Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αλληλεγγύη για τους βιασμούς γυναικών

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 10 Δεκεμβρίου 2015.

  1. de7

    de7 s

    Ξεχωριστό έγκλημα η γυναικοκτονία στην Κροατία, ο όρος εντάχθηκε στη νομοθεσία.
     
  2. de7

    de7 s

    Ως ακραία μορφή έμφυλης βίας, οι γυναικοκτονίες, οι δολοφονίες γυναικών και θυληκοτήτων λόγω του φύλου τους, αποτελούν εγκληματικές πράξεις, όπου συμπυκνώνονται όχι μόνο κραυγαλέα έμφυλα στερεότυπα για την ανδρική κυριαρχία πάνω στο θηλυκό σώμα και ύπαρξη, αλλά αναδυκνείουν σήμερα προβληματικά ζητήματα εννιολόγησης, καταγραφής και ανάλυσης δεδομένων από τους επίσημους φορείς και υπηρεσίες.
     
  3. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    "Το Μίχο δεν θα τον ξαναπείς παιδοβιαστή! Το Μίχο..."



    Αυτονόητη η εικονογράφηση και πιθανώς γι αυτό παραλήφθηκε, αφού πυλώνες κουκουλώματος του παιδοβιασμού υπήρξαν πάντα η Εκκλησία και η Βλακεία, ομού και κατά μόνας.

    Είστε και αγράμματοι, δεν έχετε διαβάσει και Ναμπόκοφ και δεν ξέρετε τί μπορεί να κάνει μια 12χρονη σε έναν 'Άντρα.

    Dream
     
  4. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    @Arioch

    άκουσα κι εγώ να διακινείται η άποψη της "σέιφ επιλογής" από την κυρία εισαγγελέα και έχω γνήσια απορία και όχι εύκολη απάντηση ως προς το εξής: τί είναι πιο επικίνδυνο για την ακεραιότητα της δικαιοσύνης, ένας δικαστής να μην βρίσκει / ερμηνεύει μαρτυρίες ώστε να καταδικάσει το έγκλημα που καλείται να δικάσει ή ένας δικαστής να ψάχνει από ποιό νόμο η ποινή θα βγει στα σίγουρα μεγαλύτερη;


    Επί της αναρώτησής σας για το 336 ΠΚ σκέφτομαι ότι η κυρία εισαγγελέας παρέλαβε το βούλευμα με το οποίο παραπέμπεται ο Μίχος σύμφωνα με το οποίο βούλευμα ο Μίχος βίασε την 12χρονη προκαλώντας της

    "τρόμο και ανησυχία για τη ζωή της και τη σωματική της ακεραιότητα με την επίδειξη σε αυτήν όπλου και μαχαιριών που κατείχε, καθώς και με την απειλή ότι αν δεν ανεχθεί τις ασελγείς του πράξεις θα σκοτώσει την ίδια ή την οικογένειά της ή θα διαδώσει ότι εκείνη τον επιθυμεί ερωτικά"

    (Κυριακάτικο Πρώτο Θέμα σ. 49, γνωστή κουμουνοφυλλάδα - το επισημαίνω γιατί σ΄αυτό το φόρουμ η μισανθρωπία κι η βλακεία χορεύουν συχνά αργεντίνικο τάνγκο, κοιλιά με κοιλιά).

    Δεν ξέρω αν αυτό βοηθάει τον προβληματισμό σας για τον συνδυασμό των παραγράφων 1 και 3.

    Η κυρία εισαγγελέας έκρινε από την ακροαματική διαδικασία, όπως είχε κάθε δικαίωμα, ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να σταθεί και προέβη στην πρόταση που προέβη.

    Για την παράγραφο 4, το μόνο που μπορώ να πω ως απλός αναγνώστης είναι ότι είναι κατ' ελάχιστον κουλή.

    Προσπαθώντας κάποιος πιθανώς να βάλει την συναίνεση από την πίσω πόρτα (για να μαστε και προχώ στα μάτια των άλλων ευρωπαίων) ξεχνάει να κάνει την διάκριση επιβαρυντικών περιστάσεων (ομαδικός βιασμός, θάνατος παθόντος, ανήλικος παθών) που γίνεται για την παράγραφο 1 και οι οποίες οδηγούν σε ισόβια.

    Οπότε μπορεί να έχουμε χωρίς συναίνεση ομαδική ερωτική πράξη με ενήλικο ή και ανήλικο άτομο που τιμωρείται με έως 10 έτη. Ενώ αν έχει ασκηθεί και βία ή απειλή, με ισόβια. Στα μέρη μου, το λες και ποδογράφημα.

    Αναγνωρίζω όμως ότι ζούμε στην μετανεωτερική εποχή, όπου μπορείς να λες και να μην είπες.

    Και κάπως έτσι μπόρεσε, πρόωρα, να εορταστεί η διάσωση του στρατιώτη Μίχου από το στίγμα του παιδοβιαστή.

    Λέω πρόωρα, γιατί όσο μη δεσμευτικό είναι το βούλευμα για την κυρία εισαγγελέα, άλλο τόσο μη δεσμευτική είναι και η πρότασή της για το δικαστήριο.

    Ας δούμε τί θα πει ότι είδε η τυφλή. Και βλέπουμε.
     
  5. sapfw

    sapfw out of order Contributor

  6. Iagos

    Iagos Contributor

     
     
  7. de7

    de7 s

    Ο αριθμός των γυναικοκτονιών στη χώρα μας έχει αυξηθεί και συνεχίζει να αυξάνεται με ακραίο ρυθμό. Και παρόλα αυτά, ο όρος «γυναικοκτονία» δεν αναγνωρίζεται νομικά στην Ελλάδα. Το Strong me ξεκινά καμπάνια για την νομική κατοχύρωση του όρου «ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ». Καιρός να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Καιρός να βρει το έγκλημα την τιμωρία του.

     
  8. de7

    de7 s

    Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ισότητας των Φύλων, οι γυναικοκτονίες είναι δολοφονίες γυναικών και κοριτσιών εξαιτίας του φύλου τους. Ο όρος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
    • τη δολοφονία γυναίκας ως αποτέλεσμα άσκησης βίας από ερωτικό σύντροφο,
    • τον βασανισμό και τη δολοφονία γυναίκας ως αποτέλεσμα μισογυνισμού,
    • τη δολοφονία γυναικών και κοριτσιών ως «εγκλήματα για λόγους τιμής»,
    • τη στοχευμένη δολοφονία γυναικών και κοριτσιών στο πλαίσιο ένοπλων συγκρούσεων,
    • τη δολοφονία γυναικών λόγω προίκας,
    • τη δολοφονία γυναικών και κοριτσιών εξ’ αιτίας του σεξουαλικού προσανατολισμού τους και της ταυτότητας φύλου,
    • τη δολοφονία αυτόχθονων γυναικών και κοριτσιών εξαιτίας του φύλου τους,
    • βρεφοκτονία και εμβρυοκτονία βασισμένη στην επιλογή φύλου,
    • περιπτώσεις γυναικοκτονίας οι οποίες συνδέονται με τον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων
    • περιπτώσεις γυναικοκτονίας οι οποίες συνδέονται με συμμορίες, το οργανωμένο έγκλημα, εμπόρους ναρκωτικών και την εμπορία γυναικών και κοριτσιών.
     
  9. de7

    de7 s

    Άνω Λιόσια: Συνελήφθη οδηγός λεωφορείου για απόπειρα βιασμού επιβάτιδας
     
  10. elfcat

    elfcat . Contributor

  11. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Δε νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να διαφωνεί ότι ήταν βιασμός από τη στιγμή που δεν υπάρχει συναίνεση από άτομο που στα μάτια του νόμου μπορεί να συναινέσει.

    Ερωτήσεις:
    1. Η καταδίκη για βιασμό (και δεδομένου ότι αφορά ανήλικο) έγινε με βάση την παράγραφο 4 μόνο (βιασμός επειδή ως ανήλικη δεν μπορούσε να συναινέσει σε συνουσία, δηλαδή ποινή ≤ 10 χρόνια) ή συνδυαστικά με τις παραγράφους 1 & 3 το οποίο σημαίνει ισόβια;
    2. Οι ποινές είναι αθροιστικές; Δηλαδή η ποινή που αφορά το βιασμό (αν δεν είναι ισόβια), η ποινή που αφορά τη μαστροπεία και η ποινή που αφορά την κατάχρηση ανηλίκου προστίθενται ή λαμβάνεται υπόψη μόνο η μεγαλύτερη;
    3. Η απόφαση είναι εφέσιμη;
     
  12. elfcat

    elfcat . Contributor

    @Arioch

    Εκτιμώ ισχυρά ότι εφ όσον χρησιμοποιείται η λέξη "Βιασμός" δεν έχει πάει με την 4.

    Οπως λέει και στο άρθρο, η διαδικασία συνεχίζεται, με κατά νόμον αγορεύσεις συνηγόρων και της εισαγγελέως επί της ποινής.

    Για την πλήρη ανάλυση, θα πρέπει να περιμένουμε την απόφαση επί της ποινής, για να δούμε ποια εγκλήματα θα κριθεί ότι σωρεύονται και ποιά απορροφούνται, ώστε να διαμορφωθούν κατά νόμο οι ποινές.

    Η απόφαση είναι φυσικά εφέσιμη - αν όμως εννοείτε την χορήγηση αναστολής μέχρι την έφεση αυτό θα προκύψει από τις ποινές.
     
    Last edited: 29 Μαρτίου 2024