορηθεί με βάση περισσότερα του ενός άρθρα), αυτό μπορεί να μας το απαντήσει κάποιος που γνωρίζει.

    Παραθέτω το άρθρο 336 του ΠΚ
    1. Όποιος με σωματική βία ή με απειλή σοβαρού και άμεσου κινδύνου ζωής ή σωματικής ακεραιότητας εξαναγκάζει άλλον σε επιχείρηση ή ανοχή γενετήσιας πράξης τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα (10) ετών.
    2. Γενετήσια πράξη είναι η συνουσία και οι ίσης βαρύτητας με αυτήν πράξεις.
    3. Αν η πράξη της παρ. 1 έγινε από δύο ή περισσότερους δράστες που ενεργούσαν από κοινού ή είχε ως συνέπεια τον θάνατο του παθόντος ή αν ο παθών είναι ανήλικος, επιβάλλεται ισόβια κάθειρξη.
    4. Όποιος, εκτός από την περίπτωση της παρ. 1, τελεί γενετήσια πράξη χωρίς τη συναίνεση του παθόντος, τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα (10) έτη.
     
    Last edited: 15 Μαρτίου 2024
  11. Iagos

    Iagos Contributor

    Η εισαγγελέας ζήτησε να κριθεί αθώος ο Μίχος για

    1.
    2.
    3.
    Ενώ ζήτησε να κριθεί ένοχος για

    1.
    Δηλαδή κατά το σκεπτικό της εισαγγελέως ο Μίχος δεν είναι βιαστής και δεν είναι νταβατζής (για να συννενοούμαστε)

    Είναι κάποιος που απλά είχε συναινετικές σχέσεις με μια δωδεκάχρονη και απλά παρείχε από την καλή του την ψυχή μια διευκόλυνση, είχε στο σπίτι του δύο όπλα. έτσι για να βρίσκονται (ποιος δεν έχει άλλωστε) καθώς επίσης είχε στην κατοχή του παράνομο πορνογραφικό υλικό. όχι για να το πουλάει μωρέ, αλλά για τον προσωπικό του αυνανισμό.

    Την επομένη η συνήγορος ενός Ναζί μας λέει ότι δεν υπήρξε βιασμός και η δωδεκάχρονη τα ήθελε και τα έκανε.

    Και κατέληξε λέγοντας
    Άποψη που υιοθετήθηκε και εδώ.
    Και όχι, δεν είμαστε όλοι Ναζί...

    Πόσο μπάζωμα να αντέξουμε ακόμα...

    Έχει πέσει πολύ μπάζωμα και τα νεύρα της κοινωνίας των δημοκρατικών ανθρώπων αρχίζουν να τεντώνουν επικίνδυνα...
     
  12. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    @Iagos Δεν είμαι στο μυαλό της εισαγγελέως ωστόσο απ' ότι καταλαβαίνω ότι ο Μίχος κατηγορείται με το βαρύτερο το οποίο μπορεί να αποδειχτεί πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας.

    Δεν μπορεί να πάει για ισόβια γιατί δεν μπορούν να αποδειχτούν πέραν πάσης αμφιβολίας ταυτόχρονη παράβαση του 336.1 και 336.3

    Δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να κατηγορηθεί για μαστρωπία πέραν πάσης αμφιβολίας.

    Μπορούν να αποδειχτούν παραβάσεις του 342 και του 336.4, και πάει με τον 342 γιατί ο βιασμός βάση του 336.4 έχει μικρότερη ποινή από τον 342.

    Αυτό που καταλαβαίνω ότι για κάποιο λόγο (εδώ χρειαζόμαστε δικηγόρο) δεν μπορεί να κατηγορηθεί ταυτόχρονα και αθροιστικά για το 342 και το 336.4 και μεταξύ των δύο η κατάχρηση ανηλίκου είναι βαρύτερο αδίκημα.