Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι σκέφτεσαι τώρα ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος anasia, στις 9 Δεκεμβρίου 2005.

  1. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Η τοποθέτησή σου επιβεβαιώνει και αιτιολογεί την επιτακτικότητα της καθιέρωσης του όρου "γυναικοκτονία" για να γίνει ορατή η έμφυλη βία σε όσα άτομα εθελοτυφλούν ακόμα. Η Ποινική θέσπιση του όρου θα γίνει σύντομα όπως έγινε και στην Κύπρο.
     
  2. xdx

    xdx New Member

    Ο τοξικος ανθρωπος θα πιαστει απο ενα μικροοοο λαθακι, στην περιπτωση μας ορθογραφικο, για να αποδομησει(?) τα επιχειρηματα του αλλου.
    Οκ, δικαιωμα σου.
     
  3. xdx

    xdx New Member

    Βαλε καποιο λινκ με τον πκ της Κυπρου να δω αυτο στο οποιο αναφερεσαι.
     
  4. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Καλά, μην ποντάρεις και όλα σου τα λεφτά σ' αυτό...
     
  5. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

  6. Iagos

    Iagos Contributor

    Βρέθηκε ο κρίνος
     
  7. sapfw

    sapfw out of order Contributor

  8. Keiko Mika

    Keiko Mika 愛する人たちに裏切られた Premium Member

    Κάποιες φορές αναρωτιέμαι..
    Η ταμπέλα κάνει την αλήθεια ή Η αλήθεια κάνει την ταμπέλα.
     
    Last edited: 9 Απριλίου 2024
  9. xdx

    xdx New Member

  10. iolanda

    iolanda Contributor

    Είναι εντυπωσιακό, όχι μόνο πόσα συναισθήματα νιώθουμε για τους άλλους, αλλά και για τον ίδιο μας τον εαυτό.
     
  11. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Σήμερις στο Gym, μια με πέρασε για παλικάρι  
     
  12. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member



    Αυτές οι γραμμές είναι απολύτως σωστές και πολύ ωραία διατυπωμένες, οπότε είμαι βέβαιος ότι κάποιος εκθεσάς θα μπορούσε να τις χρησιμοποιήσει αυτούσιες σε προετοιμασία μαθητών για πανελλαδικές εξετάσεις ανεξαρτήτως δέσμης και κατεύθυνσης.

    Πλην όμως, τί σχέση έχουν με το προκείμενο; Σε ποιό σημείο πιστεύετε εσείς ότι διαφωνούμε;

    Ρεπρίζ να ξεθολώσει το παρμπρίζ:

    Αναρτήσατε ένα μιμίδιο το οποίο είχε ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ μια φράση που απέδιδε στον Τζίμη Πανούση. Σας επισήμανα το πιο σχετικό απόσπασμα από συνέντευξη του στο οποίο ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ, ΕΛΕΓΕ 'ΑΛΛΑ.

    Το μιμίδιο χρησιμοποιούσε φράσεις του Τζιμάκου απ΄τη συνέντευξη και κατέληγε σε μία ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ("Ακόμα κι ένας [...] Αριστερός μπορεί να είναι Φασίστας μεγάλος").

    Το απόσπασμα κρατάει 0:54 που σημαίνει ότι μπορείτε να το ακούσετε προσεκτικά περίπου 60 φορές την ώρα σε λούπα - πόσες μέρες μπορούμε λέτε να συζητάμε για το αν το μιμίδιο είναι παπάτζα ή όχι; Εχει αλλάξει η χρήση των εισαγωγικών στη γραμματική και έμεινα πίσω;

    Δηλαδή διαφωνούμε σε τί; Εγώ λέω ότι δεν το λέει και σεις λέτε ότι το λέει; Μήπως πιστεύετε ότι έκανα ντιπ φέικ βίντεο με τον Πανούση και του άλλαξα τα λόγια; Τόσο σύντομα μετά την ανάρτησή σας; Είμαι καλός με τα μπλιμπλίκια, αλλά όχι τόσο.

    Για την ακρίβεια, το βίντεο το βρήκα πολύ εύκολα γιατί γνώριζα την περίπτωση, επειδή ασχολιόμουν με την πολιτική ήδη από τότε που ειπώθηκαν αυτές οι κουβέντες και έγιναν αυτές οι στρεβλώσεις. Και σας επισήμανα άμεσα ότι αυτή η στρέβλωση πρωτοέγινε από μια φασιστική εφημερίδα, και αναπαράγεται έκτοτε από αντίστοιχους λογαριασμούς στα σόσιαλ καθώς και από μερικούς "άχρηστους ηλίθιους" (φράση που ΔΕΝ χρησιμοποίησε πουθενά ο Λένιν, όπως ΔΕΝ χρησιμοποίησε και την αντίστοιχη που του αποδίδουν όσοι έμαθαν τον Λένιν από το Μανδραβέλη (παλαιός Μουμτζής, αν δεν τον ξέρετε) ).

    Μήπως εννοείτε ότι διαφωνούμε στην ερμηνεία αυτών που όντως είπε ο Τζιμάκος; Χαχαχα...

    Μα τί αξία μπορεί να έχει η ερμηνεία μιας kinvara ή ενός Dream ή ενός άλλου avatar για να γίνει αντικείμενο διαφωνίας; Το ημερολόγιο γράφει 2024, μεσεγγυητές της αλήθειας δεν υπάρχουν, ο καθένας δίνει ότι ερμηνεία του 'ρθει σε οτιδήποτε και κάπου στο διαδίκτυο θα υπάρχει και κάποιος που ερμηνεύει μια φράση του Αϊνστάιν να σημαίνει "τον πατσά πάντα να τον τρώς ψιλό και κρύο".

    Και τώρα εμεις θα διαφωνήσουμε για την ερμηνεία των λέξεων ενός καλλιτέχνη που είναι και νεκρός; Χαχαχα...

    Οι μόνες ερμηνείες φράσεων με τις οποίες διαφωνώ και ασχολούμαι είναι αυτές που με αγγίζουν προσωπικά, π.χ. η ερμηνεία που δίνει ο σουβλατζής μου στη λέξη "τυλιχτό" να σημαίνει "διπλωμένο στη μέση". Αυτές οι ερμηνείες δεν τρώγονται με τίποτα.

    Πάντως για να μη τυχόν ζηλεύετε που στον @Δίας τα επεξηγώ τζαμπα, αν ακούσετε προσεκτικά το απόσπασμα θα καταλάβετε πολλά πράγματα. Είναι μια αποστροφή της συνέντευξης του Τζίμη στην οποία μιλάει για το ΣΕΞΙΣΜΟ και τη ΦΑΛΛΟΚΡΑΤΙΑ, παρουσιάζει τη φασιστική συμπεριφορά ως νοοτροπία και σαν παράδειγμα φέρνει έναν που λέει ότι είναι αριστερός και δέρνει τη γυναίκα του. Την εποχή που το λέει αυτό ο Τζίμης, βοά η Αθήνα (κυρίως στα σαλόνια, όχι στα αλώνια) για τον περί ου ο λόγος και το απόσπασμα συζητείται πάρα πολύ καθόσον πολλοί ήξεραν και μόνο ο Τζιμάκος είχε κοχόνες να μιλήσει και να τον φτύσει "ανοιχτά".

    Βλέπετε, υπάρχει και μπακγκράουντ όταν δεν ζεις στον ανιστορικό χρόνο: η ίδια οικογένεια που το κάνει και τώρα, μία από τις διοικούσες οικογένειες της χώρας, είχε από τότε προσπαθήσει να φτιάξει ένα "αριστερό" πολιτικό μόρφωμα με δικό της μπροστινό - δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Αλλά αυτά είναι ύλη από πολύ κατοπινά κεφάλαια και ενδιαφέρουν μόνον κάποιον που θέλει να μάθει την ιστορία του τόπου του, οπότε και θα τα βρει μοναχός του - δεν μένει τίποτα κρυφό σε μικρό χωριό.

    Κανένα από τα παραπάνω γεγονότα δεν μπορεί να ακυρώσει την ερμηνεία τη δικιά σας ή οποιουδήποτε άλλου στα λόγια του Πανούση. Πολλώ δε μάλλον τις πεποιθήσεις του καθενός, πεποιθήσεις που ψάχνει να τις επαληθεύσει στα λόγια του Πανούση, της Γκρέτα Γκάρμπο ή του Γκράουτσο Μαρξ.

    Ξαναλέω ότι είναι 2024 και είμαστε πλέον "απελεύθεροι" από τα νοήματα που μας κρατούσαν δουλικά στο μόχθο, μες στις φυτείες των λέξεων που ονομάστηκαν κείμενα. Το ό,τι να ναι, έγινε ο νέος κανών, όχι η εξαίρεση.

    Η γενική μου παρατήρηση για το δημόσιο διάλογο είναι να γίνεται πρώτα μια σπονδυλοδεσία, αν είναι απαραίτητη, και μετά να εκφράζει ο καθένας την δική του άποψη και να αφήνει τις πατερίτσες με τα λόγια "μεγάλων ανδρών¨ πόσο μάλλον τα ανείπωτα.

    Οταν ο πάγιος τισκεφτές @Δίας γράφει "Οι μεγαλύτεροι φασίστες είναι οι αντιφασίστες" 2-3 φορές το χρόνο σε άσχετα νήματα, εκφράζει τη δική του άποψη - δεν το βάζει σε εισαγωγικά να το λέει δήθεν ο Γκράμσι. Εκεί, τί παρέμβαση να κάμω; Νευροχειρουργός είμαι να του ανατάξω τις "συνάψεις κρίσης"; (το κύδος στη @rea... για την εύστοχη ορολογία)



    Δεύτερη φορά που μου γράφετε τί λέει (χωρίς να συνομολογείτε τί ΔΕΝ λέει), άρα σας κάνει εντύπωση...

    Να υποθέσω ότι οι πολιτικοί όροι Αναρχοφασισμός και αναρχοφασίστας σας είναι άγνωστοι;

    Ειδικά για τα Εξάρχεια, να υποθέσω ότι δεν έχει τύχει να πάτε σε καμμιά κρίσιμη διαδήλωση καμμιάν ώρα νωρίτερα και να πετύχετε π.χ. την κλούβα στην 3ης Σεπτεμβρίου να αδειάζει δεκάδες παλικαράκια με χούντις (ωραία λεκτική σύμπτωσις!) και τσαντάκια στην πλάτη που ξεχύνονται προς τα Εξάρχεια;

    Τις φωτό που είχαν δημοσιευθεί στον τύπο και ανέβει πριν κανά χρόνο και στο φόρουμ, με τα παλικαράκια να τσιλάρουν παρέα με τους ματάδες, να υποθέσω ότι δεν τις είδατε;

    Τον Πανούση εκ του τάφου περιμένατε, για να εντυπωσιαστείτε;

    Α προπό (και α λόττο αν θέλετε, που είναι πιο σύγχρονο) δεν σας κάνει εντύπωση που δεν κυκλοφορεί κανένα μιμίδιο που να λέει

    "Ακόμη κι ένας Κεντροδεξιός / Κεντροαριστερός / Ακροκεντρώος μπορεί να είναι μεγάλος Φασίστας";

    Λέτε να το 'χει ο κόσμος τούμπανο, βλέποντας τη συμπεριφορά τους τις κρίσιμες στιγμές; Βγάζει ένα νόημα. Ο Μέγας Διδάσκαλος του ζαβού, ο Μακρόν, παραβίασε το σύνταγμα με τη βοήθεια των ακροκεντρώων, όχι με τη βοήθεια της Λεπέν.


    Α, εδώ νομίζω πως έχετε το πρόβλημα που κατατρύχει τους σύγχρονους μανατζαραίους. Κατά πως λένε, υπάρχουν γνωστά πράγματα που τα ξέρουμε, υπάρχουν άγνωστα πράγματα που ξέρουμε ότι δεν τα ξέρουμε, και υπάρχουν κι άγνωστα πράγματα που δεν ξέρουμε ότι δεν τα ξέρουμε. Η τρίτη κατηγορία είναι η πιο επικίνδυνη όταν κάνουμε εκτιμήσεις για το πόσο θα διαρκέσει ένα πρότζεκτ.

    ΔΕΝ αυτοκαταλύεται το κόγκνιτιβ ντίζονανς με μια απλή ενημέρωση γεγονότων, είναι ενστικτώδης τεχνική επιβίωσης για όταν βρεθούμε σε πραγματικά ανυπέρβλητες δυσκολίες που απλώς ξεφεύγει σπειροειδώς σε διπλή συνείδηση για λόγους κοινωνικής προσαρμογής.

    Ετσι λοιπόν, ο χρόνος που ξόδεψα να σας απαντώ ειναι απειροελάχιστος μπροστά στο χρόνο που θα απαιτούσε ένα ουσιαστικά βοηθητικό αποτέλεσμα σε μια συζήτηση για το αν υπάρχει "Αριστερός Φασίστας" ή "Φασίστας Αριστερός" ή "Διεθνιστής Εθνικιστής" ή "Κυρίαρχος υπό" ή "σκλάβα Κυρίαρχη" κλπ.. Θα πιάναμε από γραμματική (π.χ επίθετο, ουσιαστικό, ποιό προσδιορίζει τί), μαθηματικά (π.χ. ποσοδείκτες), λογικές πλάνες (π.χ. τρου σκότσμαν και απάντηση σε αυτό) φιλοσοφία (π.χ. οντολογίες, είμαι vs δρω) και πολλή, πολλή κοινωνικο-πολιτική ιστορία. Το υπολογίζω χοντρικά κανά 2 με 2,5 χρόνια με δύο μιαμισάωρα τη βδομάδα.

    Τα τελευταία χρόνια, κάνω παρεμβάσεις στο φόρουμ αντιδρώντας σε δημοσιεύσεις με πολιτική χροιά που πριν 10 χρόνια θα προσπερνούσα ως γραφικές. Το κρίνω σκόπιμο επειδή στα δικά μου μάτια βλέπω σε όλη τη Δύση μια τραγικά φαρσική επανάληψη της πιο απωθημένης από την ιστοριογραφία περιόδου της σύγχρονης ιστορίας. Ομιλώ για τις δεκαετίες του '20 και του '30, εκείνα τα είκοσι χρόνια που οργάνωσαν το φασισμό ως όπλο για την υπερπήδηση των αδιεξόδων του ιμπεριαλισμού. Με την ταχύτητα κατάρρευσης της τρέχουσας ηγεμονίας οι εξελίξεις θα είναι πολύ ταχύτερες, δεν θα χρειαστεί 20ετία.

    Ευτυχώς, δεν είμαι ο μόνος - ήδη πολύς κόσμος μιλάει γι αυτό που έρχεται, μέσα από αυτό που συμβαίνει, και μάλιστα πολύ καλύτερα από μένα. Νομίζω θα βρείτε την άκρη του νήματος μόνη σας, αλλά αν σας έδινα ένα στάρτινγκ πόιντ, αυτό θα ήταν τούτο το άρθρο και το βιβλίο στο οποίο παραπέμπει

    Το βιβλίο των γειτόνων Ιταλων που ξέρουν από καλό φασισμό (και από καλό λάδι, αν και λίγο ελαφρύ για τα γούστα μου) αναφέρεται στην "Αφασιστική Δημοκρατία" - ορολογία του '20 - και αναρωτιέται αν αυτή μπορεί να υπάρχει. Στην κατάληξή του το άρθρο επίσης ανιχνεύει τα σημάδια του σιωπητηρίου που επιβάλλεται ήδη σαν κουβέρτα στην Ευρώπη. Φρονώ ότι ειδικά για την Ελλάδα, είμαστε - όπως πάντα - ένα βήμα μπροστά από τους κουτόφραγκους, έχουμε πιάσει την Αφασιακή Δημοκρατία

    Αλλά θέλω να είμαι σαφής: Οσοι μπορούμε και όσο μπορούμε, ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΦΡΟΝΙΜΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΗΣΥΧΑ. Θα το κάνουμε και για κείνους που δεν μπορούν. Και σε κείνους που μπορούν να αντιδράσουν, αλλά επιλέγουν να μην το κάνουν θα απαγγείλουμε Ντίλαν Τόμας σε τραγουδιστή ουαλέζικη αξάν: "Do not go gentle into that good night"....

    Dream