Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Master/slave vs Dom/sub

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος Master_mind_Ath, στις 23 Σεπτεμβρίου 2024.

  1. Master_mind_Ath

    Master_mind_Ath Mind the gap.

    Υποτακτική (submissive) και Dom:

    Μία υποτακτική στο BDSM επιλέγει να υποταχθεί σε έναν κυρίαρχο, τον Dom, αλλά διατηρεί ένα επίπεδο ελέγχου στη σχέση. Η υποταγή της βασίζεται σε συμφωνίες και όρια που τίθενται από κοινού με τον Dom, και η σχέση τους συχνά χαρακτηρίζεται από διαπραγματεύσεις. Ο κυρίαρχος έχει το πάνω χέρι, αλλά οφείλει να σέβεται τα όρια και τις επιθυμίες της υποτακτικής. Η υποτακτική μπορεί να αποσύρει τη συναίνεσή της ή να διαπραγματευτεί εκ νέου τους όρους της σχέσης. Αυτό της προσφέρει μια δυναμική ισορροπία ελέγχου, όπου η εμπιστοσύνη και η επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας.

    Η υποτακτική κερδίζει από τον Dom την εμπειρία του ελεγχόμενου κινδύνου, την αίσθηση της ασφάλειας μέσω του καθορισμένου πλαισίου και την ενδυνάμωση που προέρχεται από την παράδοση της εξουσίας της υπό όρους. Η σχέση Dom/sub χαρακτηρίζεται από το παιχνίδι των ρόλων, όπου οι συμμετέχοντες ανταλλάσσουν εξουσία, αλλά η ισορροπία παραμένει δυναμική, επιτρέποντας την ευελιξία στον τρόπο που η υποταγή εκφράζεται.

    Master και σκλάβα (slave) :

    Η σχέση ανάμεσα σε μία σκλάβα και τον Master είναι πιο αυστηρή και δομημένη. Η σκλάβα παραδίδει την πλήρη εξουσία στον Master, χωρίς να διατηρεί τον ίδιο βαθμό ελέγχου που βλέπουμε στις σχέσεις Dom/sub. Εδώ, η σκλάβα δεσμεύεται πλήρως να υπακούει και να εκτελεί τις εντολές του Master, χωρίς να απαιτεί διαρκή διαπραγμάτευση ή να θέτει όρια με τον ίδιο τρόπο. Αυτό δεν σημαίνει ότι η σκλάβα δεν έχει κανένα δικαίωμα ή δεν έχει θέσει όρια στην αρχή της σχέσης, αλλά το μοντέλο βασίζεται στη συνεχή και απόλυτη υπακοή.

    Ο Master, με τη σειρά του, έχει την πλήρη ευθύνη για την προστασία και την καθοδήγηση της σκλάβας, ενώ η σκλάβα αντλεί ικανοποίηση από την απόλυτη παράδοση και την ολοκληρωτική εμπιστοσύνη στον κυρίαρχο της. Αυτή η σχέση συχνά περιλαμβάνει βαθύτερα επίπεδα δέσμευσης, όπου η αλληλεξάρτηση είναι πιο έντονη και ο Master κατέχει σχεδόν απόλυτο έλεγχο.

    Διαφορές και Ορισμοί:

    Οι κύριες διαφορές ανάμεσα σε μια υποτακτική και μια σκλάβα, όπως και στους ρόλους του Dom και του Master, αφορούν τον βαθμό ελέγχου και υποταγής. Μια υποτακτική μπορεί να οριοθετεί συνεχώς τη σχέση, έχοντας την ελευθερία να αλλάξει τους όρους ή ακόμα και να διακόψει τη σχέση, ενώ μια σκλάβα παραδίδει τον έλεγχο πλήρως και με μεγαλύτερη διάρκεια. Παράλληλα, η σκλάβα είναι πιο πιθανό να έχει αποδεχτεί μια ζωή υποταγής, σε αντίθεση με την πιο ευέλικτη δυναμική που βιώνει μια υποτακτική.

    Προσωπικός Αυτοπροσδιορισμός:

    Είναι κρίσιμο να τονίσουμε ότι οι όροι αυτοί, αν και χρήσιμοι για την κατανόηση των διαφορετικών ρόλων, δεν είναι αυστηροί κανόνες. Κάθε άτομο στο BDSM έχει το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται όπως θέλει, ανεξάρτητα από τα παραδοσιακά πρότυπα. Η πραγματική δύναμη στο BDSM έγκειται στην ανοιχτή επικοινωνία και στην αμοιβαία συναίνεση, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να τονίζεται σε κάθε σχέση, είτε πρόκειται για Dom/sub είτε για Master/slave.

    Τελικά, κάθε σχέση είναι μοναδική και ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται η κυριαρχία και η υποταγή εξαρτάται αποκλειστικά από τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τα όρια των ατόμων που συμμετέχουν.

    Φροντίστε να μαθαίνετε ποιες είναι οι ανάγκες, οι επιθυμίες και τα όρια του ανθρώπου που έχετε απέναντι σας ανεξάρτητα από τι αυτοπροσδιοριζεστε γιατί αυτό θα σας φέρει ισορροπία και αμοιβαία απόλαυση.

    Περιμένω την άποψη σας!
     
  2. espimain

    espimain Contributor

    Σας ευχαριστώ πολύ για τις γνώσεις και τις συμβουλές.
     
  3. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Φυσικά και δεν...
    Γιατί, η σκλάβα δεν μπορεί να διακόψει τη σχέση; Τότε γιατί...
    ... μεγαλύτερη διάρκεια απλά και όχι lifetime;
    Όπως η κατίσχυση δεν έχει ανάγκη κανενός πρωτόκολλου για να επέλθει έτσι και μπορεί να καταλυθεί αδιάφορο αν υπάρχει πρωτόκολλο ή όχι.
    Το ζήτημα είναι, κατά τη γνώμη μου, να υπάρχει αυτή η διαφορά δυναμικού, η ασυμμετρία, ως βίωμα. Τα υπόλοιπα ωραία και απολαυστικά είναι αλλά δεν είναι η ουσία.
     
  4. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Όχι μόνο στο BDSM... Αυτό το "ο,τι δηλώσεις είσαι" μας έχει φάει...
     
  5. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Αν μιλάμε για κατίσχυση και όχι για κάτι άλλο, τότε μια και μόνη διαπραγμάτευση υπάρχει και γίνεται αποκλειστικά στο μυαλό του κατισχυμένου.

     
  6. rea..

    rea.. Contributor

    Σε ένα πλαίσιο που μπορώ να οριοθετώ και να αλλάζω τους όρους συνεχώς όπως μου αρέσει.. που είναι η υποταγή?
     
  7. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Του "αφέντη" στην "υποτακτική".
     
  8. rea..

    rea.. Contributor

    Bottoming fron the top??  
     
  9. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Well, in that case he wasn't on top from the beginning, so... no!
     
  10. rea..

    rea.. Contributor

    And the plot thickens.. 
     
  11. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Αν και όσο μεγαλώνω η μνήμη μου με προδίδει, θυμάμαι σίγουρα πως το πολυποίκιλο γαμήσι και swinger φάσεις δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με Κ/υ και έλεγχο.
     
  12. ΜουσΑ

    ΜουσΑ Regular Member

    Θα ήθελα ειλικρινά να ακούσω περισσότερα πάνω σε αυτό