Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μοραλισμός vs σαδισμός

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 3 Οκτωβρίου 2007.

  1. blindfold

    blindfold Contributor

    γιατί εγώ έχω συνδυάσει πως πρίν ανακαλύψουμε το bdsm ο σαδισμός ήταν μέρος επιβολής του μοραλισμού ;
    άρα γιατί να είναι αντικρουόμενα την σημερινή εποχή που πλέον ο σαδισμός είναι κάτι το οποίο έχει θεσμοτηθεί και χρησημοποιηθεί προς ηδονή ,με πλαίσια και κανόνες ...
     
  2. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    Ακομα και εννοιολογικα αμοραλισμος είναι η γνώση οτι υπαρχει ηθικη και η μη αποδοχή της ή έστω η μη ταυτιση του ατομου με αυτη. Ο σαδισμός παει ακομα πιο περά...απλα δεν υπάρχει καμία απολυτως εννοια ηθικης πλην ή αυτής της ισχυος και του ενστικτου. Οπότε το διλημα απλα δεν υπάρχει
     
  3. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Συγνώμη, αλλά θα διαφωνήσω με τον Marqi. Ο de Sade, του οποίου το όνομα υπονοείς με το nickname σου, απλά θα τσατιζόνταν με απρόβλεπτες (  συνέπειες. Φυσικά και υπάρχει ηθική. Το λάθος είναι να πιστεύουμε ότι υπάρχει μία ηθική, η χριστιανική, η μουσουλμανική κ.λπ.. Υπάρχουν τόσοες όσες είναι οι θρησκείες και οι ισχύουσες ιδεολογίες. Με άλλα λόγια, ο κυρίαρχος δεν αγαπά τον υποτακτικό του; Δεν το σέβεται; Δε νοιάζεται για αυτόν; Δεν τον προστεύει; Όλα αυτά που γίνονται, γίνονται κατόπιν συμφωνίας και των δύο, στα βασικά σημεία, από εκεί και πέρα ο κυρίαρχος πάει παρά πέρα και υποτακτικός ακολουθεί. Ένα άλλο θέμα ηθικής: ο υποτακτικός μπορεί να φύγει όποτε θέλει. Άρα και στο σαδισμό υπάρχει η ηθική, η δική του ηθική που πρέπει να τη δούμε μέσα στο φιλοσοφικό σύστημα των αξιών του.
     
  4. female

    female Contributor




    Αν η ηδονή έρχεται από τη διαφθορά του "ηθικού" και τη διαδρομή προς το "ανήθικο", τη (με ή χωρίς εισαγωγικά) απελευθερωτική καταρράκωση όλων των κρατουσών ηθικών αξιών μέσα στους ανθρώπους, τότε ο μοραλισμός, φιλοσοφικά, έχει θέση στο σαδισμό -- ακριβώς γιατί συνιστά την ανατροπή του "ηθικού", ακριβώς γιατί η ηδονή (μεταφορικά και κυριολεκτικά) έρχεται από την πραγμάτωση του "ανήθικου".


    Ο αμοραλισμός δέχεται κάτι ως "ηθικό" ή μη, κατά περίσταση και κατά κρίση, ως μη αιώνιο και απόλυτο, και άρα δεν βρίσκει ελκυστικό ή ηδονικό το "ανήθικο", ούτε ανατρεπτικό και απελευθερωτικό, αφού το "ανήθικο" έχει καθοριστεί από το ίδιο το άτομο.


     
  5. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Ομορφιά μου φαντάσου έναν κόσμο ανάποδα. Μία bdsm κοινωνία γύρω μας και η vanilla εναλλακτική σεξουαλική έκφραση.

    Το forum θα λεγόταν...
    Greek Vanilla Community Forums.

    Λες τα status όλων να είναι αντίθετα ή όχι; Θα ήταν ένα πείραμα που θα μπορούσε να δείξει την αλήθεια του μοραλισμού ή όχι.
     
  6. female

    female Contributor





    Υπέροχα ενδιαφέρουσα είναι η ανατροπή που θέτεις σαν "παιχνίδι μυαλού", Ηλία, πάντα μέσα στα πλαίσια του μοραλισμού. Πιθανώς, κατά το παράδειγμά σου, αν ο κόσμος ήταν όλος sm, ο μαρκήσιος να γινόταν ένας θρησκευάμενος καλόγερος...

    Προσωπικά προτιμώ τον αμοραλισμό, δηλαδή είμαι αήθης - ούτε υπέρ της "ηθικής" ούτε της "ανηθικότητας".


     
  7. Syrah

    Syrah Contributor

    Μήπως έχεις κατά νου κάποιους τυποποιημένους Κώδικες ηθικής, όπως λόγου χάρη κάποια θρησκεία, και τη (φανατική) εφαρμογή τους σε ανθρώπους που δεν τους ασπάζονται; Αν υπάρχει τομή μεταξύ μοραλισμού και σαδισμού, σίγουρα δεν πρέπει να είναι αυτή που αναφέρεις.
     
  8. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: Μοραλισμός vs σαδισμός

    Ισως να μην ειμαι ο πλεον καταλληλος για να απαντησω, γιατι με την ηθικη φιλοσοφια δεν τα ειχα ποτε καλα. Θα προσπαθησω να δοσω μια μικρη λιτη ξερη απαντηση, ετσι οπως διαισθητικα αντιλαμβανομαι την εννοια του μοραλισμου.

    Φαινομενικα ειναι δυο αντιθετες εννοιες, αλλα θα σταθω στο θεμα που εθεσε ο Kits: τη συναινεση. Αν υπαρχει, τοτε δε βλεπω κανενα λογο για αφυπνηση ενοχων.

    Σαν switch και σαν χαρακτηρας γενικοτερα μου αρεσει να ισορροπω (και πολυ περισσοτερο να ακροβατω, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα) οποτε η δικη μου ζυγαρια δε γερνει υπερ καμιας εννοιας. Και οι δυο συνυπαρχουν μεσα μου δεμενες και συμβιβασμενες.
     
  9. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Μοραλισμός vs σαδισμός

    Η συναίνεση καθιστά κατά κανόνα ηθική/σωστή/αποδεκτή/θεμιτή/αγαθή/τίμια την όποια επιβλαβή πράξη έναντι του έτερου (πόσο μάλλον του εταίρου);
     
  10. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Μοραλισμός vs σαδισμός

    Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα. Δε νομίζω ότι είναι σωστό να θέσω γενικούς κανόνες για να το απαντήσω. Η απάντηση στο όποια επιβλαβή πράξη κατά τη γνώμη μου βρίσκεται μέσα από το διάλογο μεταξύ του σαδιστή και αυτού που θα συναινέσει στις επιβλαβείς πρέξεις. Είναι δηλαδή ένα πολύ προσωπικό ζήτημα το οποίο χρωματίζεται από τους χαρατήρες οι οποίοι το πραγματεύονται.
     
  11. Lady Chatterley

    Lady Chatterley New Member

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μοραλισμός vs σαδισμός

    Κάπως έτσι το βλέπω κι εγώ και να προσθέσω ότι εξαρτάται και από τον τρόπο με τον οποίο έχει δοθεί η συναίνεση. Αν είναι δηλαδή πραγματική και συνειδητή και αν, στην περίπτωση που δεν είναι, ο/η Κυρίαρχος γνωρίζοντάς το προχωρήσει ή όχι στην "επιβλαβή πράξη". Θεωρώ πως ειδικά στο τελευταίο αυτό σημείο δοκιμάζεται η ηθική.
     
  12. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μοραλισμός vs σαδισμός

    Αναφερομουνα παντα στην πραγματικη και συνειδητη συναινεση καθοτι ειμαστε ενηλικες σοβαροι, κατασταλαγμενοι και συνειδητοποιημενοι.... (λεμε τωρα!...)