Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Θελει να Τον γαμησω..Τον κανει αυτο λιγοτερο Αφεντη?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος crystal angel, στις 4 Φεβρουαρίου 2007.

  1. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Ο γραπτός λόγος κάποιες φορές δεν βοηθά   
     
  2. KostantinosK

    KostantinosK Regular Member

    μια και συνδιαλεγόμαστε και σεις και γω μόνο με τον εαυτό μας, ας ενώσουμε τις μοναξιές μας

    Προφανώς η θεωρία του φυσικού δικαίου είναι η βάση της χριστιανικής ηθικής (κυρίως στον Καθολικισμό), σύμφωνα με την οποία οτιδήποτε φυσικό είναι και ηθικό. Ο κόσμος αποτελεί μια έλλογη τάξη πραγμάτων με αξίες και σκοπούς ενσωματωμένους εντός της ίδιας του της φύσης, η φύση είναι μέρος του θεϊκού σχεδίου, άρα είναι ηθική, οποιαδήποτε απόκλιση από τους φυσικούς σκοπούς των πραγμάτων είναι ανήθικη. ο φυσικός νόμος έχει ενσταλλαχτεί μέσα στον άνθρωπο από τον Θεό, είναι το αποτύπωμά Του, μέσω αυτού ο άνθρωπος συμμετέχει στον «αιώνιο νόμο», και συνίσταται σε ό,τι είναι σύμφωνο με την φύση του και τις φυσικές του κλίσεις.
    Κάπως έτσι η alt-right σήμερα επιχειρεί να ξαναταυτίσει αυτές τις έννοιες του "φυσικού" και του "ηθικού" με το νόμο, όπως έκανε κάποτε ο χριστιανισμός: π.χ. η απόλυτα αφύσικη και ανήθικη χριστιανικά άμβλωση απαγορεύεται και ποινικοποιείται σε διάφορες πολιτείες των Η.Π.Α. και με τον ίδιο τρόπο απαγορεύεται ο αφύσικος και ανήθικος γάμος των ομόφυλων ζευγαριών

    Δόξα τω Θεώ, που θα λέγαμε, ο άνθρωπος έχει από αιώνες "αμαρτήσει". Αλλιώς θα έπρεπε ακόμα να κάνουμε σεξ μόνο για αναπαραγωγή, όπως το θέλει η καλή μας φύση
     
  3. espimain

    espimain Contributor

    Η έννοια της ύβρεως είναι πολύ αρχαιότερη από τον Χριστιανισμό.

    Η ύβρις ήταν βασική αντίληψη της κοσμοθεωρίας των αρχαίων Ελλήνων. Όταν κάποιος, υπερεκτιμώντας τις ικανότητες και τη δύναμή του (σωματική, αλλά κυρίως πολιτική, στρατιωτική και οικονομική), συμπεριφερόταν με βίαιο, αλαζονικό και προσβλητικό τρόπο απέναντι στους άλλους, στους νόμους της πολιτείας και κυρίως απέναντι στον άγραφο θεϊκό νόμο - που επέβαλλαν όρια στην ανθρώπινη δράση -, θεωρούνταν ότι διέπραττε «ὕβριν», δηλαδή παρουσίαζε συμπεριφορά με την οποία επιχειρούσε να υπερβεί τη θνητή φύση του και να εξομοιωθεί με τους θεούς, με συνέπεια την προσβολή και τον εξοργισμό τους.

    Η βίαια, αυθάδης και αλαζονική αυτή στάση/συμπεριφορά, που αποτελούσε για τον αρχαίο ελληνικό κόσμο παραβίαση της ηθικής τάξης και απόπειρα ανατροπής της κοινωνικής ισορροπίας και γενικότερα της τάξης του κόσμου, πιστευόταν ότι (επαναλαμβανόμενη, και μάλιστα μετά από προειδοποιήσεις των ίδιων των θεών) οδηγούσε τελικά στην πτώση και καταστροφή του «ὑβριστοῦ» (ὕβρις > ὑβρίζω > ὑβριστής).

    Αποδίδοντας την αντίληψη σχετικά με την ύβρη και τις συνέπειές της, όπως τουλάχιστον παρουσιάζεται στην αρχαιότερή της μορφή, με το σχήμα ὕβρις → ἄτη → νέμεσις → τίσις μπορούμε να πούμε ότι οι αρχαίοι πίστευαν πως μια «ὕβρις» συνήθως προκαλούσε την επέμβαση των θεών, και κυρίως του Δία, που έστελνε στον υβριστή την «ἄτην», δηλαδή το θόλωμα, την τύφλωση του νου. Αυτή με τη σειρά της οδηγούσε τον υβριστή σε νέες ύβρεις, ώσπου να διαπράξει μια πολύ μεγάλη α-νοησία, να υποπέσει σε ένα πολύ σοβαρό σφάλμα, το οποίο προκαλούσε την «νέμεσιν», την οργή και εκδίκηση δηλαδή των θεών, που επέφερε την «τίσιν», δηλ. την τιμωρία και τη συντριβή/καταστροφή του. Από την κλασική εποχή και μετά, σε πολλές περιπτώσεις οι έννοιες Άτη, Δίκη και Νέμεσις φαίνεται να αποκτούν στη συνείδηση των ανθρώπων ισοδύναμη σημασία, αυτήν της θείας τιμωρίας.

    Από την Βικιπαίδεια
     
  4. tithon

    tithon Contributor

      
    αρκεί να απέχει απ την φύση, η οποία γιά τους χριστιανούς φιλοσόφους ταυτίζεται ευθέως με το "κακό", με το μήλο, το οποίο ..πρέπει να χαλιναγωγήσουν οι άνθρωποι, γιά να γίνουν άνθρωποι, αφύσικα πνευματικά όντα, αποσπασμένα απ τον κόσμο τούτο, πνιγμένα σε εξιδανικεύσεις. αντίθετα απ τους πλανημένους(!) παγανιστές.


    υπό τον άναρχο θεό



    και οι χριστιανοί φιλόσοφοι προσδιόρισαν την "φύση" στα μέτρα τους, πρίν "υιοθετήσουν" το "δίκαιο της φυσικής διαδοχής",
    ακριβώς το ίδιο, δηλαδή, που έκαναν και κάνουν τα ποικίλα, ριζοσπαστικής χριστιανικής καταγωγής, "φιλοσοφικά" ρεύματα, που ανθίζουν στις ηπα και διαδίδονται στον "δυτικό κόσμο", ανάμεσά τους οι αυτοπροσδιοριζόμενοι "νατουραλιστες", οι αυτοπροσδιοριζόμενοι "αφυπνισμένοι" και λοιπές εκλεκτικές εξιδανικεύσεις.


    η επιφανειακότητα, η προχειρότητα, δεν κάνει κανέναν "λιγότερο άνθρωπο". τον κάνει απλά λιγότερο ενημερωμένο και λιγότερα αντιλαμβανόμενο.  


    υγ: αν τύχει να διαβάσουμε κάτι, είναι εύστοχο να καταλάβουμε τι γράφει, αν διαβάζουμε κάτι γιά να επιβεβαιώσουμε όσα έχουμε από πριν υποθέσει οτι θέλουμε να γράφει ή να μην γράφει, είναι πολύ πιθανό να μην χρειάζεται να το διαβάσουμε.
     
  5. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Ποιος σας στέρησε την ελευθερία να αυτοπροσδιορίζεστε;
     
  6. MissLa

    MissLa AMAZON QUEEN

    Τι σχέση έχει ο Χριστιανισμός και η ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού με την καημενούλα που ρωτάει αν πρέπει να γαμήσει τον Αφέντη της;
     
  7. KostantinosK

    KostantinosK Regular Member

    Υποθέτω ότι ο Αυγουστίνος και ο Θωμάς ο Ακινάτης δεν είχαν τόσο καλή ενημέρωση όσο εσείς. Τόσο το χειρότερο γι' αυτούς
     
  8. tithon

    tithon Contributor

    έχουν ωραία ονόματα και ο αυγουστίνος, και ο τομάσο και βέβαια ο παύλος, αλλά πιθανόν δεν σας έχουν διαβάσει.
     
  9. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Για τις ευχούλες που πέφτουν που δεν επιτρέπεται να του κάτσει να της κάτσει λόγω απαγόρευσης από το σωματείο.
     
  10. MissLa

    MissLa AMAZON QUEEN

    Κάνατε συνέλευση και αποφασίσατε ότι δεν θα τον γαμησει τελικά;
     
  11. Βρισηίδα

    Βρισηίδα To submit isn’t to be forced.

    Και εγω αυτό σκεφτόμουν να ρωτήσω μετά λέω άσε θα με κράξουν  
     
  12. rea..

    rea.. Contributor

    ... μόνο ένα? φέραμε πολιτικους μηχανικούς με ειδικές μελέτες για το είδη στραπόν, αεροδυναμικές , μετεωρολόγους, σεισμολόγους, ένα σκασμό λεφτά, στις Βρυξέλες ξεμαλιάζονται.. κλωτσομπούνια στο Βατικανο..