Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πρώτες Βοήθειες

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 28 Αυγούστου 2007.

  1. Syrah

    Syrah Contributor

    Κάποιες φορές οι συνεδρίες έχουν δυσάρεστες εκβάσεις. Μικροί ή μεγάλοι τραυματισμοί, λιποθυμικά επεισόδια, ξαφνικοί πόνοι κ.α. ενδέχεται να συμβούν και καλό είναι να είναι κανείς ενήμερος σχετικά με το πώς μπορεί να διαχειριστεί μία τέτοια κρίση. Παρακάτω παραθέτω ενδεικτικά κάποια ενδεχόμενα, πώς τα διαγιγνώσκετε και πώς τα αντιμετωπίζετε. Σε κάθε περίπτωση από τις παρακάτω οφείλετε να μεταφέρετε το σκλάβο σας άμεσα σε ιατρική βάση, ή αν η μεταφορά του είναι αδύνατη, οφείλετε να ζητήσετε ιατρική βοήθεια. Στη χώρα μας το τριψήφιο επείγουσας κλήσης είναι το 166 από σταθερό τηλέφωνο ενώ καλό θα είναι να έχετε σημειωμένα στην agenda σας τηλέφωνα και διευθύνσεις από νοσοκομεία ή μεγάλα ιδιωτικά κέντρα της πόλης σας. Πιθανώς αφότου επιληφθεί του θέματος κάποιος ιατρός, να σας ζητήσει πληροφορίες αναφορικά με τον πάσχοντα, οπότε θα πρέπει να γνωρίζετε όσο το δυνατόν περισσότερα προκειμένου να τον βοηθήσετε στο έργο του. Ζητήστε από το σκλάβο σας πλήρες αντίγραφο του ιατρικού του φακέλου. Το βάρος, η ηλικία, η ομάδα αίματος είναι παράμετροι που θα σας ζητηθούν σχεδόν βέβαια, φροντίστε επομένως να τα απομνημονεύσετε.

    Καρδιοαναπνευστική ανάνηψη (C.P.R.)

    Αν ο σκλάβος σας πάψει να αναπνέει και η καρδιά έχει σταματήσει να λειτουργεί, θα πρέπει άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες που θα επαναφέρουν την αναπνοή και την κυκλοφορία έτσι ώστε να διατηρηθεί ασφαλώς η παροχή οξυγόνου προς τον εγκέφαλο, μέχρι να καταφέρετε να τον μεταφέρετε σε ιατρική βάση.

    α. Πώς θα ελέγξετε την αναπνοή του:
    Βάλτε ένα μικρό καθρέπτη μπροστά από το στόμα του, ενώ κλείσατε με το χέρι σας τη μύτη του. Εφόσον θολώσει, λάβατε την ένδειξη ότι αναπνέει. Παρά τον ενδεχόμενο πανικό σας, θυμηθείτε ότι η γυναικεία ματαιοδοξία φροντίζει έτσι ώστε κάθε Κυρίαρχη ή υποτακτική να έχει ένα καθρεπτάκι στην τσάντα της, αν δεν έχει ανοίξτε τη συσκευασία της πούδρας και κοιτάξτε μήπως υπάρχει ένα κολλημένο στην άνω εσωτερική πλευρά. Αν πάραυτα δεν έχετε, μπορείτε είτε να βάλετε το αυτί σας κοντά στο στόμα του και να προσπαθήσετε να ακούσετε αν αναπνέει, είτε να παρατηρήσετε το θώρακά του για να διαπιστώσετε το κατά πόσο υπάρχουν ή όχι αναπνευστικές κινήσεις. Αν η αναπνοή σταματήσει, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο σκλάβος σας έχασε ή θα χάσει εντός δευτερολέπτων τις αισθήσεις του.

    β. Πώς θα ελέγξετε την καρδιακή λειτουργία:
    Ψηλαφίστε το σφυγμό στην καρωτίδα. Αν υπάρχουν σφυγμοί, σημαίνει ότι η καρδιά του λειτουργεί. Αν δεν υπάρχουν, δεν λειτουργεί.

    Η έλλειψη αναπνοής διορθώνεται με τεχνητή αναπνοή (το φιλί της ζωής) ενώ η παύση της καρδιακής λειτουργίας με εξωτερική συμπίεση του θώρακα (εξωτερικές μαλάξεις).

    α. Πώς θα κάνετε τεχνητή αναπνοή:
    Τραβήξτε το κεφάλι προς τα πίσω για να ελευθερώσετε τους αεροφόρους αδένες. Αφαιρέστε οτιδήποτε ενοχλεί την αναπνευστική λειτουργία: γραβάτα, κολάρο, στενά κοσμήματα, κορσέδες, ολόσωμες στολές που στενεύουν στο στέρνο κ.α. Αφαιρέστε οτιδήποτε ενοχλεί τη δίοδο του αέρα από το στόμα: φίμωτρο, ομοιώματα πέους, τροφή, εκκρίσεις, πιθανές ποσότητες αίματος, πρόσθετες οδοντοστοιχίες κ.α. Σφραγίστε τα ρουθούνια του σκλάβου με τον αντίχειρα και το δείκτη του λειτουργικότερου χεριού σας, πάρτε μερικές βαθιές ανάσες, ηρεμήστε, πάρτε μία βαθύτερη, εφαρμόστε τα χείλη σας γύρω από τα δικά του και εκπνεύστε όσο μπορείτε δυνατότερα μέσα στο στόμα του. Ο άξονας συμμετρίας του κεφαλιού σας θα πρέπει να βρίσκεται κάθετα στο δικό του, στην άνω όψη αυτής της σκηνής. Με την άκρη του ματιού που αντιστοιχεί στο λιγότερο λειτουργικό χέρι σας παρατηρήστε αν ανέβηκε ο θώρακας κατά την εκπνοή σας. Αν αυτό δεν συμβεί, σημαίνει ότι η απόφραξη των αεροφόρων οδών δεν ήταν αποτελεσματική. Προσπαθήστε ξανά να τις αποφράξετε, ψηλαφήστε με το δείκτη και τον μέσο του λειτουργικότερου χεριού σας, μέσα στη στοματική κοιλότητα, και ψηλά στο λαιμό, αναζητώντας ξένα αντικείμενα. Ο ρυθμός των εμφυσήσεων διαφέρει ανάλογα με την ηλικία και το βάρος, αναζητήστε πληροφορίες αναφορικές με τις παραμέτρους του δικού σας σκλάβου. Χονδρικά ο ρυθμός υπολογίζεται στα 3-4 δευτερόλεπτα. Τεχνητή αναπνοή μπορείτε να εφαρμόσετε ακόμα και όταν υπάρχει αναπνευστική λειτουργία σε εξασθένηση.

    β. Πώς κάνετε εξωτερική συμπίεση του θώρακα:
    Ξαπλώστε το σκλάβο σας ανάσκελα σε σκληρή επιφάνεια (όχι κρεβάτια, καναπέδες κ.α.) που να εξασφαλίζει πλήρη αντίσταση. Τοποθετήστε τα χέρια σας στο κέντρο του στήθους του, εφαρμόζοντας τη μία παλάμη επάνω στην άλλη. Πιέστε το θώρακά με δύναμη. Εν ανάγκη μετατοπίστε το κέντρο βάρους σας στις παλάμες σας συγχρονίστε την πίεση των χεριών με την απώλεια βάσης στήριξης του σώματός σας. Κάντε 15 περίπου συμπιέσεις με ταχύ ρυθμό και φροντίστε ώστε το στέρνο του να υποχωρεί 3-5 cm προς τα κάτω σε κάθε μάλαξη. Όταν η καρδιά αρχίσει να λειτουργεί, διακόψτε άμεσα τη διαδικασία εξωτερικών συμπιέσεων. Προσοχή: Σε αντίθεση με την εξασθενημένη αναπνοή, η εξασθενημένη καρδιακή λειτουργία, όχι απλώς δεν απαιτεί εξωγενή υποβοήθηση, αλλά την απαγορεύει. Ποτέ δεν πρέπει να επιχειρείτε εξωτερική συμπίεση του θώρακα όταν υπάρχει καρδιακή λειτουργία, έστω εξασθενημένη.

    Θα επανέλθω με περιγραφές άλλων περιπτώσεων που χρήζουν πρώτων βοηθειών εντός των ημερών. Παρακαλώ να συνδράμετε όλοι όσοι έχετε σχετικές γνώσεις (πολλές ή λίγες), προκειμένου να δημιουργηθεί μία αξιόλογη βάση πληροφοριών αναφορικά με τις πρώτες βοήθειες για όλους μας. Δεκτά και σχετικά Links καθώς και παραπομπές σε βιβλιογραφία.
     
  2. Mirella_trans_Domme

    Mirella_trans_Domme Contributor

    ΔΕΝ θα εθετα ποτε σε κινδυνο την ζωη του!!!!!!!!!!
    ΔΕΝ θα επετρεπα ποτε να εχει τετοια εκβαση μια session.
    Ειμαι Αφεντρα οχι killer!!
     
  3. Syrah

    Syrah Contributor

    Εσωτερική αιμοραγία

    Εσωτερική αιμοραγία

    Πώς θα την αντιληφθείτε:
    Η εσωτερική αιμορραγία συνήθως έπεται ενός δυνατού χτυπήματος. Ο σκλάβος σας θα νιώσει αρχικά έναν ισχυρό πονοκέφαλο και έντονη δίψα. Θα ακολουθήσουν ταραχή, έντονος φόβος καθώς και νοητική σύγχυση. Ελέγξτε αν κατά τον πτυσμό και το βήχα θα αποβάλει μικρές ποσότητες αίματος και επίσης ελέγξτε τα κόπρανά του. Το μαύρο χρώμα και το αίμα είναι ενδεικτικά στα κόπρανα ενός ανθρώπου πάσχοντος από εσωτερική αιμορραγία. Το δέρμα είναι χλωμό, και ενδέχεται να κάνει εμετό, ο οποίος θα έχει καφέ χρώμα. Οι σφυγμοί θα είναι αδύνατοι, αλλά αρκετά γρήγοροι.

    Πώς θα την αντιμετωπίσετε:

    Βοηθήστε στην αποσυμφόρηση των αεραγωγών, ενώ αν η αναπνοή είναι εξασθενημένη θα πρέπει να προχωρήσετε σε αναπνευστική ανάνηψη (δείτε στο αρχικό Post πώς γίνεται αυτό). Ξαπλώστε το σκλάβο σας πλαγίως σε αναπαυτική βάση (κρεβάτι, καναπές) και σηκώστε τα πόδια του, εξασφαλίζονται ότι το βάρος του κεφαλιού δεν υποχρεώνει το λαιμό να λυγίσει, έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί επιπλοκή από επικείμενο εμετό (Αν ο σκλάβος σας έχει τραυματιστεί στο κεφάλι ή στη σπονδυλική στήλη όμως, η στάση αυτή δεν είναι ιδανική). Διατηρήστε τον σε αυτή τη στάση φροντίζοντας ώστε η θερμοκρασία του περιβάλλοντα χώρου να είναι κατά το δυνατό υψηλότερη. Η κλήση για ιατρική βοήθεια είναι εντελώς απαραίτητη στην περίπτωση της εσωτερικής αιμορραγίας. Περιμένοντας το ασθενοφόρο, αν σας ενημερώσει ότι ο σωματικός πόνος αυξήθηκε, χαμηλώστε τα πόδια του.
     
  4. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Ας γνωρίζουμε Mirella και ας μην χρειαστεί ποτέ. Κακό δεν είναι.
     
  5. Elysium

    Elysium Contributor

    φφφ....  

    αχρείαστα να είναι σε αυτούς που αρέσκονται σε fire-play και κεριά....

    Πρώτες βοήθειες για έγκαυμα

    Το ατύχημα αυτό απαιτεί ιατρική φροντίδα. Ο έντονος πόνος και ο φόβος προκαλούν πανικό στον πάσχοντα, καταπληξία και απώλεια ψυχραιμίας στο περιβάλλον του. Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντική η διατήρηση της ψυχραιμίας. Οφείλουμε να βοηθήσουμε αμέσως αυτόν που φέρει το έγκαυμα να απαλλαγεί από τα ρούχα του, ενώ συγχρόνως πλένουμε το έγκαυμα με κρύο νερό. Πλύση με νερό μισή ώρα μετά το έγκαυμα δεν έχει νόημα ή ωφέλεια. Στη συνέχεια αφαιρείται ό,τι μεταλλικό φέρει το άτομο: αλυσίδες, δαχτυλίδια, βραχιόλια, ρολόι κ.λπ. Αυτό συμβαίνει διότι αφενός δρουν ως θερμικά σώματα αφετέρου η αφαίρεση αργότερα γίνεται δύσκολη, όταν ακολουθήσει το οίδημα (πρήξιμο). Καμένα κομμάτια υφάσματος που τυχόν βρίσκονται κολλημένα καλύτερα να μην αφαιρούνται μέχρι να αναλάβει ο γιατρός τη φροντίδα.


    Εγκαύματα Β΄ ή Γ΄ βαθμού, τα οποία έχουν έκταση που υπερβαίνει το 10% της επιφανείας του σώματος, απαιτούν μεταφορά στο νοσοκομείο. Την έκταση του εγκαύματος υπολογίζουμε, αν λάβουμε υπόψη ότι η παλάμη έχει έκταση περίπου 1% της επιφάνειας του σώματος. Μετά την πλύση με νερό προσπαθούμε να ηρεμήσουμε τον πάσχοντα. Του προσφέρουμε ροφήματα και τα συνήθη παυσίπονα. Προσοχή χρειάζεται στη χορήγηση ασπιρίνης επειδή υπάρχει φόβος για γαστρορραγίας, αφού και το έγκαυμα δρα με τον ίδιο περίπου μηχανισμό στο βλεννογόνο του στομάχου.

    Χωρίς τοποθέτηση αλοιφών ή άλλων ουσιών, καλύπτουμε το έγκαυμα με καθαρά πάνινα ρούχα (όχι χνουδωτά) και τον μεταφέρουμε στο νοσοκομείο. Ελαφρά εγκαύματα Α΄ ή Β΄ βαθμού περιορισμένης εκτάσεως μπορούν να αντιμετωπιστούν στο σπίτι. Μετά τον καθαρισμό με νερό, επαλείφουμε το σημείο με Betadine (κόκκινο ιώδιο), προκειμένου να εμποδίσουμε την ανάπτυξη μικροβίων και την αποβολή υγρών. Η επάλειψη με ιώδιο μία, δύο φορές την ημέρα δημιουργεί ξηρή επιφάνεια (κρούστα) κάτω από την οποία επουλώνεται πλήρως η εγκαυματική επιφάνεια μετά 12 έως 14 ημέρες. Η κρούστα μπορεί να σχηματιστεί και χωρίς το ιώδιο, αν στεγνώνουμε συχνά το έγκαυμα με αποστειρωμένες γάζες. Αυτή ονομάζεται "ανοικτή μέθοδος" επειδή η επιφάνεια παραμένει συνέχεια ακάλυπτη. Διαφορετικά, καλύπτουμε την επιφάνεια με ειδικές γάζες εμποτισμένες σε αντιβιοτικά (π.χ., Jelonet, Fucidine κ.λπ.). Με το δεύτερο αυτόν τρόπο η επούλωση καθυστερεί λίγο. Τέλος, σκόπιμη είναι και η χορήγηση αντιτετανικού ορού.

    πηγή: http://health.in.gr
     
  6. Mirella_trans_Domme

    Mirella_trans_Domme Contributor

    Ασφαλως!!! Σε αυτο συμφωνω!!!!
     
  7. master Thanassis

    master Thanassis Regular Member

    Απάντηση: Πρώτες Βοήθειες

    ΟΜΟΡΦΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟΣ
    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΕΞΟΝΤΩΘΟΥΜΕ
     
  8. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Απο την εκπαιδευση στις πρωτες βοηθιες (υποχρεωτικο στο Dive Master) .. θελω να τονισω δυο πραγματακια .
    Η νομοθεσια σε ολο σχεδον τον κοσμο εχει αλαξει ωστε η παροχη πρωτης βοηθειας να ειναι ποιο ευκολη και περισσοτερα ατομα να εκπαιδευτουν σε αυτες .. τουτεστιν .. δεν υπαρχει περιπτωση να προκαλεσετε μεγαλυτερη βλαβη σε καποιον που ιδη δεν αναπνεει και δεν εχει σφυγμο.
    Η εκπαιδευση στις παροχη πρωτων βοηθειων ειναι αρκετα απλη και διασκεδαστικη ... ωστοσο ακομα και πιστοποιημενα ατομα πρεπει ανα εξαμηνο να επανεκπαιδευονται πρωτον διοτι νεα δεδομενα απο τις στατιστικες αλαζουν καποιες λεπτομεριες οπως πχ εφαρμογη μαλαξεων στην καρδια σε σχεση με την τεχνητη αναπνοη και διοτι στατιστικα ειναι 1 στα 1000 να χρειαστει να προσφερετε πρωτες βοηθειες και συνεπως οι τεχνικες ξεχνιουνται ....
    Ακομα να ξερετε οτι σε περιπτωση απουσιας καρδιακων σφυγμων και αναπνοης ... στατιστικα ποτε δεν εχει ανανηψει ατομο απο τις πρωτες βοηθειες ... ωστοσο πιστωθηκε με πολυτιμα δευτερολεπτα εως και ωρες !!!! (αναλογα την περιπτωση) μεχρι που εφτασε ασθενοφορο .... ποτε μην υποτιματε τις πρωτες βοηθιες .
    Πριν κανετε οτιδηποτε βεβαιωθητε για το λογο που καποιο ατομο χρειαζεται βοηθεια για να μην κινδυνεψετε και εσεις .. δεν τρεχουμε να τον αρπαξουμε αν δεν ξερουμε τι εγινε ... ταυτοχρονα και πριν απο οτιδηποτε αλλο ειδοποιουμε το ΕΚΑΒ αναφεροντας ηρεμα και καθαρα το φυλλο , την ηλικια περιπου , την αιτια τραυματισμου (αν γνωριζουμε) το σημειο που βρισκομαστε καθως και τηλεφωνο που μπορουν να μας βρουν ....
    Καλα ειναι ΟΛΟΙ να παρακολουθησουν τετοια μαθηματα ... ΟΣΑ και να διαβασετε αν ΔΕΝ εχετε κανει σχετικη εκπαιδευση , ειναι 100% βεβαιο οτι ΔΕΝ θα τα εφαρμοσετε αν χρειαστει οσο σωστα και αν τα γνωριζετε ....
    Καθε φορα που ακουω : ΟΜΟΡΦΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟΣ
    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΕΞΟΝΤΩΘΟΥΜΕ
    .... φιλικα λεω : παπαριες ... οταν μιλαμε για ζωη και θανατο και αναμεσα τους ειναι 5 απλα πραγματακια αγνοια δεν επιτεπεται μπορει ο αλλος να ειναι επιληπτικος , μπορει να ειναι κλειστοφοβικος , μπορει να πεσει σε σοκ , μπορει να γλυστρισει και να χτυπησει , μπορει να παει στραβα σε χιλια δυο πραγματα και μιλαμε μονο για bdsm senssion ... δεν πιασαμε και την καθημερινοτητα ... μην με παραξηγησεις φιλε θαναση για τον χαρακτηρισμο .. απλα θελω να δωσω εμφαση στην σοβαροτητα του θεματος ....
     
  9. nasmar

    nasmar Regular Member

    Απάντηση: Πρώτες Βοήθειες

    female part
    σωστος isnogood καινα συμπληρωσω
    πανω απο ολα σε περιπτωση που ειναι καποιος εκει που γνωριζει πρωτες βοηθειες ασχετως στατους φυσικα δεν τοπαιζουμε ξερολες και ακολουθουμε πιστα τις διαταγες του.ενα πραγμα που μας τονισε στον ερυθρο σταυρο που καναμε πρωτες βοηθειες ειναι οτι πρεπει να μαθουμε να επιβαλλομαστε στον καθενα που λεει τα γιατροσοφια του.εχουν υπαρξει περιπτωσεις που εγινε μ...α γιατι ειχε μαζευτει κοσμος και ελεγε ο καθενας οτι ναναι και δεν αφηναν αυτους που γνωριζαν.
     
  10. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    μια πολυ σημαντικη πληροφορια για το ΕΚΑΒ που μπορουμε να παρουμε με την πρωτη ευκαιρια απο τον τραυματισμενο ειναι αν εχει παρει φαρμακο ή οποιαδηποτε αλλη ουσια ..... ιδιως κανενα βιαγκρα και σχετικα .... 
    πανω σε οτι ειπε η nasmar ... ακομα και αν δεν γνωριζετε .. προσφερθητε να βοηθησετε καποιον που γνωριζει απο πρωτες βοηθειες ... θα τον ξεκουρασετε σημαντικα στην τεχνητη αναπνοη , στην ηπιοτερη μετακινηση του τραυματια αν χρειαστει , στην παροχη βοηθειας σε δευτερο τραυμα που αιμοραγει , και φυσικα στην επιτηρηση του χωρου ....
    Η καρδιακη λειτουργια και η αναπνοη εχουν παντα προτεραιοτητα απο την αιμοραγια (αν ειναι σοβαρη ζητηστε βοηθεια)
    Οι πιεσεις κατα την τεχνητη αναπνοη στο στηθος πρεπει να ειναι τοσο ισχυρες ωστε ο θωρακας να πιεζεται 3-5 εκατ... αυτο σημαινει οτι μπορει να σπασει καποιο κοκκαλο .. ειναι ΟΚ αμα συμβει διοτι τοση δυναμη χρειαζεται ....
    Το aids δεν κολαει με την παροχη τεχνητης αναπνοης ... ωστοσο στο εμποριο θα βρειτε μικρα μπρελοκ στα οποια μεσα υπαρχουν γαντια και ενα ειδικο χαρτι με ανεπιστροφη μεμβρανη που εφαρμοζεται στο στομα για την τεχνιτη αναπνοη , χωρις φοβο μικροβιολογικης μολυνσης ενω την κανει και ευκολοτερη ...
     
    Last edited: 31 Αυγούστου 2007
  11. Elysium

    Elysium Contributor

    Είναι σωστά αυτά που διαβάζω πιο πάνω, αλλά καλό είναι να τονιστεί πως αυτά ισχύουν μόνο σε περιπτώσεις ατυχημάτων όπου είμαστε απομονωμένοι.
    Σε διαφορετική περίπτωση αν από τις πρώτες βοήθειες που προσφέρουμε προκύψει νέος τραυματισμός ή επιδεινώσουμε από λάθος την κατάσταση του τραυματία, τότε νομικά φέρουμε ακέραια την ευθύνη έστω κι αν πήγαμε να βοηθήσουμε (π.χ. βοήθεια σε τραυματισμούς από τροχαία ατυχήματα).
    Σκεφτείτε μόνο πως για την αφαίρεση του κράνους από τραυματία μοτοσικλετιστή απαιτούνται συνήθως 3 εξειδικευμένοι τραυματιοφορείς.
    Δεν είναι πάντοτε καλό να το παίζουμε ήρωες από ταινίες του κινηματογράφου.
     
  12. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    αν ο τραυματιας δεν αναπνει και δεν εχει σφυγμο ... και στο alu να τον βαλεις στα xtrim δεν του κανεις μεγαλυτερο κακο ... αυτο ειναι νομικα κατωχυρομενο .. συνεπως και κρανος θα του βγαλεις και απο το αυτοκινητο θα τον βγαλεις και απο τον δρομο θα τον τραβηξεις αν κινδυνευει σοβαρα απο αλλο κινδυνο .... δεν μετακινουμε οταν δεν ειναι απαραιτητο ...
    αμα δεν αναπνει και δεν εχει σφυγμο τι θα κανεις ? .. θα τον αφησεις με το κρανος για να μην επιδεινωθει καποιο καταγμα ? .. αφου θα πεθανει αν δεν κανεις κατι ... η θα τον αφησεις στην μεση μιας λεωφορου οπου τρεχουν με 200 και δεν εχεις την δυνατοτητα να εκτρεψεις με ασφαλεια την κυκλοφορια ? ....
    τεσπα ... ας ελπισουμε ποτε να μην βρεθουμε αντιμετωποι με μια τοσο κρισιμη κατασταση .... ας δεχθουμε ομως οτι μπορει να βρεθουμε σε μια ηπιοτερη κατασταση οπου η βοηθεια μας οχι μονο μπορει να αποδειχθει πολυτιμη και αποφασιστικη για τον χρονο και το ποσοστο επιτυχιας της θεραπειας , αλλα και να συντελεσει στην ψυχολογικη στηριξη του παθοντα και να αποφυγει μια κατασταση σοκ ...