Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εκανα καλα?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Εμπειρίες' που ξεκίνησε από το μέλος Mirella_trans_Domme, στις 6 Σεπτεμβρίου 2007.

  1. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Re: Εκανα καλα?

    Αγαπητέ mds
    Είδα ότι έκανες πράγματι πολύ δουλεια ετοιμάζοντας την απάντηση σου, σε ευχαριστω για τον χρόνο κ τον κόπο που διέθεσες, επειδή όμως μου φαίνονται κάπως υστερικα κ εκτος θέματος όλα αυτα που αναφέρεις δεν προτίθεμαι να μπω σε διαδικασία διένεξης μαζί σου -ποτέ δεν το θέλησα άλλωστε για κανένα- ειδικα σε τέτοιο επίπεδο.
    Για να σε βοηθήσω να αποφορτιστείς, σε προτρέπω να ξανακοιτάξεις ότι έχεις γράψει κ να δώσεις απάντηση ο ίδιος σε σένα σχετικά με το υφος που χρησιμοποιεις όταν θεωρεις -δικαια- ή άδικα- οτι θίγεσαι σε μια απλή συζητηση εναλλαγής αποψεων και επιχειρημάτων.
     
  2. Aγαπητοί Mikra_Psemata, Μirella, mds, Syrah, και λοιποί συμφορουμίτες (αθώοι ή ένοχοι). Είναι γεγονός τετελεσμένο ότι όλοι μας έχουμε διαφορετικές απόψεις και ηθικές αντιλήψεις διαφορετικές αναμεταξύ μας (τόσο γύρω από το bdsm όσο και γύρω από την πολιτική, την κοινωνία κλπ). Θεωρώ, εδώ και καιρό, άτοπο να σπάει κανέις το στομάχι του να αποδείξει τις δικές του αλήθειες μέσα σε ένα φόρουμ (που όπως και άλλα) δεν μπορεί να αποδείξει τίποτα και σε κανένα, παρά μόνο να δίνει χώρο στο να υπόνονται ελεύθερα γνώμες. Αυτό μόνο μπορούμε να κάνουμε, οχυρωμένοι πίσω από τον ατομικισμό Μ/μας (δεν είναι κακό είναι αυτό που μας κρατά στη ζωή και συνέχεια μας κάνει να παλεύουμε), να εκφράζουμε ελεύθερα την γνώμη μας (να καταδικάζουμε, να επικροτούμε) και στο τέλος πάντα τονίζοντας ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.
    Αν με ρώταγε κάποιος για το τι θα σκεφτόμουνα για κάποια μάνα που έκοβε τα αρχίδια του βιαστή ή εραστή (αι γνώμαι διχάζονται), πλέον δεν θα απάνταγα. Δεν θα απάνταγα και θα του έλεγα ρώτα κάναν άλλο εγώ είμαι στο αλλού. Γιατί τις απαντήσεις για ορισμένα πράματα τις δείνουμε μόνο με τον εαυτό μας και με κανένα άλλο (οποιουδήποτε στάτους ή φύλλου). Για να απαντήσω λίγο globalize δίκιο έχει και η μάνα που ακολουθεί το ένστικτό της και κόβει τα αρχίδια του βιαστή-εραστή, δίκιο έχει και ο βιαστής-εραστής που λέει κοίτα να δεις θα τη γαμήσω γιατί μου κουνήθηκε, δίκιο έχει και η μικρή που έχει καύλες και παίζει το ανώριμο παιχνίδι της (μην ψάχνετε για πολύ σκέψη παρά μόνο για ένστικτο σε μια 14χρονη) και δικαίωμα έχει την μια να θέλει να γαμηθεί, την άλλη να παραπονεθεί ότι βιάστηκε. Μέσα στο προσωπικό μας σύμπαν έχει ο καθένας ΔΙΚΙΟ και οι άλλοι ΑΔΙΚΟ. Πάρτε τώρα και από ένα όπλο ο καθένας και ακολουθήστε το ένστικτό σας, αν τυχόν σας συμβεί κάτι, παίχτε τον ρόλο που νιώθετε και μην ρωτάτε κανένα (δεν είναι ειρωνικό). Γιατι κανένας καριόλης δεν έχει δικαίωμα πάνω στις απόψεις και τη ζωή σας (κυριώς μέσω φόρουμ), ΦΑΤΕ ΤΟΝ, Όπως θα έκανα και εγώ σε 1η ευκαιρία (όπως θα κάνατε και εσείς). Όλοι ΔΙΚΙΟ έχουμε και Όλοι ΑΔΙΚΟ.
     
  3. mds

    mds Regular Member

    Απάντηση: Re: Εκανα καλα?

    X .
     
    Last edited: 20 Σεπτεμβρίου 2007
  4. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Ως mod:
    Σας ζητώ να σεβαστείτε το thread και όσους συμμετείχαν ή θέλουν να συμμετάσχουν. Δεν είναι χώρος προσωπικών διενέξεων.
     
  5. Kits

    Kits Contributor

    Ο αδεκαστος LStrike... 


    εδω κυριε Mod.... στο μπλουζακι μου..... 
     
  6. Phaedra

    Phaedra Regular Member

    Με μεγαλη μου εκπληξη παρακολουθησα την εξελιξη αυτης της συζητησης. Το οτι συζηταται σοβαρα το οτι ενα 14-χρονο μπορει να 'ψαχνεται' για να μην αναφερθω σε αλλες εκφρασεις που εχουνε χρησιμοποιηθει, το θεωρω κατ ελαχιστον αφελες και στην χειροτερη αμαθες. Η ιδεα του να προστατευονται νομικα καποια πραγματα (πχ νομοι εναντια στην παιδικη κακοποιηση, σε σεξουαλικη επαφη ενηλικων με παιδια κλπ) δεν ενεχει την εννοια της συναινεσης, απλα και μονο γιατι αναγνωριζει οτι ενα παιδι που λεει οτι θελει κατι η συναινει σε κατι δεν εχει την λογικη, εμπειρια και ωριμοτητα που απαιτουμε ως κοινωνια για να θεωρουμε οτι εχει επιγνωση του σε τι εμπλεκεται. Περα απο αυτο, ενα παιδι η εφηβος/η που προσεγγιζει ερωτικα εναν ενηλικο, ενδεχεται να εχει πρωιμα και τραυματικα ανεπτυγμενη την σεξουαλικοτητα του/της. Οι πιθανες διοδοι που οδηγουν σε αυτο ειναι πολλαπλες (πχ. σεξουαλικη κακοποιηση, εκθεση σε ερεθισματα μη καταλληλα για παιδια κλπ). Ετσι αυτο που μπορει να φαινεται εξωτερικα ως ενα 14χρονο κοριτσι να 'ψαχνεται' με εναν ενηλικο ειναι συχνα συμπτωματικο προβληματων στο σπιτι και στην οικογενεια.
    Τονιζω οτι δεν αμφισβητω την υπαρξη της σεξουαλικοτητας στα παιδια, και ακομα περισσοτερο σε εφηβους. Γνωριζουμε καλα οτι τα παιδια αρχιζουν να αυνανιζονται απο μικρη ηλικια και μελετες δειχνουν οτι ακομα και πριν γεννηθουν περνουν πολυ χρονο ακουμπωντας/παιζοντας με τα γεννητικα τους οργανα (εχει προταθει οτι οι κινησεις αυτες ειναι προαγγελοι αργοτερου αυνανισμου). Με τις ορμονικες αλλαγες στο εφηβο σωμα αυτο εντεινεται περαιτερω οπως ολοι γνωριζουμε. Ειναι λοιπον απολυτα φυσιολογικο να γινονται προσπαθειες εκφρασης αυτων των ορμων και συναισθηματων αναμεσα σε εφηβους μεταξυ τους. Αναφερομαι συγκεκριμενα σε αυτο που εθεσε η Μιρελλα, το θεμα προσεγγισης ενηλικου απο εφηβο, και δει τοσο μεγαλης ηλικιακης διαφορας. Νομιζω οτι θα ητανε ακρως προβληματικο να μενουμε με την εντυπωση οτι οι μικρες λολιτες ειναι απλα σεξουαλικα οντα χωρις να αναγνωριζουμε την προβληματικη του προς το ποιον εκφραζεται αυτη η σεξουαλικοτητα και πως.
     
  7. Syrah

    Syrah Contributor

    Σεξ vs παιδική αθωότητα επομένως...

    Εφόσον στη λέξη "σεξ" σχεδόν όλοι αποδίδουμε, εν προκειμένω, την ίδια έννοια, προφανώς η διαφωνία μας έγκειται στο τι καθένας εξ ημών ονομάζει "παιδική αθωότητα" και πώς (μέσα από ποιες δραστηριότητες) πιστεύει πως αυτή χάνεται.

    Η δική μου παιδική αθωότητα χάθηκε μέσω ενδοσκόπησης, κυρίως όταν αξιολόγησα ηθικά, τις σαδιστικές μου τάσεις. Άλλοτε σκέπτομαι πως η ενοχικότητα, που δεν με εγκατέλειψε ακόμη, είναι μία αντίδραση (επομένως και έκφραση) της παιδικής μου αθωότητας απέναντι στο κομμάτι του εαυτού μου που αξιολογήθηκε και κρίθηκε (με τα παιδικά μου κριτήρια - που ακόμη όμως διατηρώ) ως κακό. Και συχνά σκέπτομαι πώς η ενοχικότητα, μία έννοια αντίθετη της αθωότητας, μπορεί να αποτελεί και έκφρασή της, και πώς γίνεται τελικά να συνυπάρχουν εντός μου. Θα επανέλθω επί του θέματος σε άλλο νήμα.

    Εν κατακλείδι πιστεύω ότι η θεώρηση των περισσότερων συνομιλητών, επί της παιδικής αθωότητας, στο παρόν νήμα, στερείται βάθους.
     
  8. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Γιατί η ηθική σου σε αυτή την τρυφερή ηλικία έδειχνε ένοχες, αυτές σου τις τάσεις;
     
  9. Syrah

    Syrah Contributor

    Τα 8 έτη μου ήταν η αφετηρία μίας εποχής νέας συνειδητότητας, όπου έγινε αντιληπτό ότι το "κακό", μία έννοια φορείς της οποίας ήταν μέχρι τότε μόνο εξωγενείς παράγοντες, κατά τις νουθεσίες των γονιών μου, βρίσκονταν εντός μου, για να βλάψει εκείνους που αγαπώ και εμένα όταν αρνούμαι να τους βλάψω.

    Αν δεν σε πειράζει, θα προτιμούσα να μην αναλύσω περισσότερο εδώ, καθώς είχα ούτως ή αλλιώς σκοπό να ανοίξω ένα νέο νήμα επί του θέματος.
     
  10. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Phaedra: Τοποθετείς κατά την γνώμη μου το θέμα στα σωστά του πλαίσια. Πέραν του
    το οποίο επικρωτώ πλήρως, θα ήθελα την γνώμη σου στό ακόλουθο: Αν η εξεταζόμενη συμπεριφορά δεν ήταν κοινωνικά κατακριτέα θα προκαλούσε την ίδια ενοχικότητα; In other words πότε η σεξουαλικότητα αναπτύσεται τραυματικά;
     
    Last edited: 21 Σεπτεμβρίου 2007
  11. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    ]...........


     

    ax ax! τι διαφωτιστικό να διαβάζει κανείς αυτό το thread!!
     
  12. blindfold

    blindfold Contributor

    προσπάθησα να διαβάσω ,ομολογώ δίαβασα πολλά
    anyway
    πολύ ενδιαφέρον ο τρόπος που θέσατε την σεξουαλικότητα στις εφηβικές ηλικίες ,τολμώ να πω αξιόλογος κίολας
    αλλά δεν θα ήταν καιρός να εστιάσουμε στην εκμετάλευση που γίνετε πάνω σε αυτό το φαινόμενο (σεξουαλίκη ζώη στην εφηβική ηλικία ) ;
    και στις αντιδράσεις πάνω σε αυτή την εκμετάλευση ,φαντάζομε δεν πιστέυετε ότι οι φυλακές είναι λύση ...