Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Όταν απαιτείς αυτά που δεν δικαιούσαι – Δικαιωματισμός, η μεγάλη παγίδα του νάρκισσου

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 4 Μαρτίου 2024.

  1. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    @Vakhos στο D/s όπως το έχω αντιληφθεί, όταν απαιτεί κάποιος κάτι έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να μην έχει αβεβαιότητα ως προς την έκβαση της απαίτησης. Ουσιαστικά μιλάμε για το Κ σκέλος της συσχέτισης όπως και αν ονομάζεται αυτό, το οποίο ασκεί τον έλεγχο που του αναλογεί και δεν μπαίνει κανένα θέμα. Σε αυτή τη βάση, το ότι απαιτεί μοιάζει να έχει περισσότερο χαρακτήρα διευκρίνισης του τι ακριβώς επιθυμεί από το υ σκέλος. Όταν απαιτεί κάποιος κάτι και έχει αβεβαιότητα ως προς την έκβαση της απαίτησης, την οποία αβεβαιότητα προσπαθεί να μειώσει, στην πραγματικότητα είτε πηγαίνει με τους κανόνες που του έχουν τεθεί είτε κάνει αυτό που ο ίδιος υποθέτει ότι θα έκανε ο καθένας στη θέση του, οπότε και πάλι δεν υπάρχει θέμα καταπάτησης για τον απλό λόγο ότι έχει μείνει στην πεπατημένη. Όταν απαιτεί και δεν λαβαίνει, ούτε και εγώ διακρίνω καταπάτηση κατ' αρχήν, κυρίως λόγω τεκμαιρόμενης αδυναμίας να επιβάλει αυτό που απαιτεί, αλλά εξαρτάται επίσης από τις επιλογές που θα κάνει και από την συμπεριφορά του μετά την άρνηση.

    Πάντως δεν μου φαίνεται ότι παίζουμε ζάρια στο D/s με την απαίτηση και τα ενδεχόμενα ευόδωσής της.
     
  2. rea..

    rea.. Contributor

    Με την προϋπόθεση ότι το D/s που γίνεται και βιώνεται είναι ξεκάθαρες και σαφείς οι θέσεις Κυριαρχία / υποταγή όπου υπάρχει συνειδητότητα θέσεων και το ρευστό άγνωστο γίνεται και βιώνεται εντός της σταθεράς των θέσεων.
    Δεν αναφέρομαι για τις θολές θέσεις του περίπου-ish. Και ούτε ξέρω το by the book. Αναφέρομαι απλά σε ενήλικες που ξέρουν τι κάνουν και τι είναι.
    Εξακολουθώ να μην βλέπω την σύνδεση εγώ προσωπικά, μπορεί να κάνω και λάθος, πάντως ευχαριστώ για την προσπάθεια.
    Δεν είπα ότι δεν είσαστε συγκεκριμένη, είπα ότι δεν πατούσατε ακριβώς πάνω στις ερωτήσεις μου. Ένα απλό παράδειγμα όταν μιλώ για παιδικό παιχνίδι δεν εννοώ τον παιδικό μπουλινγκ. Δεν χρειάζεται κάποια συμπλήρωμα, όπως είπα η ερμηνεία σας είναι σεβαστή.

    Χωρίς να σας κατηγορώ ότι διαστρεβλώνεται τον λόγο μου κακόβουλα, θεωρώ ότι υπάρχει ένα μικρό "βραχυκύκλωμα" στο επικοινωνιακό μεταξύ μας. Και συμβαίνει συνέχεια εδώ και χρόνια σε κάθε διάλογο που κάνουμε βρίσκομαι να αποσαφηνίζω τον λόγο μου σε εσάς. Νομίζω ότι είναι καλύτερα να τον ερμηνεύετε με τον τρόπο σας και να το αφήνω εκεί. Έτσι και αλλιώς δεν λέτε ασυναρτησίες ούτε απομακρύνεστε πολύ από την "εφαπτόμενη" μου όπως την είπατε. Και ακόμα και έτσι, είναι μια δομημένη ολοκληρωμένη θέση που έχει να προσφέρει.
     
  3. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Το νήμα αυτό έχω την εντύπωση ότι δεν αναφέρεται σε ενήλικες που ξέρουν τι κάνουν και τι είναι, αλλά σε μερικούς ενήλικες που νομίζουν ότι ξέρουν τι κάνουν επειδή είναι βέβαιοι ότι είναι κάτι εξαιρετικό που όλοι οι άλλοι, συμπεριλαμβανομένου του οικείου περιβάλλοντος, δεν είναι. Αυτοί οι ενήλικες αποκλείεται να κάνουν D/s;

    Ήδη άλλαξα όσο χρειαζόταν το κείμενό μου σε αυτήν την παράγραφο, για να μη σας κάνω να νιώθετε αμήχανα. Το παράδειγμα για το παιδικό μπουλινγκ προέρχεται από πραγματικά περιστατικά, μου το θύμισε το δικό σας κείμενο και πραγματικά ήταν οι σκέψεις μου ως προς το τι συμβαίνει σήμερα σε σχέση με τότε.

    Όπως αισθάνεστε να πράξετε. Και εγώ επίσης αντλώ από τα δικά σας ποστ.

    Καλή συνέχεια  
     
  4. rea..

    rea.. Contributor

    Από την πείρα μου σε αυτό θα σας πω δυστυχώς ναι. Οι άνθρωποι που ζουν στην αυταπάτη του καλυτερότερου ( ή και χειροτερότερου) ανθρώπου από όλους τους άλλους, σαν στάση ζωής ( γιατί σαν φάση μπορεί να συμβεί στον καθένα μας) αυτό - αποκλείονται και από το D/s και από οποιαδήποτε ουσιαστική αλληλεπίδραση- σχέση με άλλους ανθρώπους.

    Το καλό νέο της υπόθεσης είναι ότι τα συμπτώματα είναι αναγνωρίσιμα σχεδόν από την αρχή, κατά την εμπειρία μου θα πω και πάλι. Από εκεί και πέρα είναι στην επιλογή μας αν χρειαζόμαστε και εμείς μια δική μας αυταπάτη για να μπούμε στην διαδικασία να μπλέξουμε σε ένα ρηχό αδιέξοδο ( επίσης μια φάση που μπορεί να συμβεί στον καθένα μας).

    (Λέγοντας άνθρωποι που ξέρουν τι κάνουν και τι είναι δεν εννοώ τίπουτις γκουρού αυτογνωσίας. Έστω τα βασικά, να χύσουμε σαν άνθρωποι βρε αδερφέ χεχε  )


    Ναι! μου θίξατε την …"εφαπτόμενη" Ηοw dare you! 
    Καμία αμηχανία , ίσα ίσα το εκτιμώ που ασχοληθήκατε με τα ερωτηματικά μου καλόβουλα, αφιερώσατε χρόνο και σκέψη σε αυτά και απόλαυσα έναν όμορφο διάλογο.

    Καλά κάνετε και γράφετε αυτό που σκέφτεστε, δεν ζητώ κάτι περισσότερο από αυτό. Απλά μετά από μια 5ετία (?) κουβεντούλας μας εδώ, όπου δεν υπάρχει λύση, δεν υπάρχει πρόβλημα και πάμε παρακάτω με τον καλύτερο τρόπο που μπορούμε.

    Παρακαλώ ελεύθερα!
    Είμαι σίγουρη ότι θα απολαύσω.
    Καλή σας συνέχεια και.. αμόλα καλούμπα!  
     
  5. GreatA

    GreatA No life without a fall...

    θα μπορούσε να ισχύει (και ισχύει σε κάποιο βαθμό) έτσι, αλλά πιστεύω πως είναι κομμάτι απο το "κοινωνικό" παζλ, είτε συνειδητά είτε κατευθυνόμενο προς τα εκεί. είναι θέμα των ανθρώπων και του ατόμου που αποτελεί την κοινωνία. και το σεξ είναι μεγάλο κομμάτι του ατόμου.

    νομίζω πως η πιο χάλια ομάδα στο μάρκετινγκ, είναι αυτή των αναπήρων και των ΑΜΕΑ... βέβαια, αυτοί έχουν αξιοπρέπεια και όχι δικαιωματισμό!!!

    απο την στιγμή που το περιορίζεις με ένα safeword ή έχεις προκαθορισμένο και προσυμφωνημένο το τι θα βιώσεις δεν νομίζω πως θα το νιώσεις ποτέ αυτό...
    μου θύμισες μια γκόμενα πριν χρόνια..έχει στηθεί και μου κουνάει τον κώλο της. της λέω πως θέλω να την πάρω απο πίσω και μου λέει οχι γιατί πονάει. της λέω να σταματήσει να μου κουνάει τον κώλο της τότε, γιατί θα τον γαμήσω. μου λέει οκ και συνεχίζει... ε!, γαμήθηκε...!
    δεν νομίζω οτι όμως, πως σε αυτό το παράδειγμα έγινε κάποια καταπάτηση
    μήπως λοιπόν δικαίως δεν μπορούμε να εντοπίσουμε αυτόν τον δικαιωματισμό στις bdsm σχέσεις, λόγο το οτι όλα είναι κατά κάποιον τρόπο προσυμφωνημένα ή/και ενδιαφερόμαστε για αυτόν που έχουμε αλυσοδεμένο? νομίζω όμως οτι μπορεί να βρεθεί σε περιπτώσεις όπως παρουσιάζονται στο "Salo, 120 μέρες στα Σόδομα" , ή σε απολυταρχικά καθεστώτα ή όπου η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία αξία...
    το οτι ακούμε πολύ πιο συχνά τέτοιες έννοιες είναι κοινωνικό πρόβλημα. το οτι το ακούμε όλο και συχνότερα και όλο και σε περισσότερες "ομάδες", νομίζω πως πάει να γίνει ατομικό...
     
  6. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    @GreatA το πλαίσιο είναι προσυμφωνημένο στις D/s σχέσεις, εγώ αναφέρομαι στο περιεχόμενο της σχέσης, το μέρος που έχει να κάνει με τους ανθρώπους. Διότι αλλιώς, σε ένα είδος BDSM συσχέτισης, στο M/s τι θα πει "δεν δικαιούσαι" για τον Αφέντη, αφού τα δικαιούται όλα και τι θα πει "δεν δικαιούσαι" για τον σκλάβο, αφού κιχ δεν μπορεί και δεν θέλει να βγάλει για δικαιώματα. Πλην, μετράει και το ρήμα, όταν απαιτείς από ένα άλλο πρόσωπο αυτά που είναι πέρα από τα όριά του να δώσει, τότε δεν έχουμε καταπάτηση;

    Για τα υπόλοιπα θα επανέλθω και αυτό είναι υπόσχεση  
     
    Last edited: 20 Μαρτίου 2024
  7. rea..

    rea.. Contributor

    Όχι αυτό ήταν καταξεπάτωση. Οι Πρωκτοδικαιοματιστές σε επόμενο νήμα προσεχώς για εκ βαθέων
    ψυχ-αναλ-υση.
     
    Last edited: 20 Μαρτίου 2024
  8. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Προκαλούσε;
     
  9. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Anal- yze this