Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι σκέφτεσαι τώρα ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος anasia, στις 9 Δεκεμβρίου 2005.

  1. elfcat

    elfcat . Contributor


    Επειδή βλέπω ότι έχετε μια ιδιαίτερη ευαισθησία για το ζήτημα των παιδιών, σκέφτηκα πολύ να βάλω τα παρακάτω, μη σας πιάσει κάνα ρίγος και κανάς σπασμός. Αλλά λέω δε βαριέσαι, εσείς θα τα ξέρετε ήδη, μπορεί να χετε βγάλει και καμμιά σέλφι στα μάρμαρα, ας τα δουν κι όσοι δεν τα ξέρουν.

    Μιλάω για το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη.

    Στις 2 Σεπτεμβρίου του 1944, περί τους 80 Ελληνες Ταγματασφαλίτες, συνεργάτες των Γερμανών, και ειδικότερα "Σουμπερίτες", μέλη δλδ. της διαβόητης ομάδας του Σούμπερτ, σφαγίασαν και έκαψαν ζωντανούς 149 έλληνες κατοίκους του χωριού Χορτιάτης. Ανάμεσά τους και 36 παιδιά. Από 2 μηνών. Το έκαναν αυτό έχοντας στήσει και περίμετρο στους λόφους, ώστε να μην τυχόν ξεφύγει κανείς.

    Μιλάμε για ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΕΣ δολοφονίες παιδιών, όπως και ανδρών και γυναικών κάθε ηλικίας, και καταλαβαίνω ότι αυτό θα μπορούσε να κάνει ακόμη και παχύδερμα να χύσουν ένα δάκρυ παραπάνω (όχι απαραίτητα 36).

    Εδώ, η συνέντευξη της επιζήσασας Νανακούδη Ελένης, τότε 10 ετών: https://tvxs.gr/istoria/san-simera-istoria/mia-martyria-apo-olokaytoma-sto-xortiati/

    Εδώ, απόσπασμα από παλιαότερη εκπομπή της ΕΤ3 με άλλη επιζήσασα:

    Εδώ, πιο πρόσφατο άρθρο της ERTNews (2021): https://www.ertnews.gr/anadromes/to-olokaytoma-sto-chortiati-2-septemvrioy-1944/

    Ο Σούμπερτ, εκτελέστηκε το 1947. Οι Ελληνες Ταγματασφαλίτες που επιτέλεσαν το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη με την αγριότητα που θα διαβάσετε και θα ακούσετε από τις μαρτυρίες διάγουν έκτοτε βίον ανέφελο.

    Να χαρείτε όμως, μη μου πλαντάξετε και το χω κρίμα στη συνείδησή μου. Κλάψτε λίγο βουβά, αν γίνεται.
     
  2. Iagos

    Iagos Contributor

    @NobodyKP δεν βλέπω να ηρεμείτε πάρα τη σύσταση Μου.

    Να το κάνουμε λιανά μήπως ηρεμήσουμε Ε/εμείς.

    Επιβεβαιωμένος θάνατος οχτάχρονου στο Μελιγαλά δεν ΥΠΆΡΧΕΙ ΕΠΊΣΗΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ.

    Ανέφερα την ιατροδικαστική έκθεση
    Ανέφερα τη μαρτυρία του ταγματασφαλίτη
    Δεν είναι τυχαία η αναφορά Μου για να μην πείτε ότι χρησιμοποιώ στοιχεία του ΕΛΑΣ και μεροληπτώ.

    Εσείς συνεχίζετε το χαβά σας δείχνοντας τη φωτογραφία από μια πλάκα, την κατασκευή της οποίας χρηματοδότησε η χούντα.

    Οπότε να τελειώνει το αστείο...

    Παραπήγε.

    Για τον Χορτιάτη αναφέρθηκε η @elfcat όπου εκεί η δολοφονία δεν είναι ΠΑΠΑΤΖΑ.

    Όσον αφορά στο Μελιγαλά δεν έγινε δα και κάτι σημαντικό για να ασχολούμαστε...

    Απλά ο ΕΛΑΣ καθάρισε ταγματασφαλίτες, δοσίλογους και συνεργάτες των Ναζί...

    Σιγά το γεγονός δηλαδή... Ναζί σκότωσε... Μην το κάνουμε και θέμα...

    Αυτά και ηρεμήστε επιτέλους...

     
    Last edited: 21 Μαρτίου 2024
  3. tithon

    tithon Contributor


    το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, δηλαδή το μη νομοθετικό όργανο της "ευρωπαϊκής ένωσης", έχει ψηφίσει και χειρότερα.

    το ελληνικό κοινοβούλιο, που είναι νομοθετικό όργανο, έχει ψηφίσει και αδιανόητους νόμους, αλλά είναι νόμοι. δεν έχει πρακτική σημασία που παρήχθησαν πρόχειρα ή σκόπιμα από περιστασιακές πλειοψηφίες. έτσι λειτουργούν τα σώματα αυτά και ο κοινοβουλευτισμός.



    ως προς την φρίκη σας γιά τον θάνατο του οχτάχρονου στο τέλος της ναζιστικής κατοχής:
    πέρα απ το γεγονός οτι πολλοί οχτάχρονοι έχασαν βίαια την ζωή τους στην διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, αλλά και στον εμφύλιο αργότερα, και βέβαια και σε άλλους πολέμους αλλά και την τρέχουσα στιγμή στην παλαιστίνη, δεν προκύπτει από κάπου συμπέρασμα αν ο συγκεκριμένος εκτελέστηκε, όπως προτείνατε, ή αν σκοτώθηκε στην διάρκεια της τριήμερης μάχης των πατριωτικών δυνάμεων εναντίον των ταγματασφαλιτών, είτε κατά την εκδικητική εισβολή των κατοίκων της περιοχής αμέσως με την ήττα των δοσιλόγων. εκείνες τις μέρες, της αποχώρησης των κατοχικών δυνάμεων απ τη μεσσηνία και μέχρι την ανάκτηση του ελέγχου απ τις πατριωτικές δυνάμεις, φαίνεται να έχασαν την ζωή τους οκτώ οχτάχρονοι στην ευρύτερη περιοχή.


    αν χρειάζεστε να ταραχτείτε γιά οποιονδήποτε λόγο, σας προσφέρω μιά προσέγγιση που αποδίδεται σε διακεκριμένη φεμινίστρια, η οποία είναι μέλος του ισραηλινού νομοθετικού σώματος,
    "The children in Gazza brought it upon themselves"
    δεν το άκουσα με τ αυτιά μου, αλλά άκουσα να το ισχυρίζονται, ίσως με τον τρόπο που διαβάσατε οτι εκτελέστηκε ο 8χρονος, χωρίς να αποκλείω τίποτε.
     
  4. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Λυπάμαι αλλά το ότι αυτό το παιδί των οκτώ ετών δεν ήταν το μόνο και το ότι πέθαναν και άλλα αλλού από άλλους δεν μειώνει το πρόβλημα οτι στον πίνακα το μνημείου αναγράφεται το όνομα ενός παιδιού 8 ετών κάτω από (μάλλον) τον πατέρα του το οποίο πέθανε γιατί κάποιοι ηλίθιοι διαφωνούσαν για τις πολιτικές τους απόψεις.

    Κατα τα άλλαι με εκπλήσσει που πολλοί, φέρνοντας παράλληλα παραδείγματα, θέλετε απλώς να δικαιολογήσετε, δίνοντας κάποια δήθεν λογική, σε αυτή την αποτρόπαια πράξη.
    Σας λυπάμαι! Και εσάς και όλους όσους προσπαθούν να εκλογικεύσουν τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις.
    Παω για καμιά βόλτα όμως γιατί σαν πολλοί γίναμε εδώ μέσα και έχει αρχίσει να με χαλάει η στάση κάποιων σχετικά με το θέμα. Χωρίς ωστόσο να με εκπλήσσει!
     
    Last edited: 21 Μαρτίου 2024
  5. skia

    skia Contributor

    Με αυτά και με τα άλλα, δε μάθαμε ο πρόεδρος πώς περνά στο στρατό.
     
  6. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    σωστά, είναι ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, λάθος έγραψα Συμβουλίου...
    όσο για την ερώτηση, λυπάμαι, δεν μπορώ να απαντήσω εκ μέρους τους
     
  7. rea..

    rea.. Contributor

    1. Δεν "τρελαίνομαι", αυτά να τα πεις στον γιαλαντζι ξανθόπουλο με τα ληγμένα ποπ κορν που διαχωρίζει τα θύματα, ανάλογα με το χρώμα του θύτη.
    2. Αν κρίνω από την απάντηση σου σίγουρα δεν έχεις πάρει χαμπάρι για τι πράγμα μιλάω, απλά με χρωμάτισες και λες τα δικά σου.
    3 Ό,τι και αν κατάλαβες, αυτό που νομίζεις ότι κάνουν και άλλοι, δεν δικαιολογεί αυτό που κάνει ο @NobodyKP ..
    4. Τα κουτσομπολιά σου για τις τσέπες των άλλων δεν με αφορούν. Αν θεωρείς οτι τα μέλη σου χρωστάμε λογαριασμό για το εισόδημα μας σε συνάρτηση με τις όποιες πεποιθήσεις μας πλανάσαι! Κοίτα τα δικά σου και άσε τις ύπουλες λάσπες.

    Τώρα θα χρειαστώ εγώ ποπ κορν..
     
  8. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

  9. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    Και πάλι να στε καλά και θα εξηγήσω γιατί σας το εύχομαι. Κατ΄αρχήν, η μετρίως ευάριθμη λίστα συγγραφέων και γραφιάδων που έχω διαβάσει μου χορήγησε νωρίς κι εγκαίρως ένορκη βεβαίωση ότι δεν χειρίζομαι τον λόγο εξαιρετικά. Ισα-ίσα που μπορώ κάποιες φορές να εκφράζω αυτό που θέλω να εκφράσω με σχετική ακρίβεια, κυρίως στις φορές που χαλαρώνω κι αφήνω τον λόγο να με χειριστεί αντί να παλεύω για το αντίθετο.

    Αντιλαμβάνομαι πως βρισκόμαστε σε ένα φόρουμ που μες στα τελευταία κοντά 20 χρόνια που παρεπιδημώ, είδε την σοσιαλμυδοποίηση να κανονικοποιεί το μίσος για την γνώση, την ακρίβεια και κυρίως τα νοήματα.

    Φυσικώ τω λόγω, λοιπόν, όποιος και εδώ μέσα ξέρει να κάνει πρόσθεση διψήφιων ακεραίων (με κρατούμενο - γουάου), φαντάζει μικρανηψιός του Αϊνστάιν. Η αντίδραση που προκαλεί αυτή η πλανεμένη ιδιοαντίληψη είναι συνήθως "χοληνεργική" κατά την (δική μου) έννοια ότι προκαλεί υπερέκκριση χολής, π.χ. στη μορφή "άντε ρε ψηλέα, που κορδώνεσαι κιόλας για να με κάνεις να φαίνομαι ακόμη πιο κοντός" . Αυτοαναφορικά πάντα, εφ΄όσον το απεκκρίνον χολή άτομο διατηρεί την ανέδραστη πεποίθηση ότι ο άλλος έμαθε πρόσθεση διψήφιων με στόχο να εκθέσει αυτόν που δεν την έμαθε. Οχι σπάνια, το άτομο που απευθύνει τέτοιες οιμωγές τρώσης της φιλαυτίας του, διαγιγνώσκει ναρκισσισμό στους "ενοχλητικούς" ψηλούς (θωρούμενους απ΄τη ζουμπότητά του).

    Είναι για αυτό ακριβώς λοιπόν που αντιτείνω το "Να 'στε καλά" σε σας που δεν αντιδράτε έτσι, ακόμη κι αν λαθεύετε στην αποτίμηση των γλωσσικών μου ικανοτήτων.

    Γενική σημείωση: Το γεγονός ότι η εκκριτική υπερδραστηριότητα της χοληδόχου κύστεως συναρτάται με την αυξημένη κατανάλωση λίπους, δεν θα μας απασχολήσει σε αυτό το σημείωμα.

    Τρελό άλμα σκέψης εδώ που, πρώτον φαντασιώνεται νομοτέλεια που οδηγεί από τον χειρισμό της γλώσσας στον χειρισμό του συνομιλητή, και δεύτερον αποδίδει τυχόν ιδιότητες του συνομιλητή (π.χ. ευχειρίσιμος) σε δικές μου ιδιότητες (π.χ. χειριστικός) πολλώ δε μάλλον και προθέσεις!

    Διαλέγω να πιστέψω ότι την "νομοτέλεια" την βρίσκεται στην ίδια την γλωσσική επικοινωνία και όχι σε δικές μου ιδιότητες και προθέσεις.

    Οπότε, έρχεται η ώρα να κάνω κι εγώ το άλμα σκέψης που μου αντιστοιχεί σε αυτόν τον διάλογο και να σας πω ότι συνδυάζοντας τα περί Τζιμάκου που προβλήθηκαν από σας και τα περί γλωσσικών ικανοτήτων που έχουν ως συνέπεια τον χειρισμό να εικάσω ότι πιστεύετε στη μαγεία των λέξεων που δημιουργούν πραγματικότητα.

    Τούτο μπορεί να μοιάζει λογικό, στην εποχή της γραφομανίας (Μ. Κούντερα) αλλά απέχει πόρρω από την πραγματική πραγματικότητα. Και σας επισημαίνω ότι ΔΕΝ παράγουν πραγματικότητα οι καλογυαλισμένες ή μη λέξεις με συντακτική ή μη ορθότητα όταν ΔΕΝ τροχιοδείχνουν στον κόσμο των νοημάτων.

    Σας το επισημαίνω όχι ανεκδοτολογικά στο στυλ του αστεϊσμού με τον ηλίθιο που πίνοντας χρόνια μπλακ ράσιαν στα μπαρ ταξιδεύει κάποτε στη ρωσία και συμπεραίνει από την απουσία τους τριγύρω του ότι η χώρα είναι ρατσιστική αφού κρατά όλους τους μαύρους ρώσους φυλακισμένους.

    Αλλά με το ισοδυναμο παράδειγμα της Μουμτζίδου για τα "εγρηγορότα" για τα οποία υπάρχουν όχι μόνο πλήθος αναλυτικών και δικαιολογητικών λέξεων στο ιντερνετ αλλά ακόμη και βίντεο, με ανθρώπους που βεβαιώνουν την ύπαρξη τους και είναι ικανοί να σας τα ρυθμίσουν κιόλας (με την κατάλληλη αμοιβή).

    Ακριβώς ομοίου αξίας, είναι και η φράση "Αριστερός Φασίστας" που περιέχεται στο μιμίδιο που αναρτήσατε και που ο Τζιμάκος δεν χρησιμοποίησε, όχι τυχαία.

    Και απολύτως "άκακη" φυσικά, ως μη επιδρώσα στην πραγματικότητα. Σας επισήμανα ότι δεν την είπε ο Τζιμάκος, επειδή ενστερνίζομαι τη φράση "το ψέμα, γίνεται ενίοτε αληθινό στις συνέπειες του" που αποδίδεται συχνά στην Φ. Τσαλίκογλου .-

    Στην ξερή ερώτηση "Πότε έγινε η άλωση της Κωνσταντινούπολης;" εγώ θα απαντούσα "Ποιά από τις δύο;" Αν το συγκείμενο ήταν για την πτώση του Βυζαντίου θα έλεγα "1453" κι αν μου βάλει 5 η δασκάλα, θα την σφάξω σαν κουνέλι και θα πάω να παίξω μπάλα.

    Πιστεύω εμπεριστατωμένα ότι κι ο Τζιμάκος το ίδιο θα έκανε.



    Εγραψα με μια κάποια ακριβεια: αφού αν δεν την καταλάβατε με το επίμαχο απόσπασμα, δύσκολα θα την καταλαβαίνατε σε δεύτερο χρόνο. Πουθενά δεν είπα ότι αυτό είναι επειδή δεν "νογάτε".

    Δυστυχώς, το πρόβλημα κατανόησης ΔΕΝ είναι στις περισσότερες φορές πρόβλημα πληροφόρησης ή νοητικής ικανότητας. Είναι πρόβλημα κόστους. Και συγκεκριμένα του κόστους που θα έχει μια κατανόηση, προκαλώντας ρήγμα στο εσωτερικό πλέγμα αντιλήψεων και πεποιθήσεων γύρω από τον κόσμο και την θέση μας σε αυτόν, δλδ. σε αυτό που κάποιες φορές ονομάζουμε προσωπική μας κοσμοθεωρία ή κοσμαντίληψη.

    Γενικά μιλώντας, αλλά τηρουμένων των αναλογιών ευθύνης, το κόστος είναι αυτό που επιτρέπει την ΤΥΦΛΩΣΗ και στους εγκληματίες και στους υποστηρικτές τους για να κοιμούνται ησύχως τα βράδια. Το κόστος, συν διάφορα πατήματα που προσφέρονται δωρεάν από τους χειριστές τους (το 'πε κι ο Μπάμπης ο Σουγιάς, ο Κώστας ο Γκοτζίλας, ο Πέτρος ο Μπαλτάς, ο Πεταλούδας ο Νίκος, ο Παπάρης ο Πρωτοσάλτος κλπ.)

    Χμμ... μάλλον ανάγκη επιβίωσης και καταμερισμός χρόνου με δεδομένο προσδόκιμο.

    Να σας το πω και μ' ένα πυκνό απόφθεγμα "Απ΄τον καθένα σύμφωνα με τις δυνατότητές του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του". Ισως το 'χετε ξανακούσει.
     
    Last edited: 25 Μαρτίου 2024
  10. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    @Δίας

    Namaste που λένε και στη γιόγκα!

    Μιας που δεν γράφεις ποτέ για βδσμ και μόνο πετάς πολιτικές αρλούμπες στο φόρουμ, δώσε βάση στα παρακάτω, για να σε κάνω σε 10 λεπτά ευρωπέογλου να κάνεις στράκες! Ωρα για Ευρωγνώση,

    Να σου θυμίσω, είχε παλιόκαιρο τη μέρα που βαριάκουσες.... (Τερζής, δεν βάζω λινκ, το βρίσκεις)

    Τρίτη φορά που γράφεις αυτή την σαχλαμπούρδα, και θα είναι κι η φαρμακερή... Για να δούμε λοιπόν, γιατί άραγε είσαι επίτιμος ταμίας του συλλόγου "δεν-ξέρω-τί-μου-γίνεται" (ταμίας = την πληρώνεις πάντα εσύ) και πρόεδρος της επιτροπής "λέω-ότι-να-ναι"...

    1. Δεν υπάρχει καμμία "απόφαση της ΕΕ που εξισώνει φασισμό και κομμουνισμό".

    Στο τρικυμισμένο σου μυαλό προφανώς έχεις το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του 2019 με τίτλο: "H σημασία της ευρωπαϊκής μνήμης για το μέλλον της Ευρώπης". Θυμήσου τον τίτλο, θα παίξει ρόλο παρακάτω.

    Αν δεν τύγχαινε η γκαντεμιά να λείπεις εκείνη τη μέρα που το κάνατε στο σχολείο στην Αγωγή του Πολίτη ή όπως διάολο τη λέγατε, θα είχες μάθει ότι η ΕΕ έχει συγκεκριμένα όργανα για τις αποφάσεις. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν είναι από αυτά. Εξ ου και τα ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως είδες και προσφάτως, χρησιμοποιούνται και ως πωπώχαρτα, τα συμπεράσματά των δε καλλιγραφούνται σε όρχεις και ωοθήκες.

    2α. To συγκεκριμένο ψήφισμα ορχηστρώθηκε από τις λεγόμενες χώρες του Βίζενγκαρντ (Ουγγαρία, Τσεχία, Πολωνία, Σλοβακία) δλδ. απ τις ακροδεξιές κυβερνήσεις τους που εγκατέστησαν εκεί οι αμερικανοί μετά το 90. Ηταν κορύφωση μακρόχρονης εκστρατείας που οργάνωσαν και χρηματοδότησαν οι αμερικανοί (και να οι μαύρες κορδέλες - τί άλλο χρώμα; - να τα χειροπιασίματα, να οι ομιλίες, να τα πληρωμένα συνέδρια κλπ.κλπ.).

    2β. Μιλάμε για τις χώρες που συνεννοημένα αρνήθηκαν να δεχτούν αναλογικά πρόσφυγες προς ελάφρυνση των χωρών πρώτης υποδοχής ("Δεν θέλουμε να είμαστε μια φυλή που αναμιγνύεται με μη-Ευρωπαίους" - Ορμπάν) πιθανότατα επειδή ήξεραν ότι όλοι οι πρόσφυγες θαλασσοδέρνονται για να έρθουν στην ελλάδα (σι-σαν-σεξ και υποσχεμένη ιλιγγιώδης αύξηση του κατώτατου μισθού). Ετσι, οι χώρες αυτές οδήγησαν τον Γιούνκερ και τον Επίτροπο Αβραμόπουλο σε πρόταση να ζητήσουν απ αυτές να καταβάλουν 250,000 ευρώ για κάθε πρόσφυγα που δεν θα δέχονταν και τα χρήματα να δοθούν στις χώρες υποδοχής. Πρόταση που μπλόκαρε μεταξύ άλλων και η ελλάδα (δεν το 'ξερες; γουάου!).

    Χάιλάιτ: μιλάμε για τον ίδιο Ορμπάν που του δώσαμε με την αξία του, τα λεφτά που του παρακρατούσαμε ως Ευρωπαϊκή Ένωση με τις Αξίες μας - τα κρατούσαμε επειδή, λέει, είναι καραμπάμ δικτάτορας αφού έχει πάρει και τις τρεις εξουσίες πάνω του (εκτελεστική, νομοθετική, δικαστική - μα πού αλλού γίνονται αυτά!?!?!). Του τα δώσαμε όμως με την αξία του, επειδή στην σχετική με την Ουκρανία σύνοδο σηκώθηκε από την καρέκλα του και πήγε να κατουρήσει αντι να βάλει βέτο στην κρίσιμη ψηφοφορία και έτσι μας άφησε να δώσουμε στην Ουκρανία όοοοολα τα λεφτά που περίσσευαν και δεν τα θέλανε οι αγρότες της ΕΕ οι οποίοι ζητάνε να τους δοθούν από Τέσλα τρακτέρ στον καθένα. Ως κατάλαβες, απ΄τον προστάτη του Ορμπάν κρεμόμασταν εμείς και οι Αξίες μας και στο τσακ σωθήκαμε ("κάνε παναγίτσα μου ν΄αργήσει στο κατούρημα, να στάξει, να τινάξει, να προλάβουμε να ψηφίσουμε με σχετική απαρτία..." - μα του προτείναν αποχή με αντάλλαγμα, για να μη βάλει βέτο - όχι, πες, πού αλλού γίνονται αυτά!?!?!).

    Κι έτσι υπερίσχυσαν οι Αξίες μας κι έχουν τώρα οι Ουκρανοί κι άλλα λεφτά για σκότωμα.

    2γ. Το ψήφισμα στηρίχθηκε δυναμικά από Εσθονία (γνωστή για την πρόσφατη παλινόρθωση και κατασκευή νέων μνημείων για τους ήρωές της, Εσθονούς αξιωματικούς των Ες Ες, που είχαν επανδρώσει ολόκληρη μονάδα Ες Ες, ταπεινή προσφορά στους Ναζί) και από τις παρομοίου Ναζιστικής λατρείας Λετονία (κοινές εορτές μνήμης των Λετονικών Ες Ες με Εσθονία, χωρίς όμως κυβερνητική εκπροσώπηση) και την σούι τζένερις Ναζιστικής εμπλοκής Λιθουανία (έφτιαξε Ες Ες αλλά δεν δεχόταν επικεφαλής Ναζί, ήθελε δικούς της!).

    2δ. Αυτούς όλους, τους είχε βάλει σε μια σειρά ήδη από δεκαετίας ο τότε δημοκράτης αλλά και καλός χριστιανός, δλδ. χριστιανοδημοκράτης, υπουργός εσωτερικών της Γερμανίας, ζητώντας να γίνει μια επιτροπή στο ευρωκοινοβούλιο που θα μελετήσει τον "ολοκληρωτισμό του προηγούμενου αιώνα". Αυτός ο υπουργός που αναβαθμίστηκε σε οικονομικών αργότερα λεγόταν Σόιμπλε, αν σου θυμίζει κάτι. Στην ελλάδα είχε και το υποκοριστικό "σκατοψύχης", μπορεί να τον έχεις ακούσει έτσι.

    2ε. Το κείμενο περιέχει άρθρα από κάθε πικραμένο, ένα άρθρο μάλιστα την πέφτει στη Ρωσία του 2019 (!!!) που βρίσκεται ήδη τότε κάτω από κυρώσεις της ΕΕ. Τα χώνει δλδ. στον Πούτιν του 2019 (!!!) για ξέπλυμα του Κομμουνισμού (!!!) ο οποίος Πούτιν τον Ιανουάριο του 2021 δίνει την μνημειώδη ομιλία του επίσημα προσκεκλημένος στο Νταβός στην οποία λέει προς τη Δύση ότι η φιλία πρέπει να είναι αμφίδρομη, δεν μπορεί μόνο η Ρωσία να είναι φίλος της Δύσης, και πρακτικά εκφράζει την πίκρα του που δεν τον βάζουν στο ΝΑΤΟ!!!

    3. Μολονότι ο καημός των ως άνω πικραμένων δείχνει να είναι η εξίσωση του ναζισμού με τον κομμουνισμό (σαν αμερικάνικη ταινια όπου οι βιετκονγκ είναι κι αυτοί εξίσου κωλόπαιδα κι αλήτες, όχι μόνο οι αμερικάνοι που εισέβαλαν στη χώρα τους από το πουθενά) η δική μου γνώμη είναι διαφορετική.

    Με όλη αυτή τη σύγχυση στο κείμενο περί κομμουνισμού / Σοβιετίας, σταλινισμού κλπ. (πουθενά "σοσιαλισμός" - δάκτυλος Ανδρέα?!?!) και την απόλυτη συσκότιση περί του φασισμού στην Ευρώπη του 20ου αιώνα (πού; σε ποιές χώρες; από ποιούς; αναφέρεται 2 φορές η Γερμανία - "γερμανικός ναζισμός", αλλά ο φασισμός πού; Ιταλία; Ισπανία; Ελλάδα; Πορτογαλία; Αλλού; τίποτα! πού στην ευρώπη είχαμε απολυταρχικά καθεστώτα τον προηγούμενο αιώνα; ο ναζισμός των άλλων χωρών Κ. Ευρώπης, Βαλτικής, Σκανδιναβίας που είναι; πουθενά;) θεωρώ ότι οι πικραμένοι εργαλειοποιήθηκαν σε μια προσπάθεια να γίνει συμψηφισμός των Ναζί με τη Σοβ. Ενωση (δλδ. αυτού που αιματοκύλησε την Ευρώπη, με αυτόν που την διέσωσε δίνοντας 20+ εκατ. νεκρούς) ώστε ο φασισμός να μείνει αλώβητος, για μελλοντική χρήση.

    Θα μου πεις, γιατί τότε δεν καταδίκαζαν μόνον τον κομμουνισμό και τας παραφυάδας αυτού; Επειδή γλυκέ μου αδιάβαστε, ήταν η καλή η ευκαιρία να δείξουν ότι αν το σκυλί που έχεις και προγυμνάζεις για να χυμήξει στον αντίπαλο σου, σηκώσει κεφάλι, πονηρέψει και δαγκώσει το χέρι που το τάιζε θα έχει κακό τέλος. ("το τάιζε" δεν εννοώ μόνον εξοπλισμούς και χρήμα, εννοώ και "το τάιζε την Τσεχοσλοβακία" για παράδειγμα, αν έχεις ακουστά). Δεν θα σου πω πού αλλού το έχεις δει αυτό, είναι άσκηση για το σπίτι.

    Τοιουτοτρόπως, σε απόλυτη αντιστοιχία με την ασύλληπτα φαεινή ιδέα που είχε ο διαφημιστής Νίκος Δήμου να σχεδιάσει το σηματάκι-σλογκανάκι "Δεν ξεχνώ" για την Κύπρο, ώστε να είναι βέβαιον ότι η Τάξις μας θα ξεχάσει το ντροπιαστικό (για την Τάξιν μας) "η Κύπρος κείται μακράν" και θα λάβει υπόψιν της ότι και με όσην Κύπρον επερίσσεψεν μπορούν να βγαίνουν φράγκα, έτσι και το εν λόγω ψήφισμα ονομάστηκε "H σημασία της ευρωπαϊκής ΜΝΗΜΗΣ για το μέλλον της Ευρώπης",

    Δλδ. αν θες να πάμε μπροστά, το φασισμό να μη θυμάσαι κι όλα τ΄άλλα γίνονται. Πες φερ΄ειπείν ότι ήταν δύο συμμορίες, οι ναζί κι οι κουμμουνιστές που κατά βάθος ήταν φίλοι, αλλά τσακωθήκανε για τη Μαιρούλα και τα κάνανε πουτάνα όλα, έτσι, για τη φάση και τον ολοκληρωτισμό, κατάλαβες; Οταν ακούς για ΜΝΗΜΗ και ποτέ δεν θα ξεχάσουμε να ξέρεις ότι σου λένε τί πρέπει να ξεχάσεις...

    Σάμπως βλέπεις εσύ τώρα που φουντώνουν τα φασιστικά κόμματα κι οι αντίστοιχες κυβερνήσεις στην ευρώπη, να φοράνε σβάστιγκες; Δε βλέπεις. Αρα; Ολα καλά... Δεν είναι φασίστες, Κι αν είναι, θα χουν διεισδύσει τίποτα "Αριστεροί Φασίστες" μέσα τους, γι αυτό. Γύρνα τώρα απ΄την άλλη, και ξαναπάρτον λίγο... (τον ύπνο, δεν είμεθα αισχροί αν μας διαβάζει και κανάς παπάς...)

    Το άλλο δε, με τον "αιώνα του ολοκληρωτισμού στην Ευρώπη" που τσαμπουνάνε αυτοδίδακτοι, αλλά όχι αυτοδίαιτοι ιστορικοί ντυ Κωλ, ασχολίαστο... Δλδ. ρε μπρο, ο αιώνας του Ναπολέοντα τί ήτανε; Αφιερωμένος στη Δημοκρατία, το πλέξιμο και το βελονάκι;

    <αν και σήμερα το ωρολόγιο πρόγραμμα γράφει Ευρωγνώση σου βαζω διάσπαρτες και σταλίτσες πατριδογνωσίας, τσέκαρε τις με φλούο, γιατί κάτι τέτοια πέφτουνε στις τελικές εξετάσεις και (κ)λένε όλοι "μα ήταν εκτός ύλης" και μαλακίες, από σένα θέλω πάντα την επιμέλεια που εχεις δείξει και στα δικά σου γραπτά>

    4. Και το καλύτερο για σήμερα: ΨΕΥΔΩΣ διακονούν διάφοροι διακονιάρηδες σημαντικότητας ότι η ελληνική αντιπροσωπεία τάχαμου ΔΕΝ εψήφισε τούτο το αγλάισμα ευρωπαϊκής πολιτικής ιστορίας σε μορφή ψηφίσματος. Επ' αληθεία, λοιπόν, να πούμε ότι παρά τη λύσσα του ΕΛΚ (οι Δεξιοί) να ψηφιστεί μονοκούκι το μπουρδέτο, ο Βαρβιτσιώτης (φάδερ) στην ομιλία του είχε την ευγενή σύλληψη να πει ότι το ευρωκοινοβούλιο ΔΕΝ αποτελείται από ιστορικούς, ούτε έχει ρόλο να αποτιμήσει την ιστορία, γι αυτό και δεν το ψηφίζει το κόμμα του. Αλλοι είπαν "απαράδεκτον και ανιστόρητον!", άλλοι απείχαν, ίσως για να 'χουν καμμιά πισινή για μετά (το Ευάκι, πείτε να πουν στον Μουμτζή - και στη Μουμτζίδου; - απείχε). Ούτε τα αύγουλα δεν το ψήφισαν, σου λέει βάζετε τους ναζήρωες ίσα κι όμοια με τον κάθε στάλιν που μας έχωσε τη σημαία στον τουρλωτό μας τρούλο....

    Αλλά τώρα ήρθε η ώρα να μάθεις εσύ και μόνον εσύ @Δίας την ΑΛΗΘΕΙΑ που τόσο συσκοτίστηκε.. Ποιοί ψήφισαν υπέρ σε τούτο το αραβούργημα αγραμματοσύνης; Ποιοί, ο-ε-ο;

    Πρώτος και καλύτερος ο ψέκας του Βελό - αλλά αυτός συγχωρείται θα πει κανείς, μπορεί να το είχε δει σε τίποτα χειρόγραφα του Ιησού που μείναν απούλητα στο θεομπαίχτη, τα οποία ίσως λέγανε "Και εγένετο εκείνη την εποχή, να διατρανώσουν οι Χαζοί, ότι θα γίνουν οι Ναζί και από δίπλα οι Ερυθροί, δύο εις σάρκαν μίαν, Ααααμήν!"

    Ποιός άλλος όμως; Εδώ σε θέλω... (ήχος σασπένς: εξηκοστά τέταρτα στο ταμπούρο που καταλήγουν σε ράιντ!)

    Αντε, να μη σε αργώ και φας τα νύχια ως τον αγκώνα: το ψήφισμα ψήφισε ΚΑΙ Η ΜΙΣΕΛ!!!! Ναι ρε μπρο, η Μισέλ, η τώρα πια γνωστή και λατρεμένη Αν Μισέλ, αυτή η πολυπλόκαμος ευρωβουλευτίνα που, κατά πως είπε, στις θητείες της στο ευρωκοινοβούλιο πρόλαβε και απόκτησε από μόνη της στις προσωπικές επαφές της όλα τα ιμέιλ όλων των ελλήνων κατοίκων Ιαπωνίας, Καναδά κι Ανταρκτικής και είπε να τους στείλει ένα "Τζα!" ακριβώς μια μέρα μετά που τα δώσανε τα ιμέιλ τους στο κράτος για την αδιάβλητη επιστολική ψήφο!

    ΑΥΤΗ Η ΜΙΣΕΛ ΡΕ ΜΠΡΟ, ΟΧΙ ΑΛΛΗ, ΕΣΠΑΣΕ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ,
    ΕΠΕΙΔΗ ΤΡΑΒΟΥΣΕ ΕΝ ΕΤΕΙ 2019 ΖΟΡΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ !!!

    Διότι τελικά, είναι σοφόν το σαφές: Αυτοί είστε. Αυτοί ήσασταν. Και αυτοί θα είστε.

    ΖΑΒΟΛΙΑΡΕΣ ΣΤΟ ΚΟΥΤΣΟ ΤΗΣ ΑΛΑΝΑΣ

    Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Αλλά κωμικοτραγικά επικίνδυνο. Προφανώς, το τωρινό αμάρτημα έφερε καρατόμηση εντός ολίγων ωρών/ημερών. Επειδή στράφηκε εναντίον των ίσων και ομοίων της, δλδ. των δικών της - η ποταπή! Αν είχε βάλει κανάν ασύρματο στο πωπουδάκι πολιτικού αντιπάλου να κρυφακούει και να ενημερώνει κάθε πότε κλάνει, μπορεί να παιρνε και 27 χρόνια να φτάσει το θέμα σε διαλεύκανση (πρωκτού) κι απόφαση. Αλλά κάποτε θα φτανε. Γιατί αυτές είναι οι Αξίες μας.

    Αυτά ΔΕΝ στα λέω επειδή όφειλες να τα ξέρεις πριν πεις τη άποψή σου. Οχι, μπορείς και να μην τα ξέρεις. Κι ας διαβάζεσαι συγχρόνως ανέδραστος και αποφαντικός. Στα λέω γιατί βλέπω να μαζεύονται πολλά τα μαύρα σύννεφα πάνω από την Ευρώπη όσο τρέχει κάθε μέρα όλο και πιο γρήγορα η Παρακμή.

    Την ευρωγνώση στη γράφω για να ξέρεις τί σε/μας περιμένει. Δεν τους δίνεις αρκετά λεφτά, είναι και πολλοί οι πλούσιοι, και είναι δύσκολο να τους βγάλεις περισσότερα. Κάποια στιγμή, οι μαλακίες με τις βάσεις στο φεγγάρι και τα έι-άι για διάσωση της ροής κονόμας θα κοπούν και κάποια ομάδα σκυλιών θα ορμήξει στην άλλη.

    Την πατριδογνωσία στη γράφω για να ξέρεις από ποιούς περιμένεις να σε σώσουνε.

    Και δεν σε θέλω να βρεθείς στην θέση που βρέθηκε ο αντίστοιχος σου Herr Pandelinen κι άρχιζε να ψελλίζει "εμείς που να ξέραμε, τους βλέπαμε να μπαίνουνε στα τρένα, λέγαμε καμμιά εκδρομή θα πηγαίνουν, αφήναν και το σπίτι ανοιχτό, λέγαμε δεν θα αργήσουν ας τους περιμένουμε μέσα, αλλά αυτοί δεν έρχονταν οπότε κάτσαμε σπίτι τους και τσιλάραμε, ειχανε αφήσει ρούχα, έπιπλα, κάτι κρυμμένα χρυσαφικά που τυχαία βρήκαμε σπάζοντας τα πατώματα και σκάβοντας τους τοίχους, πού να φανταζόμασταν και πού να φανταστούμε.." Και υπόψη ότι αυτή θα είναι η καλή εξέλιξη για τους κυρ-Παντελήδες...

    Πάνε λέω εγώ και συ καμμιά βόλτα, και μπες σε κανά σινεμά να δεις μια ταινία που λέγεται Ζώνη Ενδιαφέροντος, είναι μια ταινία σπουδή στη μεσοτοιχία, αυτό που στέκει ανάμεσα σε μας και στους Αλλους. Πήρε και κάτι Οσκαρ με ή χωρίς την έγκριση του Χόλιγουντ...

    Και διάβασε κι εδώ αν θες τί είπε κι η Μπριγκίτε, που θα την δεις δραματοποιημένα στην ταινία ως 10χρονη να παίζει στην πισίνα παρά τις μυρωδιές.


    Α, για πες.. ήσουν κι εσύ Χημείο το '79 κι έφαγες καμμιά κατραπακιά απ τα ΚΝΑΤ ώστε σου μεινε κουσούρι να το θυμάσαι ως "εξέγερση Πολυτεχνείου"; Αγωνιστής του αντιεξουσιαστικού χώρου; Κοίτα να δεις που μπορεί να σε είχα παρεξηγήσει...

    Εμείς τον ακούμε τί λέει, και οι περισσότεροι καταλαβαίνουμε και τί λέει, δεν ξέρω εσύ τί καταλαβαίνεις. Τον άκουσες στο επίμαχο κλιπάκι; Μήπως κατάλαβες και σε ΠΟΙΟΝ αναφέρεται όταν λέει ότι ΔΕΝ είναι αριστερός αφού δέρνει τη γυναίκα του; Αν όχι, δεν πειράζει. Ο,τι κατάλαβες, κατάλαβες.
     
    Last edited: 27 Μαρτίου 2024
  11. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Συνεδρίαση της 18ης Σεπτεμβρίου 2019 - Στρασβούργο
    Θέμα «H σημασία της ευρωπαϊκής μνήμης για το μέλλον της Ευρώπης»

    1) Πρακτικά ολόκληρης της συζήτησης (link)
    (17. Η σημασία της ευρωπαϊκής μνήμης για το μέλλον της Ευρώπης (συζήτηση))

    2) Το τελικό κείμενο που υιοθετήθηκε. (link)
    «Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 19ης Σεπτεμβρίου 2019
    σχετικά με σημασία της ευρωπαϊκής μνήμης για το μέλλον της Ευρώπης»
    ("European Parliament resolution of 19 September 2019
    on the importance of European remembrance for the future of Europe")

    Απόσπασμα:
    ...
    - 3. υπενθυμίζει ότι το ναζιστικό και το κομμουνιστικό καθεστώς διέπραξαν μαζικούς φόνους, γενοκτονία και εκτοπίσεις, και προκάλεσαν μια άνευ προηγουμένου στην ιστορία της ανθρωπότητας απώλεια ανθρώπινων ζωών και στέρηση ελευθερίας, και υπενθυμίζει το εξαιρετικά ειδεχθές έγκλημα του Ολοκαυτώματος που διέπραξε το ναζιστικό καθεστώς· καταδικάζει απερίφραστα τις επιθετικές πράξεις, τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και τις μαζικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν από το ναζιστικό, το κομμουνιστικό και τα λοιπά ολοκληρωτικά καθεστώτα
    ...
    15. υποστηρίζει ότι η Ρωσία παραμένει το μεγαλύτερο θύμα του κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού και ότι η μετεξέλιξή της σε δημοκρατικό κράτος θα συναντά εμπόδια όσο η κυβέρνηση, η πολιτική ελίτ και η πολιτική προπαγάνδα συνεχίζουν να ξεπλένουν τα κομμουνιστικά εγκλήματα και να εξυμνούν το σοβιετικό ολοκληρωτικό καθεστώς· καλεί ως εκ τούτου τη ρωσική κοινωνία να συμβιβαστεί με το τραγικό παρελθόν της·
    16. εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για τις προσπάθειες της σημερινής ρωσικής ηγεσίας να διαστρεβλώσει τα ιστορικά γεγονότα και να ξεπλύνει τα εγκλήματα που διέπραξε το σοβιετικό ολοκληρωτικό καθεστώς και τις θεωρεί ένα επικίνδυνο στοιχείο του πολέμου ενημέρωσης που έχει κηρυχθεί κατά της δημοκρατικής Ευρώπης, με στόχο τη διαίρεση της Ευρώπης, και, ως εκ τούτου, καλεί την Επιτροπή να αντιμετωπίσει αποφασιστικά αυτές τις προσπάθειες
    ...
    - 22. αναθέτει στον Πρόεδρό του να διαβιβάσει το παρόν ψήφισμα στο Συμβούλιο και στην Επιτροπή, καθώς και στις κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια των κρατών μελών, στη ρωσική Δούμα και στα κοινοβούλια των χωρών της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης.

    3) Αποτελέσματα ψηφοφορίας (link)
    Υπέρ = 535 (82%)
    Κατά = 66 (10%)
    Αποχές = 52 (8%)

    Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (link)
    (Αρμοδιότητες και διαδικασίες)
     
  12. skia

    skia Contributor

    Χειρότερο κι από το Κοινοβούλιο έχει γίνει το forum. Λαμπρά!!!