Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι σημαίνει τοξική σχέση;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος margarita_nikolayevna, στις 23 Σεπτεμβρίου 2024.

  1. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Σε ένα bdsm φόρουμ, δεν είναι και περίεργο αυτό, το αντίθετο θα ήταν...
     
  2. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Εμ? Λολ
     
  3. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    @margarita_nikolayevna
    Η αυτοαναίρεση που αναφέρετε, όπως και το "...τότε όλο αυτό γυρνάει στα μούτρα σου..." πιθανότατα αφορούν και οφείλονται σε απομάκρυνση από το "wax on - wax off", παρά σε σύμπλευση. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι το "παράδοξο" συνήθως διαθέτει λογικό έρεισμα, το οποίο απλά δεν είναι πασιφανές.

    Παράλληλα, η ρητή ανάκληση της εντολής/οδηγίας για διαφάνεια προς το υ και η εικασία ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει, αποτελούν δύο διακριτές και τελείως διαφορετικές μεταξύ τους καταστάσεις, με την εικασία, εκτός από ασύμβατη με την θέση, να είναι πιθανώς και ανυπόσταστη όταν συνάγεται από καταστάσεις όπως η ελάττωση συχνότητας της επικοινωνίας.

    Κατανοώ ότι δεν θεωρούνται όλα αυτονόητα και εύκολα, όπως και το ότι δεν είναι όλα εφαρμόσιμα αν δεν λάβουμε υπόψη την εμπειρία και το επίπεδο εκπαίδευσης. Όμως, πέραν της περιπτώσεως μίας αναιτιολόγητης ολικής διακοπής επικοινωνίας, κάτι που, παρά τις εδώ μέσα συζητήσεις για το εάν η μη-χρήση αποτελεί χρήση, μάλλον παραπέμπει σε μία μεμπτής διαχείρισης αποδέσμευση, η (όποια) δυνατότητα θέσεως ερωτημάτων και έκφρασης φόβων (για να μην υποθέτουμε), με μία παράλληλη "wax on - wax off" σύμπλευση (καθώς μπορεί να μην δοθεί απάντηση), νομίζω ότι επιτρέπει στα πράγματα να πάρουν ήρεμα τον δρόμο τους.

    Για να μην καταπίνουμε και... φαρμάκια, τζάμπα, το λέω.


    ΥΓ. Με το 1x1, χαμογελάω εδώ και πολλή ώρα...
     
  4. SunDestr

    SunDestr Premium Member

    Μερικές φορές έχω την εντύπωση ότι αναδεικνύεται ως ιδεατο μέτρο σύγκρισης για τα πάντα.
    Με το ζόρι μπαίνει σε συζητήσεις ως κάτι που πρέπει να συζητηθεί οπωσδήποτε ακόμα και αν δεν υπάρχει κάποιου είδους φανερή σχέση με το αντικείμενο της συζήτησης,σαν να λέμε δηλαδή πως όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο bdsm και αν δεν αναφερθούμε σε αυτό η συζήτηση δεν αποκτά βαρύτητα.
    Να συσχετίζονται τα πάντα με το bdsm,κάθε συζήτηση να αναλύεται στο τέλος υπό αυτό το πρίσμα λες και είναι κάτι το διαφορετικό η τοξικότητα μιας συνηθισμένης σχέσης με την τοξικότητα μιας bdsm.
    Ίσα ίσα που το τυράκι είναι ακόμα ποιο καλά κρυμμένο πίσω από μια τέτοια στάση ζωής,όλα να δικαιολογούνται μέσω αυτής της στάσης.
    Σε πολλά μάλιστα σημεία αφήνετε τεχνηέντως να εννοηθεί πως η Υ είναι ένα πλάσμα υποταγμένο πλήρως συνειδησιακά ή τουλάχιστον το μυαλό της δε φτάνει να αναλύσει "σωστά" μια κατάσταση όπως αυτή την βλέπει "Μόνο" ο Κ ο οποίος αραδιαζοντας ένα σωρό αρλουμπες δικαιολογεί τη θέση του διαδυκτιακα και όχι μόνο παραθέτοντας συρραφές επειχηρηματων που απλα δεν βγάζουν νόημα,πολλές φορές αυτά που γράφονται δε βγάζουν νόημα και γράφονται μόνο για εντυπωσιασμό,για να βγει μια κάποια άκρη θα πρέπει αυτός που διαβάζει να συμβουλεύεται το chat GPT για να καταλάβει "τι εννοεί ο συγγραφέας"
    Η τοξική σχέση έχει τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά είτε είναι bdsm είτε είναι συνηθισμένη,εκεί θέλω να καταλήξω και στο ότι το νήμα βγήκε εκτός θέματος.
     
    Last edited: 2 Οκτωβρίου 2024
  5. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Μα αν κάτι είναι παράδοξο, πώς διαθέτει λογικό έρεισμα; Αν κάτι έχει λογικό έρεισμα αλλά σε κάποιο δεν είναι πασιφανές, μήπως θα είναι χρήσιμο να του το υποδεικνύουμε γιατί -για όποιο λόγο- δεν μπορεί να το δει;

    Σωστά. Και food for thought για μένα, ευχαριστώ. Αλλά αν είναι ορατό ότι για κάποιο λόγο αυτό επηρεάζει το υ, δεν είναι χρήσιμη μια συζήτηση ή υπόδειξη έστω; Πάντα με την προϋπόθεση ότι ο Κ ενδιαφέρεται να έχει αυτό το υ…

    Είναι πολλοί οι λόγοι (δομικοί και συγκυριακοί) που ένα υ μπορεί να συνάγει ανυπόστατα συμπεράσματα. Αν είναι κανόνας οι εικασίες, προφανώς είναι δομικό το πρόβλημα και άλλα τα όσα πρέπει να εξεταστούν. Αλλά αν προκύψει σε κάποια φάση, μήπως και πάλι η καθοδήγηση είναι μέρος της δυναμικής;

    Γιατί και η μη ενέργεια/αντίδραση, ενέργεια/αντίδραση είναι.

    Και ακριβώς για να μην καταπίνουμε και φαρμάκια τσάμπα…  

       
     
  6. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    @SunDestr

    «Μερικές φορές έχω την εντύπωση ότι αναδεικνύεται ως ιδεατο μέτρο σύγκρισης για τα πάντα.»

    Θεωρώ πως για ο,τιδήποτε μας ενδιαφέρει πραγματικά, δεν μπορεί παρά να είναι το ιδεατό το μέτρο σύγκρισης. Δεν επιδιώκεις το λιγότερο καλό. Φυσικά και δεν αναμένει κανένας λογικός άνθρωπος να είναι ιδανικά όλα, φυσικά και πάντα υπάρχουν περιθώρια διακυμάνσεων όπως και βελτίωσης. Αλλά πρέπει να έχεις ένα σημείο αναφοράς, έναν ορίζοντα. Και αν δεν είναι το ιδεατό αυτό, τσεκουρώνεις τις προοπτικές και είναι κρίμα. Ή συμβιβάζεσαι με τη μετριότητα γιατί… τι είναι τέλειο ρε παιδί μου;

    «Να συσχετίζονται τα πάντα με το bdsm,κάθε συζήτηση να αναλύεται στο τέλος υπό αυτό το πρίσμα λες και είναι κάτι το διαφορετικό η τοξικότητα μιας συνηθισμένης σχέσης με την τοξικότητα μιας bdsm.»

    Επέλεξα συνειδητά να μην μπει το νήμα στις ενότητες bdsm αλλά στις σχέσεις. Ακριβώς, όμως, επειδή αρκετοί εξ ημών θέλουν να σχετίζονται έτσι, μετά τη γενική αναφορά εξειδίκευσα λέγοντας ότι επεκτείνεται κατά τη γνώμη μου και σε αυτές.

    Λόγω ασύμμετρης δυναμικής, ναι, η τοξικότητα μιας bdsm σχέσης μπορεί να είναι διαφορετική σε σημεία από την τοξικότητα σε μια άλλη σχέση. Από την άλλη όταν αυτός ο τρόπος σχετίζεσθαι είναι στον πυρήνα κάποιων εξ ημών (χωρίς να σημαίνει ότι για όλους πρέπει να είναι έτσι αλλά θυμίζω σε τι φόρουμ είμαστε) πώς δεν θα επηρεάσει τη στάση ζωής μας;

    «Σε πολλά μάλιστα σημεία αφήνετε τεχνηέντως να εννοηθεί πως η Υ είναι ένα πλάσμα υποταγμένο πλήρως συνειδησιακά»

    Καθόλου τεχνηέντως. Ούτε να εννοηθεί. Το λέω ξεκάθαρα και μετά λόγου γνώσης ότι ναι είναι ή μπορεί (πιθανότητα) να είναι και θέλει να είναι.

    «ή τουλάχιστον το μυαλό της δε φτάνει να αναλύσει "σωστά" μια κατάσταση όπως αυτή την βλέπει "Μόνο" ο Κ»

    Δεν είναι θέμα ευφυΐας ή νοητικής επάρκειας. Δεν θεωρώ εαυτόν Αϊνστάιν αλλά ούτε και τούβλο. Και φυσικά το μυαλό μου μπορεί να ανταποκριθεί σε πολλές απαιτήσεις. Ταυτόχρονα, όμως, ναι μόνον ο Κ μπορεί να δει και να αναλύσει σωστά (χωρίς εισαγωγικά) οποιαδήποτε κατάσταση. Και σίγουρα πιο σωστά έναντι εμού. Και να βλέπει τον κόσμο πάντα με καλύτερο τρόπο έναντι εμού. Όχι ο οποιοσδήποτε Κ, ο Κ στον οποίο είμαι. Και αλήθεια, τι νόημα θα είχε να υπαχθώ σε έναν Άνθρωπο αν δεν είναι έτσι; Το έχω βιώσει και είναι πάρα πολύ ωραίος ο κόσμος έτσι οφείλω να πω.

    Τα παρακάτω…

    «ο οποίος αραδιαζοντας ένα σωρό αρλουμπες δικαιολογεί τη θέση του διαδυκτιακα και όχι μόνο παραθέτοντας συρραφές επειχηρηματων που απλα δεν βγάζουν νόημα,πολλές φορές αυτά που γράφονται δε βγάζουν νόημα και γράφονται μόνο για εντυπωσιασμό,για να βγει μια κάποια άκρη θα πρέπει αυτός που διαβάζει να συμβουλεύεται το chat GPT για να καταλάβει "τι εννοεί ο συγγραφέας"»

    …μπορεί να ισχύουν ανά περιπτώσεις αλλά δεν χρειάζεται να διαβάζουμε τους πάντες, ούτε να ασχολούμαστε με τους πάντες. Απλά προσπερνάμε…

    Εκτός του:

    «αυτός που διαβάζει να συμβουλεύεται το chat GPT για να καταλάβει "τι εννοεί ο συγγραφέας"»

    Αν καταφεύγουμε στο chat GPT για να μας υποδείξει σημαινόμενα και να παράξουμε νόημα, κάτι πάει λάθος… Πάρα πολύ λάθος… Προσωπικά, με τρομάζει…

    «…το νήμα βγήκε εκτός θέματος…»

    Καθόλου. Ως νηματοθέτρια εγώ η ίδια είπα στο αρχικό ποστ ότι επεκτείνεται και σε αυτές. Όποιος θέλει μιλά γενικά, όποιος θέλει πιο εξειδικευμένα.
     
  7. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member


    Χρήσιμα, χρησιμότατα και, ενδεχομένως, απαραίτητα όταν, όπως αναφέρετε, για κάποιο λόγο επηρεάζεται αρνητικά το υ.
    Δεν αφορούν, όμως, την στάση και εκπαίδευση για την οποία γράψατε ότι:
    καθώς η βάση της είναι αυτή ακριβώς: δεν απαιτεί αιτιολόγηση ή ερμηνεία των ενδιάμεσων βημάτων, παρά μόνο οδηγεί (σιωπηλά) στο τελικό εκπαιδευτικό αποτέλεσμα.

    Σε οποιαδήποτε περίπτωση, πάντως, η ίδια η τήρηση της εντολής διαφάνειας είναι ικανή να διορθώσει την όποια παρερμηνεία, ακόμη και εάν αυτή οφείλεται σε εικασία επιστροφής ανεπίδοτου...
     
  8. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Πράγματι.
    Ωστόσο αυτή η στάση είναι προσωπική ενώ τα υπόλοιπα τα ανέφερα σε πιο γενικό πλαίσιο και - κυριότερα- δεν είναι όλες οι φάσεις ζωής και οι συγκυρίες ίδιες και δυστυχώς κάτι μπορεί να μην "δουλεύει" για διάφορους λόγους σε κάποια φάση.  
     
  9. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Εξ ου και ο διαχωρισμός περιπτώσεων κατά την διάρκεια της συζήτησής μας, κάποιες εκ των οποίων περιελάμβαναν την συγκεκριμένη στάση (που έτυχε να σας αφορά και προσωπικά - κάτι που δεν με εξέπληξε  )
     
  10. SunDestr

    SunDestr Premium Member

     
  11. Panos.p

    Panos.p New Member

    Πραγματικά , έχεις απόλυτο δίκιο!